Çocuklarda cinsiyetin şekillenmesi ; ben sana aşık oldum!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Niye deneyimlememiş olsun? Belki bir başka çocuğa daha söyledi. Çocuk sizin oğlunuz gibi yumuşak davranmadı. Akran zorbaligindan haberiniz olmadığını düşünmüyorum. En çok bu yaşlarda oluyor. "Kız sesi" gibi demiş üstelik çocuğun sesine. Belli ki farklı oluşu farkediliyor. Zorbalık yaşaması da hiç imkansiz degil.

Ben yerinizde olsam bunu diyen çocuğun ailesine sabır duası ederdim. anasına gidip gidip ben orta cinsim şöyleyip sen beni böyle doğurdun deyip duruyordur.
8 yaşındaki çocuk bunu diyorsa ailesi şaşırmaz bence. Aile öyle yetiştiriyordur muhtemelen. Cinsiyetsizlik çok popüler malum öyle bir şey herhalde orta cins de.. Açıkçası ben çocuğumun çevresinde bu tarzda insanlar görmek istemem. Çocuk zaten senle oynamam demiş hiç ılımlı anne modlarına girmeyin bence..

Çocuk çift cinsiyetli olabilir gerçekten anatomik olarak da mümkün olabilir. Herhangi bir kız gelip çocuğunuza bunu dese nasıl kimseye bir şey anlatmak zorunda hissetmeyeceksen bu çocuk için de durum bu. Bana vurma vb demesinin kesinlikle daha önce zorbalığa uğradığından olduğunu düşünüyorum. Başka birine daha aşığım sana dediyse herkes sizin çocuğunuz gibi anlayışlı olacak değil. Belki bir tane tokat yedi ailesine anlatınca da ailesi çocuk yalnız hissetmesin diye durumu böyle açıklamış olabilir.

Anaokulunda kız erkek herkes herkesden hoşlanabilirdi zaten pek cinsiyet kavramı yeni yeni oturuyor. Çocuğun bu konu hakkında bilgisi olması illa onu orta cins yapmayacaktır. Şu an böyle hissetse bile ileride heteroseksüel de olabilir. Kimin kimden hoşlandığı çocukta da yetişkinde de pek sorun olmamalı açıkçası. Geri dönüşümü olmayan hormob tedavileri vb olmadığı sürece isteyen istediği gibi davranır. Bir çocuğa sen erkeksin erkek gibi davran denerek onu erkek gibi hissettiremeyeceğimizi ya da erkek çocuğa sen kızsın deyince onun gibi hissetmeyeceğini düşünüyorum. Bu içsel bir şey özenerek ancak öyle davranılabilir ama belli süre sonra yine hangi yönelimdeyse güdülerin ona döner. Bence telaşlanacak bir durum yok.

6. sınıf çocuklarının cinsellikle ilgili bana sordukları soruları yazsam şuraya ağzınız açık kalır

Biraz makale okuyun bu konuda uzun uzun anlatamıycam üşendim.

Acaba şey mi yapsam. Ben bizim öğretmenle konuşup seviyorum kısmını anlatmadan ben orta cinsim vs demiş böyle Bi öğrenci. İsterseniz kendi öğretmeni ya da rehber öğretmene Bi danışın benim oğlumun ismini vermeden diye. Hani çocuk için gerekli görürlerse ailesiyle görüşsünler. Ben benim oğlanın rehberlik ya da herhangi bi öğretmenle bu konuyu konuşmasını istemiyorum çünkü. Bu konu benim oğlumun dışında Bi konu.

Konu yine sizin çocuğa gelir, sana ne dedi nasıl dedi diye sorarlar. ☹

6. sınıf çocuklarının cinsellikle ilgili bana sordukları soruları yazsam şuraya ağzınız açık kalır
Valla ne deseniz inanırım bende 4. Sınıf öğrencisinden öyle bı cümle duydum ki nasıl tepki vereceğimi sasirmistim

Konu yine sizin çocuğa gelir, sana ne dedi nasıl dedi diye sorarlar. ☹
Doğru. Neyse ben benimkini takip edeyim. Tekrar böyle konulara girmesin dinlemesin yeter. Ya bi de benim oğlum duygusal olarak daha küçük nasıl desem biraz saf. Hala çok daha küçük yaş çocuklarla oynar kolay yönlendirilir falan. Yaşıtı Bi çocuk parmağında oynatabilir bu çocuk için demiyorum genel olarak. Tekrar böyle şeyler söylerse engelleyebilir mi bilmiyorum.

Bir şeyleri yanlış biliyorsunuz. 8 yaş bunun için hiç küçük bir yaş değil. Temel cinsel kimlik 2 yaşta oturur. Cinsel roller 4-5 yaş civarında netleşmeye başlıyor. Genelde ilk belirtiler okul öncesinde başlar. Kıyafet, oyuncak eğilimleri çok çok daha önceden 2 yaş sonunda başlar. Bir çok insan var çocukları daha küçükken büyüdüklerinde zorluk yaşamaması adına bu durumu kabullenip buna göre adımlar atan. Brad pitt ve Angelina Jolie’nin ikizlerinden birisi buna örnektir ve yine şu son zamanlarda makyajlarıyla çok meşhur olan bir dizi vardı adı gelmiyor aklıma oradaki trans bireyin de ailesi çok küçük yaştan beri ses-görünüm açısından tedaviler yaptırmış.

Bence de. Hem okullar da kapanıyor. Arada sorarsınız çok ısrar etmeden tekrar geldi mi o arkadaşın diye.

Ay evet lütfen dinlemeyin öğretmenle konuşun falan diyenleri. Yani görüyoruz zaten insanların cinsel yönelimleri sebebiyle ne zor hayatlar yaşadığını bizim toplumumuzda mimlenmek üstelik bu kadar küçükken çok ağır bir durum. Bir kız da aşık oldum diyebilirdi oğlunuza bunun da bir farkı yok. Oğlunuza sadece seni çok sevdiğini söylemek istemiştir insanlar kuşa böceğe doğaya da aşık olabilirler bu bir şeyi çok sevdiğin anlamına gelir diyip konuyu kapatabilirsiniz yine de tedirginseniz. Yoksa oğlunuzun etkilenme durumu olmaz zaten merak etmeyin.

Sosyal medya artık sansürsüz ben oradan da etkilendigini düşünüyorum. 8yas için çok büyük cümleler. Sizin dediğiniz gibi daha keşif süreci. Zaten yanılmıyorsam bu yaşlarda kizlar kızlarla erkekler erkeklerle oynuyordu.

Benim oğlumda 8 yas, hep erkeklerle oynuyorum kizlarla oynamam diyor. Kızlarda senin arkadaşın onlarlada oyna diyorum hayır istemiyorum , kızlar ağlak oluyor diyor.

Üzücü durum. Gülmeyin. O çocuk derhal pedagog yardımı almalı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…