• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Çocuk Bakıcısından Dayak - Acil Yardım

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

yazbaharguz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2011
22
0
0
İstanbul
Arkadaşlar merhaba 2 yaşında bir oğlum var. Bir kaç kelime konuşuyor fakat henüz sağlıklı cümle kurabilmiş değil. Yani derdini anlatamıyor. Eşim ve ben çalışıyoruz. Son bir kaç gündür şüphelerim var.
Çocuk elimi kaldırdığımda veya onu almaya çalışırken birden ürküyor. Sanki vuracakmışım gibi davranıyor. Bakıcı kadına hiç bir şey söylemedim daha. Çünkü çok iyi bir insan olduğunu düşünüyorum. Sizce acaba ne yapmalıyım. Onu uyarsam mı, kovsam mı? Ya da kamera sistemimi bağlatsam? Çaresiz kaldım. Bu konuda deneyimli olan veya akıl verecek arkadaların tavsiyelerini acil bekliyorum.

daha ne oldugunu anlamadan bence kadını kovma eğer senin yada eşinin erken gelme şansı varsa kapıdan bakıcı ile çocugun seslerini dinleyebilirsiniz
yada bir komşundan rica et sesleri duyuyorlardır sonuçta
fırsatın varsa kamera taktırmak en mantıklısı sanırım bakıcı ile ugraşmak zor malesef şükür benim bu bakıcım çok iyi

ses kayıt cihazı edinin onu görünmeyecek bir yere sakla istersen.

belki uyumadığında veya yemediğinde çocuğu hırpalıyorsa ya da sesini yükseltiyorsa korkmuştur. ama bir arkadaşımın kızıda herşeyden korkar. arkadaşım kızını dövmez bağırmaz bile. siz ses kayıt cihazı alın hemen iş çıkışında çok pahalı değil zaten. bu bir çözüm olabilir.

ses kayıt cihazı edinin onu görünmeyecek bir yere sakla istersen.

belki uyumadığında veya yemediğinde çocuğu hırpalıyorsa ya da sesini yükseltiyorsa korkmuştur. ama bir arkadaşımın kızıda herşeyden korkar. arkadaşım kızını dövmez bağırmaz bile. siz ses kayıt cihazı alın hemen iş çıkışında çok pahalı değil zaten. bu bir çözüm olabilir.

Bulunabileceği 3 oda var. Ama mantıklı. Başka neler yapabilirim?

Arkadaşlar merhaba 2 yaşında bir oğlum var. Bir kaç kelime konuşuyor fakat henüz sağlıklı cümle kurabilmiş değil. Yani derdini anlatamıyor. Eşim ve ben çalışıyoruz. Son bir kaç gündür şüphelerim var.
Çocuk elimi kaldırdığımda veya onu almaya çalışırken birden ürküyor. Sanki vuracakmışım gibi davranıyor. Bakıcı kadına hiç bir şey söylemedim daha. Çünkü çok iyi bir insan olduğunu düşünüyorum. Sizce acaba ne yapmalıyım. Onu uyarsam mı, kovsam mı? Ya da kamera sistemimi bağlatsam? Çaresiz kaldım. Bu konuda deneyimli olan veya akıl verecek arkadaların tavsiyelerini acil bekliyorum.

ben ilerde cocuk sahıbı olursam eger bakıcıya verırsem kesınlıkle kamera baglatacagım eve.....basından hata etmıssınız bu devırde kımseye guven olmaz...bız bıle bazen dayanamıyoruz vuracak duzeye gelıyoruz cocuklara.o kadının kendı canı bile degıl o yuzden hersey olabılır....en saglamı kamera...

