çocuk için önce görümcemle barışmam gerekiyormuş

nursenaoz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Mart 2017
1.167
644
38
40
10 aylık evliyim. ben 32 eşim 36 yaşında ve ikimizinde ilk evliliği yani çocuğumuz yok. eşimin biri benden bi yaş küçük diğeri 12 yaş büyük 2 kızkardeşi var. senin ailen benim ailem dışında tartışmamız yok. 3 ay önce görümcemle tartıştık bana çok ağır şeyler söyledi ben de ona karşılığını verdim. ilk ben başlatmıştım ama bu kadar ağır sözleri hak etmemiştim. 3 aydır konuşmuyoruz.
eşime artık yaşımız geçiyor korunmasak mı dedim 1 ay önce. doktora git genel muayene ol ondan sonra bakalım dedi. gittim prolaktinim 27 ye yakın çıktı dr. çocuk düşünün bak hormonların bozulmaya başlamış geciktirme dedi.. folik asit verdi.
eşimden çocuk konusunda ses seda gelmedi bende dedim ki bak folik asiti ona göre kullanıcam konuşup karar verelim dedim. 2 mizde bi düşünelim dedi. neyi düşüncez falan dedim. eşim: küslükleri bitirelim, çocuğumuz küslükler arasında doğmasın dedi. ben napabilirim kardeşin özür dilerse barışırım dedim. sen adım at, özür dile ben de ona özür diletiyim dedi. (ben dilemek istemiyorum çünkü bana: sana ederinden fazla değer verdik ondan böyle oldu, duracağın yeri bil dedi, halbuki o bize karıştığı için karı koca arasına girmeyi sevmem ben pek demiştim sadece..)
ben çıldırdım bizim çocuğumuz küçük görümcemle barışmamıza mı bağlı özür dilemezsem korunmaya devam mı edeceksin. bundan sonra ben de istemiyorum çocuk, dedim. eşimde korkuyorum tartışınca falan diyor..
korkma zaten ben seni artık istemiyorum dedim. özür diledi.. yemin etti barışmana bağlı olarak düşünmedim sadece sorunsuz ortama çocuk gelsin diye dedi.
görümcemle görüşmeyince ben daha rahatım çünkü eşimle vıcık vıcık bi ilişkisi var en başından beri her alışverişte herşey de eşim onu çağırdı, çağırmasına bir şey demiyorum ama onla kafa kafaya verdi, satış görevlileri ikisini evli sandı. ablasına benim rızam olmamasına rağmen alacağımız sebzenin çeşidine kadar sordu. ablası her konuda fikir verdi ve benim fikirlerimi hiçe sayıp onun fikirlerini kendi fikirleri gibi sunup kabul ettirmeye çalıştı. perdeyi ablam ve kardeşim olmadan asla almam dedi ve onlarla aldık. onlar daha tecrübeli tabi sorcaz dedi. ben patlamıştım ilk zamanlarda , ablasına da karışmayın artık dedim. o da uzak durdu siz mutlu olun dedi. ablasıyla küs değiliz ama bi mesafe var.
eşim vıcık vıcık olmayınca bi eksiklik hissediyor. onlar gelsin gülsün şakalaşsın vs. ortam istiyor ilk başlardaki gibi.
çocuk konusunu da görümceye bağlayınca tüm hevesim kaçtı, çok kırıldım.
kardeşine bu kadar değer verirken, bana özür dile demesi çok zoruma gitti.
özür de dilemem, çocukta istemem dedim

eşiniz aile tartışmaları nedeni ile evliliğinizin biteceğini düşünüyor olabilir bu nedenle çocuk istemiyordur. Siz haklıda olsanız bence bunu sizde düşünmelisiniz. Çocuk için 1-2 yıl daha beklemenizde fayda var bence ..

bu kadar küslüklerin olduğu dünyaya çocuk getiriyoruz ya görümceyle küslük yaninda çerez kalir..
eşiniz çok hassas galiba:)
umarım araniz düzelir en kisa zamanda görümcenizle.ama bunu özel hayatiniza ve kararlariniza yansitacak kadar önemsemek değişik geldi bana.
hakkinizda hayirlisi olsun

Kim haklı kim haksız bilemem de sizin bebeğiniz niye görümceye bağlı oluyor onu anlamadım! Bu konuda sonuna kadar haklısınız. Küslük içinde bebek istemiyormuş, ne alakası var? Göbeğiniz bir mi kesildi görümceyle? Görümcenin gönlü edilmeden bebek yapılmıyor mu o ailede? Görümce kim? Tavrınızı sürdürün. Ben de olsam beni onun bunun ayağına paspas eden bir adamın çocuğunu doğurmak istemezdim.

