• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğunun sağlığı için kafayı yemek üzere olan değerli anneler ben neden böyle oldum ?

Pardonbakarmisiniz

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2024
126
17
13
Hayırlı geceler bu saatte yazıyorum çünkü huzursuzum ve uykularım kaçıyor. Elhamdülillah evladimin bir sağlık sorunu yok. Rabbim hasta olup şifa bekleyen bütün hastalara başta hasta çocuklar olmak üzere hepsine kalıcı şifa versin. Benim bu korkularımı lütfen şımarıklik olarak algılamayın. Benim 6 yıl çocuğum olmadı sonra rabbim çok aratmadan evlat sahibi yaptı bizi çok şükür. Öncesinde babam ve eşimin sağlık sorunları oldu şükür şimdi iyiler ama bende travma oldu şuan çocuğum için durduk yere endişeleniyorum sonra içime huzursuzluk korku giriyor anksiyetem tutuyor. Sizler sakin misiniz? Ve bunu nasıl başarıyorsunuz?

Ne için endiseleniyorsunuz mesela? Evet sakin bı anneyim çünkü ne zaman bir konuda titiz davransam üzerime belayı çekerim o yüzden kötüyü çağırmam.kotuyu düşünmem relax takılırım. Benimde iki düşükten sonra iğnelerle falan oldu ilk kızım iki sene sonra ikinci kızım.gule oynaya büyütüyorum. Annenin kaygısı bebeğe de geçiyor maalesef

Bende sizin gibiydim anksiyeteden kaynaklı, okula başlayip 3 gün düzgün beş gün hasta gezmeye başlayınca dermansız dert değil sonuçta diye düşünmeye başladım.
Korkunuzun üzerine gitmediğiniz sürece aşamıyorsunuz.
Pandemi dönemi mesela herkes maskesini atmıştı ben hala kızımla sokakta bakkalda markette herkes vebalı gibi maskeyle geziyordum mantığı devreye sokunca işler yoluna giriyor en azindan bende oyle oluyor

Ya ben daha dogmadan boyleyim. Durduk yere endise icindeyim, kendimi de uzuyorum. Hergun aklima birsey geliyor, Allah vermesin ya hasta olursa ya bir sorunu olursa diye oturup agliyorum. Dogunca gecer diye dusunuyordum ama sizde de gordugum kadariyla dogunca da gecmiyor demek🤦‍♀️🤦‍♀️ bir psikolojik destek almak iyi gelecektir. Cok kotuyu dusununce de o enerjiyi yaymis oluyoruz. Kotuyu cagirmamak lazim.

ablam ve ben seneler önce arabadayken, birden bir araba yandan bize carpti. Bizim sucumuz yoktu, ama haftalarca ondan sonra tedirgindim arabadayken. Her yerde potansiyel kaza görüyordum. Sizin ki de biraz öyle olmus hastaliklarla ugrastiktan sonra. Rabbim esirgesin herkesin evladini

Hayırlı geceler bu saatte yazıyorum çünkü huzursuzum ve uykularım kaçıyor. Elhamdülillah evladimin bir sağlık sorunu yok. Rabbim hasta olup şifa bekleyen bütün hastalara başta hasta çocuklar olmak üzere hepsine kalıcı şifa versin. Benim bu korkularımı lütfen şımarıklik olarak algılamayın. Benim 6 yıl çocuğum olmadı sonra rabbim çok aratmadan evlat sahibi yaptı bizi çok şükür. Öncesinde babam ve eşimin sağlık sorunları oldu şükür şimdi iyiler ama bende travma oldu şuan çocuğum için durduk yere endişeleniyorum sonra içime huzursuzluk korku giriyor anksiyetem tutuyor. Sizler sakin misiniz? Ve bunu nasıl başarıyorsun

Rabbim esirgesin yazmaya dahi korkuyorum . Örneğin Instagram keşfette gezinirken hasta bir çocuk görsem o günün düşünmekten zehir oluyor. Anın tadını çıkaramiyorum. Bu sene okula başladık 2 gün iyi, 3. Gün öksürük burun akıntısı başlıyor ara ara bu bile.bunaltiyor beni neden böyle oluyor bağışıklık güçlendirici neler yapabilirim diye kafayı yiyorum

ablam ve ben seneler önce arabadayken, birden bir araba yandan bize carpti. Bizim sucumuz yoktu, ama haftalarca ondan sonra tedirgindim arabadayken. Her yerde potansiyel kaza görüyordum. Sizin ki de biraz öyle olmus hastaliklarla ugrastiktan sonra. Rabbim esirgesin herkesin evladini
Çok geçmiş olsun evet bilinç altında var travmalar bir süre antidepresan kullandım ama pek faydası olmadi

