Çocukları Duymak

Ben de aynı çocuktum... Çok güzel çok duygulandım...
İlkokul arkadaşları buluşması düzenlemeyi düşünüyorum. O zamanında popüler arkadaşlar benim gibi sessiz arka sıraya sinmiş arkadaşlar hepsini buldum. İlkokul öğretmenim de gelir. Zaman herkesi çok değiştirdi. Nasıl bir gün olacak merak ediyorum

Son düzenleme:
Öncelikle kaleminize sağlık.
Çok güzel ifade etmişsiniz.
Cocugunuzun dil problemi nasıl onu merak ettim.

Ben de böyle bir şey düşünmüştüm. Ama gelmek isteyen olmadığı çoğunun doğru düzgün işi bile yok. Çalışkan diye önplana getirilenlerin, öğretmen tarafından kayırılanların çoğu meslek sahibi olamadı.

Öncelikle kaleminize sağlık.
Çok güzel ifade etmişsiniz.
Cocugunuzun dil problemi nasıl onu merak ettim.
Çok teşekkür ederim Dudak harflerini çıkaramıyor. Dili tam olarak kullanmayı bilmediği için konuştukları çok anlasilamiyor. Çok dikkatli dinlemek lazım. Ben ne söylerse anlıyorum ama özellikle yaşıtları hiç anlamıyor.

Anladım dil terapisti ile en kısa zamanda en güzel şekilde kendini ifade eder inşallah

Bakalim bir denicem bende. Çok güzel olur gelen olursa

Bu guzel yazıyı okumak sahurda nasıp oldu
Kızım ilkokul 1 de ılk defa ailesinden evinden annesinden ayrı bır dunyada ogretmenı ve arkadaslarıyla bır ortamda.Sınıfta okulda durusunu cok merak ediyorum keske izleme sansımız olsa dıyorum.Bazen cocuklugumdakı beni goruyorum kızımda.Yanı hakkını pek savunamayan bıraz cekıngen az kenarda duran ben de zıddı olsun ıstıyorum baskaların istekleri onun istekleri onune gecmesın sureklı ıstıyorum cok fedakar cok ınce dusunen empati yapan hassas bır cocuk ogretmenı de soyledı arkadaslarıyla ılgılı bır uzuntusunu anlatmaz bana fazla gıder arkadasıma kızarsın annesıne soylersın dıye bende onyargılı olup galıba hesap sorar gıbı konuşuyorum o huyumu biraz torpuledım daha sakın kalıyorum anneciğim boyle yaparsan daha ıyı olabılır dıyorum.Cok sukur sınıfta basarılı sınıfta cocukların anneleri en ıyı cocuk benım olmalı dıye bır yarıs oluyor beni de bu yarısa dahil ettıler dahası ogretmenımızın de payı var cok motivasyon edıyordu calıstık cabaladık bunu kızım daha cok istiyordu ıyı olmalıyım dıye ben elimizden geleni yapalım oldugu kadar dıye cocuga cok stres yüklemek ıstemedım. Bır aıle bır cocugu güzelleştirerek cıcek gıbı actırır veya acan acmakta olan o cıcegı soldurur kurutur sonunda hayata kusturur.Anne babalar olarak hatalarımız sebebiyle cocuklarımıza iyiyi kotuyu kodluyoruz ıyı rol kotu rol model oluyoruz.Ogretmen okul da ıkıncı olarak cocugun egıtımıne hayatı tanımasına etken.Ama cocukların ozguvenlı olması kesınlıkle anne babanın cocuguna verdiklerinde dogru orantılı.Cocuga deger katıp ona saygı ıle yaklaşırsan ozguvenlı olur.Bır sus cekıl basımdan senle mı ugrascam vs dersen o cocuk zaten kendıne deger vermez hayata bır sıfır baslar.Galıba kendı cocuklugumuzdakı benı cocugumuza katıyoruz.Bır cocuk yetiştirmek dunyanın en zorlu gorevı bence.

