- Konu Sahibi yazbaharguz
-
ses kayıt cihazı edinin onu görünmeyecek bir yere sakla istersen.
belki uyumadığında veya yemediğinde çocuğu hırpalıyorsa ya da sesini yükseltiyorsa korkmuştur. ama bir arkadaşımın kızıda herşeyden korkar. arkadaşım kızını dövmez bağırmaz bile. siz ses kayıt cihazı alın hemen iş çıkışında çok pahalı değil zaten. bu bir çözüm olabilir.
Arkadaşlar merhaba 2 yaşında bir oğlum var. Bir kaç kelime konuşuyor fakat henüz sağlıklı cümle kurabilmiş değil. Yani derdini anlatamıyor. Eşim ve ben çalışıyoruz. Son bir kaç gündür şüphelerim var.
Çocuk elimi kaldırdığımda veya onu almaya çalışırken birden ürküyor. Sanki vuracakmışım gibi davranıyor. Bakıcı kadına hiç bir şey söylemedim daha. Çünkü çok iyi bir insan olduğunu düşünüyorum. Sizce acaba ne yapmalıyım. Onu uyarsam mı, kovsam mı? Ya da kamera sistemimi bağlatsam? Çaresiz kaldım. Bu konuda deneyimli olan veya akıl verecek arkadaların tavsiyelerini acil bekliyorum.
Arkadaşlar merhaba 2 yaşında bir oğlum var. Bir kaç kelime konuşuyor fakat henüz sağlıklı cümle kurabilmiş değil. Yani derdini anlatamıyor. Eşim ve ben çalışıyoruz. Son bir kaç gündür şüphelerim var.
Çocuk elimi kaldırdığımda veya onu almaya çalışırken birden ürküyor. Sanki vuracakmışım gibi davranıyor. Bakıcı kadına hiç bir şey söylemedim daha. Çünkü çok iyi bir insan olduğunu düşünüyorum. Sizce acaba ne yapmalıyım. Onu uyarsam mı, kovsam mı? Ya da kamera sistemimi bağlatsam? Çaresiz kaldım. Bu konuda deneyimli olan veya akıl verecek arkadaların tavsiyelerini acil bekliyorum.
merhaba canım,
aynı olayı ben de yaşadım. şüphelendiğim için eve gizli kamera koydum. arkadaşın dediği gibi gizli kamera suç. bu sebeple asla bakıcı ile yüzleşemedim. ona söyleyemedim. çocuğumu 6. ayından itibaren büyüten çok güvendiğim bakıcım çocuğuma küfürler edip kolundan tutup hırpalıyordu şok yaşadım. hemen rapor alıp 4 gün evde olduğum bahanesi ile kadını yolladım. sonrasında telefon açıp çocuğun evde çok yalnız kaldığını kreşe vermeye karar verdiğimizi söyleyip çıkardım. hala saflığıma inanamıyorum. ama insanların ne kadar iki yüzlü olduğunu öğrenmiş oldum. benim 1.5 yıl boyunca suratını asık bile görmediğim güleryüzlü tatlı dilli kadın meğer ben evden çıkar çıkmaz suratı sirke satar halde çey demleyip tv izliyormuş. küçük oluşumsa hala etrafında dolanıp şirinlikler yapıp kendini sevdirmeye çalışırken kolundan tutup odanın ortasına atıyor rahat ver bi yaa
ooff cehenem ol biraz diye hırpalıyordu. allah beni affetsin oluma yaşattıklarım yüzünden!
merhaba canım,
aynı olayı ben de yaşadım. şüphelendiğim için eve gizli kamera koydum. arkadaşın dediği gibi gizli kamera suç. bu sebeple asla bakıcı ile yüzleşemedim. ona söyleyemedim. çocuğumu 6. ayından itibaren büyüten çok güvendiğim bakıcım çocuğuma küfürler edip kolundan tutup hırpalıyordu şok yaşadım. hemen rapor alıp 4 gün evde olduğum bahanesi ile kadını yolladım. sonrasında telefon açıp çocuğun evde çok yalnız kaldığını kreşe vermeye karar verdiğimizi söyleyip çıkardım. hala saflığıma inanamıyorum. ama insanların ne kadar iki yüzlü olduğunu öğrenmiş oldum. benim 1.5 yıl boyunca suratını asık bile görmediğim güleryüzlü tatlı dilli kadın meğer ben evden çıkar çıkmaz suratı sirke satar halde çey demleyip tv izliyormuş. küçük oluşumsa hala etrafında dolanıp şirinlikler yapıp kendini sevdirmeye çalışırken kolundan tutup odanın ortasına atıyor rahat ver bi yaa
ooff cehenem ol biraz diye hırpalıyordu. allah beni affetsin oluma yaşattıklarım yüzünden!
off cok üzüldüm yaa vıcdansız cocuga acımıyorsun barı aldıgın parayı helalınden kazan o mantıkla bak olaya allah boyle ınsanlara merhamet versın sizide karsılastrımasıın bıdaha canım gecmıs olsun.
