Koltuklara çıkıyor ama pek tırmanma meraklısı bi çocuk değil hiç olmadı. Koltuğa çıkmaya çırpınmıyodu yapamasa bile mesela ne zaman boyu yetti rahat yapmaya başladı o zaman koltuğa çıkmaya başladı o tip şeylerde çok garantici yürüme süreci mesela güvenmediği adımı asla atmazdı hemen otururdu hiç öyle düşme yaşamadık. Yani illa düştü de küçüktü hepsi. Biraz uzun sürdü ama kötü durumlsr atlatmadık. Tabi bu biz babasıyla markette bişeyr bakarken kendini bebek arabasından atmasına engel olmadıKoltuktan koltuğa atlamıyor mu bir yerlere tırmanmıyor mu
Ya evet hastalık durumu göz korkutuyo ama ilkokula başlayınca da aynı olucak. İnsan kıyamıyoda gerçiBenim de doğumdan sonraki düşüncem 3 yaşına kadar kendim bakarım, 3te anaokuluna verip çalışma hayatına dönerim idi.
3te anaokuluna verdik. Ama işler hiç öyle olmuyor ya. Çocuk bir hafta okula gitti iki hafta evde yattı hastalandı. Tam iyileşiyo hoop yeniden hasta.
Sektör 8:30-17:30 arası.
Azıcık daha büyüsün diye diye ilkokula başlatıcam inşallah:)
Maalesef tam da dediğin gibi oluyor, benim oğlan özel durumu dışında sürekli hasta oldu. Annem destek oldu sağolsun, sonrada ben Freelance çalışmaya başladım. Ofise gelip giderken çok zordu...Benim de doğumdan sonraki düşüncem 3 yaşına kadar kendim bakarım, 3te anaokuluna verip çalışma hayatına dönerim idi.
3te anaokuluna verdik. Ama işler hiç öyle olmuyor ya. Çocuk bir hafta okula gitti iki hafta evde yattı hastalandı. Tam iyileşiyo hoop yeniden hasta.
İlk okulda bağışıklığı daha güçlü oluyor, hastalıkları da tecrübe etmiş oluyor. Ama küçük yaşlarda öyle değil. Mesela çocuğum havale geçirdi bebekken. Öyle olunca ekstra temkinli davrandım. Evren bekle dedi adeta ya da ben öyle anlamak istedim bilemiyorumYa evet hastalık durumu göz korkutuyo ama ilkokula başlayınca da aynı olucak. İnsan kıyamıyoda gerçi
Bence isteyin. Aynı durumdayım kendimi bildim bileli doğuma kadar çalıştım. Şimdi bebeğimi büyütüyorum, bırakacak kimsem olmadığı için de çalışmıyorum.Kızlar merhaba. Yani doğru yere mi açtım konuyu onu da bilmiyorum ama 19. Ayında bi bebeğim var. Aslında maddi sıkıntıdan değil ama ekonomik özgürlüğümün olmaması canımı sıkıyor. Eşimden para istiyor olmays alışamıyorum. 18imden beri doğuma kadar çalıştım zor geliyor bu durum.
Annem çalışıyor, kv hasta görümcemle yaşıyor bakabilecek kimse yok bebeğime bu yüzden işe giremiyorum. 3 yaşına gelince anaokuluna verip çalışmak istiyorum ama 1 buçuk sene zor geçti zaten psikolojik olarak yorucu bi durum bi bu kadar daha zaman nasıl geçer bilmiyorum. 2 yıllık sosyal hizmetler mezunuyum ama kendi mesleğimi yapamadım hiç başks alanlarda çalıştım. Tam belediyeden fırsat yakalamışken hamileliğimin başına denk geldi kaza değildi ama bu fırsatın gelebileceğini bilsem ertelerdim daha önceki denemelerimden sonuç alamamıştım mesleğim konusunda. El becerimde var aslında evden yapabileceğim çalışabileceğim çocukla idare edebileceğim bi iş kolu hakkında bilginiz var mı ya da benim gibi olanlar nasıl bi yol izledi?
Biz bu ocakta influenza dışında ağır hastalık görmedik bi de yazın 2 defa uyanınca kusmalı serumlu bi hastalık geçirdi doktor olduğu gibi gel serumsuz geçmez diyordu küçükte olunca her şeyi veremiyordum haliyle belk işimdi olsa rahat edebiliriz biraz ama o dönem müşterilerle çok haşır neşir oluyodu aynı ortama bile sokmayı bıraktım da öyle hasta olması durdu. Dişini bile fırçalamayan insanlar öpüyordu gözümğn önünde de olmuyodu yoksa müsade etmezdim en son herkesin içnide eşime verirken kimseye öptürme diyodum her seferinde öyle öyle alıştılar.İlk okulda bağışıklığı daha güçlü oluyor, hastalıkları da tecrübe etmiş oluyor. Ama küçük yaşlarda öyle değil. Mesela çocuğum havale geçirdi bebekken. Öyle olunca ekstra temkinli davrandım. Evren bekle dedi adeta ya da ben öyle anlamak istedim bilemiyorum
İstiyorum istemesine de rahatsız oluyorum geçmedi bu duygu bi türlü.Bence isteyin. Aynı durumdayım kendimi bildim bileli doğuma kadar çalıştım. Şimdi bebeğimi büyütüyorum, bırakacak kimsem olmadığı için de çalışmıyorum.
