Çocuk Gelişimi Bölümü /Okul Öncesi Bölümü

Neydiney

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2017
875
625
Merhaba;

Kısaca bahsedicek olursam İİBF mezunuyum fakat hep öğretmen olma hayalim vardı. Bu nedenle Çocuk Gelişimi Bölümüne (lisans) kayıt yaptırdım. Sorum şu ; Çocuk Gelişimi lisans mezunları formasyon aldığı taktirde Okul Öncesi Öğretmeni olarak atanabiliyorlar mı ?

Bu konuda bir çok farklı şey söyleniyor. Ben de MEB'i aradım ve Talim Terbiye Kurulu Kararınca formasyon aldığınız taktirde atanabilirsiniz dediler. Ama kimisi ısrarla mümkün değil diyor. Ayrıca formasyon konularına da düzenleme geliyor. Bu durum Çocuk Gelişimi Bölümünü nasıl etkileyecek öngörüde bulunmak zor elbet. Malum formasyon atanınca alınacak artık. Ee bu bölümde formasyon olmadan öğretmen olarak atanamıyor. Eskiden beridir anaokulu seviyesindeki çocuklara öğretmenlik yapmak istedim tam hayalimdeki mesleği yapma fırsatım olmuşken bu şekilde belirsizlikler kafamı karıştırıyor. Bilgisi olan paylaşabilir mi ?Teşekkürler.

Okul öncesi eğitimi veya okul öncesi öğretmenliği lisans mezunları sadece anaokullarında,okul öncesi yaş grubuna öğretmenlik yapabilirler.
Çocuk gelişimi ve eğitimi mezunları ise formasyon aldıkları takdirde okul öncesi öğretmeni ve kız meslek liselerinde lise öğrencilerinin meslek dersi öğretmeni olarak görev yapabilirler.
Çocuk gelişimi bölümünden mezun olup da devlette anaokulu öğretmeni hatta müdürü olarak görev yapan arkadaşlarım var.
Bundan sonraki süreçte formasyon ve atama durumu nasıl olur?
Onu tam bilmemekle birlikte çok büyük değişiklikler veya çocuk gelişimi mezunlarının hak kaybı olacağını zannetmiyorum.

Ben de aynen sizin gibi biliyorum. Ama bu durum için "eskidendi o 2005 ve sonrası bu durum kalktı" diyorlar ama talim terbiye kurulu kararı her yıl yenileniyor, değişiklik yok hala aynı yönetmelikte de. Doğru biliyormuşum demek ki. Yalnız okul öncesi artık çok mezun veriyor bu nedenle ilerleyen zamanlarda çocuk gelişimden okul öncesine atama hakkı elimizden alınır diye biraz tereddütteyim. Yani öğretmen olma niyetiyle girdiğim yolda eli boş dönmek korkutuyor. Bir üniversite daha okuma kararını almak bile zor oldu ama hayalim diye peşinden gidiyorum işte. Cevabınız için teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…