• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Kesim Şekilleri Çocukken hiç zorla saçlarınızı kestirdiler mi?

Saç Kesim Şekilleri (kesim, örgü, topuz), Kuaför Önerileri, Düz Saçlara Özel, Dalgalı Saçlara Özel, Kıvırcık Saçlara Özel
Kafasına göre kestirdiği olmuştur ama benim istemediğimi ağladığımı göre göre asla kestirmedi :19:
Neyseki zorla bir şeyler yaptırılmadı hiç bana
Annelerin çocuklarının saçlarını erkek gibi kısacık kestirmelerini hiç anlamam zaten
Doğru düzgün bi model verdirirsin de besleme gibi kestiren var yahu çocuklarının saçlarını

Benim babam kısa saç seviyodu.Erkek saçı gibi.Ben en çok babamı sevdiğimden tek sözüne kanıp onu dinleyip kısacık kestiriyodum saçlarımı.Çok dalga geçiyolardı.Gerçi babam,annem hep seçimi bana bırakırlardı.Şimdi rapunzel oldum gerçi :9: Bu uzun saç sevdası da ordan kalma bana.:12:

Hayır,hiç zorla saçlarımı kestirmeye çalışmadılar..Çocukluğumda hep popomun altına kadar uzun,gür ve dalgalı saçlarım vardı..Annem çok özenirdi saçlarıma...Ama ben kısa saçlara özenirdim nedense.....:(

1. sınıftayken bit salgını var diye belime kadar olan saçlarımı kestirmişlerdi :2:

benim saçım çok dalgalı küçükken annem uğraşamadı öğrenci traşı yaptılar :D :D alabuluzmu ne çok ağlamıştım elektirk çarpmışa dönmüştüm bakan tekrar dönüm bakıyodu birde düğüne götürmüştü beni kimse tanıyamadı :D halen daha söyler annem bir arkadaşımda sıfıra vermişti saçını :D o daha beterdi ya

Kesmez olurlarmııı nasıl üzülmüştüm aglamıştım tamm erkek çocugu gibi olmustum acımasızlarrrrrrr:19:

Çocukluğum kısa saçla geçti. Liseye kadar hep küt saçla dolaştım. Çok küçükken saçlarımı ilk erkek gibi kestirdiklerinde çok üzülmüşüm, annem de merak etme yarın uzayacak demiş. Ertesi gün kalkıp hemen aynaya bakmışım ve hani uzamadı diyip başlamışım ağlamaya. Bu saç kesimi ablamda tramatik bir olaydır hatta. Uzun saçı çok sever ve ne zaman çocukluğunu hatırlasa neredeyse ağlayacak duruma gelir. Ablamın durumundan ders aldım, kendi çocuğumun saçını kestirmeyeceğim.

totoma kadar olan kızıl saçlarımı annem bitlendim diye kestirmişti, kestirdikden sonra bide makineyle tekrar aldırmıştı.. o günü unutmam hiç..:31:

oy oy benim bitle ilgili ne anılarım var. ilk okulda ortaokulda şaçlar hep kısyadı zaten düzenli olarak bitlenirdim. ama lisedeyken şaçlarımı biraz uzattım sonra bi gün beden eğitimi öğretmenim vardı bayan bana bi kağit verdi bak dedi bu kauför tanıdığım bitli şaçlarını kesebilir git kestir yoksa bütün sınıfın başı kaynıcak ve ben bitlendiğimin farkında değilim tabi bi şokun ardından öğretmenime hak verdim kuaförüde arayıp konusutk aksam şaçlar oldu erkek trası ama kuaförde herkes başımda toplanmıstı şaçım kesilerken ıyk çok kötüydü bende çok yüzsüzmüşüm bea

banada hep mantar saçı yaptırıyolardı hatta benim dönemimde o saç modaydı teyzem ne zaman beni görse yakışmıyo uzun diye saçlarımı kestiriyodu artık ne zoru varsa saçlarımla bende çok ağlıodum :( artık hayatta kestiremem öle saçlarımı uzun halinden memnunum zaten

konu beni çok duygulandırdı. annem hep okullar açılırken "okul saçı olsun" derdi kuaföre, oğlan saçı gibi kısacık olurdu.
aklım ermeye başlayınca "okul saçı olsun " diyince ağlamaya başladım. fayda etmedi tabi.
azdaha büyüyünce, kuaföre küt istiyorum demeye başladım ama yine oğlan saçı kesilirdi, ağlardım.
bi gün gene küt istedim aynadan ne göreyim annem kısa kes diye işaret ediyo adama. bi döndüm bi kızdım, bi daha kesemediler saçımı.
o kadar büyümüştüm ki artık kuaföre tekbaşıma gidiyordum.

