• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk ve dayak

evrenmore

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2011
22
1
36
Muğla
3.5 yasında bi oğlum var ve bazen sinirlerime hakim olamıyorum vuruyorum.hani vurmasam da bagırıyorum.su anda kendimi çok kötü hissediyorum:(((ben kötü bi anne miyim?ama gerçekten bazen sinirlerim kaldırmıyor....

3.5 yaşında ki bir çocuk ne anlar sinirden ondan bundan :47:.. Nasıl vurabiliyorsunuz merak ettim doğrusu :50:... Sinirlerinize hakim olun, yada doktora görünün ... :80:
3.5 yaşında ki çocuğu dövmek ne demek ya vurmak ne demek .. Kıyamam ben ona :85:

Lütfen vurmayı kesin :45::45: Güzelce konuşup uyarın, birşeyleri dayakla değil konuşarak çözün ..
:20::20::20::20::20::20::20::20::20::20::20::20::20::20::20::20::20::20::20::20::20::20::20:

Dayak kelimesinden bile tiksiniyorum, hele çocugun yanına hiç yakışmıyor, hiç kimseye yakısmaz da , masum kendini koruyamayan bir miniğe vuramazsınız ... Şükredin ki annesiniz ..

Son düzenleme:
3.5 yasında bi oğlum var ve bazen sinirlerime hakim olamıyorum vuruyorum.hani vurmasam da bagırıyorum.su anda kendimi çok kötü hissediyorum:(((ben kötü bi anne miyim?ama gerçekten bazen sinirlerim kaldırmıyor....

Evet, elbette kötü bir annesiniz, aksini söyleyen açıkça yalan söylüyor demektir. Şiddetin her türlüsü kötüdür ama en kötüsü sizden küçük, kendisini savunamayacak durumda olan bir varlığa el kaldırmaktır. Ya çocuk yapmayacaksınız ya da hakkını vererek büyüteceksiniz. Daha minnacıkken dövdüğünüz çocuğunuz hep minik kalmayacak, büyüdüğünde o da size el kaldırırsa hakkıdır, o zaman hatayı hiç onda aramayın, hayırsız evlat demeyin, ektiğinizi biçeceksiniz! En azından sevilmeyeceksiniz, önemsenmeyeceksiniz çünkü önemsenmeyi, değer görmeyi hak etmiyorsunuz. Anne denilen varlık sabırlı, şefkatli ve merhametli olmalıdır, bu erdemlere sahip bir anne çocuğuna asla vurmaz. Sinirlerinizi bahane etmeyin, hiçbirimizin hayatı kolay değil, el kadar çocuktan hıncınızı çıkarmaya devam ederseniz Allah mutlaka sizi onunla cezalandıracaktır ama onun eliyle, ama yokluğuyla. Böyle devam ederseniz, bir gün mutlaka bununla yüzleşeceksiniz.

benim 1 aylik bir oglum var. opmeye bile kiyamiyorum. ona asla el kaldirmiycam. ben annemden hic dayak yemedim. bir bakisiyla herseyi anlardim. nasil kiyabiliyorsun cocuguna. o senin merhametina birakilmis. bir hastaneye git de cocugu olmayanlarin halini gor. nasil hayattan sogumuslar. elindeki nimetin degerini bilmiyorsun. o cocugu koruyup kollayasin diye Allah seni anne yapti. sana gucu yetmiyor diye ona boyle davranamazsin. eltimlerden gorumcelerimden biliyorum. hepsi cocugunu evire cevire dovuyor. ve simdi cocuklari okulda dayak yiyor baska cocuklardan. kendinden kucuk cocuklar bile onlari dovebiliyor. hepsinin de cocugu pisirik, ozguveni olmayan, herseyden herkesden korkan cocuklar. sen de boyle bir evlat yetistir. zavalli ezik bir cocuk olsun. sinirlerine hakim olamiyorsan bi piskologa git. cocugunun gelecegini etkilediginin farkinda degilsin.

