Çocukla boşananlar mutlu musunuz

aslında beni düşündüren buydu küçüğü henüz 2 bile olmadı
Öncelikle hayirlisi olsun her ne olursa hakkınızda .Benim de çok yakın çevremden gözlemlediğim ,çocuklar daha küçükken örneğin ergenlik vs yaklasmadan olan boşanmalar daha sağlıklı oluyor.Cocuklar bunu bilerek ve özümseyerek büyüyor tabii anne baba gereken her türlü ilgili medeni olarak gerçekleştirdiğinde .Özellikle erkek çocuklar anneye daha düşkün oluyor ve ergenlikte ya da daha ileri yaşlarda anneyi kimseyle paylaşmak istemiyor .kız çocuklar anneye hayat boyu hep daha destekçi.Yani anne evlense bile ilerde kız çocuk daha çabuk kabulleniyor .Ekonomik durum zaten çok önemli ,Her şeyi düşünüp ona göre planlı hareket etmeli bence.

Sizden nafaka mı isteyecek 😂 bu adama siz bakıyorsunuz galiba çocuklar yetmemiş kendinizi bir de bu adamın becereksizliklerini telafi etmekle ömür yemişsiniz gibi geldi bana. Maddi olarak imkanınız varmış, iyi bir avukat bulun boşanın. Etrafımda boşanıp da keşke boşanmasam diyenini duymadım gerçekten. Hatta maddi imkansızlıklara rağmen bir şekilde çalışıp zorlukla geçinmiş teyzem bile hep iyi ki boşandım, kendi ayaklarım üzerinde durdum diyor. Başta çok zorlandı maddi olarak ama bir süreden sonra düzenini oturttu, gezdi tatiller yaptı. Evliyken yapamayacaktı bunları, özgürce yaşadı en azından sonrasında. Siz hayli hayli mutlu yaşarsınız
Asıl.evliyken yapabilmesi lâzımdı. Devir iyice tersine döndü her konuda

artık o an sinirle mi boşanmak istemediği uzasın diye mi böyle söyledi bilmiyorum öyle dendi bana akrabaları tarafından şu an güzellikle bitireceğini kendisinin de boşanmak istediğini söyledi bilmiyorum bayram tatilinin bitmesini bekliyorum avukatla görüşeceğim
Aynen avkt protokol yapsin lakin ben cocuklar icin nafaka alin derim onuda avkt sorarsiniz adam yokusa surerim derse bosanmadan sonra ekstra nafaka davasi açılıyorsa acar alirsiniz. Tek başınıza maddi yükü cekmeyin 3 krs bile olsa birikim yaparsiniz cocuklara yarin ne getirir bilinemez.

nafaka talebim yok..Daha önce boşanma noktasına geldiğimiz bi durumda nafaka isteyeceğini söylemişti umarım o iztemez diye temenni ediyorum
Nafaka talebiniz şimdi olmazsa ilerde de hak iddia edemezsiniz kaldı ki çocuklar küçükmüş hakim kabul etmez cüzzi bir miktar da olsa talep edin protokolde her şeyi yazın sonra çalışmaya başlarsa nafaka arttırımı davası açarsınız.

Slmlar boşanma aşamasındayım 2 oğlum var baştan sona hatalı evlilikti 8 yıl direndim ama olmadı olmuyor düzelmedi düzelmiyor beklentilerimi asla karşılamadı erkeği üstün gören bi zihniyet yine bi gün 1 ay küslükten sonra evle arasında 10 dk mesafe bulunan işyerime gelmişti bi gün benim için ne yaptın diye sorduğumda bunu öne sürmüştü biliyor musunuz küsüz kızgınız birbirimize ben senin işyerine kadar geldim diye :) sanki fizana gelmiş benim hayalimdeki evlilikte sürprizler küçük kaçamaklar karavan gezintileri falan onun yaptığı yapabileceği maksimum seviye buydu bu basit bi örnek tabiki boşanma sebebimiz şiddetli geçimsizlik saygının karşılıklı olarak kalmaması her gün birbirimize girmemiz,çocukla boşananlar şu an mutlu musunuz iyi ki boşandım diyor musunuz evliliği ve şu anı kıyasladığınızda hangisinde mutlusunuz ben kesin boşanacam mutsuz olduk da deseniz ama beni neyin beklediğine hazırlıklı olmak istiyorum çünkü hayalimde boşandıktan sonra çok mutlu olduğumu çocuklarımla gezdiğimi eğlendiğimi onları babasının aldığı durumlarda özgürce arkadaşlarla gezip eğlendiğimi mutlu olduğum canlanıyor inşallah öyle olur boşandıktan sonra bu da gol değil be demeyiz artık gol olsun
Annem 2 çocuğu ile ayrılmıştı
Ayrıldıktan sonra yeniden doğmuş gibi oldu
Ayrılmak ayıp ya da günah değil
Olmuyorsa zorlamamak gerekiyor bence
Çocuklar için de bazen en doğrusu bu oluyor.

