Evet olmuyor. Böle böle yapınca da bitmiyor sanki. Bu durumdan sıkıldım. Bir anda girişip heryeri temizleyesim var. Dediğiniz gibi oda ıda gidersem en azından şu oda bitti diye motivasyon olur bana daAynı gün bütün işler zaten olmuyor.
ben böle böle yapıyorum. Bir gün bir oda bir gün diğer oda . Çoğu işimi de toz alma , mutfak dolabı gibi odanın kapısını kapatıp gece hallediyorum .
Her gün banyo -klozet temizliyor, evi süpürüyor ve çamaşır yıkıyorum. Onun dışındaki işleri her gün yapmıyorum.
Canım ben büyük temizliğini eşimle yapıyorum.. Hatta cam silmek gibi ağır işleri sadece eşim yapıyor.. Hem daha hızlı ilerliyor işimiz o zaman.. Haftanın 7 günü de eşiniz çalışmıyor değil mi??Merhaba Hanımlar,
5 yaşında yerinde duramayan bir oğlum,evden çalışan bir eşim, temizlik bekleyen bir evim var. Günlük rutin işleri yemek,bulaşık,çamaşır, ütü, süpürge gibi işleri ancak yapabiliyorum. Onun dışında oğlumla ilgileniyorum. Fakat büyük işlere asla kalkışamıyorum. Bahar geçti yaz geldi evi nasıl temizleyeceğim derdi beni aldı. Evi döküp temizlemek istiyorum. Badana da gerekiyor. Ufak ufak iş yapmakla bitmiyor. Yardımcı olabilecek kimsem yanımda yöremde yok. Sizler bu işleri nasıl yapıyorsunuz? Sabah erken kalkıyım desem oğlumun uykusu çok hafif çatal sesine bile uyanıyor. Zaten uykusu çok az 23 00 te uyuyup en geç 08 00de ayakta. Başka da boş vaktim yok. Becerikli tecrübeli hanımlar tüyolarınızı paylaşırsanız sevinirim.
Bu normal değil, çocuğunuz yaşının gereği kendi başına oyun kurup devam ettirebilir, size ihriyaç duymaması lazım yani, hiperaktivite belirtileri gösteriyor olabilir bu konuyu bir araştırınEvde kendi nasıl oyun kurabilir? Yaptıklarınızdan yazarsanız fikir olur benim için. Ben oyun kurup bıraktığımda maksimum 10 dk sonra yanımda oluyor kendi oynamak istemiyor çok sıkılıyor birlikte yerleri silerken mutlaka bir vukuatımız oluyor en son kovayı yere döküp üstünde koşarak kaymaya çalışıyordu. Sonuç=düştü ve kafasınj çarptı, sağlığını kontrol et, ağlamasını bitene kadar teselli et, gönlünü yap, halıyı yıkamaya ver, yerleri bir daha sil. Normali bu mu? Herkeste böyle mi? Daha kolay bir yolu varsa öğrenmek istiyorum.
Bu fikiri bende yapmak istiyorum ama yapamiyorumÖncelikle oğlunuzun uyku saati (sağlığı açısından) çok geç. Onun uyku saatini düzenlemekle başlayabilirsiniz. 9 gibi uyku rutinlerini yapıpyatağa geçirin, yatakta-karanlıkta yatarken bir süre sonra uyur zaten.
Birde bize hep toptan temizlik öğretildi. Oysa çok saçma. Ben son zamanlarda parça parça yapıyorum. O günki enerjime göre oda oda dip bucak yapıyorum (hergün bir oda şeklinde) ya da birgün bir odanın camını sil, yerini süpür,ertesi gün sil topla gibi... Hatta mutfak dolaplarımı bile gün gün yapıyorum. Hergin o gün ki enerji durumuma göre 1-2 dolap temizliyorum.
Ne ben yorulup geriliyorum, ne de hayatın akışını kaçırıyorum. Tavsiye ederim.
Bende acayip üşengeç bir insanım. Yani dünyada iş olduğunu bilse dünyaya gelmez dedikleri insanım.Bu fikiri bende yapmak istiyorum ama yapamiyorum
Hergün bi yer temizlesem evim 2 ayda bir köşe bucak temizlenir zaten ama tembelim
Başka türlü mümkün değil ki. Sonuçta 24 saatimiz var ve bunun içinde yemek uyku, diğer işler belki birazcık oturma :) tabii ki biter bitmez diye düşünmeyin. Bide alabiliyorsanız robot süpürge çok tavsiye ediyorum, çok hayat kurtarıyor. Bir robot süpürgenin bu kadar sessiz çalışıp üstüne dünyanın pisliğini toplayacağımı tahmin etmemiştim.Evet olmuyor. Böle böle yapınca da bitmiyor sanki. Bu durumdan sıkıldım. Bir anda girişip heryeri temizleyesim var. Dediğiniz gibi oda ıda gidersem en azından şu oda bitti diye motivasyon olur bana da
İnş. Bi gün başlarım bende bi gün yapsam bi gün yapmiyorum hevesim kaçıyoBende acayip üşengeç bir insanım. Yani dünyada iş olduğunu bilse dünyaya gelmez dedikleri insanım.