Hiç bir kanıtınız olmadan bakıcıyı kovmanız hiç etik değil arkadaşlarda söylemiş gerçi en mantıklısı ses kaydı yada kamera
bazı çocuklarda böyle davranışlar vardır

canım arkadaşların dediği gibi kamera olayı işini bayağı kolaylaştırır ama kesin çözüm değil. çünkü evde kör nokta denilen yerler oluyor yani kameranın göremediği noktalar oluyor.eğer bakıcı şiddete başvuracaksa o kör noktada yapar ruhun duymaz. moralini bozmak için yazmıyorum canım bende şuan bakıcı arıyorum benzer şeylerden bende tedirginim. bakıcının yanında ara sıra durabilecek yakın akrabaların varmı?en azından bakıcının hareketlerini kontrol eder. kamera taktırırsan bakıcıya haber ver, gizli taktırırsan çocuğunu dövse dahi gizli onu görüntülediğin için sen suçlu durumuna düşersin. kamera işi bakıcı için caydırıcı olabilir. ayrıca bakıcı çok iyi olabilir ama sakın güvenme benim bir arkadaşımın oğluna bakıcı bakıyordu oda tam konuşamıyordu senin dediğin giibi annesi elini kaldırsa çocuk korkuyordu ilerleyen zamanlarda çocuk ürkek korkak laf dinlemez biri oldu. bakıcı arada sıkıştırıyormuş çocuğu ve arkadaşım hala düzene sokamadı nerdeyse 10-15 bakıcı değiştirdi. bakıcının günahını alamam ama çok iyi takip et, işten sen yada eşin izin alıp eve habersiz gelin, komşuların arada uğrasın eve, ayrıca kamerada taktır inşallah düşündüğümüz gibi değildir. ama canım hiç birşeyin garantisi yok Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın.

merhaba canım,
aynı olayı ben de yaşadım. şüphelendiğim için eve gizli kamera koydum. arkadaşın dediği gibi gizli kamera suç. bu sebeple asla bakıcı ile yüzleşemedim. ona söyleyemedim. çocuğumu 6. ayından itibaren büyüten çok güvendiğim bakıcım çocuğuma küfürler edip kolundan tutup hırpalıyordu şok yaşadım. hemen rapor alıp 4 gün evde olduğum bahanesi ile kadını yolladım. sonrasında telefon açıp çocuğun evde çok yalnız kaldığını kreşe vermeye karar verdiğimizi söyleyip çıkardım. hala saflığıma inanamıyorum. ama insanların ne kadar iki yüzlü olduğunu öğrenmiş oldum. benim 1.5 yıl boyunca suratını asık bile görmediğim güleryüzlü tatlı dilli kadın meğer ben evden çıkar çıkmaz suratı sirke satar halde çey demleyip tv izliyormuş. küçük oluşumsa hala etrafında dolanıp şirinlikler yapıp kendini sevdirmeye çalışırken kolundan tutup odanın ortasına atıyor rahat ver bi yaa
ooff cehenem ol biraz diye hırpalıyordu. allah beni affetsin oluma yaşattıklarım yüzünden!

merhaba canım,
aynı olayı ben de yaşadım. şüphelendiğim için eve gizli kamera koydum. arkadaşın dediği gibi gizli kamera suç. bu sebeple asla bakıcı ile yüzleşemedim. ona söyleyemedim. çocuğumu 6. ayından itibaren büyüten çok güvendiğim bakıcım çocuğuma küfürler edip kolundan tutup hırpalıyordu şok yaşadım. hemen rapor alıp 4 gün evde olduğum bahanesi ile kadını yolladım. sonrasında telefon açıp çocuğun evde çok yalnız kaldığını kreşe vermeye karar verdiğimizi söyleyip çıkardım. hala saflığıma inanamıyorum. ama insanların ne kadar iki yüzlü olduğunu öğrenmiş oldum. benim 1.5 yıl boyunca suratını asık bile görmediğim güleryüzlü tatlı dilli kadın meğer ben evden çıkar çıkmaz suratı sirke satar halde çey demleyip tv izliyormuş. küçük oluşumsa hala etrafında dolanıp şirinlikler yapıp kendini sevdirmeye çalışırken kolundan tutup odanın ortasına atıyor rahat ver bi yaa
ooff cehenem ol biraz diye hırpalıyordu. allah beni affetsin oluma yaşattıklarım yüzünden!

