Çocuk Yapmak Ne Kadar Zormuş

sarederen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2011
81
0
36
Ankara
Merhaba kızlar, aranıza yeni katıldım. 2 aydır çocuk yapmak için canla başla uğraşmamıza rağmen bir sonuç alamadık. Oysa ben ilk denememde başarılı olacağımızı düşünüyordum hep. Bu ay da olmazsa ümidimi yetireceğim artık. Yaşım 30. Çalışmalara başlamadan önce doktor kontrolünden geçtim. Doktor herşeyin normal olduğunu hatta çift yumurtladığımı söyledi o ay. Ama sonuç yok. Doktorun göremediği başka bir sorunum olabilir mi sizce ne dersiniz?

kesinlikle.. aynı soruyu sürekli bende soruyorum kendime.. 20 aylık evliyiz.. hiç korunmadık ama sonuç yok henüz..

5 ay önce doktora gittik.. kan, hormon, sperm herşey normal..

yumurta takibi yapıldı, sorun yok..

sonunda rahim filmi çekildi ve görüldü ki bir tüp kapalı (

Allahım inşallah en yakın zamanda sağlıklı bebekler nasip eder hepimize..

bizim sırada tüp bebek var..

bence rahim filmini deneyin sizde..

Amin canım inşallah. 20 ay boşuna her ay ümit etmişsiniz demek. Keşke bunu daha önce anlasalarmış. bu arada tüpler kapalı ne demek canım? Allah tez zamanda kucağına almayı nasip eder inşallah.

amin canım inşallah.. tüplerin kapalı olması sperm ve yumurtanın tüp içinde biraraya gelip döllenmesini engelliyor.. dolayısıyla hamileliği imkansız kılıyor..
benim sağ tüpüm kapalı çıktı.. diğeri sol olan açık.. sol olan taraftan yumurtlamam lazım ki döllenme şansı olsun.. doktor dedi belki bi senedir hep sağdan yumurtlamış olabilirsin dolayısıyla gebelik söz konusu olamaz..

Yazmadan geçemedim.3. ayda ümit kırmak çok erken değil mi ? kolay değil hamile kalmak, herşey yolunda olsada bazan aylar bazaen yıllar sürebiliyor.

Kendimden örenk vereyim.Geçen yıl eylül ayından korunduğumuzu zannederken hamile kaldım.benimde senin gibi çift yumurtam olşmuş sanırım, ikizlerdi.

Ama sağlıksız bi gebelikti kürtaj olmalıymışım.Oldum.Ardından fikrimiz değişti bebek istemeye başladık, dr ilk 4 ay korun mutlaka, hamile kalman çok değil çook çok yüksek dedi.

2. ay korunmadık, hüsran oldu, en geç 3 aya hamile kalacaktım.Üstelik dr un ihtimali yüksek demesi ve korunurken elde edilen bi hamilelik vardı.

Şimdi 8 ay bitti hala hamile değilim.. O zaman bizim kendimizi tüketip karaarı bağlamamız gerekli...

Böyle hemen ümidimi kırcam dersen oooo .... Ümitli ol, güçlü olmazsan moralini bozarsan herşeyi zorlaştırabilirsin.

Ya ihtimalleri 0 a yakın insanlar ne yapsın, onları düşünmelisin bence ve umutlu olmalısın.

Arkadaşın dediği gibi bi rahim filmi çektirebilirsin bi sıkıntı varsa belli olur ama yoktur büyük ihtimal.En yakın zamnda anne olman dileğimle ....

Son düzenleme:
Sevgili Candas,

Çok güzel yazmışsın, içime su serptin çok teşekkür ederim. Haklısın galiba. Ben biraz abartıyorum. Ne bileyim işte çok kolay birşey sanıyordum hep, sanki korunmayınca hemen olacakmış gibi. Umarım en kısa zamanda güzel haberi alırsın, güzel haberlerinizi bekliyeceğim. Benim 13 günüm var daha. Ama çok enteresan her ay hamileymişim gibi hissediyorum. Belirtiler aynı regl belirtileri. sonra bir bakıyorum regl olmuşum. Güzel bri laf vardır çok severim:
" Beklemekte olduğun şey, ancak onu beklemeyi unuttuğunda gerçekleşir. bu, evrenin 'sen bakarken soyunamıyorum' deme şeklidir. . ."
Beklemeyi bırakırsak olacak sanırım ama onu nasıl bırakırız ben de bilemedim. :)

evet belirtiler çok benzeşiyor o yüzden her ay bunu hissetmen normal çünkü çokta istiyoruz.Biraz rahatlattıysam ne mutlu ... o evren mesajı gerçekten doğru.. bıraktığımız an hayatımızda var oluyorlar.En yakın zamanda hamileyim haberini almak dileğimle...

