- 15 Eylül 2022
- 4.011
- 16.901
- 123
- Konu Sahibi Birgaripinsan
-
Orta cins kavramını anlayıp kullanabilen bir çocuğun ailesi de bilinçlidir hiç merak etmeyin siz ama haklısınız böyle bir ülkede kesinlikle bende sabır diliyorum kendilerine.
Tecrübe etmediğiniz bir konuda bu kadar kesin yargılara varmamalisiniz. Ki çocuk psikoloğu/pedagogu da değilsiniz anladığım kadarıyla..8 yaş, bir çocuğun kendisini doğduğu cinsiyete ait hissetmeyip, farklı şekilde tanıyabilmesi için çok küçük bir yaş. Sevgiyi farklı şekilde tanımlıyor olabilir kendi içinde.
Orta cins denilen bir şey yok. Ama hem xx hem xy özelliklerini taşıyan interseks mi yoksa biseksüel mi olduğunu bilemeyiz 8 yaşındaki çocuktan. Çünkü cinsel yönelimin belli olması için daha küçük.
Bu çocuk daha düzgün işeyemiyor etrafı batırıyordur daha ne bilecek anlayacak
Tecrübe etmediğiniz bir konuda bu kadar kesin yargılara varmamalisiniz. Ki çocuk psikoloğu/pedagogu da değilsiniz anladığım kadarıyla..
Yok türkiyedeyim.Yurtdisinda mısınız ?
Çünkü bence öylesiniz.
Türkiye’de olamayacak bir şey şu an bu.
Aslında Amerikalı psikologlar bu konuyu yani çocuğun cinsiyetsiz yetişmesi gerekip gerekmediği konusunu çok tartışıyor ama çoğunluk çocuk hangi cinsiyette doğdu ise o cinsiyette büyütülmesi büyüyünce fikri değişirse saygı duyulması yönünde.
Yani 8 yaşındaki bir çocuk bu ayrımı bence yapamaz bariz ailenin etkisi altında kalarak böyle söylemiş.
Bence çocuğunuza anlatırsanız anlayabilir
Bence çocuğun ailesi biliyordur. Sanki çocuk yetişkin biriyle konuşmuş o da çocuğa anlayabileceği şekilde açıklamış gibi. Yoksa 8 9 yaşındaki orta cins terimini yapabilir mi bilemedim.Bence öğretmeniyle konuşun çok yaymadan. O da çocuğun ailesiyle irtibata geçsin. Diğer türlü hem çocuk hem ailesi zor durumda kalır. Çocugun üzerine yapışır bu konu siz de bilirsiniz
çocuk kızım ben dese anlarım... ama orta cinsim demesi izlediklrinden etkileniyor yada istismara uğruyor kılıf için orta cinssin sen diyor olabilirler.. öğretmenle görüşün, rehberliğe iletsinler... istismara uğruyorsa suçlular cezasını çeksin.Yok türkiyedeyim.
Acayip Bi konuyla geldim. 8 buçuk yaş oğlum var. Bugün okulda oynadığı Bi arkadaşı kulağına ben sana aşık oldum demiş.Ama çocuk erkek. Çocuk şaka yapmıştır dicem ama Sesi de kıza benziyormuş. Ben orta cinsim annem beni böyle doğurdu demiş. Benimki de bi daha senle oynamıcam demiş. Kız da olsa aynısını derdi gerçi. O seni arkadaş olarak seviyordur öyle zannetmiştir oyna ya falan dedim ama Bi yandan da korktum kafası karışır mı etkilenir mi? Ne diyim ki ben bu çocuğa. Bi bu eksikti.
Yurtdisinda mısınız ?
Çünkü bence öylesiniz.
Türkiye’de olamayacak bir şey şu an bu.
Aslında Amerikalı psikologlar bu konuyu yani çocuğun cinsiyetsiz yetişmesi gerekip gerekmediği konusunu çok tartışıyor ama çoğunluk çocuk hangi cinsiyette doğdu ise o cinsiyette büyütülmesi büyüyünce fikri değişirse saygı duyulması yönünde.
Yani 8 yaşındaki bir çocuk bu ayrımı bence yapamaz bariz ailenin etkisi altında kalarak böyle söylemiş.
Bence çocuğunuza anlatırsanız anlayabilir
Çocuğun ailesini hiç tanımıyorum başka sınıftanmış. Nasıl takip edeceğim ki.Çocuk psikolojisi konusunda çok bilgili değilim ama 8 yaş yönelimlerini çözmek için biraz erken geldi bana. Birde orta cinsim cümlesine takıldım, bu çocuk istismara uğruyor olabilir, bence bu bir yerden duyulmuş bir cümle. 8 yaşındaki çocuk cinsiyetleri tanır ama cinsel ilişki konusunda ne bilebilir ki bu kadar net ben orta cinsim desin. Bu konuyu takip edin bence altında kötü bir durum var gibi
Yaaaa güldüm ben buna nedense.Acayip Bi konuyla geldim. 8 buçuk yaş oğlum var. Bugün okulda oynadığı Bi arkadaşı kulağına ben sana aşık oldum demiş.Ama çocuk erkek. Çocuk şaka yapmıştır dicem ama Sesi de kıza benziyormuş. Ben orta cinsim annem beni böyle doğurdu demiş. Benimki de bi daha senle oynamıcam demiş. Kız da olsa aynısını derdi gerçi. O seni arkadaş olarak seviyordur öyle zannetmiştir oyna ya falan dedim ama Bi yandan da korktum kafası karışır mı etkilenir mi? Ne diyim ki ben bu çocuğa. Bi bu eksikti.