Benimde 2,5 yaşında bir oğlum var .Evet bazen sabrımızı taşırabiliyorlar benimde bağırdığım oluyor ama dövmeyin lütfen..Sinirlerinize hakim olun.En güvendiği insanın ona el kaldırması içinde derin yaralar açacaktır.Kimbilir nasıl korkuyordur yazık yapmayın bir daha.Ne olursa olsun vurmayın.Gidin duvara vurunn yada çocuğun yanından uzaklaşın elinizi yüzünüzü yıkayın sakinleşin.Önce vurupta sonrada vicdan yapmanıza gerek kalmaz böylece..

arkadaşlar sanırım ben fazla üzüldüm ve size de yanlış anlattım ben çok yavasça vurdum bir kez öyle evire çevire döven bi cani anne yaptınız.
ben oğlumun kıymetini çok çok iyi biliyorum.tüm vaktimi işimi bile bırakıp ona ayırdım.öyle dr.a görüncek bi sinirimde yok.herkes bu kadar çıgrından çıkar

arkadaşlar sanırım ben fazla üzüldüm ve size de yanlış anlattım ben çok yavasça vurdum bir kez öyle evire çevire döven bi cani anne yaptınız.
ben oğlumun kıymetini çok çok iyi biliyorum.tüm vaktimi işimi bile bırakıp ona ayırdım.öyle dr.a görüncek bi sinirimde yok.herkes bu kadar çıgrından çıkar

anlamayan anlamaz 6 qaylık bebegine bakıp ay nasıl yapıyosun diyorlar.
bizde namızdan sopa yedik bir sey olmadı .
onemli olan cocukla iletişimin bozulmamaı
sevginin surekli ve yurekten oldugunu
bilmesi
1 kere vurdun diye cani anne olmazsın bazen öfke baldan tatlı oluyor.
ama yinede dikkat et iletişimin yerini almasın soooooon çare diye düşünüyorum.
yani hangimizi annemiz biraz okşamadı.

teşekkür ederim ya.tabi ki son çare zaten çocuk büyütmeyen ya da daha yeni anne olanın anlaması imkansız.bagırmakta çok normal hani sanki her gün sadece bagırıp dövüyorum sandı arkadaşlar.
gerçi iyi oldu üzüldüm ama bunu bile yapmamam gerektiğini anladım.

Dejavu gibi birşey oldu bu.
Bir kere daha bir anne çocuğunu dövdüğünü söylemişti,herkes tepki gösterince de ''poposuna vurdum cani yaptınız beni.'' gibilerinden açıklamada bulunmuştu.
Birincisi sizin yazdıklarınızdan yola çıkıyor insanlar.
Dövüyorum,vuruyorum demişsiniz.Genel olarak böyle söylemişsiniz,detay vermemişsiniz.Dolayısıyla da böyle genel bir tepki alırsınız.

İkincisi,bana göre şiddet şiddettir,ama poposu olsun ama yüzü olsun ama eli olsun.
Niye anne-baba çocuğuna vurur?
Gücü yettiği için.
O çocuk,küçük karşı gelemez.
Anne babasına muhtaçtır bırakıp gidemez onları.

anlamayan anlamaz 6 qaylık bebegine bakıp ay nasıl yapıyosun diyorlar.
bizde namızdan sopa yedik bir sey olmadı .
onemli olan cocukla iletişimin bozulmamaı
sevginin surekli ve yurekten oldugunu
bilmesi
1 kere vurdun diye cani anne olmazsın bazen öfke baldan tatlı oluyor.
ama yinede dikkat et iletişimin yerini almasın soooooon çare diye düşünüyorum.
yani hangimizi annemiz biraz okşamadı.

Sopa yiyenlere birşey olmuyor?Yani yemeyenlerden bir sorun mu çıkacak demek bu?
Herkes siz değil.Her çocuk bir değil.
Kimisine vurursun bunu kaldıramaz çok daha kötü olur.
Kimisi dayak arsızı olur ''ne olacak en fazla vurur'' der.
Kimisi de dayağı normal olarak kabul eder hatta aynını kendi evladına da uygular.

Bir kere annemden tokat yedim.Azarı haketmiştim ama tokadı değil hem de herkesin içinde...Aklıma gelince hala gözlerim dolar,bunun için de asla affetmeyeceğim annemi.
Üvey abim de zamanında babamdan çok dayaklar yemiş.Sonu kabristan.

sizin çocugunuz var mı?
gerçi sanırım siz biraz sorunlu bir çocukluk geçirmişiniz benim oğluma ben bir kez vurdum bagırırım ama sadece disiplin edecek kadar.fazlası yok diyorsam yoktur.

sizin çocugunuz var mı?
gerçi sanırım siz biraz sorunlu bir çocukluk geçirmişiniz benim oğluma ben bir kez vurdum bagırırım ama sadece disiplin edecek kadar.fazlası yok diyorsam yoktur.

