Çocuğunuzun gözü ne renk olacak?

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.691
698
http://www.radikal.com.tr/radikalist/cocugunuzun-gozu-ne-renk-olacak-1453762
Çocuğunuzun gözü ne renk olacak?

Biyoloji ve genetik bilgisi size pek çok konuda fikir verebilir, bunlardan biri de çocuğunuzun göz renginin ne olacağı. Basit olarak gelecek nesiller, geçmiştekilere benzeyerek dünyaya geliyor. Bu elbette Cüneyt Arkın filmlerindeki gibi çocuğun büyüyünce babasının aynısı olması şeklinde olmuyor. Peki nasıl oluyor?

Knowgenetics sitesinde yayınlanan pek çok makale, genetik mirasların gelecek kuşaklara nasıl aktarıldığı gönündeki gizemleri aydınlatma yönünde önemli bilgiler ortaya çıkartıyor. Arizona Eyalet Üniversitesi'nde, genetik mirasların lise seviyesindeki matematik bilgilerinin üstüne biraz birikim ekleyerek, ebeveynlerin sahip olacakları çocukların dış görünümü konusunda ihtimaller üretiliyor. Bu ihtimaller şöyle;

Şimdi bu ihtimaller görüleceği üzere iki kişinin genetiğiyle ortaya çıkabilecek sonuçları ortaya koyuyor. Ancak Dna Frieger sitesi, ele aldığı kaynaklarda bu ihtimalin ancak toplamda 6 kişiden gelecek bilgilerle tahmin edilecebileceği yönünde görüş bildiriyor. Göz rengi için iki dede ve iki ninenin de göz renkleri önem taşıyor. Bu da 6 kişiden gelecek renk ağırlığı ne yöndeyse o yönde tahmin sonuçları ortaya çıkartıyor. Sizler için bazı kombinasyonları denedik. Elde ettiğimiz bazı ilginç sonuçlar şu şekilde oldu;

Denemelerimizde en şaşırtıcı sonucu yeşil gözlü bir çiftin mavi gözlü bir erkek evladının, yeşil ve kahverengi gözlü bir çiftin kahverengi kadın evladı ile eşleşmesi durumunda çöcuğunun göz renginin ne olacağını sistemin hesaplayamaması oldu. GHC adı verilen bu sistem zaten kesin bir sonuç vermiyor ancak, elde ettikleri veriler daha önce gözlemlenmiş örneklerden modellenerek sisteme aktarılmış. Sanırız denemeye çalıştığımız kombinasyonun henüz bir örneği görülmemiş. Böyle bir örnek model tanıyorsanız yorumlarınızla yazıya katkı verebilirsiniz...

Renkli goz hic sevmem
Allahtan kizimin gozleri siyah oglaninki kahve en guzel renk bence meleklerimin gozleri.Cevremdekilere gorede tablodan kiyaslama yaptim ama pek alakali gormedim.Arastirmislar illa ki biri tutar

bızım kelebegın muhtemelen yesıl-ela olur
benım yesılı oldukca fazla ela
esımınkı ela
babamınkı yesıl
annemınkı ela
kayınvalıdemın yesıl
kayınbabamın ela

Hayır gidip o % 50 yi hem kizimda hem kendim de yakaladım ya , nasıl oldu hala anlamıyorum

benim,annemin,babamın kahve
eşimin yeşil
annesinin kahve, babasının yeşil
gerçi şuan en son merak edeceğim şey henüz olamamış çocuğumun göz rengi

Esimin gozleri yesil benim kahve kizimin mavi oglumun ela (şimdilik ) kizim da en dusuk ihtimali tutturmusuz oğlan henuz belli degil degisiyor goz rengi

Bir yakinimin kizlarindan biri yesil gozlu idi, hem de cok canli bir yesil.. 4-5 yaslarinda goz rengi degisip kahverengi oldu. Ayni sey komsumun kizina da oldu. Bebekken degisebildigi gibi 4-5 yaslarindan sonra da degisebiliyor, ozellikle ebeveynlerin gozleri kahverengi ise..

Yanlış maalesef bu.. Annem kahverengi, babam mavi, biz 4 kardeş yeşil.. Yukarıda yüzde sıfır ihtimal diyor. Aynı şekilde teyzem kahverengi, eniştem mavi, iki kızları da yeşil..

Benim tarafta babamin gozleri mavi
benim ela yesil kafasina gore...
diger herkesin kahve

Yanlış maalesef bu.. Annem kahverengi, babam mavi, biz 4 kardeş yeşil.. Yukarıda yüzde sıfır ihtimal diyor. Aynı şekilde teyzem kahverengi, eniştem mavi, iki kızları da yeşil..

Yani Allah'tan bu kan testi gibi net bir kalıtımsal gerçek değil, hani anne 0, baba A, çocuklar B olsa adam direk kimden peydahladın lan bu çocukları derdi. Sizinki de o hesap olurdu

Bende de aynı durum var.
Babam mavi,annem kahverengi ama ben yeşil gözlüyüm.Üstelik anne tarafında da baba tarafında da pekçok renkli gözlü var ama hepsi mavi,ben mucize eseri yeşil olmuşum galiba.

Millet çimen gözlü, deniz gözlü ben olmuşum koyun gözlü pehh

Ailede herkes kahverengi ben ise mavi gözlüyüm. Numune gibiyim içlerinde. Eşim kahverengi, oğlumda %50 ihtimalle kahverengiyi tutturmuşuz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…