Bizim gibi olmalarından çok korkuyoruz. Ben çocukluk travmalarımi o kadar zor atlattım ki. 28 yaşındayım şu son 5-6 senedir bununla baş etmiş durumdayım. Benim her şeyimi etkilemişti. Buraya çocukluğuma dair yazmadigim o kadar çok şey var ki. Sadece arkadaş boyutuna daha çok değinmek istedim. Hepimizin gündeminde olan kısımla ilgilendim. Çocukluk o kadar derin bir olay ki. Asla geride kalmıyor. Ben anne olduktan sonra çok daha iyi hissettim Allah herkese nasip etsin.

Bir de böyle zor bir çocukluk geçiren anneler için dediğiniz gibi benim çocuğum da böyle olmasın kaygısı ister istemez onlari da sikmamiza sebep oluyor. O yanımızı kontrol etmemiz lazım. Mesela çocuğun biri miraçin oyuncagini aldı ve sert bir şekilde oynamaya başladı. Miraçin da sevdiği bir oyuncak olmasına rağmen hiç sesini çıkarmadı. Gidip almasını söyledim o senin oyuncağın dedim. Ben gidip almadım. Miraç da almadı. Oyuncağı parçalanınca da ağlamaya başladı. Salıncaga binecek olsun önce bir bakar gelen var mı. Neden bakıyorsun direkt binsene değil mi. Baktı bir çocuk mu geliyor binmeden yanıma gelir o çocuk biner. Ağlar yine. Oğlum neden binmedin? Boştu senin hakkındi. İnsanlardan çekiniyor. Bende bunu aşmaya çalışıyorum. Ama bir anda olacak bir şey değil o yüzden sabır çok önemli. Sevgi ilgi dediğiniz gibi özgüven aşılamak yavaş yavaş olacak

Choco kalemin çook kuvvetli masAllah ben yazını çook beğendim. Internet sitelerine makale yazmanı öneririm. Daha çok kisi faydalanmali bence senden

Choco kalemin çook kuvvetli masAllah ben yazını çook beğendim. Internet sitelerine makale yazmanı öneririm. Daha çok kisi faydalanmali bence senden
Çok teşekkür ederim canım bir dönem çok yazıyordum ama bir sürü sorumluluk birden binince ona yogunlasamadim. Şimdi de okulu gündeme aldım. Hayırlısı artık

Nasıl güzel yazmışsın ne güzel anlatmışsın çoğumuzun yaşadıklarını. Miraç efe çok çok şanslı, senin gibi herşeyin farkında olan çabalayan bir anneye sahip olduğu için

Nasıl güzel yazmışsın ne güzel anlatmışsın çoğumuzun yaşadıklarını. Miraç efe çok çok şanslı, senin gibi herşeyin farkında olan çabalayan bir anneye sahip olduğu için
Bu güzel düşünceleriniz için asıl ben teşekkür ederim mükemmel bir anne değilim ama bende elimden geleni yapıyorum

Çok teşekkür ederim canım bir dönem çok yazıyordum ama bir sürü sorumluluk birden binince ona yogunlasamadim. Şimdi de okulu gündeme aldım. Hayırlısı artık
Okudum anaokulu öğretmenliği istiyormuşsun işimi en güzel şekliyle yapacağindan hic şüphem yok
Ben de anaokulu öğretmeniyim. Ama evde çocuk büyütmekle okul çok farkli. Evde cok daha zorlanıyorum.yeri geldi 40 çocuğa eğitim verdim ama benim biri 2lik biri 5lik iki sıpam beni dize getiriyor

Nasıl güzel bir anlatım, duru bir kalem, bir durup düşünmek için iyi gelen yazılardan. Bunları biliyor ancak hayat arbedesinde unutuyoruz. Hatırlamak lazım sık sık. Teşekkürler

İnşallah çok sağolun. Gidiyor zaten ama özel gonderiyorduk artık altından kalkamıyoruz. O yüzden rapor almamız lazım
Ne durumdasınız bilmiyorum ama evde çalışın, çıkartmadigi harfler var ise bunlarla ilgili kitaplar var. Biz R harfini cikartamiyorduk, Lali yayınları R kitabını almıştık, işe yaramıştı.

4 yaşında ki kızımla aramızdaki anlaşmazlıkları düşünmekten uykusuz kalmışken okuduğum bu yazı kafamda bir şeylerin oturmasına yardımcı oldu kaleminize sağlık teşekkür ederim

Ah.. ne güzel bir yazı. Burdan okuyan annelere güzel bir farkındalık oluşturmuşsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…