allahım yaaa kızlar okudukça korkmaya başladım ya....benim bakıcımın evıne bırakıyoruz ama alt komsum ...ıkı de cocugu var...ben hele hıc gözetleyemem...ooof allahıma emanet hepsı yavrucakların...

kamera kesin çözüm canım....hem kimse zan altında kalmaz hem için rahat eder..neler duyuyoruz bence ihmal etme çocuğun tepkileri sebepsiz olmayabilir...tabi kamera bağlandığını kadın hiç farketmemeli ..inşallah böyel bir olay yoktur :6:

kamera koyup haber vereceksin hırpalayacaksa banyodada horpalar koridorda.bende çocuğumu evde bakıcısıyla bırakıyorum 1 yıl olmak üzere bakıcıda 2.5 yaşından beri diyebilirim ara ara cep telefonunun ses katdetme özelliği olduğundan bırakıyoruz en çok kullandıkları odaya etik değil ama evlat işte çok şükür kötü bi olayla karşılaşmadık ama ben ufak tefek sorunları oğlum söylüyor abla şöyle mi oldu böyle mi oldu diye anlatıyorum kadına mesaj veriyorum yani haberim oluyo ona göre diye inşaallah kötü bir hadise yoktur bilinçaltı çok önemli çünkü bu yaşlarda bence bir an önce tedbirinizi alın sevgiler

Son düzenleme:
bencede gizli kamera taktır canım...benim kızımda 3 buçuk aylık..2. dönem okula başlıcam bizde kamera takmayı düşünüyoruz...
karşı komşum bakacak benimde..çok tedirginim..

olayınn sonucunu merk ettım kızlar kamera takldımı yavrun neden korkuyorms bende cocugmu krese vercm ama ondn bıle korkuyorm

merhaba canım,

off cok üzüldüm yaa vıcdansız cocuga acımıyorsun barı aldıgın parayı helalınden kazan o mantıkla bak olaya allah boyle ınsanlara merhamet versın sizide karsılastrımasıın bıdaha canım gecmıs olsun.

benım oglumda 17.5 aylık 1 hafta once krese basladı öncesinde ablam bakıyodu gözüm arkada deıldı ılk basta cok tedırgın oldum nası krese vercem dıye bakıcıysa hıc düşünmedim dıyebılrım cevremde tanıdık yok hem bırını bulup cocuga alıstırmak ıcın zaman gereklıydı bızım durumumuzda acildi su an belkı erken ama ılk ızlenım de cok onemlı cok memnunuz kresten .arkadaslar bence ılk once guvenılır bı kres düşünün mecbur kalırsanız bakıcıya verın.Allah yavrularımızı ıyı ınsanlarla karsılastırsın

off cok üzüldüm yaa vıcdansız cocuga acımıyorsun barı aldıgın parayı helalınden kazan o mantıkla bak olaya allah boyle ınsanlara merhamet versın sizide karsılastrımasıın bıdaha canım gecmıs olsun.

benım oglumda 17.5 aylık 1 hafta once krese basladı öncesinde ablam bakıyodu gözüm arkada deıldı ılk basta cok tedırgın oldum nası krese vercem dıye bakıcıysa hıc düşünmedim dıyebılrım cevremde tanıdık yok hem bırını bulup cocuga alıstırmak ıcın zaman gereklıydı bızım durumumuzda acildi su an belkı erken ama ılk ızlenım de cok onemlı cok memnunuz kresten .arkadaslar bence ılk once guvenılır bı kres düşünün mecbur kalırsanız bakıcıya verın.Allah yavrularımızı ıyı ınsanlarla karsılastırsın

