• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk böyle mi bakılır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gelinşe ilgili bir şey dedim mi? Başka çocukları olan anneler vardır. Onlar da böyle mi merak ettim. Yani, çocuk acıktım dese de akşam 10'da bir şeyler veremez mi? Kebap yapsın, tavuk yedirsin demiyorum ama ne bileyim, açlığını giderici bir şey. Karnım gurulduyor diyor.
Belki bu sayede ogunlerde doymadan kalkmamasi gerektigini ogretmeye calisiyordur. Size ne ki? Annesinin bir bildigi vardir.

Geç yatıyor 23.30 gibi. Çocuğunuz acıktım dese böyle gurulduyor dese, bir şey vermiyor musunuz?

Ya gözünün önünde değil, farklı oda da dedesi yerken gördü. Bir kaşıktan ne olacak ki? Her gün yemiyor.
Vermiyorum bacim.
Aksam yemegi mutlaka herkesin damak zevkine Gore seyler olur. Sonra aciktim derse cani skldigindandir.
Hos 19.30 da yatiyor benimkiler. 17.30 da yemis oluyorlar. 16 da aciktim dedi ,aksam yemegini bekleyeceksin dedim .
Surekli yer yoksa.
Sebebi vardir annesinin oyle demesinin.
Benim sebebim ise 7 yasinda boyu uzun Ama kilosu yasina Gore bir tik fazla.
Bunu demesem kotu kalpli Anne dersin kesin bana. Yani bir sebebi vardir hayir demesinin

Ben bir ortamda abur cubur yeniyorsa az da olsa çocuğuma veririm, he hiç vermeyeceksem de gözünün önünde yeme durumu olmaz.
Yeniyorsa da sana yok diyemem.
Önemli olan düzenli olarak vermemek bence.
Yemeği de belki bir sonraki öğününü düzgün yesin, nasıl olsa annem veriyor demesin diye ekmekle gecistirmis olabilir.
Bende az önce dışarıda susayan ve ağlayarak isteyen oğluma, isteklerine çok hassas hemen olsun ister, alışsın diye bekle beş dk sonra anneannende içersin dedim almadım.
Ama annem de komanda mi bu çocuk niye beklettin dedi 😂😂
Anneler bazen gaddar gibi durabiliyor ama yaptığı bir amaca hizmet ediyor olabilir.
Siz iki saat görüyorsunuz kadın bütün ömrünce bakıyor, sırf bunlara göre yorumlamak yanlış olur.

Benim yeğenim 5 yaşına girdi daha midesinden paketli gıda geçmedi. Organik sütsüz bilmemne dondurma yiyorsa yiyor, öyle çocuğa Max verelim yesin sevinsin diye bir şey yok:)
Asla cips yemez , kızartma yemez, sakız çiğnemez.
Ailesi çok katı. Onlar katı olduğu için biz de saygı duyuyoruz. Asla el altından cocuga çikolata falan vermiyoruz.
Sizin yapacağınız şey de saygı göstermek. Fikir istemeyene fikir vermeye gerek yok. Ben mesela kendi çocuğum olursa çamur içinde, kediyi köpeği öperek büyütmek isterim. Bana göre aşırı Steril ortamda çocuk büyütmek doğru değil, ama bana ne?
İnsanlar belki de seksen yıllık ömründe bir tane çocuk dogruyorlar. Ona da gönlü nasıl isterse öyle baksın😂 misal o dondurmayı çocuğa verseniz çok şeker yemekten gece uyku saatinde hopalsa ziplasa siz mi uyutacaksiniz?
Hayir.
O yüzden karışmamak en iyisi.
Kendi çocuğunuz olunca daha iyi bakarsiniz

Geç yatıyor 23.30 gibi. Çocuğunuz acıktım dese böyle gurulduyor dese, bir şey vermiyor musunuz?

