• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cocuk icin dogru zaman mi

Aykilil

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2017
582
419
33
34
Hikayemi bilen arkadaslar var. Bilmeyenler icin ozet geciyim. Evimden uzakta calisiyorum. Esimle haftasonlari ve bulabildigimiz tatil izin gibi surelerde gorusuyoruz. Ya o geliyor yanima yada ben gidiyorum evime. Evlendigimizden beri esim cocuk istiyor ama sartlar olgunlassin ise giriyim evliligimiz otursun diye erteledim hep. Simdi uzakta olmak disinda sartlar olgunlasti. Tayin aldirabilmem icin 6 ayim kaldi.

Esim artik denemeye baslamamiz gerektigini dusunuyor. Ben cekimserim. Cok istiyorum ama cesaret edemiyorum. 4 yillik evliyiz 28 yasindayim. Yakinda 29 olacagim.

Simdi soyle bir korkum da olusmaya basladi. Ya denersek ve olmazsa. Doktora gittim herhangi bir problem yok ama esimde problem var mi bilmiyoruz mesela. Yada ikimizde de sorun olmasa bile yine de hemen olacak diye bir kural yok. Dort yildir dogum kontrol hapiyla korunuyorum. Ilaci birakacak olmak da korkutuyor beni. Yeni duzen nasil olacak.

Hamile olursam tayin isim kolaylasabilir ama burdaki hayatim zorlasabilir. Yeni kutu ilaca baslamama bir gun kaldi. O kadar kararsizim ki. Bana bir fikir verin.

Cok buyuk bir karar degil mi cocuk sahibu olmak. Bir turlu aklim netlesmiyor. Istemiyorum diye degil. Aksine istiyorum ama cesaret edemiyorum.

Eşinizin yanına gittikten sonra denemeye başlasanız daha iyi olabilir. Tayin istemenize altı ay varmış, gerçekleşip gerçekleşmeyeceği de belli değil. Yalnız başınıza geçireceğiniz hamilelik süreci sizi manevi anlamda yıpratabilir. Tabi bu durum kişiden kişiye de değişebilir, o yüzden en sağlıklı kararı kendini tanıyan bilen siz verebilirsiniz.

Çocuk çok ciddi sorumluluk ve üzerinde düşünülmesi gereken bir şey .Eşinizle aynı şehre geçmeden zaten denemeyin derim .
Korkunun aksine denersiniz ve hemen olursa çok zorlanirsin ayrıca bir anne olarak kendini hazır hissetmiyorsan hazır olduğun ana kadar ertele derim

Bütün konularınızi okudum. Çocuktan önce halletmeniz gereken ciddi meseleler var. Tayininizi aldirin beraber gerçek anlamda evliliği yaşayın eşiniz iyice güveninizi kazansın sonra çocuk işine girin derim. Şahsi fikrim tabi ama iki üç gün bir arada yaşamışsiniz üst üste en çok. Bir de gebeliği yalnız geçirmek var çok bir süreç bu. Tamamen aynı eve geçmeden denemeyin.

Okurken fenalık geldi o_O Bırak biraz kendi haline hem istiyorsun çocuk ilacı bırakmaya bile cesaret edememek nedir ? Çocuk işi hiç belli olmaz kimi ilk ay hamile kalır kimi aylar ve yıllarca ama bunun korkusunu yaşaman için çok erken henüz denememişsin bile. Eşin tarafından düşün çocuk isteyen biri bu kadar kafanı karıştırıp mutlu olabileceğiniz şeyleri engellemeyin bence gerisi hallolur ( tabi yalnız başınada hamilelik geçirilmez hamile olursam tayin işi kolaylaşır dediğin için bu şekilde düşündüm)

Bu kararı en iyi eşinizle beraber verirsiniz . Maddi manevi imkanlarınız varsa ve eşinizle de gercekten iyi anlaşıp bu Evliliği sürdürebilecekseniz eğer tabi ki olsun.

Bu kararı en iyi eşinizle beraber verirsiniz . Maddi manevi imkanlarınız varsa ve eşinizle de gercekten iyi anlaşıp bu Evliliği sürdürebilecekseniz eğer tabi ki olsun.
Aklima takilan sey hemen hamile kalirsam 6 ay nasil idare edecegim. Yada simdi denemeye baslamazsak ve evime dondugumde denemeye baslarsak ve olmazsa keske deneseydik beklemeseydik derim. Ayrica hamile olmam tayin sansimi arttirir bi da bir gercek.