iyi dileklerin için çok teşekkür ederim canım. ben de olaydan sonra kreşe başlattım. çok memnun kaldım. çocuğun kendine güveni geldi.
bakıcıya asla anne demedi 1 hafta sonra başladığı kreşte öğretmenine anne diyordu. şimdi konuşmaya başladığı için daha rahatım. herşeyi anlatıyo...
zaten kreşler çok iyi denetleniyor ve her sınıfta konuşabilen çocuklar var. hle ki büyükler en ufak bi durum olsa kreş kapanır .
asla cesaret edemezler. çok küçük bebekler için birebir bakıcıların çalıştığı kreşler var. bence değerlendirin. anneler olarak sanki evde bakılırlarsa daha
rahat ederler gibi geliyor. ama kalabalıkta büyüyen çocuklar daha sağlıklı ve zeki oluyor. bir daha çocuğum olsa asla bakıcıya vermem.

Ah o bilinçsiz bakıcılar,boşu boşuna ürkmez bebeğiniz acilen kontrolleri sıklaştırın benzer olayları bir tanıdığınızın başına gelmiş gibi anlatın ve sonra mahkemeye verdiğini anlatın yani öncelikle bir göz dağı verin.İşte bu neyden kaynaklanıyor biliyormusunuz.Kendi evinizde baktırmanızdan yapmayın bunu anneler kendi evinizde bakıcı baktığı zaman belli bir süre sonra zıcık vicdanı geniş bir bakıcıysa eğer hemen yüz göz oluyor kendini sanki o evin imkanlarına hakimmiş gibi hissediyor.ooo neler i fırsat bilip anlatan bakıcılar var sabah gidiyorum ev sıcacık bütün gün dolap ağzına kadar dolu... vs böyle insanlar da var sevgili anneler.Kendi evinde bakan bakıcı daha sağlıklı olur çünki imkanlarını aile yaşantısın ve konumunu evine gidip geldikçe daha çabuk anlayabilirsiniz.Evinize gelip bakıyorsa çok büyü ihtimalle imkan kısıtlılığı vardır...Ben neden kendi evimde bakmak istiyorum çünkü evimin imkanı müsait gelen anne ye evimden dolayı mahçup olmıcam.Yaşam kaliteme güveniyorum ve mahçupluk sınırım sıfır.Ve kendi evine bırakıldığı zaman bakıcının bakıcı daha fazla sorumluluk yükü hisseder olacağından daha da dikkatlli olur.Sizin evinizde siz kapıda dinleseniz kamerada koysanız o banyoda elini yıkatırken çocuğunuza sinirini törpüler yine törpüler.İnsanlar hırs küpü olmuş çocuğa sinir olmasına gerek yok imkanlarınızı bile kıskanıp hırslanırlar,bide üzerine para ödeniyor bide evinizde tüm gün duruyor tamam hesap yapılmaz evlat ama işte o da sizin boşluğunuz olmuş oluyo bakıcının hata payındaki sorumluluğu siz üstlenmeyin bakıcya yükleyin bakın nasıl daha farklı olucak.Evinde bakamayana teslim edemiceksiniz ozaman otomatik olarak ilk artı sizin olucak evinde bakanı her açıdan daha kolay kavrıcaksınız.Hiç olmadık bir saatte anne işten çıkıp bakıcının kapısını çalıp oturup gözlemler.Kafasında en ufak bir şüphe olsa daha kolay sorar çünkü kendi evinde bakıyor siz işveren oda hizmet veren konumuda oluyor.Ama sizin kendi evinizde baktığı zaman siz ev sahibi o da yardımcınız oluyor yani şöle izah ediyim,sizin evinizdei bakan bakıcı akşam çıktı evinizden manava girdi,manav sordu pardon hanfendi siz ayşe hanımların neyi oluyorsunuz bakıcının ilk verebileceği cevap.Çocukları ali'ye bakıyorum aynı zamanda ayşe hanımında yardımcısıyım işte böyle ufak tefek nüanslar rahat davranmasına sebebiyet verir bakıcının ama siz bakıcıya teslim ettiğinizde konu şu şekilde olucaktır.İşten çıktınız bakıcıya giderken kuaföre uğradınız kuaför sordu -ali nasıl ayşe hanım?, cevap verdiniz, bakıcıda işte bende buradan çıkınca Ali'yi almaya gidicem.Kuaför; -Aa bende artık bakıcıya veriyim diyorum oğlumu kendi annem çok yoruluyor.Dedi sizde ben benim bakıcımla bir konuşayım bakalım bir çözüm bulur belki dediniz çıktınız.Bu olanlarıda gidipp bakıcıya anlattığınızda bakıcı o esnada işimi dahada iyi yapmalıyım diye farklı bir sorumluluk içine girer çünki adının lekelenmesinden korkar.Ama sizin evinizde olan olay sizin evinizin konumunda kalır...Ben düşüncelerimi aksettim siz ne düşünüyorsunuz bilemiyorum ama bence bu bu şekilde oluyor genelde.