Ya gözünün önünde değil, farklı oda da dedesi yerken gördü. Bir kaşıktan ne olacak ki? Her gün yemiyor.
Bilmediğiniz konularda insanlara boş yere laf söylemeyin. Kendim de çocukluktan beri şeker bağımlılığı yaşamış ve hasta olmuş biri olarak söylüyorum. Eğer bir insan hiç şeker tüketmezse canı bir süre sonra şeker istemez. Bir kaşık bile tüketirse sürekli ister. Sigara gibi bir şey. Bir kaşıktan nolacak demenizi bilgisizliğinize veriyorum. He çocuğun gözü önünde tüketilseydi farklı konuşurdum ama tesadüf eseri görmüş zaten

Abur cubur sağlıksız olduğu için vermiyordur belki annesi veya kısıtlama getirmiştir. O kadar iyiliğini düşünüyorsanız yeğeninizin yanında dondurma yemeyiverin olmaz mı? Karnı acıktıysa da ben bişeyler hazırlayayım istersen diye teklif edin yengenize siz yedirin hala olarak. Siz hazırlayım deseniz de annesi hayır yemeyecek dese o zaman aç bırakır dersiniz anlarım ama çocuğunun huyunu en iyi annesi bilir, belki sırf abur cubur yemek için nazlanıyordur

Abur cubura kisitlama getirmesi iyi birsey.
Karni aciktigini nerden biliyorsunuz? Karin guruldamasi aclikdan degildir sadece..
Çocuk acıktım, bir şeyler yiyebilir miyim diyor.
Kısa bir dönem için beslenme düzeni oluşturuyor ise acıkana kadar yemek vermek istemiyor olabilir. Dondurma yerse de iştahı kapanacaktır. Buralarda sorun yok. Amaaaa

çocuk acıktım dediğinde sadece ekmek vermesi çok saçma. Buna çok şaşırdım. Üşengeç biri midir annesi? Çok yemeyen bir çocuk ise, annesine ben acıktım diyorsa anne dayanamaz gece de olsa ne isterse yapar.
Dondurmayı yemekten sonra istedi. Annesi evet yemek yapmıyor. Abim yapar. Sorun yemeği kimin yaptığından ziyade bir dilim ekmeğe izin vermesi.
Abur cubur sağlıksız olduğu için vermiyordur belki annesi veya kısıtlama getirmiştir. O kadar iyiliğini düşünüyorsanız yeğeninizin yanında dondurma yemeyiverin olmaz mı?

Karnı acıktıysa da ben bişeyler hazırlayayım istersen diye teklif edin yengenize siz yedirin hala olarak. Siz hazırlayım deseniz de annesi hayır yemeyecek dese o zaman aç bırakır dersiniz anlarım ama çocuğunun huyunu en iyi annesi bilir, belki sırf abur cubur yemek için nazlanıyordur
Dondurmayı ben yemedim zaten. Çocuk başkası yerken gördü diyorum. Sizce yengem kalk kahvedesu yap dese, yapmaz mıyım? Tam olarak daydreamin verdiği cevabı veriyor. Tartışma çıkmaması açısından karışmıyorum.
Cocuk ana yemekleri düzgün yerse zaten sonrasında acikmaz, yemekten sonra ya da yemek yerine surekli abur cubur yemek istiyorsa tabiki kısıtlanmali ama herkesin dondurma yediği bir ortamda çocuğa dondurma vermemek de biraz acımasızlık olmuş sanki.
Siz anne babası değilsiniz oyuzden maalesef söz hakkınız yok, ileride kendi çocuğunuza istediğiniz yemek düzenini kurabilirsiniz

Herkesin kendi tercihi.
Mutlaka babası ile ortak bir düşüncedelerdir.

