• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğunuzu birinin sizin yanınızda uyarması

Sipilips

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2021
106
117
33
31
Selamlar,
Dün instagramda gezinirken bir fenomonin hikayesine denk geldim kendisi bir restorana gitmiş ve oğlu orada yüksek sesle şarkı söylüyor diye çalışan tarafından sessiz oluyoruz tamam mı diye bir uyarı da bulunulmuş. Sonrasında annesi ortalığı ayağa kaldırıyor çocuğuma kimse bir şey diyemez falan diye o sırada çocuk yanında ağlıyor, ben de bir anne olarak bu tepkiyi aşırı dramatize buldum. Çocuklarımıza her hareketinin bir sonucu ve sorumluluğu olacağını öğretmemiz gerekmiyor mu? Birisi rahatsız olduysa ve oğlumu uyardıysa bence benim orada yapmam gereken çocuğun ilgisini dağıtıp sessiz olması gerektiğini anlatmak değil mi ? pedagojik olarak doğrusu nedir bu işte?

Selamlar,
Dün instagramda gezinirken bir fenomonin hikayesine denk geldim kendisi bir restorana gitmiş ve oğlu orada yüksek sesle şarkı söylüyor diye çalışan tarafından sessiz oluyoruz tamam mı diye bir uyarı da bulunulmuş. Sonrasında annesi ortalığı ayağa kaldırıyor çocuğuma kimse bir şey diyemez falan diye o sırada çocuk yanında ağlıyor, ben de bir anne olarak bu tepki aşırı dramatize buldum. Çocuklarımıza her hareketinin bir sonucu ve sorumluluğu olacağını öğretmemiz gerekmiyor mu? Birisi rahatsız olduysa ve oğlumu uyardıysa bence benim orada yapmam gereken çocuğun ilgisini dağıtıp sessiz olması gerektiğini anlatmak değil mi ? pedagojik olarak doğrusu nedir bu işte?
Dogrusu gorevlinin anneye soylemesi ve annenin cocugu uyarmasiydi. Kimse kimsenin cocugunu azarlayamaz ya da davranisina mudahale edemez. Ha kadinin bagirip cagirarak tepki vermesi daha cok zarar vermis cocuga ama…

Selamlar,
Dün instagramda gezinirken bir fenomonin hikayesine denk geldim kendisi bir restorana gitmiş ve oğlu orada yüksek sesle şarkı söylüyor diye çalışan tarafından sessiz oluyoruz tamam mı diye bir uyarı da bulunulmuş. Sonrasında annesi ortalığı ayağa kaldırıyor çocuğuma kimse bir şey diyemez falan diye o sırada çocuk yanında ağlıyor, ben de bir anne olarak bu tepkiyi aşırı dramatize buldum. Çocuklarımıza her hareketinin bir sonucu ve sorumluluğu olacağını öğretmemiz gerekmiyor mu? Birisi rahatsız olduysa ve oğlumu uyardıysa bence benim orada yapmam gereken çocuğun ilgisini dağıtıp sessiz olması gerektiğini anlatmak değil mi ? pedagojik olarak doğrusu nedir bu işte?
Bu kadar büyük tepki verecek bir şey yok ortada açık alan değil insanlar rahatsız ola bilir keşke anne olarak kendisi uyarsaymis çocuğunu bu kadar abartılı tepki vererek fenomenligini artirmak için çocuğunu kullanmış yazık

Bu kadar büyük tepki verecek bir şey yok ortada açık alan değil insanlar rahatsız ola bilir keşke anne olarak kendisi uyarsaymis çocuğunu bu kadar abartılı tepki vererek fenomenligini artirmak için çocuğunu kullanmış yazık
Belki de danisikli dovustur maksat rating olsun

Selamlar,
Doğrusu bütün insanlar rahatsız olmadan ÖNCE annenin durumun farkına varıp çocuğunu uyarması gerekirdi. İkinci seçenek de garsonun anneyi uyarmasıdır, çocuğu değil. Hadi bi hataya düştü, çocuğu uyardı.. Ortalığı ayağa kaldıracak bişey yok, garsona gidip "böyle bi durumda lütfen çocuğa değil veliye uyarıda bulunun" dersin güzel bir dille.
Bitti gitti.
Kadın şımarıklık yapmış.

