Aile Planlaması Çocuk istemeyenler nasıl korunuyorsunuz?

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
en güvensizi spiral herhalde,
sadece ben spiralle hamile kalan 7 8 kadın tanıyorum 🤦🏻‍♀️
Spiral de hap da prezervatif de %100 korumaz. Bu oran %98-99 civarında. Bu yüzden spiral veya hapa ilaveten ovulasyonun olduğu adet döngüsünün ortasından iki önceki ve iki sonraki gün toplam beş gün erkeğin de prezervatif kullanmasını öneriyoum. Bu aynı zamanda kendi kullandığım yöntem. Böylece risk çok çok azaltılmış olur. Spiral taktıranlar da yılda bir kontrol ettirmeliler.

3.5 yıldır doğum kontrol hapı ve yumurtlama günlerinde prezervatif ile korunuyorum.Çok şükür bir problem olmadı.

Buraya nasil vakit ayiriyosunuz derslerin, ameliyatlarin aradinda, ne kadar hoş topluma karismaniz 😐
Burada çok eğleniyorum ve çok şey ögreniyorum. Kendi bildiklerimi de halkımla paylaşıyorum. Diğer hiçbir sosyal medyayı kullanmıyorum. Ameliyat veya ders aralarında çay, kahve içerken KK'ye giriyorum. Uzmanlık gerektiren soru ve sorunlara memnuniyetle cevap veriyorum çünkü kadınlarımıza karşı bunu bir borç olarak görüyorum. Minimalist yaşıyorum, vakit de kalıyor.

Doğum kontrol hapı+prezervatif. Saat kurup ilacı her gün aynı saatte almaya dikkat ediyorum. Oğlum 3 yaşında çok şükür sıkıntı yaşamadık. İlk oğlumda sonra 2 yıl da sadece doğum kontrol hapıyla korunmuştuk.

Spiral de hap da prezervatif de %100 korumaz. Bu oran %98-99 civarında. Bu yüzden spiral veya hapa ilaveten ovulasyonun olduğu adet döngüsünün ortasından iki önceki ve iki sonraki gün toplam beş gün erkeğin de prezervatif kullanmasını öneriyoum. Bu aynı zamanda kendi kullandığım yöntem. Böylece risk çok çok azaltılmış olur. Spiral taktıranlar da yılda bir kontrol ettirmeliler.
spiral maalesef doğum ve yaşla ilgili şekil sorunlarında çok ama çok riskli olabiliyor.
prezervatif ile gebe kalma olayını son yıllarda çok duydum .
en iyi hap bence açıkçası
hem son dönemlerdeki oks ler zararlı değil çok faydalı aylık mens rutni icinde.

Selam,
Bu ay regl 7 gün gecikti (uzun yıllardır hiç sapmaz) çok endiseliydim😥 titiz bir şekilde korunuyor ve bebek istemememe rağmen bebek ihtimali olabilir diye. Nihayet bugün regl oldum, kan ve idrarda da negatif çıktı. Ancak, bundan sonraki süreçte korunmaya nasıl devam etmeliyim. Birebir olmaz ihtimal dahi yok dediğiniz bir yöntem var mı? Doğum kontrol, spiral, çip dışında. Acısız, ağrısız prezervatife ek ne yapilabilir☺️

Sanırım en garantisi ilişki yaşamamak ,😭
Spiral+Kondom düzenli kontrollerini yaptırıyorum doktorum kondoma gerek yok diyor ama ben işimi garantiye alıyorum.

Geri çekilme bir korunma yöntemi değildir. Düzenli Hap kullanımı + prezervatif iki taraflı koruma sağlar. Bunları yapmak istemiyorsanız tüplerinizi bağlatmak, rahminizi aldırmak, eşinizin vazektomi yaptıması gibi klinik yollar kalıyor geriye.
Geri çekilerek korunma gerçekleştirmiyoruz. Prezervatif takıp bosalma esnasında geri çıkartıyoruz. Açıklama cok detaylı oldu 🙈

Prezervatifle geri mi çekiliyorsunuz? :olamaz:

Kullanmayı öğrenirseniz geri çekilmeye gerek kalmaz.

Burada, 2 kat prezervatif takan bir eş olduğunu duymuştum. En az onun kadar garipsiniz.
Ahahah niye garip olduğumuzu düşündünüz, aşk olsun ☹️ Yalnızca korkuyoruz,hamile kalmaktan. Tedbir almaya çalışıyoruz kendimize uygun sekilde. Ayrıca benim de aklımdan iki kat prezervatif kullanmak geçmiyor değil(sabah gelmişti aklıma)😁 Neyse ki bu düşünceye sahip tek kadın değilmişim 😇

Birçok sebepten söylüyorlar. Benimde bir tanıdığım ikinci çocuğu için herkese kazayla oldu dedi ama sonra çok isteyip denediklerini itiraf etti 🤷🤷 o kişi mesela başkalarının yardımlarıyla geçinen birisiydi bundan dolayı saklamış..
Ben bu bahsettiğim kişiyi birebir tanımıyorum,ablamın arkadaşı. 3. Çocuk bile istemeyerek oldu,ondan sonra tüpleri bağlattım ama yine de hamile kaldım demiş. Bilemiyorum ne kadar doğru ama olay bu şekilde anlatıldı.

X