• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk psikiyatri devlet mi, özel mi?

Herkese merhaba.12 yaşında bir oğlum var daha önceden ufak tefek sıkıntılari vardı ancak son zamanlarda sık el yıkama , sık tuvalete gitme , sosyalleşmek istememe , aşırı kaygılı olma gibi problemler de eklenince psikiyatriste gitmeye karar verdim .Özel muayenehane 750 TL diyor tabi tek seansla kalmayacaktir.Maddi açıdan zorlayacak ama evdeki altınımi bozdurur giderim sorun değil ama devlet hastanesi gibi bir seçenek var .Daha önce devlette deneyimi olanlar memnun kaldınız mı ?İlaç verip yolluyorlar mi terapi yapıyorlar mı?Yoksa çocuğu ordan oraya yipratmayim direkt özele mi götüreyim ?
Merhaba aynı yaşlarda bende oğlunuza benzer sorunlar yaşamıştım, devlet hastanesine gitmiştim. O dönemler iyiydi şimdi nasıl bilemiyorum. Ben faydasını görmüştüm, muhtemelen ergenlikten olan bir şeydi. Geçti gitti benim için, kalıcı olmadı. Muhtemelen oğlunuzunki de geçici bir süreçtir endişelenmeyin

Merhaba aynı yaşlarda bende oğlunuza benzer sorunlar yaşamıştım, devlet hastanesine gitmiştim. O dönemler iyiydi şimdi nasıl bilemiyorum. Ben faydasını görmüştüm, muhtemelen ergenlikten olan bir şeydi. Geçti gitti benim için, kalıcı olmadı. Muhtemelen oğlunuzunki de geçici bir süreçtir endişelenmeyin
Çok sevindim oğlunuz için inşallah bizim de geçer gider.

Peki ilaç tedavisi gördü sanırım ilacı ne kadar süre ile kullandınız ve kullanırken sorun yaşadınız mı ? Bu konuyu da kafama takıyorum açıkçası

Peki ilaç tedavisi gördü sanırım ilacı ne kadar süre ile kullandınız ve kullanırken sorun yaşadınız mı ? Bu konuyu da kafama takıyorum açıkçası
Sanırım 6 ay kadar kullanmıştım uzun yıllar geçti o yüzden çok anımsamıyorum. Sorunum ellerimi aşırı derecede yıkamamdı. Çocukluk döneminde olmuştu bu tarz bir durum aradan 15 sene geçmiş :)

Terapi derken psikolog mu kastettiniz?
psikiyatristlerin iki cesit muayenesi oluyor:

1) ilac muayenesi: bunun icin cok uzun vakit gerekmiyor, sistematik bir sekilde semptomlarini sormasi ve tani koyup tedaviye karar vermesi gerekiyor. dahiliye doktoru gibi su semptom var mi, bu semptom var mi diye soracak. daha sonra da taniya gore hastaligin derecesine karar verecek, hafif mi, orta mi, ciddi mi. genelde hafif vakalarda ilac yazmayip terapiye yonlendiriyorlar. ilac tavsiye ederlerse demek ki cocugun semptomlari basit degil. ilac olunca cocuk daha hizli iyilesiyor cogu durumda. Ilk muayene biraz uzun olabilir ama devaminda 10-15 dakika muayene ilac karari vermesi icin normal. uzun uzun soru sormasina gerek yok

2) terapi: psikiyatri doktoru terapide yapabiliyor. terapi ise daha uzun suruyor, bazi psikiyatristler terapi ve ilaci birlestiriyor ve ikisini ayni anda yapiyor. o zaman daha cok soru soruyorlar.

muhtemelen (cok bilerek soylemiyorum ama) hastasini her hafta goren psikiyatrist yoktur. ayda bir hastayi gormekle de terapi yapilmaz. o yuzden mantikli olan oncelikle bir psikiyatriste gidip, ilac gerekip gerekmedigini karsilastirmak. ardindan da bi kac ayda bir psikiyatri ile haftada bir terapi destegiyle gitmek.

bence para harcanacaksa terapi daha mantikli. devlete de ozele de gitsen baslayacaklari ilac ayni. ama hastalik iyilesmez, ilac almaya, her oneriye uymaya ragmen duzelmiyorsa, o zaman tabi ki daha ozellesmis vs bi psikiyatriste gidilebilir

1) ilac muayenesi: bunun icin cok uzun vakit gerekmiyor, sistematik bir sekilde semptomlarini sormasi ve tani koyup tedaviye karar vermesi gerekiyor. dahiliye doktoru gibi su semptom var mi, bu semptom var mi diye soracak. daha sonra da taniya gore hastaligin derecesine karar verecek, hafif mi, orta mi, ciddi mi. genelde hafif vakalarda ilac yazmayip terapiye yonlendiriyorlar. ilac tavsiye ederlerse demek ki cocugun semptomlari basit degil. ilac olunca cocuk daha hizli iyilesiyor cogu durumda. Ilk muayene biraz uzun olabilir ama devaminda 10-15 dakika muayene ilac karari vermesi icin normal. uzun uzun soru sormasina gerek yok

2) terapi: psikiyatri doktoru terapide yapabiliyor. terapi ise daha uzun suruyor, bazi psikiyatristler terapi ve ilaci birlestiriyor ve ikisini ayni anda yapiyor. o zaman daha cok soru soruyorlar.

muhtemelen (cok bilerek soylemiyorum ama) hastasini her hafta goren psikiyatrist yoktur. ayda bir hastayi gormekle de terapi yapilmaz. o yuzden mantikli olan oncelikle bir psikiyatriste gidip, ilac gerekip gerekmedigini karsilastirmak. ardindan da bi kac ayda bir psikiyatri ile haftada bir terapi destegiyle gitmek.

bence para harcanacaksa terapi daha mantikli. devlete de ozele de gitsen baslayacaklari ilac ayni. ama hastalik iyilesmez, ilac almaya, her oneriye uymaya ragmen duzelmiyorsa, o zaman tabi ki daha ozellesmis vs bi psikiyatriste gidilebiliteşekkürler çok açıklayıcı oldu

bence para harcanacaksa terapi daha mantikli. devlete de ozele de gitsen baslayacaklari ilac ayni. ama hastalik iyilesmez, ilac almaya, her oneriye uymaya ragmen duzelmiyorsa, o zaman tabi ki daha ozellesmis vs bi psikiyatriste gidilebilir
Anladım.Çok açıklayıcı oldu sağolun

İstanbul'daymışsınız Bakırköy ya da Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gidebilirsiniz. Gitmeden önce doktorları araştırın seçip gidin. Bu hastanelerde psikoterapi merkezi de oluyor, belki yönlendirirler. Yok yönlendirilmezseniz de özelde bir psikologa gidersiniz maddi durumunuz ölçüsünde.

hem psikolog hem psikiyatri nasıl ödesin arkadaş? baksanıza tek muayene ücretine 750 demişler ona bile zorlanırım diyor

konu sahibi iyi bir psikiyatri olsun inşallah.. iyi biri olursa devlet hastanesi
En azimdan ilk sefer için gidilebilir. Şöyleki babamda tümör vardı declet hastanelerinin hepsini gezdik ve bir sonuç alamadık. En son bir özel hastaneye gittik de şifa buldu kendisi. Babamı hastane hastane gezdirdiğimizle kaldık.

Back