• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk psikiyatri devlet mi, özel mi?

Donulmezaksaminufku

Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2022
31
15
8
39
Herkese merhaba.12 yaşında bir oğlum var daha önceden ufak tefek sıkıntılari vardı ancak son zamanlarda sık el yıkama , sık tuvalete gitme , sosyalleşmek istememe , aşırı kaygılı olma gibi problemler de eklenince psikiyatriste gitmeye karar verdim .Özel muayenehane 750 TL diyor tabi tek seansla kalmayacaktir.Maddi açıdan zorlayacak ama evdeki altınımi bozdurur giderim sorun değil ama devlet hastanesi gibi bir seçenek var .Daha önce devlette deneyimi olanlar memnun kaldınız mı ?İlaç verip yolluyorlar mi terapi yapıyorlar mı?Yoksa çocuğu ordan oraya yipratmayim direkt özele mi götüreyim ?

Üniversite hastanesi var mı yaşadığınız yerde? Orada daha cüzi bir ücretle bakıyorlar. Devletede götürün terapi yapmadan direkt ilaç verirlerse özele gidersiniz o zaman mecburen ama ilacada asla demeyin gerekli olmasa verilmez. Geçmiş olsun.

Herkese merhaba.12 yaşında bir oğlum var daha önceden ufak tefek sıkıntılari vardı ancak son zamanlarda sık el yıkama , sık tuvalete gitme , sosyalleşmek istememe , aşırı kaygılı olma gibi problemler de eklenince psikiyatriste gitmeye karar verdim .Özel muayenehane 750 TL diyor tabi tek seansla kalmayacaktir.Maddi açıdan zorlayacak ama evdeki altınımi bozdurur giderim sorun değil ama devlet hastanesi gibi bir seçenek var .Daha önce devlette deneyimi olanlar memnun kaldınız mı ?İlaç verip yolluyorlar mi terapi yapıyorlar mı?Yoksa çocuğu ordan oraya yipratmayim direkt özele mi götüreyim ?
Gecmis olsun.Özel ya da devlet degilde doktor araştırmak gerekli.Önceligim devlet hastanesinde arastirdigim bir psikiyatrist olurdu.

Devlette de iyi hekimler var. Tıp fakültelerinde ve araştırma hastanelerinde iyi hekimler bulabilirsiniz.

Çocuğunuza ilaç verecektir muhtemelen. Benzer şeylere şahit oldum. Bunu ilaç verip yollamak şeklinde degerlendirmemek lazım.

Çocuğunuz sık el yıkama vb takıntılı durumları kendisi de farkındadır. Öncelikle kendisi kurtulmak isteyecek. Doktorlar ve ilaçlar sadece yardımcı unsurlardır. Öncelikli olarak çocuk bundan kurtulmaya karar vermiş olmalıdır.

Büyük geçmiş olsun. Allahtan acil şifalar dilerim

Kesinlikle özel. Ek olaak psikologa da gidin,psikiyatri yetmez

Devlette de iyi hekimler var. Tıp fakültelerinde ve araştırma hastanelerinde iyi hekimler bulabilirsiniz.

Çocuğunuza ilaç verecektir muhtemelen. Benzer şeylere şahit oldum. Bunu ilaç verip yollamak şeklinde degerlendirmemek lazım.

Çocuğunuz sık el yıkama vb takıntılı durumları kendisi de farkındadır. Öncelikle kendisi kurtulmak isteyecek. Doktorlar ve ilaçlar sadece yardımcı unsurlardır. Öncelikli olarak çocuk bundan kurtulmaya karar vermiş olmalıdır.

Evet ilk defa kendisi de istiyor doktora gitmeyi şimdiye kadar erteledim kendisi istemediği için ama artık zamanı geldi teşekkür ederim

İstanbul'dayım burdaki psikiyatri Hastanesi'ne gideriz eğer olursa ama doktorlari hiç bilmiyorum

İstanbul'dayım burdaki psikiyatri Hastanesi'ne gideriz eğer olursa ama doktorlari hiç bilmiyorum
Bi etrafınıza sorun soruşturun derim. Internette de araştırma yapın. Ilac verirler buna emin olun. İlaçlar eskisi gibi uyuşturup bırakmıyor. Gerçekten sinirleri rahatlatıyor ve tedavide etkileyici oluyor.

Yaşı büyükçe bir doktor bulun. Biraz da nasihat versin. Tecrübe ve ön görüsü ile yol gösterir.
. Hiç üzülmeyin korkmayın. Basit bir tedavi ile düzelecek çocuğunuz

Bi etrafınıza sorun soruşturun derim. Internette de araştırma yapın. Ilac verirler buna emin olun. İlaçlar eskisi gibi uyuşturup bırakmıyor. Gerçekten sinirleri rahatlatıyor ve tedavide etkileyici oluyor.