Kredi kartı var, her ay maaş yatınca nakit para da alıyorum.
Yetmiyor bir yere gideceğim zaman işten izin aldırıp şoförlüğümü de yaptırıyorum. ( Araba kullanmayı biliyorum , mükemmel şoförüm diyemem ama İstanbul trafiğinde araba kullanıyorum)
Tuvalet eğitimi yok ya ondan çekiniyorum aslında ama güvenebileceğim bi yerde araştırmadım daha. Araştırmak lazımCanım minikleri alan kreşler var onları araştırabilirsin
Bizim burdaki kreşler bezli bebek kabul ediyor illaki vardır diye düşünüyorumTuvalet eğitimi yok ya ondan çekiniyorum aslında ama güvenebileceğim bi yerde araştırmadım daha. Araştırmak lazım
Vardır tabiki gvüenilecek yer olduktan sonra neden olmasın. Çalışamasam da bi kaç saat benden ayrı kalsa o bile bişey hiç değilse kendime ayırıcak vaktim olur. Bi kardeşim var ama uyarmaya çalışırken bağırıyor yaptığının da farkında değil kızdım dün akşam her söylediğimde uyarmama rağmen yapıyodu. O yüzden yalnız bırakasımda gelmiyo ikisini. Neyse çözeriz illa ben bi kreş araştırayımBizim burdaki kreşler bezli bebek kabul ediyor illaki vardır diye düşünüyorum
Tam bende bunu söyleyecektim çok doğru bir yere değindiniz . Çocuk 4 yaşına geldi tayine gidecektik artık batıya büyük şehire bende çalışmaya başlayacaktım çocuk okula başlayacaktı . Ama düşündüm ki çocuk başlayacak ama hasta olacak hasta olduğu zaman kim bakacak ? Öyle biri yok netice de çalışma işi öyle kafamda rafa kalkmıştı . Zaten saçma sapan bir tayin gördük böylece bir ömür rafa kalktı artık . Kaldı ki burada okula başladı Ekim 15 hastalandı hiç aralıksız Mart 15 e kadar sürdü en sonunda ameliyat oldu. Yani herşey öyle hayal edilen bir şey gibi olmuyorBenim de doğumdan sonraki düşüncem 3 yaşına kadar kendim bakarım, 3te anaokuluna verip çalışma hayatına dönerim idi.
Bence de anne çalışmasa dahi kreş annenin kendine vakit ayırmasında büyük yardımcı miniklere de iyi geliyo sosyalleşiyo paylaşmayı öğreniyo yeni şeyler öğreniyo vsVardır tabiki gvüenilecek yer olduktan sonra neden olmasın. Çalışamasam da bi kaç saat benden ayrı kalsa o bile bişey hiç değilse kendime ayırıcak vaktim olur. Bi kardeşim var ama uyarmaya çalışırken bağırıyor yaptığının da farkında değil kızdım dün akşam her söylediğimde uyarmama rağmen yapıyodu. O yüzden yalnız bırakasımda gelmiyo ikisini. Neyse çözeriz illa ben bi kreş araştırayım
Aynen ama baktım şimdi yakın yerde 3 yaş altı kreş yok ya da internette bulamadım. Tanıdığım birilerine sorucam belki bilen vardırBence de anne çalışmasa dahi kreş annenin kendine vakit ayırmasında büyük yardımcı miniklere de iyi geliyo sosyalleşiyo paylaşmayı öğreniyo yeni şeyler öğreniyo vs
Nerde yaşıyosunuz ben İstanbul Bahçelievlerdeyim yakınımın çocuğu gidiyor bezliAynen ama baktım şimdi yakın yerde 3 yaş altı kreş yok ya da internette bulamadım. Tanıdığım birilerine sorucam belki bilen vardır
Çocuğunuzla birlikte bakıcılık yapabilirsiniz hem çocukta sosyalleşmis olur çocuğunuza da bakmış olursunuz ya da yarım gün temizlik evden iş zor ekonomik kriz var ve herkeste online satış peşinde çok iyi üretim yapmanız lazım evdenKızlar merhaba. Yani doğru yere mi açtım konuyu onu da bilmiyorum ama 19. Ayında bi bebeğim var. Aslında maddi sıkıntıdan değil ama ekonomik özgürlüğümün olmaması canımı sıkıyor. Eşimden para istiyor olmays alışamıyorum. 18imden beri doğuma kadar çalıştım zor geliyor bu durum.
Annem çalışıyor, kv hasta görümcemle yaşıyor bakabilecek kimse yok bebeğime bu yüzden işe giremiyorum. 3 yaşına gelince anaokuluna verip çalışmak istiyorum ama 1 buçuk sene zor geçti zaten psikolojik olarak yorucu bi durum bi bu kadar daha zaman nasıl geçer bilmiyorum. 2 yıllık sosyal hizmetler mezunuyum ama kendi mesleğimi yapamadım hiç başks alanlarda çalıştım. Tam belediyeden fırsat yakalamışken hamileliğimin başına denk geldi kaza değildi ama bu fırsatın gelebileceğini bilsem ertelerdim daha önceki denemelerimden sonuç alamamıştım mesleğim konusunda. El becerimde var aslında evden yapabileceğim çalışabileceğim çocukla idare edebileceğim bi iş kolu hakkında bilginiz var mı ya da benim gibi olanlar nasıl bi yol izledi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?