Bu noktada tek eleştirdiğim durum çocuğa dondurma yedirilmiyorsa bir alternatif verilmeli.
Herkes yanında yerken ona da sağlıklı atıştırmalık verilebilir.
Bir çok alternatif var.
Sıfır şeker çok güzel dondurmalar da var.
Eminim anne-babasının ne konuda hassasiyetleri olduğunu biliyorsunuzdur. Ona göre yaa ben sağlıklı dondurma yaptım biz yerken ona da verelim mi diyebilirsiniz.

Muhtemelen yemekte düzgün yesin diye yapıyor ki bence yapılmalı. Allah aşkına aç uyumaktan kimse ölmez. Birkaç gün karnı guruldaya guruldaya öğretecek demek ki annesi. Kadında başka yol seçenek bulamamış muhtemelen. Bu kadar kıyımsız olmayın sanki 1 ay aç bırakılmış çocuk.

Baştan söyleyeyim, eleştirmek için açmadım. Yeğenime üzüldüğüm için açtım. Amacım aile içi alışkanlıklarını değiştirmek değil, başka aileler de böyle mi öğrenmek istedim.

Çok abur cubur tüketen bir çocuk değil. Annesi bir sınırlama getirmiş. Bu sınırlama mı, aç bırakma mı anlamadım. Çocuk zaten doğru düzgün bir şey yemiyor. 1-2 saat sonra da karnı acıkıyor. Otursun bu saatte sucuklu yumurta yapsın demiyorum ama çocuk kendi ''karnım gurul gurul ediyor, bir şey yiyebilir miyim'' diye soruyor. Bir dilim ekmek verdi sadece. Üzüldüm.

Az önce biz dondurma yerken dondurma çekti canı, ona da izin vermedi. Çocuk kaşıkları yalamak istedi. Yani bu kadar katı olmak gerekli mi? Yeğenim beş buçuk yaşında.
Ayyy Valla oğlum 3 yaşında , 3 yıldır bıktık be bıktık Valla bi değişiklik olsun. Analar ne yapsa suç. Her çocuk için annesi en iyisini düşünür siz zahmet etmeyin.

Baştan söyleyeyim, eleştirmek için açmadım. Yeğenime üzüldüğüm için açtım. Amacım aile içi alışkanlıklarını değiştirmek değil, başka aileler de böyle mi öğrenmek istedim.

Çok abur cubur tüketen bir çocuk değil. Annesi bir sınırlama getirmiş. Bu sınırlama mı, aç bırakma mı anlamadım. Çocuk zaten doğru düzgün bir şey yemiyor. 1-2 saat sonra da karnı acıkıyor. Otursun bu saatte sucuklu yumurta yapsın demiyorum ama çocuk kendi ''karnım gurul gurul ediyor, bir şey yiyebilir miyim'' diye soruyor. Bir dilim ekmek verdi sadece. Üzüldüm.

Az önce biz dondurma yerken dondurma çekti canı, ona da izin vermedi. Çocuk kaşıkları yalamak istedi. Yani bu kadar katı olmak gerekli mi? Yeğenim beş buçuk yaşında.
Kimse kimsenin anneliğini sorgulamasın lütfen annesi emin ol senden çok düşünüyordur sen kafana takma bunları.

Yedirmedigim şeyi misafirime de o uyanıkken ikram etmiyorum , bazı şeylerin bambaşka sebepleri olabilir bende kızıma bazen yavan ekmek veririm , sever ekmek kemirmeyi yemeğini yer arkasından bir dilim tam buğday ekmeği veririm,belki çok yorulmuştur bütün gün misafir etrafında kosturmaktan bu gecede böyle olsun demiştir, belki sofra alışkanlığı edindim bir daha sofradan aç kalkınca bu şekilde kuru ekmeğe talim olacagini bilsin diyedir birçok sebebi olabilir, tek bir olaydan sonuca varmak doğru degildir

