Teşekkür ederim yazdığınız için yapamayan bir benim diye kendimi zorladığım bir gerçek. Vicdan azabını ben de duyuyorum ilgimi eksik edersem. Kendimi zorlayıp yardımcı tutsam bile eşim evdeyken gelir mi bilmiyorum, daha önce de hiç tutmadım. Umarım ilerde olur.Ben yapamıyorum açıkçası. Çocukla ilgilenmedim diye de vicdan azabı duyuyorum. Yardımcı alıyorum öyle . Başka çarem yok
Ben de böyle yapmak zorundayım sanırım. Komple temizlik fikrini bırakmam gerek.Oglunuzla beraber yapin yada ben buyuk temizligimi gunlere boluyorum.
Pazartesi gunu bir odayi dip kose temizliyorum o gün bazen kizimda yardim ediyomus gibi yapiyo bazen kendi takiliyo, sali gunu sadece cocukla ilgilenip ev topluyorum.
Carsamba gunu diger odayi komple temizliyorum vs boyle devam ediyo.
İşi yedide bitiyor . İçinden çıkamadım gerçekten. Oda oda olacak artık demek ki hatta yarım odaOda oda yapmanı tavsiye ederim ve eşinin mesai saatleri dışında temizliğe yoğunlaş ki, eşin de bi ucundan tutsun. Tüm eve birden girişirsen hem içinden çıkamazsın hemde yorucu olur.
6 gün çalışıyor. Kalan zamanda yaptıklarımız da yarım yarım, tam olmuyor . Tez elden evimi mis gibi yapabilsem keşke. Bunun formülünü arıyorum . Eve işlerin arasına sıkışmış gibiyimCanım ben büyük temizliğini eşimle yapıyorum.. Hatta cam silmek gibi ağır işleri sadece eşim yapıyor.. Hem daha hızlı ilerliyor işimiz o zaman.. Haftanın 7 günü de eşiniz çalışmıyor değil mi??
Bir gün cam silme işini tamamlarsınız diğer gün birlikte mutfağa girer mutfak dolaplarını dökersiniz.. Eşiniz dolapları boşaltır siz makinaya dizersiniz sonra birlikte dolapları silersiniz o arada minik yaramazlık yapar biriniz onu zapdetmeye çalışırsınız sonra bi bez de onun eline verirsiniz kenarda oyalanır falan
Yani gün gün bütün işinizi böyle 3 günde halledersiniz.. Eşiniz işe başlamadan perdeleri çıkartır siz yıkarsınız iş bitimine asar mesela.. Böyle size yardımcı olabilir..
Evet o konuda uzman görüşü aldık, teşekkür ederim.Bu normal değil, çocuğunuz yaşının gereği kendi başına oyun kurup devam ettirebilir, size ihriyaç duymaması lazım yani, hiperaktivite belirtileri gösteriyor olabilir bu konuyu bir araştırın
Birde imkaniniz varsa robot supurgeler çok iş goruyor.Ben de böyle yapmak zorundayım sanırım. Komple temizlik fikrini bırakmam gerek.
Evet kreşe başlatmıştım 4 ay gitti gitmedi pandemi patladı. Sonrası malum herkes evde.Cocugunuzu yarim gün krese verseniz? Sirf temizlik icin degil kres cocuklar icin elzem bence okul öncesinde. Devletleri arastirabilirsiniz
Cumartesi de çalışıyor.büyük temizlik dediğiniz nedir
yani badana boya tamam sıkıntılı da diğerlerini oda oda yapacaksınız
eşiniz haftasonu çalışmıyor, dışarısı da yasak hep beraber temizleyeceksiniz
oğlunuz tam ile ile yapılan her işe katılma çağında
tabii biraz yapar biraz sıkılır da sıkılınca da bize birer su getir meyve getir vs vs oyalanabilir
dolap içi dökmek, yazlık kışlık kaldırmak vs de tam yaşına uygun o kaldırsın yazlıkları, denesin defile yapsın
mesela kahvaltıdan sonra başlayın oğlunuzun dolabını dökmeye
öğlene pratik bir öğün hazırlayın yine birlikte o malzemeleri çıkarsa dahi olur
yedikten sonra yine devam
bugün çamaşır olmasın süpürme olmasın ama o odadaki dolap bitsin yeter ki günler o kadar kısa değil işin başına geçmek zor
başlatınca halloluyor
Evet büyük lüks gerçekten. Size de kolaylıklar dilerim. Pandemi bitse de artık keşkeİki çocuk evden çalışan ev ve hamilelik. Kirlenmek güzeldir modunda takılıyorum anca günlük işler ve yemek yapabiliyorum. Dolap cam temizligi büyük lüks. Yardımcı almak istiyorum ama eve de yabancı sokmak istemiyorum pandemide yetiştiği kadar artık.
Bir robıt süpürge bir de kurutma makinası alacaklar listemde bu konuda çok tavsiye aldımBirde imkaniniz varsa robot supurgeler çok iş goruyor.