Sıkıntısı olan arkadaşlarada Allah dertlerine derman olsun inş şifa Allahtan, en tez vakitte şifalarıyla bebekleri gelsin inş ...

aynı fıkırdeyım bende ılk ayda olur dıye dusunuyordum ama 7-8 aydır ugrasıyoruz olmuyor bende 30 a merdıven dayadım artık olsun ıstıyorum.gecen ay prolaktınımın yuksek oldugunu farkettık 3 haftadır ılac kullanıyorum bakalım bu ay ne olacak merakedıyorum.bu arada benım sag yumurtalıkta 12 tane kist varmıs

biz 3 yıl ilaçla korunduk 1 1,5 yılda istemedik. şimdi ocaktan beri uğraşıyoruz. yalnız biz sanırım düzenli ilişki yapmıyoruz. dr gittim. klomen verdi. sonra da prengyl iğne verdi. onu yaptım. ama ilişki zamanında olmadı. bekliyorum. bir de bazen ilişki sonrası kanama oluyor. başına böyle birşey gelen varmı?

bence bir doktora görünmelisin.ilişki sonrası normalde kanama olmaz.bir kist yada miyom olabilir. o yüzden de hamile kalamıyor olabilirsin.şimdi hepsinin çözümü var.gerçi doktora gittim demissin ama bir daha git bence detaylı incelensin.benimde bir arkadaşım uzun süre korunduktan sonra çocuğu olmamıştı.ama şuan bebeği var.uzun süre korunmak etkileyebiliyor.ama sonunda oluyor bir şekilde.bir sorun yoksa zamana bırakın bence.

Muhteşem Yüzyıldaki Süleyman'ın bir gecesi boş geçmiyor. Biz senelerdir uğraşıyoruz Allah'a şükür sonunda oldu :) . Üzerine ceketini atsa Hürrem yine hamile kalacak

aa cnm hayırlı olsun. çok sevindim ne zaman aldın haberini. benim 7 günüm var daha ama en ufak birhamilelik belirtim yok. nedense o isteğim de kalmadı.

canım yaşına takma bence bende evlenir evlenmez çocuk istiyordum.4 ay hiç korunmama rağmen olmadı. 4. ayın sonunda oldu. bekle biraz hemen pes etme.biraz sabır. bende sinir oluyordum test çubuğund negatifi görünce. sonra oldu işte. zamnaı varmış diyorum.inanırmısın bilmem ama etrafında hamile biri varsa duasını al, hamilelerin duası kabul olur. birde para 50 kurşc1 tl farktmez opnunla da bir toka , saç lastiği vb, sürekli takacan bişry al. ham,le kalana kadar tak. burda öyle yapıyolARMIŞ. BANADA TAVSİYE ETMİŞLERDİ. BENDE YAPTIM. İNANIRSAN HERŞEY OLUR, GERÇİ ÖNCE ALLAHtan. sevgiler

Nilüferciğim teşekkürler tavsiyeler için. Yapıcam dediklerini. Bakalım reglime 3 günüm var. Geçen aylarda hep gebeyim sandım, inanılmaz bir göğüs hassasiyetim vardı, sürekli tuvalete çıkıyordum ama olmadı, bu ay hç göğüs hasssasiyetim yok. Bu ay da belli belirsiz birmide bulantısı oluyor ara ara. Ama sabah kalkınca değil gün içinde. Onun dışında hiçbir belirtim yok. 3. ayımız bu ay. İnşallah güzel haberler vericem size. Sen de güzel bebeiğini sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın inşallah.

arkadaşlar merhabalar.içinizi rahatlatmak adına bende birşeyler yazmak istedim.

ben evlendim ilk yıl çocuk düşünmedik.aslında iki yıl düşünmüyorduk.fakat ben geçen sene adet olmadım.gebelikte aklıma gelmemişti.şiddetli karın kasık ağrısı ve acile gittik.ilaçlar kullandım.sonuç düşük.ben daha sonraki muayenemde öğrendim.neyse çoook uzun hikaye sizi ilgilendiren ve en önemli kısmı anlatayım.

eşimle bebek sahibi olmaya karar verdik.dr. a gittim hiç bir sorun çıkmadı.tetkik tahlil herşey temiz çıktı.çok kaliteli yumurtluyormuşum.bir yıl çocuk olmaması normal dedi.

