Çocuk - okul - ogretmen - yardım 🙄

Bizim öğretmenimizde 57 yaşında bu kadar enerjik bir öğretmen görmedim. Oğlum 3.sinifta bu öğretmeniyle tanıştı keşke 1.sinifta burda olsaydım diyor. Yenilikçi bir kadın, otoriter ama çocukları rencide etmeden kalpleri kırılsa hemen gönlünü alan birisi bence tecrübeli ve yeniliklere acik olduğu sürece arada sorun olmaz

Geçen sene kızım birinci sınıfa başladı öğretmen seçerken belli kriterlerim vardı.bende öğretmenim ve bu işin icindeyim.oncellikle beni en önemli kriterin kızımın mutlu olacağı bir ortam olmasıydı.ogretmeni seçerken çocuklari seven eğlenceli bıri olmasını istemiştim.cok şanslıydım çünkü öğretmenimiz çocuklarla çocuk olabilen onları çok mutlu eden biriydi.asiri sorumluluklar vermeyen enerjisi yüksek ve en onemlisi onların mutluluğunu isteyen biriydi.bence bunda yaşın çok etkisi var.mesela çalıştığım okulda çok iyi öğretmenler var ama yaşı büyük olanların enerjisi düşük oluyor.iyi eğitim veriyorlar ama malesef çocuklar için eğlenceli bir ortam olmuyor.yerinizde olsam daha genç birini tercih ederdim.onlarada hak vermek lazım kaç yıllık öğretmenler ister istemez yoruluyorlar.

Meb emeklisidir, tecrubelidir. Bu yaştaki bir öğretmende bıkkınlık olabilir. 58 yaşındaki bir öğretmenin aldığı sınıfı mezun edebileceğini pek düşünmüyorum. Ozelin şartlarının ağırlığını kaldıramayip seneye okulla anlasmayabilir. Bütün okullarda etkileşimli tahta var, kursunu aldık, aktif kullanmissa teknoloji ile arasi iyidir. Birinci sınıf her şekilde zor oluyor, Allah yardımcınız olsun...

bu kadar evhamlandığınıza göre öğretmeni araştırıp soruşturmuşsunuzdur diye düşünüyorum. neticede ilkokulda öğretmen önemli.
ben iki oğlumun öğretmenlerine hanım yada bey diye hitap ediyorum.
özel okul yazmışsınız onlar yaşları kaç olursa olsun teknolojik olmak zorunda zaten.

Ne güzel

Benim oğlum da bu sene özel okulda birinci sınıfa başlıyor.
Ben hanım diyeceğim. Diyorum. Çünkü mesafeyi onun ayarlamasını istiyorum. Daha samimi hitap istiyorsa bunu belirtebilir ama x hocam gibi hitap edilmesini istemiyorsa söylemeyebilir. Onun ayarlamasını istiyorum.
İkincisi sürekli mesaj aramayla soruyla bunaltmamaya çalışıyorum. Önemli bir şey varsa irtibata geçiyorum şimdilik. Okul başlayınca da ufak sorunlarda bile yazıp canını sıkmak istemiyorum. Anlayışlı olmak amacındayım.
Bizim öğretmen 40 yaşlarının başında. Ben orta tecrübede bir öğretmen istemiştim. Tecrübe daha iyi bana göre. Mesleğin başında bocalamalar, sınıf hakimleri kurmada zorlanmalar daha çok oluyor bana göre tecrübe iyidir.
60 yaş üstü değil neticede neden enerjisiz olsun.
İyi düşünüp, iyi davranıp iyilik bekleyeceğim. Direkt araya gerginlik sokmak istemiyorum pozitif yaklaşımım var. Siz de bence hemen doldurmayın kendinizi.
Ben de önce gözlemleyeceğim

Öğretmen seçmeyi hiç istemedim. O nedenle kura ile seçilen bir okul tercih ettim. Ben de sizin söylediğiniz gibi yaşın etkilerinden kaygilandim açıkçası. Neticede belli bir yaşın üzeri ve şimdiki çocuklar gerçekten fazla enerjik. Ama burada sevgili öğretmenlerimiz çok güzel örnekler verdiler. İçin rahatladı. İnşallah tüm yavrularımiz için yeni eğitim öğretim çok güzel ve verimli olur.
Teşekkür ediyorum yorumunuz için

Kızımın öğretmeni de 53-54 yaşlarındaydı. Özel okulda olunca hani teknoloji bilir mi diye düşünmek yersiz gayet de iyiler.
Deneyimli ve ilgiliydi.
Bana göre fazla otoriterdi ama bana göre yani çocuklar için nasıldır bilemiyorum:)
Çocuklar için otorite iyidir.

