Saç Kesim Şekilleri Çocukken hiç zorla saçlarınızı kestirdiler mi?

Saç Kesim Şekilleri (kesim, örgü, topuz), Kuaför Önerileri, Düz Saçlara Özel, Dalgalı Saçlara Özel, Kıvırcık Saçlara Özel
ah ah kestirmezlermi hiç okula başlıycaamda belimdeki saçlarımı seni okula almazlar die öğrenci modeli dediğimiz kıssacık modelden kestirmişlerdi :26: erkek saçı gibi olmuştu allahım hala o güzelim kız çocuklarının saçını kulak hizsında katsız küt kestiren yada anlattığım o meşhur öğrenci modelinde kestirdikleri gördükçe acıyorum kısçelere...halbuki daha bakımsız ve daha çirkin gösteriyo

benim de başıma geldi.
4. sınıfta küt kestirmek için gittiğim kuaförde kuaförün benim değil babamın sözünü dinlemesi sonucu amerikan traşına sahip olmuştum..
hala düşündükçe sinir olurum

okula giderken annem saçlarımı model model yapardı .yoksa oturup ağlardım:84:
baktıki olmayacak kandırıp saçlarımı amerikan traşı kesti

bide hem zorla kestirirlerdi sonrada ağlayıp zırlamayayım die tüm komşulara aile fertlerine onaylatırdı
- çok güzel olmuş teyzesi değilmi
- aa tabi cnm eli yüzü açılmış yüzü ortaya çıkmış temizce bak ne güzel olmuşsun böyle

Benim hep erkek gibi kısacık kestirirlerdi. Üstümde pantolon olduğu vakit erkek sanılırdım ve çok üzülürdüm. Şimdi saç uzatma topiğinde bu kadar gezinmemin bir sebebi galiba bu:)

benimde annem saçlarımı hep küt kestirirdi.hatta bi kere amerikan traşı kestirmişti.sonra erkek kardeşimle beni karıştırdığını söyleyip gülüyodu bi kere biraz uzadı.akşamları fönle kurutuyodu banyodan sonra,uğraşamadığını söyleyip beni kuaföre götürdü.sünnet olucak çocuklar gibi ağlayarak kaçtım kuaförden,ama malesef yine saçlarım kesilmişti.15 yaşıma gelinceye dek kısa saçla gezdim.16 yaşıma geldiğimdeyse upuzun saçlarım vardı.Allah halime acıdı heralde,çocukken zorla uzayan saçlarım şimdi eskisine göre daha çabuk uzuyo.boyatsamda,kırılsada maske yapıyorum,krem kullanıyorum,yinede saçımı kestirmek istemiyorum.asla kızım olsa saçlarını kısacık kestirmeyi düşünmüyorum.gerekirse her gece örerim,tararım,toplarım ama kestirmem.

Çocukluğumda hiç uzun saçalrımla hatırlamıyorum.
Üniversiteye gidinceye kadar saçlarım hep kısaydı.
Annemin hiç zorla kestirdiğini hatırlamıyorum.
Küçükken resmlerimde hep küt ,çok güzel saçlarım,simsiyah.
İlkokulda ise öğretmenim aşırı disiplinli bir bayandı, ya kısacık yada uzun örülecekti.
Hep kısa kaldı.
Ortaokul ve lisede öyle devam etti.
Çünkü lisedede hiç evlenmemiş bir müdür yardımcımız vardı.
Kadın hergün üşenmeden kapıda beklerdi, ya örgülü ya kısa ,kahküle bile izin yoktu.
Ne zaman lise bitti ,üniversiteye başladım kendi isteğimle uzattım.
Harika saçlarım vardı ,uzun ,simsiyah ve gür saçlar.

