Bol bol Kuranı Kerim dinleyin inşallah en kısa sürede geçerİnanın farkındayım ama elimde değil. Kendimde 10 sene sonra kavuştum. Tedaviler gördüm.
Ama istem dışı delirecek gibiyim.
Yani çok fazla durmayan bi bebekte değil ama bilmiyorum sürekli ağlama hissi geliyor.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Çocuk yaptığım için pişmanmıyım
- Konu Sahibi Cherry92
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 20 Eylül 2024
- 202
- 129
- 18
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki :) Bu süreci yaşadım ve sanırım hala yaşıyorum :))Arkadaşlar lütfen bana bi yol gösterin, kafayı yemek üzereyim.
Okadar sene uğraştım tedavi gördüm isfediğimden 10000% emindim.
Hamilelikte doğumda aksi hiçbirşey yaşamadım.
Eşim ailem full destekçim.
11 aralıkta doğum yaptım ve her Allahın günü ağlıyorum. Çocuk doğurduğum için pişmanım sanki.
Onu çok seviyorum ama elimde değil çıldıracak gibiyim.
Allah aşkına bu bir dönemmi geçiyormu? İntiharı bile düşünüyorum artık ara ara.
Sanki herkesin hayatı devam ediyor benimki bitmiş gibi hissediyorum.
Hayır pişman değilsiniz,sadece yeni bir dünyaya adapte olmak zorluyor sizi…
Günlük alışkanlıklar,düzen her şey değişiyor ki bu gerçekten çok zor.
2,5 aylık bebeğim aynı zaman da kolik bir bebek. Ağlama krizleri geldiğinde bütün psikolojim alt üst oluyor ve acaba yetersiz miyim yapmasa mıydım vs. öfke ile birlikte aklımdan geçmiyor değil….
Sonra bi bakışı,gülüşü…
Vicdan yaptığım yanıma kar kalıyor yani…
Size muhtaç bir canlı var.Konuşamıyor,derdini ifade edemiyor,tek sığınağı sizsiniz ve dünyaya gelmek onun tercihi değildi :)
Sabır-zaman….
Hangi duygular geçmiyor yahu :)))
Lohusa depresyonundasın sakin ol...Beyninin her dediği düşüncelere anlam yükleme yeter ki...Arkadaşlar lütfen bana bi yol gösterin, kafayı yemek üzereyim.
11 aralıkta doğum yaptım ve her Allahın günü ağlıyorum. Çocuk doğurduğum için pişmanım sanki.
O kadar çaba sarfettin ki; hem bedenen hem ruhen hem bebeğe sahip olma aşamasında yıprandın hem de ona daha iyi bakım veren anne olma isteğiyle iki türlüde yıpranıyorsun..
Kendinle arkadaş ol ve ona hak ver...O çok yoruldu...O pişman değil aksine çok çok mutlu...Yorgunluk ve ruhen yorgunluğun bir halüsinasyonu gibi düşün bunları...
Uyumaya çalış...Kendine tek başına 15 dk dahi zaman ayırmaya çalış Ve bol bol bebeğini kokla
Dibine kadar yaşadım. Lohusalık boyunca ağladım. Bulduğum tüm platformlarda postportum depresyon yorumlarını okudum sayfalarca bebeğim kucağımda. Hepsinde şu diyor lütfen sabret geçecek. Sanki hiç geçmeyecek gibi geliyordu benimki biraz uzun da sürdü ama en nihayetinde geçti. Profesyonel yardım alın mutlaka ama geçeceğini lütfen bilin bana yazabilirsiniz özelden bu konu benim yumuşak karnım.
- 6 Mayıs 2024
- 3.349
- 3.486
- 48
- 29
Lohusa depresyonu olabilir bir uzmandan destek alabilirsinizArkadaşlar lütfen bana bi yol gösterin, kafayı yemek üzereyim.
- 8 Temmuz 2024
- 341
- 182
- 18
- 28
Yazdıklarını okuyunca kendimi gördüm resmen. Bende doğum yaptığımın 3. Günü başlamıştı bu duygular sanki onu istemiyorum pişmanım eşimle arama girecek hayatım çok kötü olacak artık hep bir sorumluluğum var vs.gibi düşünceler beynimde dolaşıyordu her gün defalarca ağlardım o dönem sürekli buraya girerdim lohusalık depresyonuyla ilgili yazılanları okurdum, YouTubeden videolar izlerdim bir çıkar yol arardım.. bu süreç bende 35 gün sürdü sonra bir anda bütün bu düşüncelerim değişmeye başladı anladım ki hormonlarım, yeni bir hayata alışma süreci hepsi beni çok zorlamış.. yardım almayı düşündüm ama eşimle tekiz aileler uzakta olunca fırsatım olmadı. Eğer çok zorlaniyorsan mutlaka yardım al lütfen ama geçecek buna emin ol. Şuan 8 aylık bebeğim ve çok zorlandigim halde çok çok mutluyum o eski düşünceler bir daha asla gelmedi aklımaArkadaşlar lütfen bana bi yol gösterin, kafayı yemek üzereyim.
- 11 Şubat 2023
- 9.719
- 1
- 21.241
- 268
Lohusa depresyonu bu , bir psikolog desteği alma sansiniz var mı ?Arkadaşlar lütfen bana bi yol gösterin, kafayı yemek üzereyim.
- 16 Temmuz 2023
- 1.759
- 4.508
- 53
Lohusalık depresyonu bu. Çoğu yeni doğum yapan kadında bunu görüyorum. Düzenli olarak yürüyüşe çıkın bebeği bebek arabasına koyun hava alın ya da araba varsa eşinizle arabada gezin. Bebekler arabada daha rahat uyuyor. 6 buçuk aylık yeğenim huysuz biraz zor uyuyor ama ne zaman dışarı çıkarsalar, arabada gezdirseler hemen uyuyakaliyorArkadaşlar lütfen bana bi yol gösterin, kafayı yemek üzereyim.
