Çocuğunuzun her istediğini yapıyor musunuz🙄

Purpplee

Dünya kaç günlük deyip sarılmalı bugüne..
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2017
13.387
15.846
298
Konum burada farkedilmeyecek ama ben yine anlatayım.
4 yaşında bir oğlum var,zor bir çocuk.Surekli hiç olmayacak olanda ısrar ediyor. Mesela dün kreş dönüşü evimizin yakınındaki parka gitmek istedi gittik çok güzel eğlendi iki saat fln oynadı.Sonra baloncu geldi.Balon diye tutturdu,yanımda para yok diyorum asla dinlemiyor,balon da balon diye ortalığı inletti.Aglaya ağlaya tepine tepine eve geldik.Aslinda ATM yakındı, istesem gidip para çekerdim ama ağlayarak ve yoktan anlamadan istediği için bunu yapmadım.Bu sadece bir örnekti,böyle örnekler gün içinde devamlı yaşanıyor.Surekli onun dediği olacak.Biriyle konusuyorsam konuşma diyor beni çekip uzağa götürüyor,müzik dinliyorsam kapat şunu diyor kapattırana kadar bağırıyor.İstedigi her şeyi harfiyen ve o dakika yapmamı bekliyor yoksa apartmsn yollar vs inliyor ve bana vuruyor.
Bu davranışlar bu yaş için normal midir yoksa ben ağlatmadan yapmalı mıyım delirmek üzereyim

Yani bence ilk baştan ipin ucu kaçmış size maalesef ki . Oğlum 2.5 yaşında her istediğini yapmıyoruz mesela sokakta baloncu görüyor istiyor almıyoruz ağlıyor ama yapacak bir şey yok . Geçen sabah canı kivi istemiş sanırım kivi diye ağladı ona evde olmadığını daha sonra yiyeceğini anlattım tabiki devam etti . Sanaldan biraz zaman geçtikten sonra sipariş verdim eve geldi sırf ağladığı zaman alışkanlık olmasın diye sipariş vermedim zaman bıraktım . Ama bazen cidden zıvanadan çıkarıyor insanı numaradan ağlıyor bağırıyor vs. Vs

Aslında en başından beri ağladığı şeyi inatla yapmıyorum ama nedense bu huyundan vazgeçmiyor.Anneanneden kalma bir alışkanlık sanırım, sınırları çok zorluyor.Hem yapmıyorum hem de kötü bir anne miyim diye kendimi sorguluyorum sonra
Mesela bu akşam saçma sapan bir şey yüzünden inatla ağladı yapmadım,iç çeke çeke uyudu.Sonra da bu konuyu açtım

Ilk mesajinizi okudugumda aklima gelen sey cocuga bakim veren kisilerin kurallar konusunda birbirini desteklememesi oldu. Sizden baska cocukla kimler ilgileniyorsa sizinle ayni durusu onlar da gostermeliler cunku aksi cocuga zarar veriyor, dediklerini yapinca iyilik yapmis olmuyorlar, bunu anlatabirseniz belki ise yarar.

Siz cocugunuz hangi alanlarda tutturuyor az cok bir tablo olusturmussunuzdur kafanizda. Ornegin disarda her zaman bir seyler alinmasi icin tutturuyorsa daha evdeyken ona disarda yapacaginiz plani anlatin. Mesela, oglum yarin seni baban okula gotursun, ben de seni okuldan almaya gelecegim. Birlikte parka gidip biraz vakit gecirecegiz. Parkta yemen icin evden kurabiye, muz vs koyacagim cantama. Parktan sonra eve gelecegiz. Mesela markete gidiyorsunuz. Evdeyken plani anlatin. Birazdan markete gidecegiz, ordan ben bazi ihtiyaclarimi alirken senin de sabirla beklemeni istiyorum. Sana da istedigin bir gofret alacagim, baska bir sey almayacagiz. Ben alisveris yaparken sen de market arabasina oturup gofretini yiyebilirsin. Bunun gibi.

