Lise Yorum ve Soruları Çocuk gelişimi.

skandal1

Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2012
29
0
16
İstanbul
Özürlü bir öğrenciniz war bu öğrenciye nasıl dawranırsınız? bu konuyu kompozisyon halinde nasıl yazabilirm.

özürlü çocuğu olduğunu öğrenen aile ilk önce şok belirsizlik inkar suçluluk kızgınlık depresyon gibi duygusal tepkiler gösterebilir. zamanla bu duygusal tepkiler yerini tutumlara bırakır bu tutumlar
_ fazla ayrıcalıklı tutum
_ aşırı koruyucu tutum
_ özrü reddeden tutum
_özürlü çocuğu reddeden tutum
_özürden yararlanma tutumu
_normal tutum dur.

..fazla ayrıcalıklı tutumda ailede olan diğer normal çocuktan daha çok ilgilenirler özürlü çocukla
..aşırı koruyucu tutumda özürlü çocuğu dışarı çıkarmayıp sürekli onunla ilgilenip herşeyden herkesten korumaya çalışırlar
..özrü reddeden tutumda aile çocuklarının özürlü olduğunu inkar edip ona normalmiş gibi davranırlar tamamen pskolojik olarak başkalarına benim çocuğum engelli değil de diyebilirler
..özürlü çocuğu reddeden tutumda engelli çocuk sevilmez değer verilmez ilgilenilmez
..özürden yararlanma tutumu da dilenmek veya özel yardım kuruluşlarından para gelmesini istemek gibidir
.. normal tutum ise özürlü çocuğu olduğu gibi kabul edip bununla yetinip çocukla normal bir şekilde ilgilenmektir.

ben bunları kendim yazdım çocuk gelişim okuduğum için inşallah yardımcı olabilmişimdir birazda olsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…