Çocuğunuzla günlük oyun süreniz

Dclurs

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2022
170
62
28
26
Merhaba benim bebeğim 11.5 aylık bebeginizle günlük oyun süreniz ne kadar oluyor. Bazen kendimi cok yorgun hissediyorum bi 5 dk oturayım diye yatağına bırakıyorum oyuncaklarinida yanina koyuyorum ama durmak istemiyor. Yatagina koydugumda da kendimi suclu hissediyorum terk etmis gibi hissediyorum. Siz evde bi isiniz oldugunda yada 5 dk dinlenmek icin yatagina bırakıyor musunuz yoksa uyandığı zamandan uyuyana kadar surekli oyun mu oynuyorsunuz yada çocuğunuz kendisi mi oynuyor yoksa sürekli uyuyana kadar sizde onunla beraber oynuyor musunuz

Benim kızımda sürekli oyun istiyor 19 aylık ama benim de işlerim oluyor evde dışariya sipariş yapıyorum herzaman oynayamıyorum tabi

Asla kendi oynamıyor. Ben de oynuyorum onunla. Ben yemek yaparken vs. Onun da eline biseyler veriyorum o da yemek yapıyor bana yediriyor vs. Devamlı etkileşim içindeyiz. Çok nadirdir kendi kendine oynadığı

Reactions: The
Benim kızımda sürekli oyun istiyor 19 aylık ama benim de işlerim oluyor evde dışariya sipariş yapıyorum herzaman oynayamıyorum tabi
Hic durmadan oyun istiyor ama enerjim yetmiyor bazen yatagina birakip 5-10 dk da olsa dinlenmek istiyorum ama yatagina biraktigimda da sanki ona kötülük yapiyormusum gibi hissediyorum

Asla kendi oynamıyor. Ben de oynuyorum onunla. Ben yemek yaparken vs. Onun da eline biseyler veriyorum o da yemek yapıyor bana yediriyor vs. Devamlı etkileşim içindeyiz. Çok nadirdir kendi kendine oynadığı
Kahvaltisini hazirlarken mama sandalyesine oturtuyorum eline ne versem yere atiyor agliyor kucuk oldugu için kendi kendine oturdugu yerde oyalanmiyor surekli dönüp konusuyorum ama yok durmuyor koyduktan 5 dk sonra ağlıyor hicbir isimi halledemiyorum gun icinde cok yoruluyorum bazen 5 dk dinlenmek icin yatagina bırakıyorum birakinca da kendimi suclu hissediyorum aşamadım bu durumu sanırım henuz küçük oldugu icin

Benimki de çok büyük değil sizinkinden 16 aylık. Simdi daha da beter yürümeye başladı bir sn ayağımın dibinden ayrılmıyor:) ben de çok yoruluyorum. Yatağına koymak değil de en falza ben de yatağa uzanıyorum orda oynamaya çalışıyorum çok yorulursam. Şuanda devamlı ‘beni görüyor musun, ben buradayım’ düşüncesinde. Gelişimi için sürekli etkileşim içinde olmak istiyorlar. Bu dönem böyle geçecek biraz sabır.

Çocuğun mizacı öyle, benim büyük oğlumda benzerdi. Asla kendi oynamazdi. Kanguruya koyup yapılması gereken işleri yapardım. Ama küçük oğlum tam tersi, yerde birşey bulurdu, yarım saat oynardı onunla . Hâlâ da aynı devam ediyor. Büyük 5,5 yaşında. Sürekli ilgi ister

Benim oğlumda böyleydi yeni yeni kendi kendine azıcıkta olsa oynuyor 19 aylık. koltukta oturmayı unuttum hep yerdeydim sadece o uyurken bişeyler yapabiliyordum çok yoruldum bedenen ve zihnen. Ama geçiyo merak etmeyin şimdi daha iyi. Bide arkadaşın dediği gibi çocuğun mizacı böyle sürekli ilgi istiyor. Yardım alacağınız Bi yakınınız varsa dinlenin arada yoksa insan çok yıpranıyor

Evet evet çok küçükler.

Oyunu bilmiyorum da hep beraber olalım istiyorlar.

Bizimki de sürekli kucak istiyor şu dönem. 22 aylık bebeğimiz.

Tuvalete bile zor gidiyorum.

Sanırım 1,2 sene sonra sonra rahatlarız.

Insan gercekten boşa geçen vakite üzülüyor sanki 5 dk oyun oynamayinca yaşıtlarından geri kalacakmış gibi :)

Bugun kanguruya koymayi denedim kiyamet koptu daralmaya hic gelemiyo genis genis takilmak istiyo :)

Esimden baska yardımcı olacak kimsem yok malesef annemler calisiyolar allahtan eşim aksamlari yardimci oluyo da isimi gucumu hallediyorum aksama kadar ev savas alanı gibi oluyo

Evet evet çok küçükler.

Oyunu bilmiyorum da hep beraber olalım istiyorlar.

Bizimki de sürekli kucak istiyor şu dönem. 22 aylık bebeğimiz.

Tuvalete bile zor gidiyorum.

Sanırım 1,2 sene sonra sonra rahatlarız.
Biz daha 11.5 aylığız galiba bi oh cekip oturmak icin üniversiteye gidene kadar beklemek gerekiyo

Benim oğlum 4 yaşında hala kendi oynamaz durmaz

Esimden baska yardımcı olacak kimsem yok malesef annemler calisiyolar allahtan eşim aksamlari yardimci oluyo da isimi gucumu hallediyorum aksama kadar ev savas alanı gibi oluyo
Bende oğlumu bırakınca çok vicdan azabı çekiyordum ama dediğim gibi çok yıprandım. Kendinize vakit ayırmaya devam edin 5 dk da olsa. Bugünler de geçecek annesi gittikçe bağımsız oluyorlar ben bazen buna da üzülüyorum annelik garip bişey

Reactions: The
Sürekli oyun oynamak veya hiç oynamamak doğru değil bence. Çocuğunuz neredeyse 1 yaşına gelmiş muhtemelen emekliyordur işiniz olduğunda ya da dinlenmek istediginizde bırakın kendi başına gezsin biraz . Ayrıca sıkılmaya da vakti olsun yaratıcılığı gelişir.

2 yaşına girmek üzere kendi oynamayı asla sevmez uyanıkken surekli yapisigiz yani ya oyun oynuyoruz yada evde isim varsa onuda dahil ediyorum mesela ev supururken ben büyük süpürgeyle cekiyorsam onada el supurgesini veriyorum, yemek yapacaksam yanımda dolapları cekmeceleri döker kendi kendine oynadigi süre 10 dk yi geçmez kendi kendine oynasa bile benim yanında oturmami istiyor.

Birakmaya korkuyorum nerde tehlikeli şey varsa oraya gidiyor ben mutfaktayken yanima aldığımda cekmeceleri karistirmaya çalışırken ayagi kayiyo yere düşüyo yerlerde fayans halida olsa canı yanıyo kendi haline asla birakamiyorum

Benimkide ayni surekli yaninda olmami istiyo ama bi oyunu 5 dk bile oyun oynayamiyoruz hemen sıkılıyo oyun üretmektede zorlanıyorum biyerden sonra :)

O kadar yoruluyorum ki hayatimda kendine ayirdigim vakit hic yok diyebilirim dertsiz basima dert aldim diyorum ama sonra bi guluyo sevimlilik yapiyo o olmadan yaşayamam diyorum gercekten annelik cok tuhaf bisey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…