Çocuk planını ertelemeli miyim

Ceylo hanım odeyecekmis

Saka bir yana böyle bir tavsiye nasil veriliyor aklim almiyor. Daha yeni hamilelik vitaminleri icin parasi olmayan birine vitaminleri alip yolladim. Ordada baba hayirsiz iste. Insanin planlama ve secme hakki varken elinden geldigi kadar hazirlanmali. Herseyi 4/4lük almasan bile ilk zamanlar masraf cok oluyor. Beklenmedik olaylari katmiyorum bile.

Erkeklerin işi olsa bile o dönemde zaten acaba ben çocuğuma yetebilecek miyim diye bir bunalıma giriyorlar şu an eşiniz yaşadığı durumdan dolayı zaten bunalımda ben sizin yerinizde olsam kendi adıma süreç kolay geçmesi için eşimin işi bulmasını bkelerim yoksa sizde çok yıpranirsiniz

işte aradığım mükemmel yorum

Umarım dalga geçmek için açılan bir hesapsındır.

Evet ALLAH büyüktür rızık verir ,ama kullarına akılda vermiş kullanın diye hamile kalırsanız evde çalışan olmayacak gökten yağmayacak ihtiyaçlarınız.Ulkenin hali ortada hastane ,doğum,bebek malzemeleri derken yuvanız catirdar ister istemez eşinizle sorun yaşarsınız sonrası mutsuz bir anne........

Rızkı veren Allah.
Geçim zorlaşınca insan yıpranıyor çocuğa tahammülü azalıyor. Sürekli bağıran anne oluyor.
Bez parası bulamayınca , ucuz bez pişik yapıp bebek ağlarken .
Uykusuz günler gazı , dişi, hasta olunca ilaç doktor parası.
Sadece karnı doyup barınacak yer ile sorun çözülmüyor.
Maddi kaygı hamileliği de zorlaştırıyor.
Maddi olarak yeterli güce sahip olsan da çocuk için yeterli sabır var mı o da önemli.
Her şeye ağlayan hiç yerinde durmayan ne zaman ne yapacağını bilmediğin bir can evlat .
Başkasının bebeğini sevmeye benzemez anne olmak her bakımdan hayatın zorlaşıyor. Kendi isteklerini ikinci plana atmaya hazır olman lazım.

ya polemik çıkarmak istemiyorum ama biri işsiz biri doğum iznindeki aileye nasıl rızık verecek allah
allah aşkına bir açıklar mısınız
şu fakir edebiyatından şükür güzellemesinden bıktım artık

allah insana bir de akıl vermiş değil mi
mesela işin yoksa çocuk yapma doyuramazsın
mutsuzsan çocuk yapma bakamazsın
yarını göremezsen çocuk yapma yetiştiremezsin gibi
düşününce fark edilebilecek şeyler
ama tabi önce düşünmek lazım

Çocuğuda siz doyurup okutacaksınız herhalde

Allah hayırlarınızı kabul eylesin, size ve evlatlarınıza zorluk yokluk vermesin

Bence onunuzu gorene kadar erteleyin .

Erteleyin tabi ülke resmen batıyor Her şey ateş pahası.Esiniz de iş bulsun olur inşallah

Canım sizin bebek masraflarından haberiniz yok galiba?

Eski usül, bi döşek atarım üstüne yatsın, giysilerini bi seleye koyarım, başkalarının eskilerini de giydiririm, eski usül yıkanan bezlerden kullanırım, ek gıdaya geçince pirinç ununu dayarım diyosan belki dicem ama o bile zor. Çalışan olmayınca onlar bile nasıl olur?

Ha yok ben yeni nesil anneler gibi yapmak istiyorum dersen bi bebek mağazasına gidip gezinin bakın fiyatlara

Are you from Syria?

İroni yaptınız galiba.
Allah rizka kefildir doğru. "Çocuklarınızı fakirlik endişesiyle öldürmeyin" diyor, rızkını veren biziz diyor. Ama burada kadın hamile değil. yani zamanlama keyfi olacak. Bir de rızık kelimesinden her bahsedene yazmak istiyorum, "Biz insanın rızkını çalışmasına bağlı kıldık" diye ayet var. Yani rizkin miktarı ve kaynağı insanin çabası ve yonelimiyle de ilişkili. İşsiz bir insanın bol rızık içinde olacağı dusunulemez. Muhtemelen o üç kişinin rızkı karınlarını zor doyuracak. Ya da etraftan yardim bekleyecekler ki o da ne kadar mümkün?
ya da işte bir insan hırsızlık yaparak bin lira elde etti. Ama rızkını kötü yoldan elde etmiş oldu. Halbuki emek vererek kazansaydi yine bin liralık rızkı olacaktı.
Rızık konusu da insanların yanlış anladığı konulardan bence

Yaşınız 32 ise çokta beklemeyin bir çocuğa her türlü bakılır diye düşünüyorum. Eşinizde iş seçmeden geçici işler baksın gurur yapmasın bazı hastanelerde muayene ücreti 500 geçmiş gebeliğiniz çalışmaya el verişli geçmeye bilir 3. Aydan beri yatıyorum bunları da düşünün ama eşinizin kriterlerinden kurtulup acilen iş bakması lazım

Yani nasil dusuneceksiniz ki su durumda?siz calisiyorsunuz hadi en iyi ihtimalle rahat bi hamilelik gecirdiniz 37 hafta calistiniz.
Dogum sonrasi nasil gecineceksiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…