Yaşı büyükçe bir doktor bulun. Biraz da nasihat versin. Tecrübe ve ön görüsü ile yol gösterir.
. Hiç üzülmeyin korkmayın. Basit bir tedavi ile düzelecek çocuğunuz
Çok sağolun bebek emzirmesem kendim de gidicem bu duruma o kadar üzülüyorum ki.Psikolog desteği almaya karar verdim kendim için de çünkü gerçekten iyi değilim

Kesinlikle özel. Ek olaak psikologa da gidin,psikiyatri yetmez
hem psikolog hem psikiyatri nasıl ödesin arkadaş? baksanıza tek muayene ücretine 750 demişler ona bile zorlanırım diyor

konu sahibi iyi bir psikiyatri olsun inşallah.. iyi biri olursa devlet hastanesi

Çok sağolun bebek emzirmesem kendim de gidicem bu duruma o kadar üzülüyorum ki.Psikolog desteği almaya karar verdim kendim için de çünkü gerçekten iyi değilim
Geçmiş olsun

Bu takıntıların nedenini biliyor musunuz
Küçükken nasıldı
Ne kadar zamandır devam ediyor

Dersleri nasıl
Öğretmenleri hakkında nasıl konuşuyor

Okulda yada arkadas cevresınde onu tedirgin eden olaylar var mı
Sizinle herseyini konuşur mu
Babayla iletişimi nasıl
Araştırma hastanesi var mı yakınınızda
Orda daha uygun fiyatlı oluyor

Benim ilk tercihim devlet olurdu. Kalabalık ama denemeden de bilemeyiz. Eğer memnun kalmazsanız o zaman özele gidersiniz. Kaç sene, kac seans sürecek belli değil. Yarım bırakmak daha kötü olabilir.

Birde rehber öğretmen ile konuşup yol alabilirsiniz belki.

devlete gidin, zaten verilecek ilaclar belli, onun icin de uzun uzun gormesine gerek yok, bebekligine inmesine gerek yok, ilaci dusuk dozdan baslayip, yavas yavas artiracak, duzeldigi yerde de devam edecek. sizin yerinizde olsam ozel psikiyatriye verecegim paraya, devlet psikiyatri arti ozel terapi yaparim.

Devlette muayene kaç dakika?
Bir de 2.randevuyu alabilecek misiniz, devlette nasıl yürüyor işler bilmek lazım.

Biz oğlumu özele götürüyoruz(hastane bünyesi değil), 1 saat sürüyor ama yani sonuçta ilaçla çözecek, 1,5 ayda bir görmeyle bizde yeni ufuklar açmıyor açıkçası.

devlete gidin, zaten verilecek ilaclar belli, onun icin de uzun uzun gormesine gerek yok, bebekligine inmesine gerek yok, ilaci dusuk dozdan baslayip, yavas yavas artiracak, duzeldigi yerde de devam edecek. sizin yerinizde olsam ozel psikiyatriye verecegim paraya, devlet psikiyatri arti ozel terapi yaparim.
Katılıyorum

Geçmiş olsun

Küçükken nasıldı

Dersleri nasıl

Babayla iletişimi nasıl
Orda daha uygun fiyatlı oluyorGeçen sene taşınma surecimizle

Geçmiş olsun

Küçükken nasıldı

Dersleri nasıl

Babayla iletişimi nasıl
Orda daha uygun fiyatlı oluyor
El yıkama ve tuvalete gitme asosyallik geçen sene Ekim ayinda taşınma surecimizle sonra oluştu ona da hak veriyorum . Bu seneyi de sayarsak 1 yılda de 3 okul değiştirmiş oldu.Kucuklugunden beri inatçı ve zor bir çocuk . Dersleri ilkokulda iyiydi ama ortaokulda bozuldu malesef hiç sevmiyor ödev, ders ...Tableti tamamen kaldırdım.Baba çok ilgisiz bir baba değil elinden geleni yapıyor diyelim.Ama benden daha otoriter ben o konuda zayıfım

Devlette muayene kaç dakika?
Bir de 2.randevuyu alabilecek misiniz, devlette nasıl yürüyor işler bilmek lazım.

Biz oğlumu özele götürüyoruz(hastane bünyesi değil), 1 saat sürüyor ama yani sonuçta ilaçla çözecek, 1,5 ayda bir görmeyle bizde yeni ufuklar açmıyor açıkçası.
Oğlumuzla konuşmasının faydası olmuyor mu peki ?Ben konuşursa rahatlar diye de düşünüyorum devlette bu imkan pek yok

Terapi derken psikolog mu kastettiniz?

Maddi olarak yük olabilme ihtimaline karşı devlet ile başlayın üniversite hastanesindeki çocuk psikiyatri bölümleri iyi olabiliyor. Hocalardan özel randevu ile bakan varsa size çok daha uyguna gelebilir. Zaten gerekli durumda sizide gerekli şekilde yönlendiriyorlar. Geçmiş olsun

Oğlumuzla konuşmasının faydası olmuyor mu peki ?Ben konuşursa rahatlar diye de düşünüyorum devlette bu imkan pek yok
Benimki 6 yaşında, yarım saat oyun odasına alıyor, yarım saat çocuksuz bizimle görüşüyor.
Açıkçası seyrek bir görüşme ne kadar fayda sağlar bilmiyorum oğlunuza, psikiyatriste gitmekte amaç tanı almak, gerekiyorsa ilaca başlamak.

Bizim her hafta psikolog ve ergoterapi seansımız var.
Bunların yanında psikiyatristle görüşmelerimiz çok yüzeysel kalıyor.

Back