• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk yaptığım için pişmanmıyım

Cherry92

Aktif Üye
Pro Üye
18 Aralık 2023
4.265
9.246
78
Arkadaşlar lütfen bana bi yol gösterin, kafayı yemek üzereyim.

Okadar sene uğraştım tedavi gördüm isfediğimden 10000% emindim.

Hamilelikte doğumda aksi hiçbirşey yaşamadım.

Eşim ailem full destekçim.

11 aralıkta doğum yaptım ve her Allahın günü ağlıyorum. Çocuk doğurduğum için pişmanım sanki.

Onu çok seviyorum ama elimde değil çıldıracak gibiyim.

Allah aşkına bu bir dönemmi geçiyormu? İntiharı bile düşünüyorum artık ara ara.

Sanki herkesin hayatı devam ediyor benimki bitmiş gibi hissediyorum.

Geçer lütfen sık sık dışarı çıkın bu günler geçecek şuan lohusa psikolojisiyle böyle düşünüyorsunuz kendinizi çok dinlemeyin yıllardır beklediğiniz bu anı şükrederek geçirin çünkü isteyipte hala kavuşamamış bir sürü anne baba var sizi zorlayan çocuğun bakımı mı oluyor

11 aralıkta doğum yaptım ve her Allahın günü ağlıyorum. Çocuk doğurduğum için pişmanım sanki.

Dogumdan sonra bir sureligine hayat duruyor gb oluyor evet. Tek dusundugumuz tek ugrasimiz bebegimiz oluyor. Bi kahve icmek disari cikip bi nefes almak mumkun olmuyor heleki kis bebegiyse. Evin icinde hatta tek bir odaya kapanip kaliyoruz. Ama emin olun geciyor. Eski gunlerinize eski size geri kavusucaksiniz merak etmeyin. Biraz zaman alicak sabirli olun, hayatinizin normale donucegini bilerek gecirin bu gunlerinizi ki kafayi kirmayin ☺️

Lohusalık depresyonu yaşıyorsunuz. Kendi başınıza altından kalkamayabilirsiniz. Destek almaya çalışın yoksa cidden lohusalık depresyonu insanı çıldırtır

Çok çok daha fazlasını yaşayan biri olarak söyliyeyim kesinlikle geçiyor. Her şey zamanla güzelleşmeye başlıyor. Üzülme ve kendini suçlu hissetme. Mümkünse profesyonel destek al 💗

Geçer lütfen sık sık dışarı çıkın bu günler geçecek şuan lohusa psikolojisiyle böyle düşünüyorsunuz kendinizi çok dinlemeyin yıllardır beklediğiniz bu anı şükrederek geçirin çünkü isteyipte hala kavuşamamış bir sürü anne baba var sizi zorlayan çocuğun bakımı mı oluyor

İnanın farkındayım ama elimde değil. Kendimde 10 sene sonra kavuştum. Tedaviler gördüm.
Ama istem dışı delirecek gibiyim.
Yani çok fazla durmayan bi bebekte değil ama bilmiyorum sürekli ağlama hissi geliyor.

Dogumdan sonra bir sureligine hayat duruyor gb oluyor evet. Tek dusundugumuz tek ugrasimiz bebegimiz oluyor. Bi kahve icmek disari cikip bi nefes almak mumkun olmuyor heleki kis bebegiyse. Evin icinde hatta tek bir odaya kapanip kaliyoruz. Ama emin olun geciyor. Eski gunlerinize eski size geri kavusucaksiniz merak etmeyin. Biraz zaman alicak sabirli olun, hayatinizin normale donucegini bilerek gecirin bu gunlerinizi ki kafayi kirmayin ☺️

Umarım öyle olur. Kendimi tanıyamıyorum artık.

Lohusa depresyonu olabilir. Bolca dua edip kendini sakinleştir. Dilersen de bi yardım al. Hepsi geçecek merak etme 🩷 hepimiz bu yollardan geçtik. Sadece biraz sabır. Bebeğini çok seviyorsun işte ne güzel. Sürekli koynuna al onunla sakinleşmeye çalış. Kokusunu çek içine. Hepsi geçici 🫶🏼

Lohusa depresyonu olabilir. Bolca dua edip kendini sakinleştir. Dilersen de bi yardım al. Hepsi geçecek merak etme 🩷 hepimiz bu yollardan geçtik. Sadece biraz sabır. Bebeğini çok seviyorsun işte ne güzel. Sürekli koynuna al onunla sakinleşmeye çalış. Kokusunu çek içine. Hepsi geçici 🫶🏼

Allah razı olsun. Etrafımda anlamıyor sanki bazı insanlar beni. Neden ağlıyorsun Allah istediğini nasip etti işte şükret vs diyorlar. Kendimi dahada kötü hissediyorum. Kötü anneymişim gibi.