ben hamile kalamadım.10 ay bekledim.neyse dr. gittim ben anne olmak istiyorum 10 aydır olmuyor diye.film çekildi.iki üç dr. genişleme ara ara tıkanıklık var dedi.ben evde sinir krizleri geçirdim eşim olacağına inanıyorum dedi inancını hiç yitirmedi.ama ben paraladım kendimi.Allah ım affet beni.ama çokta dua ettim.hayırlı ise hemen olsun değilse beri dursun diye.birde hayırlı sağlıklı evlat vs.başka bikaç dr.senin hiç bir sorunun yok.kim demiş onu dedi.istediğin kadar doğrursun dedi.en son gittiğim prof. dr Allah ondan razı olsun.uğurlu elleriyle muayene etti senin hiç birşeyin yok herşeyin mükemmel dedi.muayene sırasında ufak bi kanamam oldu.ertesi gün çoğaldı.o kanamam odur.bi daha o ay adet olmadım.bi ilaç yazdı.ama ben o ilacı kullanamadan muayene olduğum o ay hamileymişim.

birde üstüne tayinimiz çıkmıştı. ben havalara uçuyordum yuppiiiii kurtuluyorum buradan diye mutlu mesut ev topluyorum.memleketime gidiyorum.anam bende bi karın ağrısı bi karın ağrısı eyvaaah dedim ya bağırsaklarım iltihap tuttu yada iyi beslenemedim enfeksiyon kaptım doğru acile gittik.sonuçta ev topladık toz ,yorgunluk ,güzel beslenememe vs. neyse acilde şikayetlerimi anlattım böreklerime karnıma vurdu ağrı yayılıyor mu yerinde mi hissediyorsun diye yerinde dedim.bi idrar bi kan tahlili istedi.

ama ben tahlileri vericem acilde bağıranlar ,ağlayanlar ,ailesini yitirenler ,kalp krizi geçirenler ,komada olanlar ,ben tırstım geri dönmek istiyorum eşimi de dışarı çıkardılar hasta yakınları dışarda kalsın diye.tam gitmeyi düşünürken adım anons edildi kan verdim sonra idrar.neyse fazla uzatmayım sonuçlar çıktı dr. a verdim.bişeyin yok tahliler temiz dedi.aaaa ama karnım ağrıyo çok dedim.gebesin yarın kadın doğuma git ama gülümsüyorda düşünsenize herkes inliyor çığlık çğlığa.acilde... şok şok şok oldum beklemiyordum çünkü ben ümidimi kesmiştim arkadaşlar kesmiştim.

neyse eşim dışarda ben duygulandım durumu dedim "dur bi şimdi anlamadım yürü arabaya baştan anlat "dedi.arabaya bindik tekrarladım "gebeymişim" diye.sevindirik olduk falan.sonra eşim kıbrısa geldi ben memlekette kaldım bebişler 2 aylıktı.bebişlerimiz olcak diye msj attım.kaç tane diye sordu.şimdilik iki dedim çünkü dr. kıbrısa gitmeden bi daha baktır üçüz dördüz olabilir demişti.çünkü bebişlerimin teki tam hatırlayamicam 2. muayene de mi 3. muayenedemi ne göstermişti kendini.

ama ben bi de başlık açmıştım bu sitede tüplerde tıkanma ara ara genişleme diye.bütün heyecanımı orada paylaştım.

arkadaşlar hakkınızı helal edin çok uzun oldu okurken vaktinizi alıcak ama bi o kadar da heyecanlanıcaksınız.çünkü ben bu siteye üye değilken takip eder sıkıntılarıma çözüm arardım Allah razı olsun eşimden katkısı çok bu konuda.hep okurdum anne olmak isteyenler anne olup mutluluğunu paylaşanlar vs.hem ağlardım okurken hem heyecanlanırdım hemde umudumu tekrar kazanırdım.bu kadar uzun ve ayrıntılı anlatmamın sebebi bu.

sizden ricam nolur ama nolur stresten uzak durun.rahim filmi çektirip tüplerinizin durumunu muhakkak öğrenin ve çoook iyi bir dr. a gidin. bi dr a değil sonuçları bikaç dr a gösterin.benim gibi o dr. bu dr. vakit kaybetmeyin.sonra bana dedikleri gibi tüp aşılama falan derler ağlama krizlerine girersiniz.

ayrıca tek tüple de %50 de olsa hamile kalabiliyorsunuz sakın üzülmeyin.Allaha dayanın.

2 ylldır cocuk yapmanın ne kadar zor oldugunu tam anlamıylan anlamıs durumdayım
rabbm hayırlısını versın
yolun basında sınırlerını bzma
cunku en umursamadıgın zamnda oluor
rabbm kucagını doldursun ınsallh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…