babam uzun saçı çok çok sever annem ise tamtersi..ortaokula kadar hep erkek gibi kesıldı saçlarım kaç kere aglayarak evden koşa koşa kaçtıgımı hatırlıyorum saçlarım kesılmesin diye..hiç unutmuyorum yazın ortaokulda iken annem gene saçlarımı kısacık kestirmişti bende utancımdan o sıcakta başıma şapka ( kışın takılan kalın şapkalardan ) takıp öyle girmiştim derse hoca kaç kere çıkar şapkanı dedi çıkarmadım utancımdan..hadi git tuvalete orda çıkar öyle gel dedı gıttım ama tenefüse kadar sınıfa gitmedim

hiç unutamadıgım diger kötü anım ise; saçlarım uzamaya başlamıştı omuzlarıma az çok degmeye başlamıştı bi gün annem tuttrdu kestrcez saçlarını kuafore gıdıcez diye kaçtım hemen evden babam gelene kadar da eve gelmedım akşam oldu o uzun dedıgım saçlarımla uyudum sabah kalktıgım da ise yorganım yastıgım üstüm her yerim saç idi..ben uyurken rastgele makasla saçlarımı kesmiş..o kadar kötüydü ki..babam hadi çık yataktan okula git dıyor ben yorganı kafama kadar çekip çıkmıcam okula gitmicem vs diyordum yorganı aniden babam açıp saçlarımı görür görmez anneme tokat atmıştı..o gün hiç çıkmadım yataktan 1 hafta okula gitmedim .. çok şükür şu an saçlarım çok uzun tam istedigim gibi kestirmeyide düşünmüyorum hiç..kesinlıkle kestirmem saçımı hiç kımseye.. bu psikolojiyide hala atlatamadım sanırım :) kızım olursa ilerde bi gün kesinlıkle saçını o istemedigi sürece kestirmem uzun olsun kızımında saçları..:97:

kalçama kadar gelen saçlarım vardı sapsarı arada dalgaları olan çok ama çok güzel bir saçım. herkes benim adımı bilmez dalin kız diye çağırırmış. o zamanlar dalinin reklamı pek moda tabi ordaki çocuklara herkes hasta. çok nazar değermiş bana çok ağlarmışım babamda kızarmış anneme şu kızın saçlarını salma süsleme nazar değiyor diye. banyo yapmak kabustu annem tararken çok acıtırdı saçlarımı hatırlıyorum nefret ederdim banyo yapmaktan.
banyoda çok ağlıyorum diye annem kalçama gelen saçlarımı kestirdi birden yaşım 6-7 falandı. ama kestirde insan gibi kestir dimi amerikan gibi erkek saçı kesildi saçlarım.... unutamıyorum bunu aklıma geldikçe bi tuhaf olurum annemede kaç kere söylemiştim kızmıştım. çok ağlıyordun ondan kestirdim diyo.. tamamda erkeğe benzetmenin nedeni ne yani? öyle etkilenmişimki kızımın saçlarını doğduğundan beri kestirmedim...

Küçükken saçlarım çok ince telliymiş ve annemin deyimiyle "3 tel" miş. O yüzden hep oğlan çocuğu gibiyim fotoğraflarda. O yüzden hep derim iyi yapmış şimdiki hallerinden çok memnunum çünkü. Yalnız şöyle bir anım var ilkokul 2 de uzatmaya başlamıştım kuaföre gittik annem ben görmeden kes hepsini diye işaret yapmış. Güzel olucam sanarak oturdum çok kesme bak falan diyordum kesmem kesmem çok değil dedi de fön çekildi bir de baktım ki saçım kulaklarımın üstünde Ufak çapta bir sinir krizi yaşayıp kuaföre türlü küfürler saydırmıştım gayet net hatırlıyorum sonra annem istediğim birşeyi aldı unuttum iki dakikada.

ben tam hatırlamıyorum da 3 -4 yaşlarındayken bi akrabamız bu kızın saçları çok cansız kestirin canlansın demiş bi büyüğümüz babam da bunu kafaya takmış
gitmiş saçımı sıfıra tutmuş kel yani
büyüyünce anlattılar hatta baya dalgasını geçmişdi dayımlar teyzemler
ben de hırs yaptım şimdi upuzun saçım belimde

Güzel bir topic olmus..
Bende anlatayım 6 yasına kadar belimde olan saclarımı ilkokula baslayınca hep küt kullandım.
Küt ama ne küt dümdüz kulak hizasında falan.