Çocuğunu bile isteye aç bırakmıyordur emin olun.
Öncesinde masada yemeğini yememiştir ki sizde dediniz yemiyor pek diye,annesi de yemezsen başka birşey vermeyeceğim demiştir ki,çocuk doktoruna gidip çocuğum iştahsız yemiyor vs derseniz kan değerlerine bakar ama size abur cubur vermeyin,yemek saatlerinde masaya otursun sizinle,yemezse kaldırın sonraki öğüne kadar birşey vermeyin,acıksın vb cümleler kurar genelde. Annesi de belli ki beslenme düzeni oturtmaya çalışıyor. Bence karışılacak ,şaşırılacak bir şey yok.
Geçen gün 4 yaş oğlumla benzerini yaşadım 1 köfte yedirmek için mücadele ettim,onu yemem,yumurta pişir,patates kızart,tost yap vs dedi,yemekte bu var bu yenecek yemezsen dışarı çıkamazsın dedim,inatlaştık epey(1 günlük mevzu da değil bu 1 hafta 10 günlük süreç,artık müdahale etmem gerekti)sonra oturdu 1 köfteyi yedi çıkarttım dışarı. İnatlaşsaydı başka birşey yemesine izin vermeyecektim de bu arada.
Kısacası herşey sizin gördüğünüz gibi olmayabilir,öncesinde bu tip durumlar yaşanmış olabilir.

Gelinşe ilgili bir şey dedim mi? Başka çocukları olan anneler vardır. Onlar da böyle mi merak ettim. Yani, çocuk acıktım dese de akşam 10'da bir şeyler veremez mi? Kebap yapsın, tavuk yedirsin demiyorum ama ne bileyim, açlığını giderici bir şey. Karnım gurulduyor diyor.
Kendince bir eğitim veriyordur belki. Örneğin, karnımızı akşam yemeğinde doyurmak zorundayız. Akşam yemeğini yemeyip sonradan abur cubur vs ile karnını doyuramazsın gibi.

Paketli gidalardan uzak durmak gerekir.dondurmayida evde kendi yapip o sekilde yedirir bisi olmaz unutur cocuk bu.hepsi onun sagligi icin.biz paketli gida yedikte ne oldu her gun bi yerimiz hastalaniyo bosver annesinin bildigi vardir

Birlikte mi kalıyorsunuz bu ara?
Mesela kahvaltıda ne yiyor? Yemeyeceğim diyip kalkıyor mu? Annesi öğle yemeği sunduğunda reddediyor mu? Sofradan kalkan yemek istemeyen çocuk ise, düzen oluşturmak içindir. Merak etmeyin. Ama öğünlerini atlıyor çocuk istemesine rağmen vermiyorsa siz evde sağlıklı çeşitli yiyecekler hazır edin. Yine öğün saati geldiğinde alternatif sunarsınız.

Yemek yiyor ama mızmız. Doğru düzgün yemediği için acıkıyor herhalde.
Yemek yemediği için abur cubur mu yesin? Paket gıdalar zararlı ayrıca hiperaktiviteyi tetikliyor. Olaya çocuğun canı çekmiş ne olacak gozuyle değil anne gözüyle bakıldığında gelininize hak verdim. Zaten okula başladığında önüne geçemiyor ebeveynler abur cuburun, okulda kaçamaklar oluyor.

Acıktım diyen çocuğa bir dilim kuru ekmek veriyor olmasaydı eğer çocuğu terbiye etmeye çalıştığını düşünürdüm. Ama bu şekilde olması garip. Ayrıca herkesin dondurma yediği ortamda çocuktan esirgenmesi de garip, çocuk yemiyorsa kimse de yemesin. Gözünün önünde yiyorsanız ona da vereceksiniz. O şekilde yeme içme eğitimi verilmez.

Şekerin, cipsin ne bileyim işte zararlı şeylerin tadını bilmeyen arkadaşlarımızın çocukları var. Ama çocuğun canının çekeceği şekilde dondurma yemek ve vermemek bana değişik geldi üzüldüm yani kaşıkları yalamak istemesine. Çocuğum olmadığı için yine de bilip bilmeden konuşmak istemem.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X