Gebeliğe Hazırlık Çocuk sahibi olmaya korkmak

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Ayeaye

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2020
290
226
53
6 ay önceye kadar olsa buna çok hevesliydim ama ne olduysa korkar oldum , eşim çok istiyor ama hamile olmak çocuk doğurmak ve ilginin sadece bir yere yönelmesi beni çok korkutuyor. Bu durumu yaşayan var mı yardımcı olun

Zaten yaş 22 acele etmeyin.

Al benden de o kadar.
Benimki korkmak değil de ben hayatımın odak noktasını bir yere bağlamak istemiyorum.
Biz 3 kardeşiz.
İyi yetiştirildik okuduk vs.
Ama annemin ne fedakarlıklar yaptığını gördüm gözlerimle.
Sonra kendime hep sormaya başladım.
Hayat bu kadar sıkıntı çekmeye değer mi diye. Kimisi farklı düşünür bir şey diyemem.
Ama bir kedi köpek beslemek benim ruhuma sadece şifa verirken çocuk çok şey götürecek gibi hissediyorum

Eğer 22 yaşındaysanız bence hiç acele etmeyin.
En güzel yaşlarınızı böyle ziyan etmeyin derim

Zaten şuan bu dönemde çocuk sahibi olmak çok saçma gelecek ne olucak belli değil bin türlü bela var başımızda. Maddi olarak tam yeteceği zaman yapmalı insan çocuğu diye düşünüyorum ayrıca. Daha gençmişsin acele etme olacağı zaman olur mis gibide bakarsın.

Evet insan bunalıma giriyor ama geçici süreliğine yurtdisinda yaşıyorum ve eşim çocuğun burda doğmasına cok hevesli

Yaşınız daha çok genç hadi yaşı geçtim belki olgun bir bireysiniz tanımıyorum tek eşinizin isteğiyle olmaz bir çocuk demek büyük bir sorumluluk demek sıkılınca kaybolacak yada kenara atılacak bir eşya değil bir canlı ve sizin bakımınıza sevginize muhtaç olucak. O yüzden bu konuda kendinizi hazır hissettiğinizde ebeveyn olmaya gerçekten iki kişi olarak karar verdiğinizde böyle bir adım atmalısınız. Eşinize bu korkularınızdan bahsedin sizi anlaması gerekiyor..

Evet dediğiniz gibi hayatım boyunca yaşıtlarımdan farklı oldum hep daha olgun bir kişiliğe sahiptim. Herşeyi farkındayım elhamdülillah korkum zaten bundan kaynaklı , çocuk büyümekte bir zorluk çekeceğimi düşünmüyorum şükürler olsun abimin eşinin bilemediği ve yapamadığı şeyleri yapabiliyorum bebeklerine. Ama ben çocuğumu ilimli ve bilimi büyütmek isterim , kendim bir biliyorsam o bin bilsin isterim ve ahlak konusunda hiçbir noksanı kalmasın isterim bu noktada çok yorulacağımı düşünüyorum sadece yani onu psikolojik olarak eksik büyütmek istemiyorum yoksa inanın yemesi içmesi temizliği bakımı gözüme gelmiyor..

O zaman psikolojik olarak hazır hissettiğinizde bu adımı atmalısınız. Çok güzel düşünceleriniz var ama hamileliği tatmadan o heyecanı yaşamadan bunları tamamen hissedemezsiniz psikolojik olarak hep eksik kalıcam diye düşünmeyin ona nasıl yetebilirim neler yapabilirim diye düşünmeye başlayacaksınız bunun için çözümler üreteceksiniz onun için kendinizi daha fazla geliştireceksiniz hepimiz insanız bilmediğimiz bir çok şey çıkıyor önümüze mesela annelik hiç bilmediğim bişey yaşayıp öğrenicem tadicam nasipse şimdiden nasıl yetebilirim ona nasıl faydalı olabilirimn nasıl geliştirebilirim herşeyi düşünüyorum
İnşallah buda sizin için bir süreçtir ve geçer

3 yıllık evliyim bende 2 yıl boyunca çocuk sahibi olmaktan o kadar korktum ki hatta artık çocuk düşünmeye başladığımda bile o kadar kararsızdım ki oturup ağlamıştım sanırım hala istemiyorum diye. Sonra bi şekilde bu yola girdim ve ilk başarısız deneme sonrasında çok üzüldüm şuan 1 yıldır nerdeyse çocuk düşünüyorum ama henüz olmadı ve şuan çok pişmanım bu kadar beklediğim için.

Bu güzel yazı için gerçekten teşekkür ederim bir nebze olsun rahatladım dediğiniz şey çok doğru aslında insanın yaşı kaç olursa olsun bilmediği yepyeni bir şeyi öğreniyor ve bence bundan daha mutlusu olmuyor. Rabbim hayırlı evlat etsin hayırlısıyla kucağınıza alın inşallah

Hayır kesinlikle öyle düşünüp karamsar olmayın Rabbim size verecek olsaydı inanın ilk evlendiğiniz an bile verirdi , daha zamanı gelmemiş lütfen sabır ve duayla bekleyin. 1 senelik evliyim insan bazı aylar içine umut düşüyor kıpır kıpır oluyor acaba diyor sizi çok iyi anlıyorum ama lütfen hamile kalacağım psikolojisinden çıkın ve rahat olun psikoloji çocuk yapmakta en büyük etken inanın bana

Evet gerçekten öyle ama bu psikolojiyide nasıl atabilirim bilmiyorum çevremde herkes çocuk sahibi oldu sürekli bulunduğum ortamda birileri çocuk muhabbeti yapıyor siz düşünmüyor musunuz yok mu bişeyler falan bu muhabbetler her açıldığında çok tedirgin oluyorum ve hemen o konu kapansın istiyorum. İnşallah bi gün ben ve tüm bekleyenler burdan güzel haberi veririz

Inanın yaşınız da o kadar çok yok , siz bence toplum baskısına kendinizi ezdirmeyin bırakın konuşsunlar bırakın beklesinler kendilerininde eksik olduğu konular var buna inanın ve kimsenin sizi baskılamasına izin vermeyin zamanı gelince Rabbim ol der olur fakat içinizi rahatlatacaksa doktora görünün tabi çocuk sahibi olmak uzun bir süreç kimisi 1 ilişkide hamile kalırken kimi çok uğraşıyor benimde eşimle bu şekil bi birleşimim oldu ama Rabbim nasip etmedi ki olmadı bakın ben sizden de küçüğüm o yüzden olmayacak diye bir şey yok kendinizi üzmeyin

Teşekkür ederim desteğiniz için

Bebeği ziyan olarak görmemek lazım ama demek istediginiz seyi anlıyorum bu yaşlarım geri gelmeyecek 23 bu arada
Bebeği ziyan olarak görmedim zamanınızı ziyan etmeyin dedim. Bebek her zaman olabilir ama bu yaşlar geri gelmez.

Rica ederim canım rabbim hayırlı zamanda sana da hayırlı evlat nasip etsin Allah razı olsun rabbim sana ve isteyen herkese nasip etsin bu güzel duyguyu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…