Evet mümkün gözükmüyor sanki . Bir de dediğim gibi içimize işlemiş bir temizlik protokolü var. Onu yapmam gerek diye kendimi zorluyorum. Herkes yapabiliyor da benim bilmediğim bir şey varsa öğreneyim diyorum.Başka türlü mümkün değil ki. Sonuçta 24 saatimiz var ve bunun içinde yemek uyku, diğer işler belki birazcık oturma :) tabii ki biter bitmez diye düşünmeyin. Bide alabiliyorsanız robot süpürge çok tavsiye ediyorum, çok hayat kurtarıyor. Bir robot süpürgenin bu kadar sessiz çalışıp üstüne dünyanın pisliğini toplayacağımı tahmin etmemiştim.
Evet gerçekten 4 yaştan sonra artık kocaman çocuk diyordum. Ama pandemi bir yandan, herkes evde bir yandan, yardıma gelen yok bir yandan. Yapamıyorum kısacası . Bir ben mi böyleyim diyorumO yaşlarda çocuğum olmasa 5 yaşında kocaman çocukla nasıl iş yapılamaz derdim ama demiyorum.
İnsan hayret ediyor ama yok, olmuyor, günü delirerek bitirmemek için kendime hedef koymuyorum, ne yaparsam kâr diyorum.
Evin hali içler acısı.
Ne mutlu size. Dağınıklığı, topluyorum. Mutfak banyom temizdir. Ama boya badana işleri nasıl olcak ? O mutfak nasıl dökülüp silinecek, falan filan işteEn önemlisi evinizin eşyaları, dizaynı, düzeni, pratik eşyaların fazlalığı. Bizim eve üç çocuk da koysan temizlik kolay biter bence. Herşey kutularda sepetlerde. Eşya az. Temizleyecek pratik alet fazla. Onu hallederseniz iş yapmak öyle kolay ki. Nasılsa beni tanıyan yok doya doya övünebilirimBana. 7/24 misafirliğe gelebilirsiniz mesela. Ne dağınıklık ne pis bir yer görebilifsiniz. Çocuğum yok ama hastanede çalışıyorum evliyim üniversite öğrencisiyim
Yardımcı almaya gücüm yetmiyor demişsiniz.. Kayınvalideniz belki yardım eder size bi işe yaramış olur?? Ahahahaaa6 gün çalışıyor. Kalan zamanda yaptıklarımız da yarım yarım, tam olmuyor . Tez elden evimi mis gibi yapabilsem keşke. Bunun formülünü arıyorum . Eve işlerin arasına sıkışmış gibiyim
Daha küçükken ara ara annemler kayınvalidemler uğrar kalırdı ben de o arada kafamdaki büyük işleri toparlardım eşim de işte olurdu.Çocuğunuz iki yaşında değil ki daha küçükken ne yapıyordunuz mesela benim 20 aylık kızım var evet bu dediklerinizi yapar laftan anlamaz çünkü yer silmek falan zor onunla ama 5 yaşinda ki çocuk laftan anlar ,etkinlikler hazirlayip birlikte de yapın zaman geçirin ama kendi kendine de vakit gecirebilmeli gün boyu temizlik yapıp çocuğu ihmal etmek yanlış işinizin arasında çocuğunuza katılabilirsiniz yönlendirebilir siniz arada yanlizda birşeyler yaptigini görünce sizi çok istemeyecektir.
Kesinlikle öyle kabına sığamıyor bizim ki ondan da uslu bir köşede durmasını bekleyemiyorumÇocuktan çoguga değişir herkesin 5 yaşında ki çocugu laf anlayacak diye bişey yok
Senin cocugun sakindir benim ki degil.
Ayrica evinizde uzun zamandir derinlemesine temizlenmediyse oda oda temizlerseniz ilk temizlenen oda yine kirlenir bence
Çünkü eş evde bide çocuk var
Ilk yapmanız gereken temizlikten önce oda oda yikanacakları yıkayıp,dolap içlerini düzenleyin
1 yıl kullanmadiginiz herşeyi atın veya ihtiyaç sahibine verin
Ne kadar kalabalik o kadar toz ve daginiklik demek
Tüm evi bu şekilde düzenledikten sonra halıları yıkamaya verin ayni gün boya için birini tutun ve boyatın
Sonra ki gün tam gün bi yardımcı alın
Ne mutlu size .5 aylık degil 5 yaşında çıcugun ev işi yapmanıza engel olucagını düşünmüyorum açıkcası ben asla böyle bir sıkıntı yaşamadım 3 çocukla. fakat gözüme batar batar canım isterse yapardım bahanem hep kendimdi çocuklar degil
HahahahaYardımcı almaya gücüm yetmiyor demişsiniz.. Kayınvalideniz belki yardım eder size bi işe yaramış olur?? Ahahahaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?