Aman boş ver erkekler bazen böyle ne dediğini bilmiyor. Senin eşin yine başkalarının eşi gibi çok ağır bir laf etmemiş sana. Özür dilemiş zaten senden. Görümcelerinle görüşmemene seste çıkarmıyor. Zorla görüşmeni de istemiyor ,seni ezmiyor da anladığım kadarıyla. Sen kendi yoluna bak. Kocanı seviyorsan onu da seni sevdiğinden eminsen, ileride boşanırız biz gibi bir durumunda yoksa ,maddi manevi de hazırsanız çocuk olaylarına başla bence. Çocuk ha deyince olmayabiliyor. Mesela prolaktin hormonun yüksek çıkmış. Eğer kendiliğinden olmazsa Prolaktin seviyeni düşürmek için birkaç ay ilaç tedavisi görmen gerekecek. Bir de zaman öyle geçip gidecek. Boşver kocana kızma. her evlilikte böyle ufak tefek şeyler olur

Doğru olanı yapmışsınız açıkçası daha ne denir bilemedim ama sorunu karşı taraftan çok esinizde gördüm..
Eşiniz taviz vermese bunlar yaşanmazdı.
tabiki.. eşim karıştırmasa onların yanında beni küçük düşürmese cesaret edipte o lafları bana söyleyemezdi . bende ona bişey demezdim.
beklerim ama 33 yaşıma giriyorum. bilmiyorum artık hiç bir şeyi .. Allah tan hayırlısı..
banada değişik geldi, görümceler ve yeğenler konusunda fazlasıyla hassas, keike bana da bu kadar hassas olsa..
benim de hevesim kaçtı artık. oysa çok istiyordum anne olmayı

Ben senin yerinde olsam cocuk istegi felan kalmazdi.Ona kalsa bu dunyaya zaten cocuk getirilmez gorumcenizin kuslugune bagli olmasi cok sinir bozucu.Tabi eskiden ablasiyla kakara kikiri iyiydi simdi akli hep onda anladigim kadariyla.Tamm kardeslerin kus olmasina bende karisiyim ama sen niye ozur diliyormussun gorusuyorlarsa gorussunler onlar evine geliyosa gelsin ama mesafeli olursun

görümcemle görüşmeme içten içe bozuluyor, ben ailemle görüşünce sorun çıkarıyor, eskiden çıkarmazdı.
ben kendi başıma başlayamam çocuk olayına eşim korunuyor. cesarette edemem o istemedikçe.
dostinex verdi kullandım bu ay 2 tane. yine gidip ölçtürecem
görümceme benden fazla değer verince, daha çok soğuyorum görümcelerden. ben en değerli olduğumu hissetsem, görümceyi kim takar

ben mesafeliyim ama karışmıyorum onların görüşmesine hiç bir şekilde. gözümün onunda benle normal mesafe onlarla sık fıkı görüntüyü görmek istemiyorum sadece.
kullanmıyorum, çöpe atacaktım 50 tl diye kıyamadım çekmeceye attım. herşeyi , en ufak eşyamızı onlara sorduk, çocuk konusunuda ona bağlayınca canıma tak etti.
ısrarla ona bağlamadım, benim çocuğumun halaları olsun istedim diyor. sanki ben halası olmasın silelim onları diyorum.

bu adama güvende olmaz ablası boşan ayrıl dese karıcım seni boşamam gerekiyor ablam öyle dedi der. tavrınızı koyun kendisi çocuk konusunu açana kadar sessiz takılın..

Kusura bakma ama şuan sıvamaya çalışıyor.
Ne demek halaları olsun. Sanki aranız kötü olunca hala değil enişte mi olacaklar?
Ayrıca sizin aranızdaki mesafeyi çocuğa yansıtırlarsa asıl onlara kızması gerekirken eşinin dediğine bak. Hala her zaman haladır olmak isterse

tamamen katılıyorum. çok kırgınım ya

Bakin ben 23 yasindayim gorumcem 34 bazi seylerde ona fikrini sorarim cunku hem zevkli hem becerikli birinden bir sey ogrenmek ayip degil hatada degil ama karsi taraf abartirsa ben istemeden burnunj sokarsa sizin gibi yapardim cinnet gecirirdim siz gec mudahale etmissiniz hatta...

Bu ne yahu resmen çocuk için pazarlık.
Kardeşimle barışırsan spermimi veririm hesabı.
Yaş olgun düşünce yerlerde eşinizde.
Küslükler içinde doğarsa ne oluyormuş çocuk ailede küs olanların olduğunu hissedip mutsuz mu olacakmış tövbe est.

ben de fikir alırdım normal şartlar altında.. ama o fikri beğenirsem uygularım beğenmezsem uygulamam. eşim benim fikrimi değil onların fikrini şartsız uygulamaya koymaya çalışınca ve fazlasıyla abartınca, onlarda eşimin bu tavrıyla en ufak şeyler hakkında fikir verince sıkıldım ben.
çocuk 2 kişinin kararıyla olur, görümcenin niye lafı geçiyor. çıldırıyorum düşününce

Her fırsatta bahane bulup abladan özür diletecek.
Amacı o.
Bugün çocuk,yarın başka bir bahanesi olacaktır.
Abladan alıyor gazı.
Allah herkese akıl fikir versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…