Disarda tutturup agladiginda cocuk sizin degilmis gibi kayitsiz olun Goz hizasina inip su anda tutturuyorsun, bu dedigini bugun yapamayiz. Evdeyken bugun neler yapacagimizi konusmustuk seninle. Ama belki baska bir gun yapabiliriz. Sanirim su an aglamak istiyorsun. Tabi ki istedigin kadar aglayabilirsin, ben aglamani bitirine kadar seni burda bekliyorum. Aglaman bitince yanima gelebilirsin, aglaman bitince istersen konusabiliriz, aglaman bitince oyun oynamaya devam edebilirsin gibi duruma uygun bir sey soyleyin. Ve keyfinize bakin, hic umursamiyor gibi. Aglama siddeti azalip sizi duyabilecek seviyeye geldiginde ilgisini cekecek bir konusma baslatin. Mesela parkta bir bocek hakkinda cok sasirmis gibi kendi kendinize yorumlar yapip bocegi hayretle izleyebilirsiniz, sizi duyup gelecektir. Cocuk iyice rahatlayip modu tamamen degisince seni ben cok seviyorum diyip kucaginiza alin, biraz sevgi sohbeti yapin. Bugun istedigin sey olmadigi icin uzuldun ya da sinirlendin galiba, seni izlerken bunu anladim. Ama bazen istediklerimiz olmayabilir. Hem bugun olmuyorsa da belkinuygun olan baska bir gunde olabilir. Bugun balon alamadik ama belki baska bir gun alabiliriz. Evdeyseniz oyuna cevirip kendinizi komik komik yere atin mesela, banane ben su an helikoptere binmek istiyoruuuum, aliiii(oglunuz ya da esiniz) bana helikopter buuuuuul yoksa ben yerde tepinicem boyleeeee ühüüüü. Cocugunuz cok gulecektir bu oyuna. Evde boyle kendini yere atma oyunlari yapa yapa bu durumu stres yaratan degil eglence cagristiran bir olaya donusturebilirsiniz. Oyun oynama konusu ilginizi cektiyse aletha solter'in oyun oynama sanati kitabini tavsiye ederim. Her ebeveynin sahip olmasi gereken bir beceri oyun oynamak. Cunku cocuklarla ilgili davranis sorunlarini en hizli ve en guvenli cozme yolu oyunlar.

Çok guzel açıklamissiniz elinize sağlık
Ben ona bir anlatmaya çalışsam da beni bastırıp hayır hayirr diye bağırıp kendi istediğine odaklanıyor.İstedigi şey o an olabilecek bir şey değilse kendini yerlere de atsa yapmıyorum, sönme olur inşallah en kısa zamanda.Fakat cevredekiler bana Allah yardımcın olsun dediğinde çok üzülüyorum yoksa ben sabırla o davranışın sonmesini beklerim.O oyunları da deneyeceğim yaptığının dışarıdan nasıl göründüğünü kendi de farketsin.
Anneanne artık memlekete döndü,çok fazla taviz vermiş zamanında malesef,yazın bile çocuk ağladığında ay amsn istediğini yap da sussun diyordu.Tek başına çocuk büyütmek bazen daha iyi oluyor.

Benimde bu aralar oğlumla ilgili sıkıntılarım var açıkçası bugün ağladım baya . Sanırım çok taviz veriyoruz bazı konularda . Evet ceza vermek doğru değil deniyor aman onu söyleme psikolojik etkilenir aman bunu söyleme derken boğazıma kadar geldi benim . Bugün patladım yapma dediğim ve sebeblerini açıkladığım herşeyi inadına gözüme baka baka yapıyor olmasından bıktım

Sıkmayın caninizi. Benim de iki cocugum var, buyugum 5 yasinda kiz. O da cok zor bir cocuk. Ama diger cocuklarda hic gormedigim bir olgunluga ve empati duygusuna da sahip ayni zamanda. Bir zaman sonra bu zorluklar cocuklukta kalacak ve cok guzel bir insan olacak insallah, hep oyle canlaniyor gozumde. Eminim sizin cocugunuz da bu zorluklari yaninda imrenilecek kisisel ozellikler de gelistiyordur. Bu yaslari gecince gercek cevherlerini gorecegiz insallah