Okul öncesi öğretmeniyim; yeğenim bu sene başlayacak okula ben de heyecanlıyım o açıdan. O yönde cevaplasam:
1. Ben hocam hitabını tercih ediyorum ancak okulda bahsettiğiniz nesilden öğretmen arkadaşlar özellikle öğretmenin hitabını tetcih ediyorlar. İkisi de olur bana kalırsa, ilişki dinamikleri bunun ötesinden nasılsa
2. Özel okullar alanında iyi sınıf öğretmenlerini adeta transfer ediyorlar; muhtemelen sizin öğretmenimiz de öyledir. Yaş olayının dezavantajları olmakla birlikte avantajları da var; bunları tartıp karar vermek çok zor
3. Yaşın mesleki yeterlilikteki güncellemelere engel olup olmaması??? Bu da makul bir endişe ancak bu yetiler de öğretmenlerin niteliğini belirlemiyor.
4. Öğretmenle aradaki bağ.. güzel bir konu açıkçası muzdarip olunan bir konu da. Öğretmen hakkında ileri geri konuşan veliler görüyorum çünkü, sonra çocuk neden saygısız? Siz öğretmene saygı duyar, kararlar konusunda en azıdan çocuğunuzun yanında sorgulamaya girmezseniz, çok absürt bir durum da yoksa çocuk bağ kuracaktır bence
5. Bu enerji olayı garip;bizlerin de algısı farklı çalışabiliyor çünkü. Reklamını acayip iyi yapan birine kolayca kanabiliiriz. Burda olabildiğince önyargılardan uzak bir izlenim, sonrası çocukla öğretmen arasında. O bağ bambaşka. Yeğenim için de öğretmen seçme durumu söz konusuydu; bir öğretmen olarak öğretmen çocuk uyumunun çok özel ve bireysel olduğunu bildiğim halde bu araştırmaya da dagil oldum kime gitse acaba diye. Çocuklar söz konusu olunca profesyonel olmak bile zor.. bizim de gündemimizde olunca yazmak istedim; yani gözlem ile süreç içinde takip edilecek bir durum, şimdiden karar vermek çol zor; öğretmenlik ölçülebilen yetilerin ötesinde nir meslek

Yıllardır aynı okulda. İnşallah mezun edip öyle ayrılır. Bu yönü aklıma gelmemişti bile.
Çok teşekkür ediyorum hem yorumunuz hem iyi dilekleriniz için

Yıllardır aynı okulda. İnşallah mezun edip öyle ayrılır. Bu yönü aklıma gelmemişti bile.
Çok teşekkür ediyorum hem yorumunuz hem iyi dilekleriniz için
Sağlık sorunu dışında-ki o yaşa da bakmayabilir- aldığı sınıfı mezun etmeden bırakmazlar kolay kolay. Onu düşünüp almıştır.

Hemen hemen beklentilerimiz aynı. Hitap kısmını sizin gibi dusunmemistim söylediğiniz çok mantıklı kendisi ayarlasin.
Karakter olarak detayciyim ama bunu karşıya yansitmam kendi içimde düşünürüm. Bir de böyle sizlere danisirim. Sizin de yeni egtim öğretim yılınız hayirli olsun.
Yorumunuz için teşekkür ederim.

4. Çocuğum 4 yıl boyunca bu öğretmen ile eğitim alacak. Öğretmen ile arasında ki bağı nasıl kuvvetlendirebilirim. Biz nasıl evden destekleyebiliriz.
Kafanızın sorularla dolu olduğunu çocuğun yanında dile getirmeyerek öğretmenin alanında tecrübeli olduğunu, ona güvendiğinizi, onu iyi dinlemesini, ödevlerini takip etmesini, ilkokulun bir binanın temeli olduğunu ve temeli sağlam atmazsa büyük sınıflarda zorlanacağını kendisine açıklayın… öğretmenle ilgili merak ettiğiniz şeyleri bir kenara bırakın, önce çocuğunuzu psikolojik olarak okula hazırlayın. Öğretmene zırt pırt mesaj atmayın, aramayın. Didiklenmekten, her şey için hesap vermekten hoşlanmazlar. Takibinizi değerlendirmenizi gizliden yapın ve çocuğun yanında olur da bir terslik görseniz bile öğretmenin arkasından olumsuz konuşmayın

Nasıl güzel, detaylı ve benimle aynı duygular içerisinde yazmışsınız. Çok da uzun olmuş elinize emeginize sağlık hocam.
4. Madde de çok hassas davranıyorum. Çünkü çocuklar bir oyunda oynuyor bile olsalar bizim ağzımızdan çıkan her kelimeyi kayıt ediyorlar. Yalnızca öğretmen ile ilgili değil 3. Bir kişi hakkında bile konuşmamaya özen gosteriyoruz eşimle birlikte. Umarım bu konuda bizden kaynaklı bir etki olmaz yavrumuzda.
5. Maddede gerçekten size katılıyorum. Günlük hayatta da reklam iyi yapıldığında insan ister istemez kayıyor . Öğretmenlerde insan neticede. Önemli olan dengeli ve adaletli olabilmek.
Size de hayırlı olsun yeni eğitim öğretim yılı. Tüm yavrularimizin yüreği iyi, ahlakli vatanına milletine bağlı öğretmenlerle yolları kessin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…