- 11 Kasım 2014
- 275
- 325
- 37
-
- Konu Sahibi Magnolliaa
İlk doktor kan testi yapmadan mı hamile olduğunu söylemiş?Abimin eşi hamile kalamıyor evleneli 2 yıl oldu.cocuk cocuk diye ağlıyor resmen bizi de cok üzüyor.
Gecen gün test yapmış pozitif çıkmış.bizi aradı falan tüm aile sevincten uctuk.Ama kısa sürdü.ertesi gün doktora gitti.bir doktor hamilesin diyor diğeri değilsn diyor.Şaştık kaldık.bu nasıl iş..internette okudum ama bişey bulamadım.
Tecrübeli anneler bu nedir!Bi bakın.
Şimdi şöyle;
Adetinden bir gün gecinçe hemen şüphelenmiş erken gebelik testi yapmış.bişey cıkmamış ilkin.testi atmamış .5 saat sonra bi bakmış test pozitif olmuş.hafif silik diyor.
Neyse bu uçmuş tabi hamileyim diye.
Ertesi gün özel doktora gidiyor .Doktor alltan bakmış ultrasonla kese henüz oluşmamış ama hamilesin demiş.rahim duvarları falan baya kalınlaşmış demiş.kese bi kac güne oluşur demiş.
Bizimki pimpirikli başka doktora gitti ertesi gün.neden kesem yok diye.Doktor test yapmış.demiş bhcg testi 2.4 (lab referans değerleri 0ile 5 arasında) yani hamile değilsin kesinlikle.şu anda bi hamilelik yok.
Bugün hepimiz cok üzüldük neden böyle olur.idrarda da cıkmıştı. Yiyip bitiriyor beni de kendinide.sizin engin bilgilerinize havale ediyorum.
Merakla bekliyoruz yorumlarınızı.
Evet bakmadığını söylüyor.ultrason bakmış.İlk doktor kan testi yapmadan mı hamile olduğunu söylemiş?
İlk doktor hata yapmiş kan testi istemesi gerekiyordu.Evet
Evet bakmadığını söylüyor.ultrason bakmış.
Aaa bak bunu ilk kez duydum cok saolkanda çıktı ultrasonda oluşadan beta hcg geri düştüyse kimyasal gebelik geçirmiş
bu ıyı bışey daha kolay gebe kalır
Bak doğru diyosun adette rahim kalınlaşıyor zaten .keşke doktorlar böyle acıklasa hemen basından defediyorlar .cok saolTest 5 saat sonra doğruluğunu yitirir rahim kalınlaşması adet öncesi görüşen bişey kanama ile normale döner ya da gebelik olursa keseye yarar
İnşallah hamiledir ama kan testi 2.4 ise değil görünüyor
Inşalah en kısa zamanda ona da nasip eder Rabbim tüm dileyenlerle birlikte
Cok haklısın insan kan testi yapar ya hamilesin ama kese yok demiş.varmı böyle havadan konuşmak.Evet doktorlar gerçekten ilginç. Benim de ilk hamileliğim kan testi yapmadan keseyi görünce hamilesin haydi hayırlı olsun dedi doktor. Oysa kese boş da olabiliyormuş. Resmen baştan savar gibi muamele ediyorlar. İlgili doktor bulmak mucize.
Canim yengeniz eger tedavi goruyorsa yumurtA catlatma vs gibi o gibi durumlarda beta degeri yuksek cikiyor daha sonra bu deger dusuyor eger tedavi gormuyorsa 5 in altindaki degerler doktorlar icin gebelik sayilmiyor 2 gun sonra tekrar kan tahlili yaptirirsa degerlerin artmis olmasi gerekir buda gec dolenmeyi gosterir bununla beraber hic bir ilac kulanmasin tekrar test kan testi yaptirsin[/QUOTE
Tmm canım 2 gün sonra bakıcak tekrar cok saol.