Çocuklar için balkon güvenliği

Masal81

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2018
38
12
3
44
Herkese merhabalar . Yenı bir ev almayı dusunuyıruz .ev 14.katta.daha doğrusu eşim cok istiyor. Fakat korkuyorum. 2 ve 8 yaslarında ıkı çocugum var. Balkon için file taktirip memnun olan varmı acaba... Genelde onerıler hep file yönünde. Tavsiyelerinizi beklıyorum

Herkese merhabalar . Yenı bir ev almayı dusunuyıruz .ev 14.katta.daha doğrusu eşim cok istiyor. Fakat korkuyorum. 2 ve 8 yaslarında ıkı çocugum var. Balkon için file taktirip memnun olan varmı acaba... Genelde onerıler hep file yönünde. Tavsiyelerinizi beklıyorum
biz cam balkon yaptırdık
bide üstüne demir yaptırabilirsiniz extra güvenlik

Ben de konuyu takipteyim. Ayrıca metrekareyle satılıyormuş ortalama fiyatı merak ediyorum yaptıran arkadaşlar bilgi verirse güzel olur.

Demir korkuluk yaptirabilirsiniz boydan boya kafes gibi oluyor ya ondan cam balkona gerek kalmaz. O zaman pencerelerede korkuluk yaptirabilirsiniz,teli ben pek begenmiyorum ele. Batma durumlari olabilir.

Ben olsam Demir parmaklık yaptırırdım en garantisi.
Evet öyle ama hiç sıcak bakamıyorum. Demir parmaklık beni boğuyor yani hapis gibi hissettiriyor. Ki balkon keyfini çok seven biri olarak hiç sıcak bakamıyorum. Parmaklık meselesi yüzünden 1. Kattan ev kaç defa eledim istemedim.
File daha katlanılabilir gibi geliyor. :(

Cam balkon guvenlımıdır. Ne bılıym cam oldugu için midir bilmem korkuyorum. Çocuklar acabılırmı sızce
açabilirler kolaylıkla kilitlede onun için demirde yaptırabilirsiniz amma anahtarı en ustte asılı olsun bence yangın ıhtımalıne karsı

Demir parmaklığı eşimde uygun buluyor ama bana da kafes gıbı geliyor o nedenle seffaf inşaat filesine sıcak bakıyorum. Ama tam güvenlımı o konuda şüphelerim var. Kullananlar genelde memnun. Ama 14. Kat işte.... Farklı secsneklerede acıgım tabı...

Biz de balkonlu evlerde büyüdük. Anne babamiz korunma takmadi.
Her zaman tembih ettiler balkona yanliz cikmak yok diye. Anne babamiz veya baska bir büyügümüz varsa cikabiliyorduk. Baska zaman balkon kapisi kapali oluyordu yada anne babaminiz gözü bizde!

Cocuklari cok sıkmamak gerekiyor bence cünkü laf dinlemeyi, dikkat etmeyi ögrenmeleri gerekiyor

Demir yaptir bence. 14. Kat bu. Bırak görüntüsünü. Hiç birşey canlarımızdan önemli değil dimi. Tabiki pencereleride unutmamak lazim

Biz de 5.kattayiz. Evi aldigimizda balkon pimapen ile kapatilmisti zaten. Yanyana acilan iki cam var, ferah oluyor. Hem tel de var sinek girmiyor.

Nerede oturuyorsunuz biz yakın zamanda yaptırdık çok memnunuz hatta camlara da taktırdık. İsterseniz özelden fotoğrafları da atarım. Hiç belli olmuyor görüntü çirkin olur derseniz emin olun parmaklıklardan çok daha zarif duruyor

Son düzenleme:
Kilitlenebilir cam balkonlar cikti simdi onlardan yaptirin. Ve allah korusun basa gelecek olduktam sonra 4. Katla 14. Katin bir farki yok bence.

Cam balkon guvenlımıdır. Ne bılıym cam oldugu için midir bilmem korkuyorum. Çocuklar acabılırmı sızce
Cam balkonun cam olmasindan yana guvenliginden sikinti duymayin bence. Dedigim gibi kilitli sistemler var anahtarini saklarsınız olur biter ya da daha da guvenmezseniz pimapenden kapattirin camlarin kollarini hep kilitli taktirin ve ustten acilir yaptirin. Kilit olmadan kol asla donmuyor.

biz file taktirdik 1. kat. oyun odasi gibi yaptik cok da memnunum file yukardan matkapla delinip dubel takildi asagiso baglandi..disari ayni gorunuyor sıkmıyor beni cocuklar icinde emniyetli oldu.

ama 14. katta otursaydim cam.balkon yapardim.
kayinvalidemde var, camin acilmasi icin asagidan dugme gibi bisi var onun sıkıca basilmasi gerekiyor falan..sizde ekstra emniyetli taktirirsiniz.

Bilemedim,cam balkon yaptırdım,kolay açılmıyor,biraz güçlü çekmek gerekiyor açabilmek için,odalardaki camlarda da kilit var,yukarı kaldırarak çevirilenlerden,kızım açamıyor. Oda camları zaten yukarıdan aralık kalabilecek şekilde acılabiliyor bu sebeple daha küçükken sorun yaşamadım tam açmadığım için.
File,parmaklık vb çözümler daha güvenli muhakkak ama görsel açıdan çok hoş oldukları söylenemez.

Back
X