benım oglumda 17.5 aylık 1 hafta once krese basladı öncesinde ablam bakıyodu gözüm arkada deıldı ılk basta cok tedırgın oldum nası krese vercem dıye bakıcıysa hıc düşünmedim dıyebılrım cevremde tanıdık yok hem bırını bulup cocuga alıstırmak ıcın zaman gereklıydı bızım durumumuzda acildi su an belkı erken ama ılk ızlenım de cok onemlı cok memnunuz kresten .arkadaslar bence ılk once guvenılır bı kres düşünün mecbur kalırsanız bakıcıya verın.Allah yavrularımızı ıyı ınsanlarla karsılastırsın
Ah o bilinçsiz bakıcılar,boşu boşuna ürkmez bebeğiniz acilen kontrolleri sıklaştırın benzer olayları bir tanıdığınızın başına gelmiş gibi anlatın ve sonra mahkemeye verdiğini anlatın yani öncelikle bir göz dağı verin.İşte bu neyden kaynaklanıyor biliyormusunuz.Kendi evinizde baktırmanızdan yapmayın bunu anneler kendi evinizde bakıcı baktığı zaman belli bir süre sonra zıcık vicdanı geniş bir bakıcıysa eğer hemen yüz göz oluyor kendini sanki o evin imkanlarına hakimmiş gibi hissediyor.ooo neler i fırsat bilip anlatan bakıcılar var sabah gidiyorum ev sıcacık bütün gün dolap ağzına kadar dolu... vs böyle insanlar da var sevgili anneler.Kendi evinde bakan bakıcı daha sağlıklı olur çünki imkanlarını aile yaşantısın ve konumunu evine gidip geldikçe daha çabuk anlayabilirsiniz.Evinize gelip bakıyorsa çok büyü ihtimalle imkan kısıtlılığı vardır...Ben neden kendi evimde bakmak istiyorum çünkü evimin imkanı müsait gelen anne ye evimden dolayı mahçup olmıcam.Yaşam kaliteme güveniyorum ve mahçupluk sınırım sıfır.Ve kendi evine bırakıldığı zaman bakıcının bakıcı daha fazla sorumluluk yükü hisseder olacağından daha da dikkatlli olur.Sizin evinizde siz kapıda dinleseniz kamerada koysanız o banyoda elini yıkatırken çocuğunuza sinirini törpüler yine törpüler.İnsanlar hırs küpü olmuş çocuğa sinir olmasına gerek yok imkanlarınızı bile kıskanıp hırslanırlar,bide üzerine para ödeniyor bide evinizde tüm gün duruyor tamam hesap yapılmaz evlat ama işte o da sizin boşluğunuz olmuş oluyo bakıcının hata payındaki sorumluluğu siz üstlenmeyin bakıcya yükleyin bakın nasıl daha farklı olucak.Evinde bakamayana teslim edemiceksiniz ozaman otomatik olarak ilk artı sizin olucak evinde bakanı her açıdan daha kolay kavrıcaksınız.Hiç olmadık bir saatte anne işten çıkıp bakıcının kapısını çalıp oturup gözlemler.Kafasında en ufak bir şüphe olsa daha kolay sorar çünkü kendi evinde bakıyor siz işveren oda hizmet veren konumuda oluyor.Ama sizin kendi evinizde baktığı zaman siz ev sahibi o da yardımcınız oluyor yani şöle izah ediyim,sizin evinizdei bakan bakıcı akşam çıktı evinizden manava girdi,manav sordu pardon hanfendi siz ayşe hanımların neyi oluyorsunuz bakıcının ilk verebileceği cevap.Çocukları ali'ye bakıyorum aynı zamanda ayşe hanımında yardımcısıyım işte böyle ufak tefek nüanslar rahat davranmasına sebebiyet verir bakıcının ama siz bakıcıya teslim ettiğinizde konu şu şekilde olucaktır.İşten çıktınız bakıcıya giderken kuaföre uğradınız kuaför sordu -ali nasıl ayşe hanım?, cevap verdiniz, bakıcıda işte bende buradan çıkınca Ali'yi almaya gidicem.Kuaför; -Aa bende artık bakıcıya veriyim diyorum oğlumu kendi annem çok yoruluyor.Dedi sizde ben benim bakıcımla bir konuşayım bakalım bir çözüm bulur belki dediniz çıktınız.Bu olanlarıda gidipp bakıcıya anlattığınızda bakıcı o esnada işimi dahada iyi yapmalıyım diye farklı bir sorumluluk içine girer çünki adının lekelenmesinden korkar.Ama sizin evinizde olan olay sizin evinizin konumunda kalır...Ben düşüncelerimi aksettim siz ne düşünüyorsunuz bilemiyorum ama bence bu bu şekilde oluyor genelde.
merhaba canım,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?