Çocuk

queenal

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2022
11
6
1
31
Çocuğun kendi hakkında hangi konularda karar vermesine izin verirsiniz, hangisine izin vermezsiniz

Bekara karı boşamak gibi olacak çocuksuz halimle konuşmak ama çerçeveli bir karar tanımak bence en sağlıklısı. Tüm dolabı açıp çocuğa hadi seç demektense annenin belirlediği 3-4 kıyafet arasında seçim yapması gibi. Çocukluğum boyunca hiçbir karar alamadım çünkü izin verilmedi, fikir sorulmadı, hala da karar almakta zorluk yaşarım. Ne kadar seçim şansı verilirse o kadar iyi bence.

Kaç yaşında bu çocuk? 2 yaşındaki çocukla 10 yaşındaki çocuğun alabileceği kararlar bir olamaz ki. Ben 2 yaşındaki oğlumun (iklime uygun olarak tabi ki) kıyafetini seçmesine izin veriyorum mesela. Daha bu sabah ben çamaşırlarını katlarken anne batmanli pijamamı giycem dedi elimde görüp. Kıyafetleri temizdi, değişmeme gerek yoktu ama oğluma hayır demem için de bir sebep yoktu tamam annecim dedim giydirdim. Ya da dışarı çıkarken hangi oyuncağını yanına almak istersen al diyorum. Ama mesela gün içinde yediklerini onun kontrolüne bırakamam yoks cips çikolata bisküvi vs ister hep. O noktada ben müdahale ediyorum. Ya da tv konusunda hep çizgi film açık olsa yok demez ama açmamaya çalışıyorum hatta son 4 5 gündür hiç açmıyorum. Bir arkadaşıyla oyuncak paylaşmayı onun isteğine bırakıyorum ama eğer çocuklar arasında oyuncak nedeniyle kavga çıkma ihtimali varsa o noktada müdahale ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…