• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cocuk icin dogru zaman mi

Biz uc sene ayni evde yasadik evli olarak. Oncesinde de 8 sene sevgiliydik. Son alti aydir ayri yasiyoruz benim isim dolayisiyla. Cocuk konusu uzakta oldugum icin kafami karistiriyor sadece.
Bence basla. Eger hamileligin sıkintili olursa doktor calisamaz raporu verir zaten. Bir problem olmazsada devam edersin. Icini ferah tut.

Hikayemi bilen arkadaslar var. Bilmeyenler icin ozet geciyim. Evimden uzakta calisiyorum. Esimle haftasonlari ve bulabildigimiz tatil izin gibi surelerde gorusuyoruz. Ya o geliyor yanima yada ben gidiyorum evime. Evlendigimizden beri esim cocuk istiyor ama sartlar olgunlassin ise giriyim evliligimiz otursun diye erteledim hep. Simdi uzakta olmak disinda sartlar olgunlasti. Tayin aldirabilmem icin 6 ayim kaldi.

Esim artik denemeye baslamamiz gerektigini dusunuyor. Ben cekimserim. Cok istiyorum ama cesaret edemiyorum. 4 yillik evliyiz 28 yasindayim. Yakinda 29 olacagim.

Simdi soyle bir korkum da olusmaya basladi. Ya denersek ve olmazsa. Doktora gittim herhangi bir problem yok ama esimde problem var mi bilmiyoruz mesela. Yada ikimizde de sorun olmasa bile yine de hemen olacak diye bir kural yok. Dort yildir dogum kontrol hapiyla korunuyorum. Ilaci birakacak olmak da korkutuyor beni. Yeni duzen nasil olacak.

Hamile olursam tayin isim kolaylasabilir ama burdaki hayatim zorlasabilir. Yeni kutu ilaca baslamama bir gun kaldi. O kadar kararsizim ki. Bana bir fikir verin.

Cok buyuk bir karar degil mi cocuk sahibu olmak. Bir turlu aklim netlesmiyor. Istemiyorum diye degil. Aksine istiyorum ama cesaret edemiyorum.
Bende 32 yaşındayım ve hala cesaret edemiyorum bi deniyor ibr vazgeçiyorum ama bazı sıkıntılarım var yani doktorlar erteleme diyor ,çikolata kistim var. Hazır olunmuyor sanırım, erteledikçe daha çok korkacaksın benden demesi :(

Her hafta yolculuk çok zor zaten, hamilelikte daha da zorlaşacak. Hadi onu geçtim, hamilelik çok ayrı bir serüven ve bu serüven de eşin yanında olmayacak, belki bebeğinizin ilk tekmesini kaçıracak? Bilemiyorum. Şahsen ben eşimin yanına geldikten sonra çocuk yapmayı tercih ettim, iyi ki de öyle olmuş. Hamilelikte yalnız olmak da ayrı dert çünkü. Eşimin aklı hep ben de kalırdı eminim.

Ayrıca tayinin hemen çıkacak mu o da belli değil, sen eşine tabi misin peki? 6 ay tayin bekleyen tanıdıklarım vardı benim. Bakanlıklar birbirine görüş sunduğu için uzayan tayinler, iş yerinde hususi bekletilen evraklar vs vs. Bence evinize gidince çocuk yapın. Bir de şu yapışık kız arkadaşı mevzusu sizin miydi? Eşinizle ilgili bir sıkıntı vardı sanki yakın zamanda, emin olamadım.

Her kadin hamileleigi esiyle gecirmeli bence. Cok ozel bir 9 ay sizi bekliyor olacak. Yalniz basiniza calisirken hem zor olur hem buyusu kacar. Siz anneligi ilk hamile oldugunuz andan beri hissedeceksiniz ama esiniz sizi gore gore hatta bebek dogduktan sonra babaligi hissedecek. Bence esiniz olmadan hamilelik dinemi gecirmeniz kendinize haksizlik. Ayrica ne kadar evli de olsaniz ayni evin icinde yasamak gibi degil. Aylarca bi evliliginizi yasayin tadini cikarin sonra bakarsiniz duruma. Tabi nacizane..

Back