Ben psikoloji egitimi almis biri olarak soyluyorum. Her seyi psikolojj ile aciklamak ve sadece psikolojinin yol gostericiligi ile ebeveynlik yapmak bizim toplumumuza uyumlu bir sey degil. Psikoloji bati kulturunde sekillenmis bir bilim daha cok. Psikolojide tavsiye edilen bireysellik, kisisel alana sonsuz saygi gibi kavramlar bize yabanci. Cunku biz cocugu kucagimiza alip mincira mincira sevmeden yapamayiz. E ama boyle sevilmeyi bakalim cocuk istiyor mu? O an annenin cocugu sevmek icin uyguladigi bedensel guc, yeri gelip sevgiyle totosuna vurdugu saplak cocugu sinirlanmis, edilgen ve caresiz hissettiriyor. Mu? Bence degil. Her seyi psikoloji baglaminda dusunerek hareket eden anne bana kalirsa daha cabuk tukeniyor. Cunku her cocuk pedagojik ogretilerde cizilen yollarda yurumeye uygun olmuyor. Ne yapsin bu anne. Bagirmamak adina kendi ruh sagligindan mi olsun? Ama o zaman yine cocuga dönmüş olmuyor mu hesap? Ben psikolojiyi cok onemserim ama icgudusel ebeveynlik, kar zarar hesabi, kosullara uygunluk ve totalde mutlulugu daha cok onemsiyorum. Ayrica su psikolojide bir gercektir. Kritik olmayan konularda bir parca psikolojik zorlanma yasayan insanlar daha guclu karakter gelistirirler. Hayatta karsimiza cikan her zorluk kritik olmadigi muddetce bizim sahsiyetimizi buyutur. Aman ondan incinmesin aman ona uzulmesin aman psikolojisi bozulur diye pamuklara sardigimiz cocuklar gercek hayatta gercekten basarili oluyor mu? Bence gercek hayata yeterince hazirlanmis bile olmuyorlar. Cunku hayat acimasiz, minicik cocuklar bile oyle acimasiz ki akranlarina karsi, insanlar kaba, sizi 3 cumleden fazla dinleyemiyorlar. Ara sira annesiyle catismak bence bir cocugu bunlara hazirlamakta cok etkili.

O kadar haklısınız ki her cümleniz o kadar doğru ki . O kadar okudum sınır koyma şu bu olmuyor yani . Sesimi yükseltmeyeyim diye çabalıyorum anlatıyorum olmuyor ne yapabilirim . Allahım her günü robot süpürgeye dokunma ona vurma elleme diyorum üzerine biniyor . Bak terliklerini giyip öyle balkona çık kirli ayaklarınla girip çıkma lütfen diyorum günde 10 kere en az olmuyor . Birşey istiyor örnek su tamam bekler misin lütfen ellerim kirli diyorum asla beklemiyor bi sakin ol diyorum yA kafam kaldırmıyor . Balkonumuzda sebzelerimiz vardı diktik yaz başı seviyoruz birlikte bakmayı öğrensin istiyorum . Sabah 1 dk kahvaltı koyuyordum Oda balkona çıktı hortumu açtı tmm bak aşağı sakın su tutma annecim dedim arkamı dönmemle soğanın dibine suyu doldurmuş tüm çamurlu su balkona ve aşağı gitti . Daha 1 dk önce söyledim yA komşumuz rahatsız olur bak yapma diye ki hergün 100 kere söylüyorum . Balkonu yasakladım ve içeri aldım tüm sabahı içerde geçirdi . Kendiyle de çok ciddi bir konuşma yaptım eğer böyle devam edersen yapma diyip sana açıkladığımız şeyleri yaparsan jimnastik kursuna gidemeyeceksin mangala parka oyun alanına vs gidemeyeceksin dedim . Bir sürü boya kalemleri kitaplarımız oyuncaklar herşey her imkan var . Bana boyama yaptırıyor yA delireceğim artık sürekli bana yapışık yaşıyor sabah kahvaltımı yapamadım balkon temizlemekten . Olmayınca olmuyor gördük . Biraz ceza ve sıkı yönetim başladım evde

Aynısını ben de çok yaşıyorum.Yapma dediğim şeye özellikle yükleniyor.Bir gün benim rujumu eline geçirmiş dudağını boyamış (erkek çocuk ).Hemen silersem kıyamet kopacak diye biraz bekleyip öyle sildim silmeden önce de ruju sakladığı çekmeceden alıp başka yere sakladım.Sen ruju nasıl silersin diye yaygarayi kopardı ve sen şimdi görürsün diyerek ruju sakladığı yerden almaya gitti, baktı ki yok delirdi.Bunun krizini en az 40 dk çektim.Bu dönemlerde krizlere verdigimix tepkileri model alıyorlar diye sakin kalmaya çalışıyorum ama yıpranıyor insan.

