Çocuğunuz eşcinsel mi ?

Tune7

Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2013
1
2
6
İstanbul
Selamlar,

Ben 17 yaşında bir genç kızım. Bayağıdır forum sitelerine bakmıyordum ancak bugün şans eseri burdaki bir konuyu gördüm. Eski bir konu, yurtta kalan bir öğrenci, oda arkadaşının lezbiyen olmasından yakınıyor. Konuya yapılan yorumlarda eşcinsellere yönelik hakaretleri görünce bir tuhaf oldum. Ben de bir lezbiyenim. Burda oturup eşcinsellik hastalık değildir temalı bir yazı yazmayacağım, zaten internette böyle yazılar bolca mevcut. Ben sadece içinde bulunduğum durumu anneme bile açıklayamamaktan yakınıyorum. İnsanların hakkımda ne düşündüğünü pek önemsemem. Ancak değer verdiğiniz insanlar sizi aşağı görünce bu gercekten can yakıcı oluyor. Nil Erkoçlar'ın cinsiyet değiştirdiği haberini duymuşsunuzdur. Annem de duymuştu. İğrenç olarak nitelendirmişti. Hayır, ben cinsiyet değiştirmeyeceğim, öyle bir isteğim hiç olmadı. Ama sonuçta normalin dışındayım. Annemin böyle homofobik konuşmalarını duydukça kötü oluyorum. Onunla konuşmak için zar zor topladığım cesaretim anında kırılıyor. Muhtemelen öğrenince benden nefret edecek, bana çocuğu değil düşmanıymışım gibi bakacak. Zaten ailem erkek arkadaş konusunda oldukça katıdır. Kız arkadaş konusundaki tepkilerini açıkçası tahmin bile edemiyorum. Artık söylemekten de vazgeçtim. Evet, illa ki sonunda öğrenecek ama en azından o zamana kadar aramız iyi kalabilir. Buraya bunları yazmamın nedeni ise sitede çocuk sahibi bayanların çok sayıda olduğunu düşünmemdir. Sizin çocuklarınız da farklı cinsel eğilimler içerisinde olabilirler. Böyle bir durum karşısında onlara daha sıkı sarılmanızı rica ediyorum sizlerden. Çünkü bu onun kendi elindeki birşey değil ve tutunacak tek dalı sizsiniz. Cinsiyeti değişebilir ancak o hala sizin çocuğunuzdur. Onu ötekileştirenler arasında olmayın.

Okuyanlara teşekkürler, umarım kendimi anlatabilmişimdir. :)

Biz toplum olarak çok ''Uç'' noktalara alışkın bir toplum değiliz. Evet, bireysel tercihler ve özgürlükler vardır. Saygı duyulmalıdır, sadece kişiyi ilgilendirir doğru ancak bu toplumda tek başınıza yaşıyor olsaydınız bu durumu kabullenmek daha doğru olurdu.

Şu hayatta öğrendiğim bir şey varsa, o da asla ama asla büyük konuşmamız gerektiğidir. Çünkü Yüce Allah' ım herkese her şeyi verebilir. Kınamamak, yadırgamamak lazım.

Ama kabullenmek de çok ayrı bir muamma!

Yazınızı okudum. Nedense yorum yapmak konusunda gittim geldim, emin olamadım.

Bir aile evladının arkasında ne olursa olsun durabilmeli, doğru ama siz de bir şunu düşünün: Bu o kadar kolay kabullenebilecek bir şey mi? Biricik kızınız/oğlunuz gelip lezbiyen/eşcinsel olduğunu söylüyor! Hele ki bir de cinsiyet değiştirme olayı var!

Eşcinsellik, lezbiyenlik benim hayret ettiğim bir olay. Nedense doğanın dengesine aykırı olduğunu düşünüyorum. Ama dediğim gibi yadırgamamak için de kendimi çok zorluyorum. Ama gerçekten çok zor. Bu durum aslında, ''Ben kimsenin ne dediğini umursamıyorum'' olayı değil. Bu ''toplumda kabul görememe, kimlik bulamama'' durumudur bence.

Bence ailenizin işi sizden çok daha zor. Kabullenememesi, ''iğrenç'' olarak nitelendirmesi de normal.

Demeniz gibi daha kadın-erkek mevzularının oturamadığı bir toplumda ''uç örnekler'' teşkil etmek elbette ki tepki toplayacaktır.

Allah herkese akıl fikir, iman nasip etsin.

Son düzenleme:
herkes içinden geldiği gibi davranmakta özgür,başkasına zarar vermediği sürece

hayat senin hayatın ,senin tercihin,senin duyguların...

sana kolaylıklar diliyorum çünkü gerçekten işin çok zor ...:31:

kim ne derse desin

kanımca bu bir hormonal bozukluktur...

kimse keyfinden tercih etmiyordur...

Annenin "iğrenç" olarak nitelemesine üzüldüm. Ama bu cehaletin ürünü başka hiçbir şeyin değil. Eşcinsellik, insan ve diğer tüm hayvanlarda var. Bu saçımızın sarı,gözümüzün mavi olması kadar doğal bir durum. İnsanlar bilmiyor çünkü. Bilmek istemiyor, "inanmak" istiyor. İnanmak, bilmek araştırmaktan çok daha kolaydır çünkü. Hala bunu bir seçim olarak gören toplumdan ne beklenilebilir ki ? Erkek eşcinselliğinin kökeni annenin verdiği eşcinsellik genomuyla oluşan bir durum olduğu yönünde yeni araştırmalar var.Nasıl senin saçının rengini,gözünün rengini annenden babadan gelen kromozomlar belirliyorsa eşcinsellikte böyle bir durum. Bunun embriyonik gelişim sürecide var . Yani bu o kadar "doğal" ki. Bu bir hastalık değil, bozuklukta değil. Senin doğallığın,tabiiliğin.Bizim heteroseksüel olmamız kadar normal.İnsanları boşver, hele Türkiyede isen gerçekten boşver :) Kimseye kendini kabullendirmek zorunda değilsin.

anne değilim ama anne adayıyım. şu an bebeğimle ilgili o kadar çok planım, hayalim var ki.eşimlede konuşurken hep erkek arkadaşları konusunda (kız bebek bekliyorum) nasıl oluruz, nasıl olmalıyız, nasıl bir tutum sergilemeyiz gibi şaka yolluda olsa mutlaka konuşuyoruz. akşamları dua ederken "kızıma hayırlı kısmetler, hayırlı izdivaçlar nasip et Allahım" diyorum. çünkü doğanın normal dengesinde olmaaı gereken yada olucak şey bunlar, yada her anne babanın beklediği şeyler. yaşadğın şeyin hiç kolay bişey olmadığını düşünüyorum tabi ki. annene söylersen elbette üzülücek çünkü o herşeyden önce senin hak ettiğin gibi hayatta mutlu olamayacağını, durumunu hep saklamak zorunda kalıcağını, eğer saklamazsan insanların seni acımadan inciteceğini, diğer insanlar gibi dilediğince hayal kuramayacağını, umut edemeyeceğini, mutlu bir aile, yuva kuramayacağını, böyle devam ederse evlat sevincini yaşayamayacağını belkide bu yüzden yalnız bile öleceğini düşünecek. annen kendi hayallerinden, beklentilerinden öte senin için üzülecek. bu durum hastalıkmıdır,tedavisi varmıdır bilmiyorum. Allah bu durumu yaşayanlarında, sevenlerininde yardımcısı olsun.

Back