Ah o bilinçsiz bakıcılar,boşu boşuna ürkmez bebeğiniz acilen kontrolleri sıklaştırın benzer olayları bir tanıdığınızın başına gelmiş gibi anlatın ve sonra mahkemeye verdiğini anlatın yani öncelikle bir göz dağı verin.İşte bu neyden kaynaklanıyor biliyormusunuz.Kendi evinizde baktırmanızdan yapmayın bunu anneler kendi evinizde bakıcı baktığı zaman belli bir süre sonra zıcık vicdanı geniş bir bakıcıysa eğer hemen yüz göz oluyor kendini sanki o evin imkanlarına hakimmiş gibi hissediyor.ooo neler i fırsat bilip anlatan bakıcılar var sabah gidiyorum ev sıcacık bütün gün dolap ağzına kadar dolu... vs böyle insanlar da var sevgili anneler.Kendi evinde bakan bakıcı daha sağlıklı olur çünki imkanlarını aile yaşantısın ve konumunu evine gidip geldikçe daha çabuk anlayabilirsiniz.Evinize gelip bakıyorsa çok büyü ihtimalle imkan kısıtlılığı vardır...Ben neden kendi evimde bakmak istiyorum çünkü evimin imkanı müsait gelen anne ye evimden dolayı mahçup olmıcam.Yaşam kaliteme güveniyorum ve mahçupluk sınırım sıfır.Ve kendi evine bırakıldığı zaman bakıcının bakıcı daha fazla sorumluluk yükü hisseder olacağından daha da dikkatlli olur.Sizin evinizde siz kapıda dinleseniz kamerada koysanız o banyoda elini yıkatırken çocuğunuza sinirini törpüler yine törpüler.İnsanlar hırs küpü olmuş çocuğa sinir olmasına gerek yok imkanlarınızı bile kıskanıp hırslanırlar,bide üzerine para ödeniyor bide evinizde tüm gün duruyor tamam hesap yapılmaz evlat ama işte o da sizin boşluğunuz olmuş oluyo bakıcının hata payındaki sorumluluğu siz üstlenmeyin bakıcya yükleyin bakın nasıl daha farklı olucak.Evinde bakamayana teslim edemiceksiniz ozaman otomatik olarak ilk artı sizin olucak evinde bakanı her açıdan daha kolay kavrıcaksınız.Hiç olmadık bir saatte anne işten çıkıp bakıcının kapısını çalıp oturup gözlemler.Kafasında en ufak bir şüphe olsa daha kolay sorar çünkü kendi evinde bakıyor siz işveren oda hizmet veren konumuda oluyor.Ama sizin kendi evinizde baktığı zaman siz ev sahibi o da yardımcınız oluyor yani şöle izah ediyim,sizin evinizdei bakan bakıcı akşam çıktı evinizden manava girdi,manav sordu pardon hanfendi siz ayşe hanımların neyi oluyorsunuz bakıcının ilk verebileceği cevap.Çocukları ali'ye bakıyorum aynı zamanda ayşe hanımında yardımcısıyım işte böyle ufak tefek nüanslar rahat davranmasına sebebiyet verir bakıcının ama siz bakıcıya teslim ettiğinizde konu şu şekilde olucaktır.İşten çıktınız bakıcıya giderken kuaföre uğradınız kuaför sordu -ali nasıl ayşe hanım?, cevap verdiniz, bakıcıda işte bende buradan çıkınca Ali'yi almaya gidicem.Kuaför; -Aa bende artık bakıcıya veriyim diyorum oğlumu kendi annem çok yoruluyor.Dedi sizde ben benim bakıcımla bir konuşayım bakalım bir çözüm bulur belki dediniz çıktınız.Bu olanlarıda gidipp bakıcıya anlattığınızda bakıcı o esnada işimi dahada iyi yapmalıyım diye farklı bir sorumluluk içine girer çünki adının lekelenmesinden korkar.Ama sizin evinizde olan olay sizin evinizin konumunda kalır...Ben düşüncelerimi aksettim siz ne düşünüyorsunuz bilemiyorum ama bence bu bu şekilde oluyor genelde.

