Çocuk Hastalıkları Çocuklarda femur kırığı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Alçılama sonrası bizimki de aynı kırık şeklinde idi.kendisi tutacak dendi normalde kendisi şekil alırmış ama bizimki tutmadı.10 gün sonraki kontrolde açısı 26 dereceydi.fazlaymış o açı.o alçı çıkarılıp ameliyatla tel takıldı. Ben de buradan yazdım ama tel takılanlara ulaşamadım.tel takılması olayında çok ağrısı oluyor çocuğun ilk 1 hafta.belden aşağı alçı da kaşıntı çok oluyor terlememesi lazım.bize hoca rahat davranabilirsiniz demişti yan döndürme konusunda.fasulye koltuk bilmiyorum ama arkadaşlar önceki mesajlarda nasıl oyaladıklarını eğlendirdiklerini yazmışlar sağolsunlar.sürekli tiksinerek uykudan uyanırdı ilk günlerde.dua okuyun ve yanında yatın tavsiyem.güvende hissetsin.sonra geçiyor zaten.
Ayy hadi ya çok gecmis olsun. O da kötü olmuş inşallah bizimkinde tele gerek kalmaz. Tel takıldıktan sonra ki alçınız tek bacak mi yoksa köprü şeklinde alcili miydi ? Çocuğunuz iyileşti mi ? Hastane korkusunu biraz olsa atlatmış durumda dediğiniz gibi hep dua ediyoruz beraber yatıyoruz daha iyi artik

Ayy hadi ya çok gecmis olsun. O da kötü olmuş inşallah bizimkinde tele gerek kalmaz. Tel takıldıktan sonra ki alçınız tek bacak mi yoksa köprü şeklinde alcili miydi ? Çocuğunuz iyileşti mi ? Hastane korkusunu biraz olsa atlatmış durumda dediğiniz gibi hep dua ediyoruz beraber yatıyoruz daha iyi artik
Tek bacak alçı yapıldı.tel takılmasının en iy yanı o oldu.ama ameliyat ağrıları çok oldu.henüz alçı çıkmadı 18 gün oldu daha.bayram tatilinden sonra çıkacak.inşallah sorunsuz sıkıntısız tamamlarız süreci.yürümesi zaman alıyormuş yazmışlar arkadaşlar.artık ne zaman yürürse. onu dert etmeyeceğim inşallah.

Tek bacak alçı yapıldı.tel takılmasının en iy yanı o oldu.ama ameliyat ağrıları çok oldu.henüz alçı çıkmadı 18 gün oldu daha.bayram tatilinden sonra çıkacak.inşallah sorunsuz sıkıntısız tamamlarız süreci.yürümesi zaman alıyormuş yazmışlar arkadaşlar.artık ne zaman yürürse. onu dert etmeyeceğim inşallah.
Evet kötünün iyisi olmuş. Bizde şuan ki alçı da çok zorlanıyoruz Allah herkesin yardımcısı olsun. Evet dediğiniz gibi alçı çıktıktan sonra olmazsa biz fizik tedavi düşünüyoruz belki sizde düşünürsünüz

Evet kötünün iyisi olmuş. Bizde şuan ki alçı da çok zorlanıyoruz Allah herkesin yardımcısı olsun. Evet dediğiniz gibi alçı çıktıktan sonra olmazsa biz fizik tedavi düşünüyoruz belki sizde düşünürsünüz
O alçıda popo yarası olmamasına dikkat edin demişti hemşiremiz sürekli sırt üstü yatmasın yan çevirin kucağınıza alın kan dolaşımı olsun demişti ama siz yine de doktorunuza sorun.Benim kızımın bu ikinci kırığı.ilkinde kemik ayrılmamıştı atelle 3 haftada iyileşmişti.1-2 güne de yürümüştü.eğri basıyordu ama zamanla düzelir demişlerdi.5 ay sonra kaydı düştü yine kırıldı kemikleri çok zayıf.bu sefer kemik ayrıldığından ve alçıyla düzeltilemediğinden ameliyat oldu.şimdi alçını çıkaralım mı dediğimizde bile korkuyor.yürümesi zaman alabilir ama gözlemlediğim şu ki çocuk hazır hissettiğinde cesaretini topladığında onu zaten kimse tutamıyor yürüyor.ilk zamanlar elinden tutup yürütürüz sonra zamanla kendisi yürür.öyle yazmış arkadaşlar da zaman alacak ama inşallah düzelecek dua edelim

Çok gecmis olsun size de. Yan cevirmedim hic aslında doktor çevirebilirsiniz dedi ama ben çok korkuyorum poposuna da bakıyorum hep. Allah herkesin yardımcısı olsun çok zorlu ve sabır gerektiren bir süreç inşallah tüm çocuklarımız hemen toparlarlar eski enerjilerine kavuşurlar. Ben bu anlamda da korkuyorum ya eskisi gibi olamazsa diye bir yandan da küçük olduğu için belki çabuk toparlar diyorum şuan tek duam düzgün kaynaması başka işleme gerek kalmaması 🤲

ALÇINIZ ÇIKTI MI ACABA

ALÇINIZ ÇIKTI MI ACABA
Çıktı evet ama tel duruyor daha 1 ay daha duracakmış.tel dedikleri şey de dışarıdan görünüyor bildiğimiz cağ gibi kalın bişey kemiğin içinden geçen.alçıdayken görememiştim.alçı çıkınca gördük.pansuman yapıp o kısmı sardılar.tabanı ve ayak üstü ayakkabı vurmuş gibi yara olmuş alçıdayken .yürüyebilir dedi doktor ama çok korkuyor biz de zorlamıyoruz hiç.dizi eğip bükme hareketi yapın dedi.alçıyı çıkarmak için kesiyorlar ya o zaman çok ağladı acısı yok ama korkudan ve o makinenin sesinden.gerçekten zor bir süreç ama Rabbim sorunsuz sıkıntısız tamamlamayı nasip etsin hepimize.siz de durumlar nasıl.

Back
X