- 2 Kasım 2012
- 576
- 243
- 303
Merhaba arkadaşlar.. Benim sorunum 2017 Nisan doğumlu oğlum. Yani sorunum demeyeyim tabii ki canım kanım iyi ki var ama çok fazla çatışma yaşıyoruz. 6,7 aylıktan beri belirgin bir inatçılık durumu zaten var. Mesela bebekliğinden beri istemediği tek bir şeyi bile yaptıramadım aslaaa. Bu konu büyüdükçe çatışmaya ve iletişim sorununa döndü. Acayip konuşkan, farkındalığı çok yüksek bir çocuk, çok hareketli hatta parklarda hep övgü alır, jimnastiğe başladı çok memnun. mesela bi gün eve geldik dört tekerlekli bisikletinin arka tekerleklerini kendi çıkarmak istedi ben dengede durup öğreneceğim diye o zaman 3 yaşındaydı. Biz daha erken yapamazsın desek de ağlaya ağlaya hırslanarak 2 günde çözdü. Bu ve bunun gibi örnekler çok. Fakat her konuda hele ki uykusu varsa (kreşe de gidiyor) akşam bize dünyayı dar ediyor. Elini zor yıkatıyorum, duşa zor sokuyorum, üstünü zor değiştiriyorum. Her şeye karşı direnç gösteriyor. Mesela onunla aynı şeyi kuzenine de alsak önce onunkine bakıp aynı bile olsa değiştirelim mi diyor. Biz hep anlatıyoruz, elimizden geleni yapıyoruz ama 2 gün iyiysek, 3. gün çatışma. Vurmalar da başladı Bir de şu var kimseyi gerçek anlamda sevmiyor gibi teyzeleri gelse yüzlerine bakmıyor, candan ve içten değil. Ay bilmiyorum karışık anlattım ama dün gece de yine çatışma yaşayınca bi uzmana danışmak istedim. Sizce çocuk ergen psikoloğu mu? Yoksa önce çocuk ergen psikiyatriste götürüp sonra mı terapi alsak. Çatışma sonrası çok üzülüyorum çünkü o dolulukla bazen hakaret bile kaçıyor ağzımızdan ya da parmak sallama falan çok sağolun arkadaşlar şimdiden..