Çocuk kıyaslanması

• Konu Sahibi Konu Sahibi rahim2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

rahim2

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2024
57
-92
1
Mrb arkadaşlar 21 aylık bir oğlum var ve de 10 aylık bir kızım çocuklarımın arasında 11 ay var. Konu şöyle oğlumun henüz net bir cümle konuşamaması, dün görümcemin kızları evime geldiler işte oğlum onlardan korkuyor çekiniyor bana yapışıyor aslında çok kötü çok olumsuz konuşmalar yoktu ama şöyle birşey dedi şunun oğlu çok Zeki dedi onun oğlu otizim teşhisi konmuş dedim duydunuz mu dedim konu orda değıldı normal de benim oğlum burnun nerde desem gösterir kulağını da onların yanında yapmadı bende onlar gittikten sonra oğlumun videosunu çektim burnun kulağın nerde diye gösterdi ona attım aynı şekilde hayvanları tanıdığı bir videoyu da. O da şöyle yazdı şuan şoktayım niye bizim yanımızda böyle yapmıyor diye bende çekiniyor dedim.. şimdi sakin bir kafa ile düşününce ben oğlumun evde ki hareketlerini bildiğim için neden kanıtlama gereği duydum ki.. of beni sadece anneler anlar her konuda kendimi savunabilirim hakkından da gelebilirim ama söz konu böyle kıyaslamalar veya bir kusur arama olunca çok modum düşüyor.. şuan kendime şöyle diyorum kim olursa olsun çocuğun ile alakalı birşey dediklerinde susmaa!!!! Sonuna kadar

Boşuna uğraşmışsınız o zihniyetler bir daha geldiğinde kıyaslayacak bir şey yine bulacaklar. Çocuğunuz beyin ameliyatı yapsa aa falanca sol eliyle yapıyor derler. Konuyu açtıklarında ben çocuğumu kimseyle kıyaslamıyorum her çocuk ayrı bir dünya diyin bakalım belki anlarlar.

Yıl olmus 2025 ...
Zihniyetler hala köhne.
Bır de o otızm vs dıye etıketlemeler ne kadar ayıp.
Allahın insanı ne ile sinayacagını kımse bılemez.
Cevrenız asırı itici.

Bu ülkedeki anneler neden böyle ya. Sizin başka bir hayat amacınız yok mu hanımefendi? Bir de bundan sonra susmayacakmış oğlunu savunacakmış, siz savaşta mısınız bu nasıl bir ruh hali? Tüm millet sizin çocuğunuzun düşmanı mı, garezleri mi var? Dünyadaki en özel çocuk sizin, oğlunuz bir prens. Oldu mu, mutlu musunuz şimdi? Allah akıl fikir versin

Ayrıca söylemeden geçemeyeceğim bence siz çok art niyetlisiniz. Başkasının çocuğu övüldü diye hemen ama onun oğlu otizmli diyerek çocuğu aşağı çekmeye çalışmışsınız. Kıskanç ve bencilsiniz, sadece kendi çocuğunu seven cinslerden

Son düzenleme:
Çocuğunuzu bu tarz kıyaslamara alet etmeyin. Siz de farkındaymışsınız zaten yaptığınızın hata olduğunun. O insanları memnun etmek gibi bir göreviniz yok. Ayrıca herkes doktor olmuş, o otizmli bu bilmem neli. Artkk anneleri ve çocuklarını bi salın lütfen ya.

21 aylık çocuğun özellikle erkekse konuşmaması da normal neyi kanıtlamaya çalışıyorsunuz ki. Boşverin ya ta konu otizmlere gelmiş te allam

Yıl olmus 2025 ...
Zihniyetler hala köhne.
Bır de o otızm vs dıye etıketlemeler ne kadar ayıp.
Allahın insanı ne ile sinayacagını kımse bılemez.
Cevrenız asırı itici.
Konu sahibinin çocuğuna otizm teşhisi koymamışlar. Konu sahibi, başkasının çocuğu için o çocuk otizm teşhisli demiş.