Bence pek de o şekilde olmuyor. Anne - baba işe yetişmek zorunda olduğu için uyuyan yavruyu bile uyandırıp,giydirip ,soğukta karda kışda bakıcının evine götürüyor. bakıcı kendi işlerini yaparken çocukta kendi kendine takılıyor. bakıcının komşusu vs. çat kapı gelebiliyor. ne yediğini ne yemediğini denetleme imkanı yok. Çocuğun yediği şeylerin kalitesini, evin hijyenini vs denetleme imkanı yok. Başka birinin evinde sağda solda çocuk için tehlikeli olabilecek malzemelerin olma ihtimali çok yüksek. (Kendisi bırakmasa bile çocuğu ,eşi bırakabilir) Evde bakıcının çocuğu,kocası varsa kapı pencerenin açık unutulma ihtimali daha yüksek.Tabii herşeyden önemlisi çocuk kendi evinin sıcaklığını güvenini hissedemiyor. Arkadaşım komşusuna baktırıyor ve daha fazla para teklif etmesine ragmen bakıcı ev işlerine yardımcı olmayı kabul etmedi. Çünkü çok büyük ihtimalle çoğu zaman çocuğu alıp evine geçiyor ve evinin işlerini yapıyor. Bir gün yine kendi evine götürmüş bakıcı çocuğu ve kendi çocukları için yemek hazırlamış, tabii önceliği kendi çocuklarının karnını doyurmak olduğu için baktığı çocuğa konsantre olmamış. Çocuk masanın üzerine konan kızgın tavaya yapışmış. bir yıl oldu hala geçmedi elindeki yanık izi. O çocuk kendi evinde bakılsaydı bakıcı zaten masaya kızgın tava koymayacaktı. :5:

merhaba canım,

Nasıl içim sızladı okurken anlatamam. Kimsenin yaptığı kötülük yanına kalmaz, kat kat fazlasıyla öder inşallah yaptıklarını. Ben de minik oğlum için bakıcı arıyorum. Malesef bir ay sonra çalışmaya başlamak zorundayım. Zaten aklıma binbir türlü kötü şey geliyor, bunu da okuduktan sonra sanırım kimseye güvenemeyeceğim.

kesinlikle kamera koy benim başıma geldi şıp diye yakaladım..hiç bekleme sonra insan anladım ve neden tapmadım diye çok pişman oluyor koy bir kamera seyret...benimki kendisi söylemişti çocuğum ama ben ertesi gün gördüm kamerada ...

kamerayı koca koca kuracan ahanda burda var seni seyrediyorum dityecen gizli koysan nolur anca pişmanlık duyuyorsun dövünce zaten iş işten geçmiş oluyor..yapmaması lazım baştan yapmayacak yani yapınca sen de onu dövmek istiyosun canım ..tecrübelerim konuşuyor..
:50:

Back