Ben.olsam daha gorevliye kalmadan kendim uyaririm cocugumu. Cocuk diye kalabalik bi ortamda herkesi rahatsiz etmeye hakki yok.
Bence de öyle bir anne olarak ben bile rahatsız oluyorum çok gürültü yaptığında insanların buna tahammül etmek zorunda olması gerekmez diye düşünüyorum sadece gürültü olarak da değil bence oğlum bir çocuğu şu an bilmiyor öyle şeyleri ama iteklediğinde annesi gelse oğlumu bu şekilde yapmamalısın diye uyarsa benim elçi gibi o uyarıyı tekrar çocuğuma taşımamdan daha etkili olur diye düşünüyorum

Onların amacı izletecek bir şey bulmak . Bi fenomenin de çocuğunu bakıcı yere düşürmüş doktora gideceğine ha bire story atıyor bakıcı düşürdü mü düşürmediği mi diye la havle diye izliyor insan .

Çocuğa müdahaleye karşıyım yabancı ise, ailesine söylenmeli.
Lakin tanıdık eş dostla güzellikle yapılan uyarılara karşı değilim.
Burada üslup önemli, orası onların alanı ve çalışan çok güzel bir dille söylediyse ona teşekkür eder, ben uyarırım der hayatıma devam ederim.
Böyle abartılara gerek yok.
Çocuklar toplumun bir parçası, ben büyütüyorum izin veriyorum diye tüm normları hiçe sayıp kural kaide tanımaksızın dolaşmasına kimse müsade etmemeli.

Dünde markette cogugumu defalarca uyarmama rağmen koşmaya devam etti hem sıra var hemde kalabalık en son kasiyer oğluma durmadan şst yapma diye uyardı çocuğun hiperaktivite teşhisi bile var bazen zabdedemiyorum bişey demedim ama canımda sıkıldı açıkçası

Çocuklarınıza sırf sizin çocuğunuz diye her şey mübah değil. Bıktım çocuğunu dünyanın merkezi gibi gören tiplerden.

Otobüste, uçakta bağırıp çağıran, yüksek sesle tablet telefon izleyenlerden gına geldi. Her akşam parkta yürüyüş yapıyorum bir yürüyüş parkuru var, yanında farklı renkte üzerinde bisiklet resmi olan bisiklet yolu var. O şımarık veletler(buyurun beğenmedim basın) inadına son sürat yürüyüş yolundan sürüyorlar. Yaşlı insanlar var yavaş yavaş yürüyen. Anneleri babaları ya laklakta ya da telefonda video çekiyorlar. Çok büyük bir marifet çünkü :dondurma: Hangi birini uyaralım?

Tepemde üst katımda tepinip dururken koltuktan koltuğa atlarken de benim psikolojim bozuluyor. Hele apartman bahçesinde gece 12ye kadar bağırıp çağıran çocukların top sesinden uyku da uyunmuyor.

Düzgün yetiştirmeyeceskseniz çocuk yapmayın. Sonra bu tipler okulda falan öğretmen uyarınca şikayete koşarlar çocuğumun psikolojisi bozuldu diye aman aman.

Çocuğa müdahaleye karşıyım yabancı ise, ailesine söylenmeli.
Lakin tanıdık eş dostla güzellikle yapılan uyarılara karşı değilim.
Burada üslup önemli, orası onların alanı ve çalışan çok güzel bir dille söylediyse ona teşekkür eder, ben uyarırım der hayatıma devam ederim.
Böyle abartılara gerek yok.
Çocuklar toplumun bir parçası, ben büyütüyorum izin veriyorum diye tüm normları hiçe sayıp kural kaide tanımaksızın dolaşmasına kimse müsade etmemeli.
Kesinlikle uslüp çok önemli anladığım kadarıyla garson -burada ses yapmıyoruz tamam mı diyip parmağını sallamış yani bu çocukta nasıl bir travma yaratabilir ki annesinin orada toplum içinde bağıra çağıra kavga etmesinden daha mı kötü

Dünde markette cogugumu defalarca uyarmama rağmen koşmaya devam etti hem sıra var hemde kalabalık en son kasiyer oğluma durmadan şst yapma diye uyardı çocuğun hiperaktivite teşhisi bile var bazen zabdedemiyorum bişey demedim ama canımda sıkıldı açıkçası
Ama hiperaktivite teßhisi var diye sinirlar kalkmiyo ortadan. Nedir yolu bilmem. Yol kenarinda arabalarin arasinda kostursa izin vermezsiniz mesela. Topluluk icinde de baskalarina birakmadan kendiniz kontrol edin.

Zaten durumu fark edip annenin müdahale etmemesi doğru değil de garson da kötü bir şey dememiş. Çocuğumuzu okula yolluyoruz veya göndereceğiz napalım öğretmene sen yabancısın sen uyarma beni çağır ben mi uyaracağım diyeceğiz. Travma konusu gerçekten istismar edilmeye başlandı. Onu yapma travma olur, bunu söyleme psikolojisi bozulur diye diye saçma sapan bir nesil gelecek. Nasıl eski neslin despotluğundan şikayetçiysek yeni neslin şımarıklığından illallah edeceğiz belli oldu

Back