Kac yasinda oglunuz

Her istediği tabiki yapılmamalı 4 yaşı bilmiyorum ama oğlum 3 yaşında ben sınırları net cizdigim için bana böyle yapamıyor ama babasına ve aile büyüklerine istediği her şeyi bu şekilde yaptırıyor ve ben benim koyduğum sınırlar aşıldığı için hepsine sinirleniyorum

Çocukların sınırları olmalı , kuralları olmalı. Başı boş sınırını bilmeyen çocuk yetiştirilmesini doğru bulmuyorum. Bir akrabamiz çocuklar özgür olsun dedi, herşey serbest ve sinirsizdi . Şimdi ceremesini çekiyorlar. Kocaman oldular ama hala herşeyi isteme ve yaptırma.yapmazlarsa düşman olma ve beğenmeme başladı. Kadın başını duvarlara vuruyor neden zamanında sinir koymadım diye.

Çocuklar varlığı da yokluğu da bilmeli. Paranın sınırlı bir kaynak olduğunu, her istediğimizi alamayacagimizi bilmeliler.

Benimki de bana yapışık.Wc hariç her yerde benimle.Dediginiz gibi her türlü boyası,oyun hamuru, oyuncaklar vs var ama hiçbiri bensiz olmuyor nedense boş bile otursa ben de onunla oturacağım.Bunu kabul etmiyorum devamlı her şeyde ben olamam ama sonu gelmiyor.Krese gidiyor diye boyke sanıyordum yazın evdeydik yine aynı

Sınırlarınız gevşek bence yanlış anlamayın ama . Ben olsam o ruju anında alırdım ve yaptığının yanlış olduğunu anlatır bırakırdım istediği kadar ağlasın . Çünkü öyle de ağlıyor böyle de fark etmiyor netice de

Üzerime sürekli yapışık kuyruğum gibi bir çocuk artık nefes alamıyorum yeter diye bağırasım geliyor yA .

Benimde 4 yas kizim var bu sene cok aglamaya ve istediklerini yaptirmaya calisiyo . ben genelde su yontemi uyguluyorum . evden cikarken bosey istemek yok diyorum mesela, markete giderken bir hakkin var , parktaysak bes dk kaldi gidecez falan diyorum . baslarda uymak istemedi ama zamanla alisti masallah baya rahatladim . yapma dedigim seyi bi kac uyaridan sonra yaparsa ceza veriyorum ama kimse bozmamali cezayi . ornegin bugun tv yok,bugun disariya cikmak yok gibi cezalar . tabi her cocugun tepkisi farkli . onemli olan aglasa da kurallari bozmamak . Allah yardimciniz olsun

Üzerime sürekli yapışık kuyruğum gibi bir çocuk artık nefes alamıyorum yeter diye bağırasım geliyor yA .
Bende iki tane var yapisik cocuktan . babasina asla gitmezler . yemek bende ,gezmeleri bende ,oyunlari bende ,uyumalari bende neden boyle anlamiyorum ,babalari da baya ilgileniyo ama asla onunla yapmiyolar hic biseyi bazen yeter diye bagirasim geliyo ama sabir

Benim oğlum babasıyla dışarı vs giderdi şimdi ne olduysa gitmek istemiyor pek . Geçen marketten geldik ben poşetleri eve çıkarayım siz sitenin parkına girin dedim eşim tmm dedi oğlan bağlık çığlık eve geldi yapışıyor yA . Mesela odada o an boyama yapıyoruz ( 5 dk ancak zaten başka yapamayız ) susadım sen dur su alıp geliyorum diyorum anne anne diye bağırıp mızıldanıyor peşime geliyor bir daha aynı olayın başına oturamıyoruz o kadar verimsiz zaman geçiyor ki sanki böyle delireceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…