Ama böylesi temizlik çok motive etti beni. Her gün yapmak zorunda değilim, kendi kurallarım var. keyfe keder yapıyorum ve yapıp o misliği gördükçe motive oluyorum. Bir kez başlayın devamı gelecektir.
Çocuğunuz iki yaşında değil ki daha küçükken ne yapıyordunuz mesela benim 20 aylık kızım var evet bu dediklerinizi yapar laftan anlamaz çünkü yer silmek falan zor onunla ama 5 yaşinda ki çocuk laftan anlar ,etkinlikler hazirlayip birlikte de yapın zaman geçirin ama kendi kendine de vakit gecirebilmeli gün boyu temizlik yapıp çocuğu ihmal etmek yanlış işinizin arasında çocuğunuza katılabilirsiniz yönlendirebilir siniz arada yanlizda birşeyler yaptigini görünce sizi çok istemeyecektir.Evde kendi nasıl oyun kurabilir? Yaptıklarınızdan yazarsanız fikir olur benim için. Ben oyun kurup bıraktığımda maksimum 10 dk sonra yanımda oluyor kendi oynamak istemiyor çok sıkılıyor birlikte yerleri silerken mutlaka bir vukuatımız oluyor en son kovayı yere döküp üstünde koşarak kaymaya çalışıyordu. Sonuç=düştü ve kafasınj çarptı, sağlığını kontrol et, ağlamasını bitene kadar teselli et, gönlünü yap, halıyı yıkamaya ver, yerleri bir daha sil. Normali bu mu? Herkeste böyle mi? Daha kolay bir yolu varsa öğrenmek istiyorum.
Yapmayın. Zaten benim sistemin keyfi burada ya. Keyfen yapıyorsunuz. Canınız istiyorsa yapıyorsunuz istemiyorsa o günü kahve günü ilan ediyorsunuz.İnş. Bi gün başlarım bende bi gün yapsam bi gün yapmiyorum hevesim kaçıyo
Yaptikca yapasim geliyo birakincada amaaaan pis kalsin nolcak oluyo
Son cümleye kadar "aslında düzen kurulunca olabilir" dedim ama son cümle her şeyi değiştirdi. Çocuk olunca yeniden konuşalım, hala aynı düzen devam ediyorsa tamamdır. (yorumum kesinlikle eleştirmek amaçlı değilEn önemlisi evinizin eşyaları, dizaynı, düzeni, pratik eşyaların fazlalığı. Bizim eve üç çocuk da koysan temizlik kolay biter bence. Herşey kutularda sepetlerde. Eşya az. Temizleyecek pratik alet fazla. Onu hallederseniz iş yapmak öyle kolay ki. Nasılsa beni tanıyan yok doya doya övünebilirimBana. 7/24 misafirliğe gelebilirsiniz mesela. Ne dağınıklık ne pis bir yer görebilifsiniz. Çocuğum yok ama hastanede çalışıyorum evliyim üniversite öğrencisiyim
Son cümleye kadar "aslında düzen kurulunca olabilir" dedim ama son cümle her şeyi değiştirdi. Çocuk olunca yeniden konuşalım, hala aynı düzen devam ediyorsa tamamdır. (yorumum kesinlikle eleştirmek amaçlı değil)
Maalesef öyle hem çok geç hem çok az hem de çok hafif uykusu.Öncelikle oğlunuzun uyku saati (sağlığı açısından) çok geç. Onun uyku saatini düzenlemekle başlayabilirsiniz. 9 gibi uyku rutinlerini yapıpyatağa geçirin, yatakta-karanlıkta yatarken bir süre sonra uyur zaten.
Birde bize hep toptan temizlik öğretildi. Oysa çok saçma. Ben son zamanlarda parça parça yapıyorum. O günki enerjime göre oda oda dip bucak yapıyorum (hergün bir oda şeklinde) ya da birgün bir odanın camını sil, yerini süpür,ertesi gün sil topla gibi... Hatta mutfak dolaplarımı bile gün gün yapıyorum. Hergin o gün ki enerji durumuma göre 1-2 dolap temizliyorum.
Ne ben yorulup geriliyorum, ne de hayatın akışını kaçırıyorum. Tavsiye ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?