• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Çocuğunuzun kulağını temizlettiniz mi hiç ?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Sevgili_Nil

Guru
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2013
453
45
318
Niğde
Merhabalar, soğuk algınlığı nedeniyle 5 yaşındaki oğlumu doktora götürdüm kulağına da baktığında ikisinde de kir olduğunu göremediğini söyledi oksibor diye bi damla verdi bu temizleyebilir dedi birde KBB doktoruna da göstermemi söyledi orda kulağındaki kiri çekebileceklerini söyledi. İnternetten biraz araştırdım da korktum yani sonuçta daha oğlum küçük herhangi bişey olur kalıcı bi sıkıntı olursa diye. Oğlumda sabah kulağını tutup ses kısılıyor dedi tıkanıklıkta yapıyor belli. Kaç gündür içime dert oldu ister istemez kafama takıldı acaba daha önce çocuğunuzun kulağını böyle temizletme gibi bi durumunuz oldu mu? Yarın KBB ye götürecem eğer temizleyelim derse ne yapsak bilemedim..

Merhabalar, soğuk algınlığı nedeniyle 5 yaşındaki oğlumu doktora götürdüm kulağına da baktığında ikisinde de kir olduğunu göremediğini söyledi oksibor diye bi damla verdi bu temizleyebilir dedi birde KBB doktoruna da göstermemi söyledi orda kulağındaki kiri çekebileceklerini söyledi. İnternetten biraz araştırdım da korktum yani sonuçta daha oğlum küçük herhangi bişey olur kalıcı bi sıkıntı olursa diye. Oğlumda sabah kulağını tutup ses kısılıyor dedi tıkanıklıkta yapıyor belli. Kaç gündür içime dert oldu ister istemez kafama takıldı acaba daha önce çocuğunuzun kulağını böyle temizletme gibi bi durumunuz oldu mu? Yarın KBB ye götürecem eğer temizleyelim derse ne yapsak bilemedim..
Demekki yoğun kır var bazı kulaklar daha çok üretirmis bunun hijyenle bir alakası yok çocuk da rahatsız oluyorsa KBB mutlaka gorunmelisiniz temizlenmesi gerekiyorsa temizlenir

Demekki yoğun kır var bazı kulaklar daha çok üretirmis bunun hijyenle bir alakası yok çocuk da rahatsız oluyorsa KBB mutlaka gorunmelisiniz temizlenmesi gerekiyorsa temizlenir
Her banyodan sonra kulak çubuğuyla temizliyorduk ondan oldu büyük ihtimalle bundan sonra hiç kulak çubuğu kullanmayacam zaten 😕 öyle dert oldu ki içime anlatamam

Benim kardeşim ilkokula başladığında hiçbir şey ogrenemedi.ne anladı ne öğrendi.cok uğraştık.resmen a harfini bilemiyordu.ogretmeni duymadığı dan şüphelendi ve doktora götürdüler
kulakları o kadar doluymuş ki gerçekten duymadığı için ogrenememis.
hemen kulaarini temizlediler o zamanı asla unutmuyorum.
açısı olmadı bir gün dinlensin evde dediler
sonra kardeşim çok iyi duydu ve hemen öğrendi.
çocuklarda sıkıntı olmuyor.cok zorlu bir işlem değil merak etmeyin.ama doktor onerirse mutlaka yaptırın.cinlama ve vizildama gibi rahatsız edici oluyor.
birde gerçekten az kir olsa onermezlerdi kardesimden çıkan kir çok fazlaydı.

Benim kardeşim ilkokula başladığında hiçbir şey ogrenemedi.ne anladı ne öğrendi.cok uğraştık.resmen a harfini bilemiyordu.ogretmeni duymadığı dan şüphelendi ve doktora götürdüler
kulakları o kadar doluymuş ki gerçekten duymadığı için ogrenememis.
hemen kulaarini temizlediler o zamanı asla unutmuyorum.
açısı olmadı bir gün dinlensin evde dediler
sonra kardeşim çok iyi duydu ve hemen öğrendi.
çocuklarda sıkıntı olmuyor.cok zorlu bir işlem değil merak etmeyin.ama doktor onerirse mutlaka yaptırın.cinlama ve vizildama gibi rahatsız edici oluyor.
birde gerçekten az kir olsa onermezlerdi kardesimden çıkan kir çok fazlaydı.
Çok şükür ki duymasında öğrenmesinde sıkıntı yok okulda öğrendiği şarkıyı gelip bana öğretiyor öğretmeninin anlattıklarını bana anlatıyor filan duyma yönünden sıkıntısı yok ama sanırım bazen tıkanıklık oluyor o zaman söylüyor zaten ses kısılıyor diye. Bakalım yarın ne dicekler inşallah oğlumda çok korkmazda sıkıntısız hallederiz

Ben biraz titizim...doktor kızıma sanırım sizin çocuğunuz yaşındaydı yıkayalım dedi..O an hoşuma gitti yıkanacak ya..temizlik yani ..yıkattım..
Sonra internette bir okudum ki yok şöyle olur yok böyle olur bir sürü şey..
1 hafta uyumadım,kendime çok kızdım,sürekli çocuğu gözledim.Burnumdan geldi..
Ama hiçbirşey olmadı çok şükür..Annem kendi kulağını çok yıkatırdı onda da birşey olduğunu hatırlamıyorum..
Biraz oradan buradan duyduklarımız korkutuyor biz...