Lohusa depresyonundasın canım, kıyamam sana. 🥹 geçecek, imkanın varsa destek al lütfen.

Geçiyor gerçekten. Bebek bakımında destek alabiliyor musun? Bebekten uzak günde 45 dk bile geçirsen çok iyi gelir. Zaten çok seviyorsundur ama yaşadığın şey de çok normal. Hayatın tamamen değişti. Bununla beraber hormonlar da alt üst.
Omega 3 kullan
Demir ve d vitamini takviyesi al.
Biraz toparlanınca bir dahiliye uzmanına görün.
Herkes yaşıyor ve geçecek. Kimse ponçik ponçik geçirmiyor o dönemi ❤️

Allah razı olsun. Etrafımda anlamıyor sanki bazı insanlar beni. Neden ağlıyorsun Allah istediğini nasip etti işte şükret vs diyorlar. Kendimi dahada kötü hissediyorum. Kötü anneymişim gibi.
Ayniydim . 3. Bebeğim benim neden agliyorsun sen tecrubelisin , sanki tecrübeli lohuslaik diye bişey var 😔kendin istedin, bak sağlıklı falan filan sanki bilerek ağlıyordum pehhh şimdi komik geliyor fakat insanın moralininduzeltmekden çok bozuyordu bu laflar. Aslında yasadigimiz çok normal hamilelikde tavan yapan hormanlar ,doğumdan sonra aniden dibi görüyor. Buda ruhsal bunalıma sokuyor. Bana karabasan basıyordu uykuya daldigimda üstüme bir karartı geliyordu dalamıyordum durmadan sicriyordum ilk hafta. Eşimin elini tutuyordum uyumak için. Eşimin dedesi hoca içi sıkılmış dedi birkaç dua okudu iyi geldi birdahada görmedim. Herşeye Ağlamaklı halim 3-4 ay gibi geçti. Sabır diliyorum gerekirse bir uzmandan da destek alabilirsiniz.

Son düzenleme:
Geçecek henüz çok erken. Bunları düşünmeniz gayet normal. Sakın yalnız kalmayın bu süreçte. Aileniz destekliyormuş ne güzel karnını doyurup uyuttuğunuz an yürüyüş bile olsa 15 dk bile olsa dışarı çıkın. Evde o uyurken bir dizi izleyin ama o dizi sürükleyici olsun ki olumsuz düşünceler aklınızdan kaybolsun. Bebeğiniz hayırlı olsun bu arada💖

Benimkide kış bebeği oğlum 2 aylık 😄 mecbur olmadıkça çıkmıyoruz dışarıya.
Gerekirse çıkıyoruz.
Söyledikleriniz doğru zamanla geçiyor.
Ben sakinim bi şekilde alışılıyor.

Hayırlı olsun 🙂Sabredin .
Bi şekilde geçiyor.
Aha benim kırkım çıktı .
9 aralıkta..
o stresli lohusalık hemen hemen her bayanın ben dahil başından geçiyor.
Aileniz ve eşiniz destekmiş bu çok iyi ve güzel.

Çocuk yaptığın için pişman değilsin, şükürsüzlük de yapmıyorsun. Sadece olan değişimlere ayak uydurmakta zorlanıyorsun.

Şu kısım çok önemli hemen uzman desteği almalısınız. Geçen bir dönem ama sizin yazdığınız o kelime hemen uzman desteği alınması gereken bir cümle kendiniz aşacak gibi durmuyor biz evet bu dönem geçici geçecek desek de sizi ikna edemeyiz bir nevi lohusa depresyonu yaşıyorsunuz ben de yaşadım çünkü biliyorum.

Bir insan bebeğine buda bizim çirkin dediği için aglarmi ağlar eğer lahusaysa ağlar hahahah şimdi okdr komik geliyor ki ama o farklı bir kafa yapısı bende tedaviyle çok şükür kızıma sahip oldum ama dediğiniz gibi lahusalik bazılarında sinir asabilik yapıyor bazılarında ağlama üzüntü heh işte o ağlama üzüntü istemsiz gözyaşı kendimde çokça yaşadım belliki sizdede olmuş gececektir çünkü 40. Gün geçti bitti

Back
X