Birincisi..
Bu forumun kurallarında çocuğu olmayan yazamaz diye bir kural olmadığına göre fikir beyan etme hakkım var.
Peki çocuğum yoksa neye dayanarak yaparım bu yorumu?
Çevreme bakarım,gözlemlerim.
Kitaplar okurum..
Ailemin bana kattığı belli bir görüş vardır.
Kitapalrda yazılanların bir çoğu çocuk olunca değişir.
Çünkü ''kazın ayağı öyle değildir.''
Değişmeyecek olanlar da vardır.Hiçbir şekilde dayak iyi birşey olamaz.
İki iki daha dört.
Şiddet de şiddettir bunun azı çoğu yoktur.
Dikkat ederseniz ben bağırmakla ilgili tek kelime de etmedim.
Söyleyeceğimi de söyledim.
Kendimle ilgili şunu söyleyebilirim.
Çocukken de böyleydi şimdi de böyledir,bir bakış bir kelime nerede duracağımı anlamak için gayet yeterlidir bana.
Bu sorunlu bir çocukluksa evet sorunlu bir çocukluk yaşadım,sorunlu bir insanım.
Yine de atıyorum eşime,patronuma çok çok kızıp vuramayıp,yine çocuğuma çok çok kızıp vurmaktan iyidir.Çünkü bu çok açıkça gücüme sığındığımın göstergesidir.

doğru bir davranış değil evet ama bunca tepki anlamsız...anne de insan,bazen öyle şeyler yaşanıyor ki ,kendini kaybetmek imkansız.
evire çevire dövmediğine eminim,öyle yapıyor olsan zaten buraya da yazmazsın.zor da olsa kendine hakim olmaya çalış.
bir bakıştan her şeyi anlayanlar eskideydi biraz sanırım,şimdikiler çok fena,bu demek değil ki dayağı hak ediyorlar.elbetteki hayır ama anneyi de anlıyorum bu durumda.8 aylık bir kızım var,bazen o kadar kızıyorum ki'büyü de ben sana yapacağımı bilirim.' diyorum.bunu dedim diye kötü mü oluyorum yani? asla...ben de öpmeye,dokunmaya kıyamıyorum.

buyuk yengem ogluna vuruyorken ben ağlardım onun elınden alır ben sarılırdım yavrum ve suan üzüldüm vurmayın yanı size kızmıyorum belkı sinirle yaptınız ama vurmayın ne olur yazıktır nasıl ezilip büzülürdü şimdi süreklı benım evımde kalmak istiyor okula gıtmedıgı gunler hep alırım yanıma kıyamam yavruma kıymayın evlatlarımıza sağlıklı bırer evlat buyutelımm nasipse rabbım hayırlısı ile banda versın ınsallah...:43::43::43:

ben şaşırıyorum gerçekten... ''zamanında bizde yenidik te ne oldu '' diyenlere..... kesinlikle YANLIŞ... sizinle olan güven bağını nasıl zedeliyorsunuz bilemezsiniz... zararlarını yaz yaz bitmez... o minicik bedeniyle kime sığınsın annesi? o anı kendinizi onun yerine koyarak beyninizde canladırsanıza.... değil vurmak yüksek sesle bağırmak bile zedeliyor ruhsal dünyasını... kızdığımız anlar olamayacak mı; tabiki olacak ama o an işte o an çok çok önemli... o anda sorunu değiştiremiyorsanız ayrı odaya çekilin... bağırmayın kızmayın... ve doğru iletişimi yakalayın...

doğru bir davranış değil evet ama bunca tepki anlamsız...anne de insan,bazen öyle şeyler yaşanıyor ki ,kendini kaybetmek imkansız.
evire çevire dövmediğine eminim,öyle yapıyor olsan zaten buraya da yazmazsın.zor da olsa kendine hakim olmaya çalış.
bir bakıştan her şeyi anlayanlar eskideydi biraz sanırım,şimdikiler çok fena,bu demek değil ki dayağı hak ediyorlar.elbetteki hayır ama anneyi de anlıyorum bu durumda.8 aylık bir kızım var,bazen o kadar kızıyorum ki'büyü de ben sana yapacağımı bilirim.' diyorum.bunu dedim diye kötü mü oluyorum yani? asla...ben de öpmeye,dokunmaya kıyamıyorum.