Ya ben daha dogmadan boyleyim. Durduk yere endise icindeyim, kendimi de uzuyorum. Hergun aklima birsey geliyor, Allah vermesin ya hasta olursa ya bir sorunu olursa diye oturup agliyorum. Dogunca gecer diye dusunuyordum ama sizde de gordugum kadariyla dogunca da gecmiyor demek🤦‍♀️🤦‍♀️ bir psikolojik destek almak iyi gelecektir. Cok kotuyu dusununce de o enerjiyi yaymis oluyoruz. Kotuyu cagirmamak lazim.
Kötü düşünüp hamileliğinizi zehir etmeyin tadını çıkarın ... Bunu söylüyorum ama bende tıpkı sizin gibi doğurup şöyle bir kucağıma alsaydim saglikla çok iyi olacağım diyordum. Dogurunca bu sefer ya şöyle olursa ya böyle olursa diye düşünüyor insan .. biraz vesvese bu farkındayım ama elimde değil. İnanın kardeş yapma fikrini sildim aklımdan bir daha hamilelik stresi yasayamam sanıyorum. Umarım siz duzelirsiniz ama bence sizi yoruyorsa bu durum psikoterapi eşliğinde devam edin doğuma kadar en azından. Ben o an düşünemedim kimse de akıl vermedi sağolsunlar..

Bende sizin gibiydim anksiyeteden kaynaklı, okula başlayip 3 gün düzgün beş gün hasta gezmeye başlayınca dermansız dert değil sonuçta diye düşünmeye başladım.
Korkunuzun üzerine gitmediğiniz sürece aşamıyorsunuz.
Pandemi dönemi mesela herkes maskesini atmıştı ben hala kızımla sokakta bakkalda markette herkes vebalı gibi maskeyle geziyordum mantığı devreye sokunca işler yoluna giriyor en azindan bende oyle oluyor
Evet bu sene okula başladı çocuğum. Sık sık hasta olması da tetikledi anksiyetemi sanırım. Buna şükür rabbim beterinden korusun tabii .. Allah yardımcımız olsun gerçekten zor bir durum

Hayırlı geceler bu saatte yazıyorum çünkü huzursuzum ve uykularım kaçıyor. Elhamdülillah evladimin bir sağlık sorunu yok. Rabbim hasta olup şifa bekleyen bütün hastalara başta hasta çocuklar olmak üzere hepsine kalıcı şifa versin. Benim bu korkularımı lütfen şımarıklik olarak algılamayın. Benim 6 yıl çocuğum olmadı sonra rabbim çok aratmadan evlat sahibi yaptı bizi çok şükür. Öncesinde babam ve eşimin sağlık sorunları oldu şükür şimdi iyiler ama bende travma oldu şuan çocuğum için durduk yere endişeleniyorum sonra içime huzursuzluk korku giriyor anksiyetem tutuyor. Sizler sakin misiniz? Ve bunu nasıl başarıyorsunuz?
O da kötü birşey ya çocuğu da sıkarsınız böyle sürekli üstüne düşerek bence psikolojik destek alın siz faydası olacaktır yoksa geçmez böyle ömür

Ankisyete ilaç kullanmadan geçmiyor malesef insanın hayatını mahveden berbat bişey.emzirmiyorsaniz mutlaka bir psikiyatride gidin.cunku bu düşünceler insanın icini yiyip bitiriyor

Zor bir hamilelik zor bir doğum ve sonuç olarak prematüre bebek annesiyim. Kaygılarım çoktu hatta hâlâ çok ama düşünmemeye odaklanıyorum. Prematüre olduğu için gelişimi geriden gelebiliyor, 3,5 aylık bebeğim internetten sosyal medyadan bakınca bu aydaki bebekleri çok daha aktif görüyorum ama benimki öyle değil. Sonra onunla konuşunca bi gülmesi bi karşılık vermesi her şeyi unutturuyor. Bebeğiniz sağlıklı yanınızda ve siz çok iyi bir annesiniz bunu unutmayın. Yaşadığınız güzelliklere odaklanın. Her şey geçiyor bu günleriniz de geçecek sonra dönüp bakınca boşuna olduğunu anlayacaksınız.

Evet bu sene okula başladı çocuğum. Sık sık hasta olması da tetikledi anksiyetemi sanırım. Buna şükür rabbim beterinden korusun tabii .. Allah yardımcımız olsun gerçekten zor bir durum
2.sinifta azaliyo hastaliklar aslinda hasta olmalari iyi bisey bagisikliklari gucleniyo merak etmeyin bir sey olmaz.
Zamanla sizde alışacaksıniz

Back