• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Cocugunuzun günlüğünü okur musunuz?

Cocugunuzun gunlugunu okur musunuz?

• Merak bile etmem.

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    26

..MELEK..

O artik 3. sinifta =)
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
2
Puanlar
96
Yer
- Yurtdışı
Herkes henuz anne degil, ben de degilim. Ama annelere de potansiyel annelere de, herkese soruyorum. Cocugunuzun gunlugunu okur muydunuz?
Ben annesiyim, herseyi bilmeliyim mi diyenlerdensiniz, yoksa evladim bile olsa onun ozelidir diyenlerden mi?

okumasam çok merak ederim acaba konuşamadığı şeyler mi var diye okurum çünkü bana açılamadığı konular olabilir ama ne kadar okusam da ne kadar kötü şeyler yazsada okuduğumu belli etmem :)))

asla okumam.günlüğünü okuyup bir şeyler öğrenmeye çalışırken güvenini kaybetmek yerine,ona güven vermeyi tercih ederim.böylece gelip bana anlatır zaten her şeyini.merak edeceğim bir şey de kalmaz =)

Son düzenleme:
Okunmaz.:delphin: Çocuğunla rada o sıcak bağı kuran zaten öyle bir şeye gerek duymayacaktır.Çocuk gelip her şeyi kendisi anlatacaktır.sengözlerimebaksanab

asla okumam.günlüğünü okuyup bir şeyler öğrenmeye çalışırken güvenini kaybetmek yerine,ona güven vermeyi tercih ederim.böylece gelip bana anlatır zaten her şeyini.merak edeceğim bir şey de kalmaz =)

atıyorum uyuşturucu kullandığını ya da yanlışlıkla hamile kaldığını da gelip anlatır mı acaba ???

Ben bazi konularda iyi ebeveyn olmanin yeterli olacagini dusunmuyorum. Ona guven veririm, gelir herseyi bana anlatir zaten diyorsunuz ama bu her cocuk veya her durum icin gecerli olmuyor. Ben mesela yillardir gunluk tutarim, babamsa yillardir gunluklerimin pesindedir. Okuyor da bayagi biliyorum. Benim babamla paylasmak istemeyip gunluge yazmak istedigim seyler oluyor. Bu babama guvenmedigimden degil, sadece paylasmak istemiyorum bazi seyleri mesela.

Bana gelince, belli olmaz diyorum. Okuya da bilirim, okumaya da bilirim. CADIARZU

ailem benim günlüğümü okusa sinir olucağım için çocuğumun günlüğünü asla karıştırmam

derdi sıkıntısı varsa gelir benimle paylaşır zaten diyorum çünkü ben ters dominant bi anne olamam

ve rahatlıkla gelir bana herşeyini anlatır diye düşünüyorum.özeli ona kalsın okumam

Okuyabilirim ,yalan yok,o da neden devir zaten kötü,benim çocuğum olana kadar daha da kötü olabilir,ben çocuğuma güvensemde hayat bu ne getireceği belli olmaz,kötü arkadaşı olur,taciz ederler Allah korusun söyleyemez,ne bilim bir sürü kötü şey yazabilirim,sadece bu niyetle okumak isterim,ama asla okuduğumu belli etmem ve günlüğü konusunda hiçbirşey sormadan yardımcı olmaya çalışırım ,tabiki onun özeli kalkıp koskoca insanın günlüğünü okumam ama ergenlik çağında okurum ben,yoksa o yaşta ne yazacak o bana aşık oldu,ama ben hayır dedim ama nazlıcan geldi ben seni daha çok seviyorum dedi,mertcan da tamam dedi,bilip nolcak bunları:roflol::roflol:

Son düzenleme:
daha çok küçük ama kesinlikle okurum
okuduğumu belli etmem
çevresinde nasıl insanlar var,aklında neler var bilmeliyim
hergün haberlerde neler oluyor izliyoruz

Ve hiçbir annenin de,çocuğun uzun dönem süren,hırçınlığı,agresifliği,içine kapanıklığı,konuşmak istememesi,paylaşımın azalması durumunda,çocuğun günlüğünü bulduğunda,veya bildiğinde günlüğü olduğunu''hayır okumamalıyım,bu onun özel hayatıdır,gelsin kendi anlatsın''diyeceğine inanmıyorum

Ve hiçbir annenin de,çocuğun uzun dönem süren,hırçınlığı,agresifliği,içine kapanıklığı,konuşmak istememesi,paylaşımın azalması durumunda,çocuğun günlüğünü bulduğunda,veya bildiğinde günlüğü olduğunu''hayır okumamalıyım,bu onun özel hayatıdır,gelsin kendi anlatsın''diyeceğine inanmıyorum

aynen..okurum muhakkak ama ,okuduğumu çaktırmam hiç...

okumam:olmaz:
cocugumun sirlarini, ozelini gizli gizli bi defteri kurcalayarak ogrenmektense,
onun bana guvenip beni kendine yakin gorup anlatmasini beklerim.
o guveni ona hissettirmekte benim sorumlulugum tbi.. ne evliyim nede cocuk sahibi ama
olursa okumam diye dusunuyorum...

Okurum...
Ama hissettirmem...
Çünkü ilgili bir anne çocuğunun her şeyinden haberi olan annedir.
Belki bir sıkıntısı olacak bana bile açılamayacak çocuğumdan bir haber olmak istemem...
sengözlerimebaksanab

Çocuğum yok ama olsaydı mutlaka okurdum sanırımbilmiyorumkismile
Duygularını, yaşadıklarını bilmem gerekir diye düşünüyorum.
Ona hissettirmeden tabii ki.

valla okurum çünkü devir değişti. bilmediğim birşey olur anlatamadığı birşey. hiçdeğilse öğrenip ona göre davranırım. tabi okuduğumu demem ona:D

ben kesinlikle dayanamaz okurum...ama bilmem gerekir diye değil sadece meraktan...

ona ait bilmediğim bişey okursam, çocuğumun ne hissettiğini ne yaptığını bu şekilde öğrenmiş olmak beni çok üzer, kendimi sorgulardım...

ama yine belirtiyorum takip etmek amacıyla değil sadece meraktan okurdum..merakımı yenersem belki okumayabilirim...

Back