Asıl.evliyken yapabilmesi lâzımdı. Devir iyice tersine döndü her konuda
kadın gezmek isterken erkek hep evde oturan biri olunca öyle onu evde tek bırakıp rahat rahat tatile gidemiyorlar sonuçta. Evde gereksiz polemik oluyor böyle doğal bir istek yüzünden bile. Kafa yapıları uyuşmayınca gitmiyor işte evlilik

Nafaka olayini avukata danisin demeye geldim. Adam zorluk cikartmasin diye nafakayi reddederseniz sonradan çocuklara baglanabiliyor mu onu bi ogrenin.
Esiniz esnaf diyr hatirliyorum, bagkuru yok mu? Nasil sigortasiz calisiyor anlamadim

aslında beni düşündüren buydu küçüğü henüz 2 bile olmadı
Yani çevrende annenler falan varsa bakım konusunda destek oluyosa olur bence

Ama kimsen yoksa; Mesela Çocuk hastalandığında tek başına uğraşmak, her sorumluluğu kendin üstlenmek, evin işi/alışverişi/tadilatının sana kalması, eczaneye/bakkala bile gönderecek kimsenin olmaması ya da evde çocuğu birine bırakıp çarşıda pazarda işini halledip gelememek, tüm kararları tek başına almak ve zorlukları tek başına yaşamak ama sırf babaları diye adama hesap vermek onunla çocukların nafakası, görme gününde yaptığı densizlikler gibi sorunlarla uğraşmak, bi de başkasıyla evlenmesi o kadınla yaşanacak sorunlar derken benim gözümde büyür açıkçası.

çalışıyorum kendime ve çocuklarıma yeterim elimden geldiğince ona muhtaç değilim tam aksine zaten çoğu şeyi benle yaşadı ama nankör çıktı
Bence çok da mutlu olursunuz. Hem sizi mutlu etmeyecek hem de onun yükünü mü çekeceksiniz . Adamın donunu yıkamamak bile kar böyle durumlarda . Mutsuz ediyorsa , enerjinizi hortumluyorsa yallah demeli bence

nafaka talebim yok..Daha önce boşanma noktasına geldiğimiz bi durumda nafaka isteyeceğini söylemişti umarım o iztemez diye temenni ediyorum
Yoksulluk nafakası mı alacakmış paşam? Hakim ona nafaka bağlamaz merak etmeyin. Çalışan kadınlara bile çoğu zaman baglamiyorlar diye biliyorum...

Nafaka olayini avukata danisin demeye geldim. Adam zorluk cikartmasin diye nafakayi reddederseniz sonradan çocuklara baglanabiliyor mu onu bi ogrenin.
Esiniz esnaf diyr hatirliyorum, bagkuru yok mu? Nasil sigortasiz calisiyor anlamadim
Sigortasını ödemiyor olabilir adam Panda. Mesela şahıs şirketim olduğu için bağkuru kendim ödüyorum, ödemem zorunlu değil. Eğer gelir göstermiyorsa vergide cikmiyordur. Yani adamın üstünde bişey yoksa düşük bir nafaka alır ama ben olsam nafaka alırdım. Az ya da çok, evlatlarinin boğazından bir zahmet babalarininda ekmeği gecsin yani.

Sigortasını ödemiyor olabilir adam Panda. Mesela şahıs şirketim olduğu için bağkuru kendim ödüyorum, ödemem zorunlu değil. Eğer gelir göstermiyorsa vergide cikmiyordur. Yani adamın üstünde bişey yoksa düşük bir nafaka alır ama ben olsam nafaka alırdım. Az ya da çok, evlatlarinin boğazından bir zahmet babalarininda ekmeği gecsin yani.
Ay bu gelmemisti aklima, cok mantikli.
Adamlar deccalden hallice, sanki cocuklar onlarin degilmis gibi nafaka odemek istemiyolar vallahi hayret ediyorum

Yani çevrende annenler falan varsa bakım konusunda destek oluyosa olur bence

Ama kimsen yoksa; Mesela Çocuk hastalandığında tek başına uğraşmak, her sorumluluğu kendin üstlenmek, evin işi/alışverişi/tadilatının sana kalması, eczaneye/bakkala bile gönderecek kimsenin olmaması ya da evde çocuğu birine bırakıp çarşıda pazarda işini halledip gelememek, tüm kararları tek başına almak ve zorlukları tek başına yaşamak ama sırf babaları diye adama hesap vermek onunla çocukların nafakası, görme gününde yaptığı densizlikler gibi sorunlarla uğraşmak, bi de başkasıyla evlenmesi o kadınla yaşanacak sorunlar derken benim gözümde büyür açıkçası.
Bırak Allah aşkına bir kadın istese herşeyi yapabilecek güçtedir para varsa tutar oyun ablası gönderir yaz okuluna hıc ır sıkıntı cekmez

X