Hadi ben gene sanslıydım kardesimin sacını yaslı bir kadın kesiyordu gözünde gözlük yılların kuaförü onlar annemler bile onlara gidermis bizi de götürdükleri gibi. Hatırlıyorum kız kardesim hep aglıyordu sacı kesilirken birde kadın onun sacını hep kısa keserdi dalgalı olunca da bir kabarırdı ki sormayın..

Zorla kesilmedi de ilkokul 1e baslarken annem ugrasmasi zor olur diye popoma kadar olan saclarimi kisacik kestirmisti. Cok üzülmemistim ama onun verdigi bir özgüven eksikligi vardi. En azindan omuzlarimda kestirseydi daha iyi olurdu diye düsünüyorum.

Anlamiyorum niye bazi anneler kücücük kizlarinin saclarini erkek gibi kestirirler ki? Inanin bana cocuk üzülmüyormus gibi görünse de aslinda eksikligini hissediyor. Ben üzülmesem de hep kendimi diger kizlardan eksik hissederdim sanki pismisim de bitlenmisim saclarim ondan kesilmis. Erkek gibi degildi ama emekli teyzelerin bir parmak uzunlugundaki kabarik saclari gibiydi. Yasli hissederdim kendimi o yasta Hele zorla kestirmek abartmak gibi olmasin ama o cocugun hakkina tecavüz. Kücümsemeyin bir kiz cocugu icin uzun saclar kiz olmanin, güzel ve cici olmanin göstergesi Iki yandan örgülü saclarini savurmasi bile ona büyük mutluluk ve özgüven verir.

Cok yazmisim ya Aman anneler kestirmeyin kizlarinizin saclarini gercekten eksikligini hissederler kendimden biliyorum, hele erkek gibi hic kestirmeyin. O zamandan beri hic belime degmedi saclarim simdi uzatiyorum, popoma kadar uzatip 12 yilin acisini cikaracagim

Neymiş efendim saçlarım azmış çoğalsınlar die kestirmiş .s pehh 4 sınfa kadar erkek gibi saçlarım vardı durmadan mantar gibi kestirirdi saçlarımı annem şimdi bir sürü saçım var o kesmler yznden ve hiçte menun deiğilm saçımın çokluğundan bide ozmnlar sarı gbydi şmdi koyukahvrengi :84:

benim de hep istemediğim halde saçlarıı kısacık kestrirdi annem. o koltuga oturunca bi ağlamaklı olurdum (

tabi bir de kuaförden çıkınca eve gidene kadar boynum bükük bi garip hüzünlü olurdum ( çocukluk işte :)

ben de hiç istemezdim saçlarımın kesilmesini ama annem kısa saç sevdiği için kestirirdi. Hatta bir defasında erkek saçı gibi olmuştu, komşunun saçı da öyleydi ve ben hiç sevmezdim onları saatlerce ağlamıştım beni o çocuğa benzettiniz diye

kestirmemi hemde ne kestirme ...
yok efendim çocuğun küçükken saçını kısa kestirirsen gür olurmuş ... ben o aralar uzun saçlara ve prenseslere hastayım ...
Allah'ım ya ... beni erkek kuaförüne götürdüler ve saçım serçe parmağım kadar kaldı ...
kuaförde çaktırmamıştım ama aynaya her baktığımda ağlayasım geliyordu ...
uzayana kadar aynada kendime bakmamıştım

İlkokul 1.sınıfta saçlarım altın sarısı , iri dalgalı ve kalça kemiğime kadar bir uzunluktaydı.Sınıfta ki tüm kızların saçları uzundu sadece 1 kişinin saçları kısaydı.Bende tutturdum kısa kestirmek istiyorum diye.Annem de babam da kestirmemi istemediler.O dönem annem hamileydi ve onunla bir anlaşma yaptık.Eğer bebek kız doğarsa kestirebilecektim ama erkek olursa kestirmeyecektim...Kız oldu ve annem de sözünü tuttu.O upuzun saçlarımı amerikan tıraşı diyolardı o dönem.Kafama kase koyupta kesmişler gibi oldu saçım ama sınıftaki kısa saçlının da saçları öyle ya o yüzden çok beğenmiştim.Fakat babam saçlarımı hiçmi hiç beğenmedi.Zorla oturttu önüne ve saçlarımı kısacık öğrenci saçı kesti... Benim hikayem de bu kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…