ne demek istediğimi anlamışsınız işte. insan çok sinirlenince arada bacaklarına bir tane vuruyor ve ben bundan çok üzüntü duydugum için paylaştım zaten.evet çocugu olmayanlar da yazar ama bende çocugum olmadan önce o kitaplardaki gibi büyütecegime sanırdım.bu yüzden sordum o arkadaşa çocugunuz var mı diye.bir de gerçekten o bakıştan anlayacak nesil yok artık.siz de anlayacaksınız.fakat şu konu çok dogru kesinlikle vurmak yanlış.zaten benim oğlum özgüveni çok gelişmiş ve sonuçta ne kadar sevildiğinin farkında bir çocuk oldugundan benim bu kadar sorun yaptıgım bir tane vurma olayını o aslında bana karşılk vererek çözüyor yani bunalıma falan da girdiği yok.ama ben çok üzülüyorum o benim herşeyim bir tane bile vurmamalıyım.

bende çok sinirli biriyim çocuğum olduğunda dövmek istemiyorum kesinlikle ve bende annemden inanılmaz dayaklar yedim ama insan bazen bi anlık sinirle yapabiliyo malesef yoksa hiç bir anne çocuğun canını yakmak istemez onun ufacık canı yansa annenin bin kat yanar
size tavsiyem o sinirli anda başka bir odaya geçin derin derin nesef alın siniriniz geçecektir mutlaka

bir sure once kuzenim gelmsiti bize ve sirtimin cok agridigindan sikayet ettim,o da gel masaj yapayim dedi.kizim da ayni odada babasiyla oynuyordu,kuzanim bana masaj yapmaya basladiginda geldi yanimiza basladi tuhaf tuhaf mizildanmaya,kuzenimin elini cekmeye sonra da aglayarak tepki gostermeye.Ya kiskandi ya da anneme zarar veriyor diye korumaya calisti o 14 aylik ufacik bedeniyle.Dusunun ki o yavrucak bile annesine bir zarar geldigini dusunudgunde kendini siper etmeyi goze aliyor.bir iki defa yaninda aglamam soz konusu oldu,yanima geliop gozletimin icine bakip sanki aglama diye yapvarircasinda mir mir kuruldu kucagima.O yavrucak anne ne kadar kotu olursa olsun kiyamiyor annesne iste,anne de yavrusu ne kadar yaramz olursa olsun kiyamamali.ben her an sukrediyorum Allahima onu bana layik gordugu icin ve cok sinirlendigim anlarda hep aklima getiriyorum"o sana Allahin emaneti" diye.bazen cok cileden cikarsam da park yatagina koyuyorum ve oturup agliyorum diger odada.Sesimi yukselttigim anlar da kendine zarar verebilecegi seyleri yapmaya kalkistiginda farkli bir tepki oldugunu gorsun ve yapmamayi ogrensin diye.Saglicakla.

bende arkadaşın evire çevire dövdüğünü düşünmüyorum.eskiden çocuğum yokken ayyy nasıl bağırırlar anlamıyorum ne kadar düşüncesizlik derdim.ama baktım bazen delirttikleri anlar oluyor sabrınızı zorluyor kendinize zor hakim olduğunuz dönemler oluyor..o yüzden lütfen çocuğu olmayanlar ahkam kesmesinler.bekara karı boşamak kolay diye bir laf vardır.bu sözlerime hiç kusura bakmayın tepkide göstermeyin.çünkü bende sizin gibiydim hatta böyle dediğimde çocuğun olsunda bi göreyim seni bağırıyormusun bağırmıyormusun derlerdi.o kadar kızardımki ne alaka o kendine hakim olamıyorsa derdim..başıma geldi gördüm.bide benim kızım asi hırçın falanda değil.ama çok dağınık evin altını üstüne getirir sesszce.ve sürekli bi toplama hali bunalıyor ve yoruluyorsun.yapma dediğim çok zaman oluyor üstüne inat edip yapınca bağırdığım oluyor.o yüzden gerçekten çocuğu olmnayanların yorum yapması çok anlamsız..

yapmamak lazım ama bazen insan hataya düşüyor... sonra köpek gibi pişmanlık duyuyorsun... o daha çok zorluyor insanı... maksimum özen göstermek lazım sinirlere hakim olmaya... bir arkadaşın dediği gibi patrona komşuya, ona buna ne kadar kızsanda vuramadığına göre çocuğa da yapmamalısın, yapmamalıyız...

sabredilmiyor diye bisey yok.sabredilmeli.annemin bende actigi yaralar hala kaniyo.....
simdi bende anneyim kizim daha 2.5 aylik,gözünden düsen her damla icimi parcaliyo nasil kiyarim.böyle düsündükcede anneme olan öfkem dahada artiyo.onu asla ama asla affetmiycem.

Back