Çok şükür ki duymasında öğrenmesinde sıkıntı yok okulda öğrendiği şarkıyı gelip bana öğretiyor öğretmeninin anlattıklarını bana anlatıyor filan duyma yönünden sıkıntısı yok ama sanırım bazen tıkanıklık oluyor o zaman söylüyor zaten ses kısılıyor diye. Bakalım yarın ne dicekler inşallah oğlumda çok korkmazda sıkıntısız hallederiz
Korkmaması için telkin edin.daha sonra rahat eder ben kendi kulaklarım için hep muayene oluyorum çınlama fazla oluyor diye temizlemiyorlar.gerek gördukleri zaman cekinmeyin.etrafimda çok yikattilar problem olmadı merak etmeyin.

Ben biraz titizim...doktor kızıma sanırım sizin çocuğunuz yaşındaydı yıkayalım dedi..O an hoşuma gitti yıkanacak ya..temizlik yani ..yıkattım..
Sonra internette bir okudum ki yok şöyle olur yok böyle olur bir sürü şey..
1 hafta uyumadım,kendime çok kızdım,sürekli çocuğu gözledim.Burnumdan geldi..
Ama hiçbirşey olmadı çok şükür..Annem kendi kulağını çok yıkatırdı onda da birşey olduğunu hatırlamıyorum..
Biraz oradan buradan duyduklarımız korkutuyor biz...
Çok sağolun içim rahatladı biraz 🙏🏼 inşallah bizde de bir sıkıntı olmaz. Peki işlem nasıl oluyor yani kızınız korktumu durdumu? oğlum zaten doktordan korkar çok zor götürürüz bide öyle yıkama filan nasıl olur durur mu hiç düşünemiyorum bile

Çok sağolun içim rahatladı biraz 🙏🏼 inşallah bizde de bir sıkıntı olmaz. Peki işlem nasıl oluyor yani kızınız korktumu durdumu? oğlum zaten doktordan korkar çok zor götürürüz bide öyle yıkama filan nasıl olur durur mu hiç düşünemiyorum bile
İnşallah.. Benim kızım 14 yaşında şimdi..8-9 sene öncesi olduğu için çok ayrıntı hatırlamıyorum ama kesin garipsemiştir ama..bir taraftan suyu veriyorlar diğer taraftan dökülüyordu hatırladığım..
Mutlaka orada bir performans sergilemişimdir oyalamak için.
Ama böye ağlamalar vs yok öyle birşey olmamıştı. Onları kesin hatırlarım çünkü...

Başka doktora da götürün bence, belki çok gerekli değildir ve başka bir çözüm yolu bulunur.
Başka bi doktora daha muayene ettirdim hiç söylemedim diğer doktorun kulağı tıkalı dediğini. O doktorda söyledi kulaklarının ikisinde de buşon var temizlenmesi lazım görünmüyor diye

İnşallah.. Benim kızım 14 yaşında şimdi..8-9 sene öncesi olduğu için çok ayrıntı hatırlamıyorum ama kesin garipsemiştir ama..bir taraftan suyu veriyorlar diğer taraftan dökülüyordu hatırladığım..
Ama böye ağlamalar vs yok öyle birşey olmamıştı. Onları kesin hatırlarım çünkü...
Anladım çok teşekkür ediyorum ☺️

Şimdiki temizlemek dedikleri yıkamak değil diye biliyorum. Vakum benzeri birşey ile çekiyor doktor.

Şimdiki temizlemek dedikleri yıkamak değil diye biliyorum. Vakum benzeri birşey ile çekiyor doktor.
Olabilir, zaten sağlık konularında hiç idda etmem..Belki teknoloji gelmiştir.Benim 8 sene önceki tecrubem bu şekildeydi..sulu olmuştu ,özel hastanedeydi bayağı tecrubeli bir doktor yapmıştı...bir sorun yaşamadık...

Orta kulak iltihabı gecirdigim icin ömrüm kulaklarımı temizletmekle geçti geçiyor. O yüzden hiç endişelenmeyin kulakların temizlenmesi gerek.

Bu arada unutmadan lütfen kulak temizleme çubugunu sakın değdirmeyin. Bu çubuklar kiri daha da itiyor.

Kulakta iltihap olusmasin doye gripte iliadin kullaniyoruz biz, damla.olanindan. sonra kulak cubuguyla temizleyince epey kir çıkıyor akintidan kaynakli.. aklima geldi ama denenmeli mi bilemiyorum.

Orta kulak iltihabı gecirdigim icin ömrüm kulaklarımı temizletmekle geçti geçiyor. O yüzden hiç endişelenmeyin kulakların temizlenmesi gerek.

Bu arada unutmadan lütfen kulak temizleme çubugunu sakın değdirmeyin. Bu çubuklar kiri daha da itiyor.
Ya ben bunu çok okudum. Cocuklarinkini de temizlerim. Ama sanırım birakmaliyim. Pekinasil temizlemeliyiz ya da nereye kadar temizlemeliyiz?

Merhaba,ben odyoloğum.Kulak kiri tıkanması yetişkinlerde de görülebilen çok kolay bir işlem.Önceden su verilerek yıkanıyormuş ancak günümüzde böyle değil.Verdiği ilacı doktorunuzun belirttiği miktar ve sürede kullanın.Bu ilaç kulak kirinin yumuşamasını sağlayacak,sonra da küçük bir cihazla (mini boy elektrik süpürgesi gibi düşünebilirsiniz) o kirler tamamen temizlenecek.Hiç ağrı ya da rahatsızlık hissedilecek bir işlem değil aksine epey rahatlatıcıdır.Asıl yaptırmazsanız çocuk eziyet çeker bazı durumlarda ağrı da yapabilir kulak kiri.içiniz rahat olsun endişelenmeyin :)

Back
X