Çocuklara florürlü vernik uygulaması

2 sene diş hekiminin yanında asistanlık yaptım
Bir çok anne getiriyodu çocugunu yaptirmak istiyodu vede çokta ucuz bi işlem değildi
Okullarda yapildigini yeni duydum

Bana kalirsa bi zararı yok doktorumuz
Sürekli uyguluyordu

Ama yaptirip yaptirmamak size kalmiş

hastalardan yurtdışindan gelenler oluyodu oralardA daha çok yaygınmış

Zaten zararlı olmayan ne var giydiğimiz kıyafete kadar kimyasal ama ben yaptırmam birde bir sefer yaptırmakla bitmiyor 6 ayda bir yapılması gerekiyor

Yurtdışında çocuklara ya bebeklikten itibaren hapı verilir, ya da ulkenin sularina katılır. Ülkemizde dış çürüğü çok yaygın florur eksikliğinden dolayı. Zararlı olan doz toksik doz. Ki dişlere yapılan bu uygulama onun binde biri kadar ancak. Ayrıca bu iş dişçide de çok pahalıya yapılıyor. Şimdi böyle imkan varken niye kaçırılsin. Çocukluğum dış agrilari dış çürükleriyle, abseleriyle geçti. Çok zordu. O yüzden çocuklarım için çok araştırdım. Türkiye de önce satılıyordu şimdi yok ancak yurtdisindan getirttigim Florurhapını kullanıyorum. İki uc yaslardan 12 yasina kadar kullaniliyor. Hergun düzenli kullanmamama rağmen bile iki çocuğumda da nokta kadar bile çürük olmadı. Ne süt ne de kalıcı dislerinde. Ki büyüğü 11 yaşında. Tabi siz bilirsiniz yine de. Kimse yaptırın diye zorlayamaz.

Back
X