Etkilenmekten kasıt özenir mi gibi düşündünüz sanırım? Sanmıyorum ama yine de oğlunuza o çocuğu da kötü anlatmayın bence, şuan elbette idrak edemeyebilir ama yine de düşmanca bir tavır almasın, homofobik çocuklar yetişmesin:)Acayip Bi konuyla geldim. 8 buçuk yaş oğlum var. Bugün okulda oynadığı Bi arkadaşı kulağına ben sana aşık oldum demiş.Ama çocuk erkek. Çocuk şaka yapmıştır dicem ama Sesi de kıza benziyormuş. Ben orta cinsim annem beni böyle doğurdu demiş. Benimki de bi daha senle oynamıcam demiş. Kız da olsa aynısını derdi gerçi. O seni arkadaş olarak seviyordur öyle zannetmiştir oyna ya falan dedim ama Bi yandan da korktum kafası karışır mı etkilenir mi? Ne diyim ki ben bu çocuğa. Bi bu eksikti.
Çocuğun ailesini hiç tanımıyorum başka sınıftanmış. Nasıl takip edeceğim ki.
Evet dediğiniz gibi "genellikle" öyledir ama bu ahkâm kesmeye hakkınız olduğunu göstermiyor. Bu konuyu bizzat tecrübe etmiş, bu konuda stklarla çalışmış ve uluslararası çalışmaları izlemiş biri olarak size binlerce bilimsel araştırma sonucu paylaşabilirim ama biliyorum ki yine de işe yaramayacak o yüzden rica ediyorum kişisel bakış acilarinizi "öyledir böyledir" diyerek kesin yargı gibi ifade etmeyin.Cinsel yönelim, karmaşık bir konudur ve bir kişinin cinsel yönelimi genellikle ergenlik döneminde veya yetişkinlikte netleşir. Bu çocuk daha 8 yaşında. Çocukluk dönemindeki duygusal ve cinsel hisler genellikle keşif ve deneyim sürecidir.
Çocuklar, cinsiyet rolleri ve cinsel kimlikleri hakkında keşif yaparken farklı deneyimler yaşayabilirler. Kendilerini farklı bir cinsiyete ait gibi hissetmek veya geçici olarak karşı cinsiyete ilgi duymak, çocuğun cinsel yönelimini kesin olarak belirlemek için yeterli olmayacaktır. Çocuklar, büyüme sürecinde kimliklerini keşfederken çeşitli duygular ve ilgi alanları deneyimleyebilirler.
öyle bi konu olmuş ki ufacık bir yorumda 2 farklı kitle tarafından linçlenmeye açık. Sessizce yorumları takip edeceğimAcayip Bi konuyla geldim. 8 buçuk yaş oğlum var. Bugün okulda oynadığı Bi arkadaşı kulağına ben sana aşık oldum demiş.Ama çocuk erkek. Çocuk şaka yapmıştır dicem ama Sesi de kıza benziyormuş. Ben orta cinsim annem beni böyle doğurdu demiş. Benimki de bi daha senle oynamıcam demiş. Kız da olsa aynısını derdi gerçi. O seni arkadaş olarak seviyordur öyle zannetmiştir oyna ya falan dedim ama Bi yandan da korktum kafası karışır mı etkilenir mi? Ne diyim ki ben bu çocuğa. Bi bu eksikti.
Vallahi Amerikali arkadasimin 8-9 yasindaki oglu artik kiz. Yurtdisinda cok var kucuk yasta cinsiyet degistiren. Ameliyat olmuyorlar belli yasa kadar ama cocuk artik kiz olmus. Toplumda kendini o sekilde benimsetiyor. Adini da degistirmisler. Durum mesaji da paylastilar, bir oglumuz var saniyorduk ama megerse kizimiz varmis diye.8 yaş, bir çocuğun kendisini doğduğu cinsiyete ait hissetmeyip, farklı şekilde tanıyabilmesi için çok küçük bir yaş. Sevgiyi farklı şekilde tanımlıyor olabilir kendi içinde.
Orta cins denilen bir şey yok. Ama hem xx hem xy özelliklerini taşıyan interseks mi yoksa biseksüel mi olduğunu bilemeyiz 8 yaşındaki çocuktan. Çünkü cinsel yönelimin belli olması için daha küçük.
Bu çocuk daha düzgün işeyemiyor etrafı batırıyordur daha ne bilecek anlayacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?