• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cocuklarda diseti iltihabi

rabiazuhal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2016
76
11
38
33 aylik kizim var gecen hafta grip oldu 3_4 gun sonrasinda baya iyi olmustu derken gece ateslendi sabah doktora goturdum bogazlari kizarmis dedi antibiyotik agri kesici sogukalginligi ilaci verdi tam iyi oluyor dedim gunduz uykusunda iken ciglik atarak uyandi o gece yine ateslendi hemde oldukca yuksek tekrar goturdum doktora bogazlari iyilesmeye baslamis ama diseti iltihabi var dedi damla verdi karbonatli su ile bir tulbentle beraber dis temizleyip damlasini damlatin dedi kullaniyorum ama cok agliyor basindan gecenlerden yardim istiyorum ne kadar surede iyilesti kuzulariniz cok zor durumdayim...

Gecmis olsun.
Ayni süreci yakin zamanda gecirdik. Bebegim 26 aylik.
Ates. Hafif soguk alginligi, burun akıntısı, dilde aftlar, bogaz kizarikligi ve en son bunun üzerine dis eti şişmesi, kanamalari. Digerleri kolay gecti de aft ve şişlikler 1 hafta sürdü. Sürermis de.
Ayni dediginiz ilac gruplarini kullandik. Ek olarak bir de vitamin takviyesi verdi. Ilk gün acıdan bir sey yiyemedigi icin sivi takviyesi amaciyla gliserinli bi damla vermisti (sanirim sizin dediginiz de o). Evde de bitkisel bi seyler kullandim bebegimin aglamalarina dayanamayinca, belki cabuk iyilesir diye.
Tekrar gecmis olsun. Büyük sabir gerekiyor.

Ev yapimi dut pekmezi bulamadim ilk etapta. Eczaneden dut surubu almistik.
Dislerine hic dokundurtmadigi icin meyve suyuna, cayina karbonat kattim hep azicik (sekerli seye karbonat katinca köpürüyor, benim gibi yapacaksaniz bilginiz olsun).
Evde kahvaltida adacayi demledim, agiz ve bogaz sagligi icin onemli.
Bazen yine kahvaltida biberiye demledim, agiz yaralari icin. Öğle ogunlerinde de bu caylardan yaptigim oldu, aksam yemeginden sonra da. Hizli iyileşsin diye.
Zerdeçal dis eti iltihabina cok iyi gelirmis diye okudum internette, onu da ılık suya karistirip biraz da bal veya seker ekleyip icirdim sabahlari, öğlenleri (aromasi kokusu agir biraz kötü oldugu icin mecbur tatlandirdim).
Hicbir sey yiyemiyorsa yogurt yesin dedim, receli marmelati ve zerdecali yogurda karistirdim ara öğünlerde.
Ekşi, aci, baharatli yakan seyler vermedim, zaten kendisi de istemedi. Limon, domates gibi asitli seylerle eksi yogurt da yaktigi icin vermedim bir süre. Disleri acimasin diye yumusak ekmek diye diye ekmegin icini verdim.
Cok agliyordu, cok aci cekiyordu, can havliyle hepsini yaptim.
Ama en cok antibiyotikle zerdecal ve adacayi iyi gelmistir diye düşünüyorum. 1 hafta 10 gün surermis agiz yaralari, sislikleri de kolayca inmedi, öyle sürdü biraz.
Gecmis olsun tekrar, insaallah hizla iyilesir.

Son düzenleme:
Back