- 14 Haziran 2023
- 7.003
- 22.153
- 268
- 33
Lohusasın çok normal , bir kaç ay sonra sen de ne ilginç şeylere üzülmüşüm deyip kendine güleceksin. Ama yaşarken zor bir süreç Rabbim kolaylıkla atlatmayı nasip etsin.Arkadaşlar lütfen bana bi yol gösterin, kafayı yemek üzereyim.
Eğer kendi başına idare edemezsen süreci mutlaka bir destek al psikolojik.
- 19 Ekim 2022
- 1.774
- 4.746
- 63
- 29
Bu çok normal. Ben doğum yaptıktan sonra herkes de gördüğüm gibi o kutsal annelik hissi otomatik yükleniyor sanmıştım ama kendimi uzun bi süre anne gibi hissetmedim, bebeğim artık hep benimle olacak kendi hayatım kalmadı dedim, pişman oldum, ağladım sonra böyle düşündüğüm için ağladım.. Şuan 8 aylık, zamanla alışıyor insan, hâla zorlanıyor ve bazen eski zamanlarımı özlüyorum inkar edemem ama bebeğime olan sevgim de günden güne çoğalıyor, onun olmayacağı bi hayatıda düşünemiyorum.. Böyle garip bi şey bence annelik :) Kendinize zaman verin, ne güzel destekçileriniz de varmış.. Intihar düşüncelerinden dolayı profesyonel bir destek almanız sizin için iyi olabilir.. Lohusalıkda bu duygular çoook normal..Arkadaşlar lütfen bana bi yol gösterin, kafayı yemek üzereyim.
- 22 Kasım 2024
- 73
- 73
- 3
- 28
Bir sürü kişi yazmis ve hepsinin de dedigi gibi lohusalikta bunlar cok normal. Bebekli hayata alışmak hele de hormonların alt üst olmuşken cok zor ve karmaşık bir hal alıyor. Ben ne zaman yalnız kalsam ağlamaya başlıyordum ki benim lohusalik bittikten sonrada bir süre devam etti. Ama şükür geçti. Destek alabiliyorsan daha da kolay atlatabilirsin. Sana iyi gelen yürüyüş yapmak dışarıda bir kahve içmek her neyse bunları bebeksiz yapmaya fırsat oluşturmaya calis bebekli de yap ki onla beraber de aslında hayatın bitmediğini görebilesin bir şekilde hayatinin yeni versiyonuna uyum sağlayacaksınız. Bu biraz zaman alıyor ama inan hiç kimse cicekli bahçelerde yaşamıyor bu donemi. Cok sancılı bir donem sanirim anne olmanın kutsallığı da aslında böyle oluşuyor. Bu kadar sancılı duygularla da bebeğini sevmek..
Merhaba 26 Kasım'da doğum yaptım ben de. Birebir hissettiklerinizi yaşamış birisi olarak söylüyorum kesinlikle geçecek emin olun. Ben de tüp bebek denedim planlı ve istekli bir gebelikti yani. Ama o ilk 10-15 gün Allahim ben naptım hazır değilmişim dedim. Her akşam ağlıyordum, iştahım kapandı yemeden içmeden kesilmiştim. Yaklaşık 15 gün sonra geçti, ara ara yine yokluyor ama o da normal. Hormonlar dengesiz bir kere şu an. Hiç üzülmeyin korkmayın. Psikolog arkadaşım bile bebeği olunca aynılarını yaşadı inanın, gecenlerde onunla konuştum. Hayatım bitti diye düşündüm, ailem beni hastaneye yatiracakti o derece kötüydüm dedi. Şu an bebisi buyudu gayet mutlu huzurlu. Çocuk büyütmekle alakalı kötü yorumlari okumayın duymayın. Yok 2 yaş zor yok yürüyünce zor vs. Bu tarz söylemler de beni çok kötü etkilemişti.Arkadaşlar lütfen bana bi yol gösterin, kafayı yemek üzereyim.
- 26 Temmuz 2017
- 4.199
- 8.834
- 158
- 31
Geçiyor canım şu an lohusasın. Lohusa depresyonu da olabilir. İstersen psikoloğa gidip destek al. Geçecek diyip duygularını bastırmaya çalışmanı sağlamak da istemem. Ben de çok kötüydüm çok uykusuz kalmıştım. Şimdi 18 aylık çok çok daha iyiyim.Arkadaşlar lütfen bana bi yol gösterin, kafayı yemek üzereyim.
- 23 Ağustos 2020
- 4.293
- 7.788
- 108
- 34
- 14 Nisan 2022
- 524
- 524
- 33
Bende durmadan aglardim aylarca birde cok yalnizdim. Neyseki yalniz degilmissiniz destekcileriniz var yardim almaktan cekinmeyin. Bu lohusa depresyonu. Sagligi yerinde miniginizin sukredin surekli. Allah dert verip derman aratmasin. Günler gececek, bebis buyuyecek her sey cok cok daha kolaylasacak.. zaman gecmeye mahkum. Bebeginizin iyiligine sukredin bol bol. Profesyonel destek de almaya calisin mumkunse.İnanın farkındayım ama elimde değil. Kendimde 10 sene sonra kavuştum. Tedaviler gördüm.
Ama istem dışı delirecek gibiyim.
Yani çok fazla durmayan bi bebekte değil ama bilmiyorum sürekli ağlama hissi geliyor.