Aklima takilan sey hemen hamile kalirsam 6 ay nasil idare edecegim. Yada simdi denemeye baslamazsak ve evime dondugumde denemeye baslarsak ve olmazsa keske deneseydik beklemeseydik derim. Ayrica hamile olmam tayin sansimi arttirir bi da bir gercek.
O zaman denemeye başlayın zaten deneyince hemen olmuyor

Hemen hamile kalacağınızı sanmam.. şans işi tabiki ama ilaç kullanmışsınız hormonlarınız rayına oturana kadar yine bir 3-4 ay geçer diye düşünüyorum..

1.Kontrol olmanız için engel hiçbirşey yok.Eşiniz gidip Spermiyogram testi yaptırabilir.

2. 6 ay içinde tayin Olacagı kesinse ve bir arada bulunacaksanız sonrasında bu çocuk işini bir araya geldiğinizde düşünseniz daha uygun gibi,çünkü hamile kalsanız bile doktora belirli süre yalnız gideceksiniz,saglıklı hamilelik mi olacak onun da garantisi yok tek başınıza zorlu bir süreç de geçirebilirsiniz.

3. Eşinizle tam anlamıyla bir evlilik hayatı yaşamadınız sanırım.Bir arada bir evde uzun bir süre kalmadınız ve tam anlamıyla tanımak için bir süre beraber,koşturmasız,yolculuk geçirmeden huzurla aynı evi paylaşmak ve en önemlisi şu cinsellik konusunu aşmak bence önceliğiniz olmalı yoksa çocukla birlikte işler sarpa sarabilir.

Valla ben zamani geldi diye hamile kalmaya bir karar verdim üc sene gecti ne bende nede esimde bir sorun bulunamadi ama tik yok :( kardesim iki ay önce kontrol haplarini birakti bu ay hamile oldugunu ögrendi hayirlisi neyse sizede onu nasip etsin.

Uzun süredir dogum kontrol hapiyla korundugun için hemen hamile olamazsin zaten adetlerin bozulacaktır ve tekrardan yumurtlamaya başlayacaksın. 3 ila 6 ay arasinda ancak kendine gelir vücudun. O yüzden kaygısız ol. Denemeye başla hapin etkisi gecince de cok çok şanslı isen hemen kalırsın.

Önce düzeninizi oturtmanız gerekiyor bence tek basıma hamilelik gecirmek istermisiniz bunu bir düsünün

uzaktan uzağa mı yapacaksınız çocuğu? bence çok saçma. önce tayin işini halledin.

siz gerçek anlamda evlilik yaşamamışsınız ki henüz.
doğru düzgün aynı evi bile paylaşamamışsınız,
adamın huyunu suyunu bilmeden öğrenmeden çocuk falan yapmayın derim ben.

Kişiye göre değişir. Siz ne hissediyorsunuz bu önemli. Ama şu da var, ben uzun süre bebek istemedim ve şu anda ne kadar da saçmalamışım diyorum. Keşke daha önce bu kararı verseydim, beklemeseydim. Haa ama şu an böyle düşünüyorum. O zamanlar hiç böyle düşünemiyordum. Psikolojinle ilgili olsa gerek. Şu an içim kıpır kıpır her gün günleri sayıyorum.

siz gerçek anlamda evlilik yaşamamışsınız ki henüz.
doğru düzgün aynı evi bile paylaşamamışsınız,
adamın huyunu suyunu bilmeden öğrenmeden çocuk falan yapmayın derim ben.
Biz uc sene ayni evde yasadik evli olarak. Oncesinde de 8 sene sevgiliydik. Son alti aydir ayri yasiyoruz benim isim dolayisiyla. Cocuk konusu uzakta oldugum icin kafami karistiriyor sadece.

Kişiye göre değişir. Siz ne hissediyorsunuz bu önemli. Ama şu da var, ben uzun süre bebek istemedim ve şu anda ne kadar da saçmalamışım diyorum. Keşke daha önce bu kararı verseydim, beklemeseydim. Haa ama şu an böyle düşünüyorum. O zamanlar hiç böyle düşünemiyordum. Psikolojinle ilgili olsa gerek. Şu an içim kıpır kıpır her gün günleri sayıyorum.
Sizin adiniza cok sevindim gercekten. Onsallah ben de yasayabilirim bu duygulari.

Back