Çocukla birlikte ev işleri yapmak

violet17

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2017
97
102
93
Merhaba Hanımlar,

5 yaşında yerinde duramayan bir oğlum,evden çalışan bir eşim, temizlik bekleyen bir evim var. Günlük rutin işleri yemek,bulaşık,çamaşır, ütü, süpürge gibi işleri ancak yapabiliyorum. Onun dışında oğlumla ilgileniyorum. Fakat büyük işlere asla kalkışamıyorum. Bahar geçti yaz geldi evi nasıl temizleyeceğim derdi beni aldı. Evi döküp temizlemek istiyorum. Badana da gerekiyor. Ufak ufak iş yapmakla bitmiyor. Yardımcı olabilecek kimsem yanımda yöremde yok. Sizler bu işleri nasıl yapıyorsunuz? Sabah erken kalkıyım desem oğlumun uykusu çok hafif çatal sesine bile uyanıyor. Zaten uykusu çok az 23 00 te uyuyup en geç 08 00de ayakta. Başka da boş vaktim yok. Becerikli tecrübeli hanımlar tüyolarınızı paylaşırsanız sevinirim.

Badana kısmı dışında bildiğim kadarıyla yardımcı olayım .Yeğenime yarım gün biz bakıyorduk geçmişte .3 4 yaşlarında bile cam silerken bez uzatiyordu mesela ,getir götür yaptırıp dahil ediyorduk çocuğu .Sıkılırsa altına bir örtü örtüp bı tane araba veriyorduk ,oynasın .Oda oda gitmenizi öneririm belki temizlik bir hafta sürer ama sizi çok yormaz en azından . Akşamdan kafanızda plan yapın ,sabaha elinizde bir yapılacak listesi olsun yani . Tecrübeli anneler yardımcı olur birazdan zaten :)

Buyuk temizlik yapmiyorum, her seyi parca parca, olmazsa en gerekli seyleri yapiyorum.

Günlük işlerde sorun yok bir şekilde dağıtarak ya da toplayarak hallediyorum yavaş yavaş sorun büyük işlerde badana gibi cam silmek gibi mutfağı temizlemek gibi oğlum asla durmuyor ve onla birlikte yapmanın yollarını arıyorum aslında saatlerce telefon televizyon izletemem haliyle buna çözüm bulamadım

Benimde hep aklım dolap içlerindeki ve günlük tozlar bunları yapsam eve gecsem hooop aynı evi poşetle kaplayasim var buna bir çözüm

Aynı gün bütün işler zaten olmuyor.
ben böle böle yapıyorum. Bir gün bir oda bir gün diğer oda . Çoğu işimi de toz alma , mutfak dolabı gibi odanın kapısını kapatıp gece hallediyorum .
Her gün banyo -klozet temizliyor, evi süpürüyor ve çamaşır yıkıyorum. Onun dışındaki işleri her gün yapmıyorum.

Teşekkür ederim. Aklıma yazdım.

Öncelikle oğlunuzun uyku saati (sağlığı açısından) çok geç. Onun uyku saatini düzenlemekle başlayabilirsiniz. 9 gibi uyku rutinlerini yapıpyatağa geçirin, yatakta-karanlıkta yatarken bir süre sonra uyur zaten.
Birde bize hep toptan temizlik öğretildi. Oysa çok saçma. Ben son zamanlarda parça parça yapıyorum. O günki enerjime göre oda oda dip bucak yapıyorum (hergün bir oda şeklinde) ya da birgün bir odanın camını sil, yerini süpür,ertesi gün sil topla gibi... Hatta mutfak dolaplarımı bile gün gün yapıyorum. Hergin o gün ki enerji durumuma göre 1-2 dolap temizliyorum.
Ne ben yorulup geriliyorum, ne de hayatın akışını kaçırıyorum. Tavsiye ederim.

Biz büyük temizliği eşimle beraber yaparız, ayrıca 5yaşında çocuk bir kaç gün evde kendi oyun kursa da olur. İşlere onu da dahil edin, getir götür, badanada damlayan yerleri silme gibi
Evde kendi nasıl oyun kurabilir? Yaptıklarınızdan yazarsanız fikir olur benim için. Ben oyun kurup bıraktığımda maksimum 10 dk sonra yanımda oluyor kendi oynamak istemiyor çok sıkılıyor birlikte yerleri silerken mutlaka bir vukuatımız oluyor en son kovayı yere döküp üstünde koşarak kaymaya çalışıyordu. Sonuç=düştü ve kafasınj çarptı, sağlığını kontrol et, ağlamasını bitene kadar teselli et, gönlünü yap, halıyı yıkamaya ver, yerleri bir daha sil. Normali bu mu? Herkeste böyle mi? Daha kolay bir yolu varsa öğrenmek istiyorum.

Evet olmuyor. Böle böle yapınca da bitmiyor sanki. Bu durumdan sıkıldım. Bir anda girişip heryeri temizleyesim var. Dediğiniz gibi oda ıda gidersem en azından şu oda bitti diye motivasyon olur bana da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…