çocuk gözüyle dünya
5 yaşında ki bir çocuğun yaptığı resime yorum yapmak gereksiz diye düşünüyorum
sevgili KK dostlarım lütfen sessiz kalmayalım, şiddet uygulanan çocukları yetkililere bildirelim.
çocuk kalbiyle aşkın tarifi :)
ne kadar aydınlık pırıl pırıl unuttuğumuz eski ilkbahar günlerini tarif ediyor adeta
Yine festival kapsamında yer alan çocuklar arasındaki kardeşlik, sevgi, dostluk bağlarını geliştirmek ve onları barışçıl bir geleceğe hazırlamak amacıyla düzenlenen ‘
NASRETTİN HOCA 800 YAŞINDA’ konulu Ulusal 7-17 Karikatür Yarışması’na ülkemizin çeşitli kentlerinden çocuklar toplam 1097 karikatur çizip gönderdiler. Karikatüristler Tan Oral, İzel Rozental, Ercan Akyol, Kamil Masaracı, Muhammet Şengöz, Prof. Dr. Efser Kerimoğlu (Psikiyatrist) ve Hülya Danyal'dan oluşan yarışma jürisi Darüşşafaka İlköğretim Okulu’ndan Kutay Ekmen'in karikatürünü 1.000 YTL'lik '7-17 Ödülü'ne uygun buldu.
Uluslararası Yoksulluğu Ortadan Kaldırma Günü kapsamında düzenlenen önemli etkinliklerden biri de Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal İşler Dairesi tarafından Kamu Bilgilendirme Dairesi ve Birleşmiş Milletler Posta İdaresi işbirliğinde “Yoksulluğu Sonlandırabiliriz” konulu Çocuk Resim Yarışması’ydı.
Yarışma kapsamında, 124 ülkeden 12 binin üzerinde çocuk yoksulluğun birçok yüzünü, yoksullar için kaygılarını ve iyi dileklerini tasvir eden Birleşmiş Milletler pulları tasarladılar. Çocukların yaratıcı çizimleri, dünyada yaşanan eşitsizliği ve ayrımları betimliyor ve sevgi ve merhamet kavramlarına vurgu yapıyor. Yoksulluğu ortadan kaldırmanın bir yolu olarak, çocuklar çizimlerinde eğitim, istihdam, barış ve güvenliğin gerekli olduğunu önerdiler. 15 yaşındaki Namibyalı Sonja Mohr, konuyla ilgili olarak “Kimse yoksulluğa ve şiddete maruz bırakılmamalı. Eğitim ve yardımlaşma yoksulluktan çıkıp parlak bir gelecekte barışa ilerlemenin merdivenidir” dedi.
Kararların ardından, kazanan 6 tasarım 2008 yılında Birleşmiş Milletler pulları olarak kullanılacak. Yarışmada ayrıca 20 tasarım Üstün Başarı Sertifikası alırken, 24 tasarım ise Tanınırlık Sertifikası aldı. En iyi 50 tasarım 17 Ekim 2007 tarihinde New York’taki Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’nde sergilendi