• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocuklar ve temizlik meselesi

Ask hikayesi36

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2015
228
176
33
Kızlar merak ettiğim bişey var. Sizinde çocuklarınız hasta olduklarında (4-7 yaşlar ) evin her tarafina kusuyorlarmi? Halı koltuk yatak heryer batıyor mu? Cildiriyorum artik

Benim büyük 4,5 yaşında kusuyor. Çünkü yetişkinler gibi lavaboya kadar tutamıyor. Bende o hasta olunca yatak yorgan halı ne varsa yıkıyorum, siliyorum.

Bir kaç sefer oldu kusan çocukların başında bir kovayla bütün gece eşimle beklediğimizi bilirim.

kızım 6 yaşına girecek, doğuştan reflüsü vardı 2 yıl boyunca nerdeyse her beslenmesinden sonra fışkırtarak kustu, hala da tam geçmiş değil, öksürür kusar, ağlar kusar, güler kusar.
sadece o kustuğunda yorulduğu, yıprandığı, utandığı için üzülüyorum, gerisini düşünmeye değmiyor.

Hasta olunca herkes kusar ki her yere, 4 yasinda çocuk ne yapsın? Biz bile tutamıyoruz bazen...
Ama 7 yaşındakinin eline poşet verebilirsiniz poşete kussun ...
Annelik maalesef böyle birşey, ben de kedimin tüy yumağı kusmasindan tiksiniyorum ama sevgi sorumluluk gerektirir...

Kızlar merak ettiğim bişey var. Sizinde çocuklarınız hasta olduklarında (4-7 yaşlar ) evin her tarafina kusuyorlarmi? Halı koltuk yatak heryer batıyor mu? Cildiriyorum artik
Çocuğum yok ama kendi çocukluğum aklıma geldi çok sık hasta olurdum kusma durumun olursa ki genelde olurdu lavaboya kadar tutamazdım koltuğada kustum yatağada kustum yastık,yorgan,çarsaf ne varsa batardı aynı şekilde kardeşimde kusardı benim gibi annem bu gibi durumlarda bizim için özel aldığı leğenleri yada poşet olurdu başucumuzda çünkü cidden lavobaya kadar tutulmuyordu mide bulantısı geldiği an annem hemen o leğenleri tutardı yada poşet zaten sabaha kadar beklerdi bizi sonra içeriye götürürdü çıldıracak birşey yok sabredeceksiniz.

Yavv 33 yaşında kadınım, gece yataktan fırladım lavaboya yetişemedim
yatan odasının kapısında yığılıp kaldım, odanın heryerine bulaşacak şekilde istifra etmişim, farkında değilim.
Eşim önce beni temizleyip yatırmış, sonra odayı temizlemiş, halıyı yıkamış.
Sabah kalkıp işe gitti birde adamcağız.
Kaldı ki kızım kustu diye, hasta diye sinirleneceğim.
Çocuk yahu bu çocuk.

Benim bir tane bebeğim var küçük daha 1 yaşında
Hastayken kustuğunda çok üzülüyorum, ama çoğu Zaman parmağını ağzında gezdirirken de kusturuyor kendini.
İşte o Zaman ben de çıldırıyorum.
Yapıcak bişey yok anneyiz ve mecburuz :anne:

Cevaplar için sagolun, artık cilede çıktım bagirmaktan boğazım acıyor. Ya 3 gündür kanepe örtüsü yıkamak tan hali silmekten bıktım. Ev leş gibi. Makine yetişmiyor artık. Ya benim sinirlenmemin sebebi kusacaklari an hiç kipirdamamàlari. 100 kere söylüyorum en azından tahtaya kusun ama öyle bir rahatlik varki o an nerdelerse orası berbat oluyor. Bu sefer şefkat yerine şiddet gösteren anne oluyorum ve tabiki derin bir mutsuzluk

Benim küçük kızım da her grip olduğunda kusuyor . Boğazı gıcık yapıyor sanırım. Genelde gece kusuyor yatağı mahvolmuş durumda ama yapacak bir şey yok.

kizik 1.5 yasinda su ana kadar hic kusmadi masallah.kusarsa temizlik acisindan degilde ben kesinlikle temizleyemem.bu konuda cok hassasim ne yazikki.birinin kusma sesi gelse bende kusarim o derece igrenc bi huyum var.aman kuzum hasta olmasinda gerisi onemli degil.

Cevaplar için sagolun, artık cilede çıktım bagirmaktan boğazım acıyor. Ya 3 gündür kanepe örtüsü yıkamak tan hali silmekten bıktım. Ev leş gibi. Makine yetişmiyor artık. Ya benim sinirlenmemin sebebi kusacaklari an hiç kipirdamamàlari. 100 kere söylüyorum en azından tahtaya kusun ama öyle bir rahatlik varki o an nerdelerse orası berbat oluyor. Bu sefer şefkat yerine şiddet gösteren anne oluyorum ve tabiki derin bir mutsuzluk

Rahatlık değildir o,kuzucuklar yetişemiyordur.Bırak ev leş olsun bu kadar dert etme.Sağlıkları yerinde olsun yeterki, herşey feda evlatlara.

Rahatlık değildir o,kuzucuklar yetişemiyordur.Bırak ev leş olsun bu kadar dert etme.Sağlıkları yerinde olsun yeterki, herşey feda evlatlara.
Ewet evladı can feda ama işler yetişmiyor, dağınık ev psikolojimi bozuyor. Tekrar tekrar aynı işleri yapmaktan yoruldum. Biliyorumki cocuklarda benden biktilar, kendime hakim olamiyorum

Back
X