şunun oğlu çok Zeki dedi onun oğlu otizim teşhisi konmuş dedim duydunuz mu dedim

Görüşme....
Yıllar önce bir bayram eşimin halasına gittik.
Oğlumla onun kız torunu aynı ay doğumlu,
Kız çocuğu bıcır bıcır konuşuyordu, oğlum
Yaprak diyemedi de yapbakk dedi güldüler kahkaha ile...
Son gitmem oldu,hayatta işim olmaz...
Sevmiyorum böyle insanları.

Doktor musun diyeceğinize kanıtlama gereği mi duydunuz?

Ölçümuz yok maalesef. Aman çocukta travma kalmasın aman üzülmesin diye diye kuşak kuşak çocukları ne hale getirdik. Ve işin kötüsü bu ortamdan çocuklarımızı koruyamayacak olmamiz

Kendiniz ne kadar gereksiz bisey yaptiginizi zaten farketmissiniz. Benim oglum 3 yasina kadar oyle bi konusuyorduki sadece ben anliyordum 2 yas civarinda dr a bile fanismistim bi problem olabilir mi normal mi diye. Erkek cocuklarinda normal oldugunu 3 yasa kadar konusmaya net kelimeler kullanicagini genel olarak erkek cocuklarinin daha gec konustugunu soyledi. Gercekten de 3 yasa yaklasirken bi baktik baskalrinin anliycagi sekilde cunleler kuruyor ve kelimeler duzeldi. Tabiki her cocuk icin gecerli degildir bu. Benim oglum erken emekledi erken yurudu, tuvalet aliskanligi vs hic sorun yasatmadi hep zamanindan once yapti bunlari. Ama gelin gorunki duzgun bir kelimesi yoktu. Kimseden olumsuz uorum duymadim fakat duysaydim da takmazdim. Omur boyu sacmalicak hali yok elbet konusucak, dr un bana normal demesi yeterliydi benim icin. Oglumun boyu yasitlarina gore daha uzun hep onden gtti boy konusunda. Tam biraz kilo aliyordu hop boya gidiyordu kilo yine boya gore dusuk kaliyorduki suan 5 yasinda hala boyle. Ama sagliksiz bir zayiflik degil. Bazilari yorum yapti bugune kadar. Niye kilo almiyor cok zayif vs. Kilolu olmasindan iyidir merak etmeyin gayet saglikli dedim gectim. Hic kendime takinti yapmadim. Ben de zayifim hoc kilolu olmadim hayatim boyunca. Dogumda on kilo aldim uc ay sonra eski kiloma geri dondum. Oglum da muhtemelen benim gb olucak. Banane kimin ne dediginden dusuncesinden. Oglunuz saglikli mi. Dilinde bir problem var mi yada konusamasina sebep olucak baska bir engel.. yoksa kimseye birsey kanitlamak zorunda degilsiniz. Duzgun cumleler kurmaya vasladiginda onlarin cenesi kapanicak zaten..

Aile içinde çocuğunuzla ilgili olası konuşmaların önüne geçmek için bunu yaptınız galiba..Ama lütfen bi daha yapmayın,bebeğinizin gelişimini kimseye ispatlamak zorunda değilsiniz..21 aylık bebek daha nolacak ki..bi bebeği en iyi annesi gözlemler,bi tuhaflık olduğunda annesi fark eder ,doktora götürür zaten..gerçekten insanlar sinir bozucu..

Benzer şeyler yaşadım, yaşıyorum. 1,5 yaşında bir oğlum var ve yürümüyor. Merdiven bile çıkıyor emekleyerek hatta köşeden tutunarak ama yürümüyor. Emekleyerek heryere gidiyor zaten. Ayakta durmaya korkuyor, düşücem diye. Şu an yazarken fark ettim niye yürümediğini açıklama ihtiyacı hissediyorum artık beni o kadar bezdirdiler. Annem bile kıyaslama yapıyor, cevabını veriyorum. En son eşimin iş yerinde biri sormuş, yiğenim yürüyor demiş. Delirdim.

Cevabınızı verin ve sert verin. En nefret ettiğim kıyaslanmak.

Napıcaz bilmiyorum biz bu insanlarla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…