Giden saçlarımın arkasından çok ağladım çok :43::43::43:

küçükken kuzenlerimin yanına Tokat'a gitmiştik tatilde.
Ordayken eniştemle babam beni erkek kuaförüne götürüp kısacık küt saç kestirmişti ve arkada bi kuyruk bıraktırmıştık
uzun bi tutam. çok kötüydü çok :43:

benimkiler saç hastası olduğu için kestirmezlerdi.........annem tarayacağı zaman kaçacak yer arardım acıyacak diye .....bit olmasın diye ilaç sürerdi bide offff .....ama şimdi saç rengi değiştirmekten yanan saçlarım 2 yıldır erkek saçı gibi!:36:

18 yaşıma kadar saçımı kestiriyordum. Çünkü migrenim vardı ve aileme göre çok gür saçlarım olduğu için uzun saç başımı ağrıtırdı. Her saç kesileceği zaman nefret duyardım. Ben küçüklüğümü erkek gibi saçlarla geçirdim hep. Fotoğraf çektirmeye gittiğimizde,vesikalık için fotoğrafçı ben gülümsemeyince anneme oğlunuzun nei var demişti. O zaman daha da somurtmuştum :( bildiğiniz yara gibi içimde hiç unutmuyorum bunları.

18 yaşıma girdikten 1 ay sonra saçlarımı kesmeye kalkıştı annem. Anneme hayatta bu kadar zor uzattığım saçlarıma dokunmana izin vermem diye karşı çıktım. Babama gitti,babam da gelp bana kızdı neden anneni dinlemiyorsun diye. O gün öyle bi patlamıştım ki. Artık 18 yaşındayım,tek başıma özgür kız olup gidicem demiyorum evlenicem demiyorum sadece izin verin de artık kendi saçıma ne yapacağıma ben karar vereyim dedim. Ancak 18 yaşımdan sonra hayalimdeki saçlara kavuşmaya başladım.

hehe:) ben bitlendıgımden taa kı liseye kadar annemın zoruyla küt saclarla gezdım:2: smdi 22 yasındaım lıseden beri belımdedir saclarım.he bı de bı keresınde kuafor cıragına kahkul kestirmıstm besleme gibi olmustm o gun bugundur onlerım uzundur:22:

bir zamanlar bit yüzünden herkes bi dönem saçonı kestirmiştir ya işte bende onlardan biriydim. 1. sınıfta. sonra sonra annem gür saçlarımdan bıkmış olacakki hep kestirmiş saçlarımı. kendine rahatlık olsun diye. ama saçlarım düz falan olsa neyse yani kabarık kalın telli,gür.artık siz gerisini düşünün. neyseki ergenlik çağına geldiğimde artık saçlarımdan ben sorumlu oldum.. ve hiç bir zaman belime kadar saçım olmasada uzatabilidğim kadar uzattım. şimdide koltuk altıma geliyor.
ama 1 kızım var 5 yaşında. ve onun saçlarını kısa kestirmeyi hiç düşünmüyorum. artık eskisi gibi bit sorunları da yok sanırım. hiç duymadım çevremden.
ama kayınvalidem hala eski zamanlada kalmış. kızımın saçını her taramamda "saçlarını kısacık kestir de rahat et" deyip duruyo ve beni sinir ediyo.ya be kadın okulunda o kadar uzun saçlı çocuk içinde bi benim kızım kelaynak gibi kalsınmı istiyorsun diyesim geliyor. o çağdaki kızlara bak bakalım kaçının saçı öyle.değilmi ama???

Back