peki buryerle senin hasteneye gelmeni gitmeni vs ilgileniyormu. bide olduki tam elden ayaktan düşmeden yerleştim dışarı çıkmak istediğimde çıkıp gezebiliyomuyum. Geçen gün izledim kanın 4 çocuğu var ve yaşlı yaşam evindeydi kendi yaşıtları ile gayette çay etkinlik saatleri vardı mutlu görünüyorlardı.bunların hiçbir garantisi yok. çocuğunuz olsa da yurtdışında yaşabilir mesela hiç gelmeyebilir. en güzeli bakıma muhtaç duruma gelince iyi bir bakım merkezine yerleşmek. çok lüks yerler var. paranız olduktan sonra..
benim bir kızım var ama hayatını benim dertlerim, hastalıklarımla vs geçirmesini istemem. bu yüzden gönüllü olarak böyle bir tercih yapabilirim.
yada en azından bi huzur evi organize edicek insan olurdu. O açıdan dedim hele ki oğlu olursa insanın gelinin bana bakmasından utanıcağıma torunların her hareketimi videoya çekip dalga geçmesindense bakıcıyı tercih ederim
hepsine cevap evet :)peki buryerle senin hasteneye gelmeni gitmeni vs ilgileniyormu. bide olduki tam elden ayaktan düşmeden yerleştim dışarı çıkmak istediğimde çıkıp gezebiliyomuyum. Geçen gün izledim kanın 4 çocuğu var ve yaşlı yaşam evindeydi kendi yaşıtları ile gayette çay etkinlik saatleri vardı mutlu görünüyorlardı.
Ay allah korusun bazen instagramda falan hasta bebeği olan insanlar görüyorum o kadar üzülüyorum ki diyorum allah beterinden korusun elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum başkasının acısından şükretmek gibi oluyo ama ne biliyim işte karmaşık duygularBir ay önce burada bir olay oldu. Adam annesinin evine gidiyor doğalgaz borusunu kesip içeri atıyor evi patlatıyor. Bu da evlat yani
Evet izmirdeki o yeri gördüm bayağı mükemmel bi yer otel gibi aynısı istanbu silivride de var ama maliyeti yüksek akan bir gelirinin hala devam ediyor olması lazım sanırım öyle ev karşılığı falan bakmazlarhepsine cevap evet :)
istediğiniz gibi dışarı çıkabiliyorsunuz
kurum doktoru falan da oluyor.
babamın halası (aynı şehirde 2 çocuğu olmasına rağmen) böyle bir yerde yaşamayı tercih etmişti izmirde. bayağı yüksek ücretli bir yerdi. çocuklarıyla haftasonu vs zaman geçiriyordu.
ben yalnız olursam artık yemek yapmakla evle ilgilenmekle mi uğraşıcam giderim böyle bir yere diyorum.
Sormayın şuan yapamıyorum bunu işte alışveriş yapmayı saçımı makyajımı yapmayı giyinmeyi özledim hiç bişeyden zzevk almıyorum evimden işimden hiç bişeyimdenÇocuğunuz olsun diye çabalayın ya da çabalamayın demeyeceğim. Daha gençsiniz bence şu anı yaşayın bu kadar sonrayı düşünmek sizi yorar.
Vallahi fake değil. biraz gerizekalı gibi göründüğümün farkındayım aslında hiç böyle bi insan değilim 11 yıldır aynı yerde güzel bi işim var insanlar tarafından zeki bulunan bi insanım ve neşeli bi insanımdır. Fakat hiç psikolojik bir sıkıntı yaşadınız mı bilmiyorum ama Allah düşmanımın başına vermesin insanlar bu nedenle intihar ediyo ne kadar saçmalanabilineceğini siz düşünün. belkide bu zamana kadar herşeyim yolunda gittiği için bu aksaklık beni bu kadar sarstı bencillik ediyorum bunlarında farkındayım işte tekrar ayağa kalkabilmeye çalışıyorum mantıklı düşünebilsem şuan bu konuyu açmazdım zaten.
haklısınız. ilaç tedavimiz devam ediyor bi iki doktordan daha fikir alıp tedavi planını çizeceğim. Herkes için hayırlısı olsun herkese nasip olsun inşallah.Cok sasırdım daha bu genc yasınızda tüp bebek bile denemeden ne kadar ajite etmişsiniz durumunuzu.. En azından bir iki kere deneyip sonra bu sayfayı kapattım deseniz hadi neyse de bu sekilde savasmadan kaçmıs oluyorsunuz ve ileride kesinlikle denemediğiniz için pişman olursunuz. Cunku insanın her sene düşünceleri değişiyor illaki..
Kararınız değişmeyecekse de evlat edinmeniz daha uygun olur. Hem nufusunuza alırsınız hemde öz cocugunuz gibi birbirinize baglanırsınız. Karsılıksız saygı sevgi olur aranızda. Diğer türlü karsılıklı bir ilişki olacak gercek sevgiden uzak sadece maddiyat olacak temelinde. Bu ilişkiden hayır gelmez sizin için..
Kul kurar kader gülermiş .Çocuk sahibi olan aileler yaşlanınca bana baksın diye olmuyor ki düşünceniz garip geldi .Yaşınız henüz 31 ne olacağını, yaşlanıp yaşlanmayacağınızı, çocuğunuz olup olmayacağını bilemezsiniz. Tüp bebek kararına gelince birlikte verilmesi gereken bir karar mal varlığınızı nasıl yöneteceğinizden bağımsız bir karar.Merhaba arkadaşlar
Öncelikle uyarayım yazı biraz uzun olacak :)
Şimdiden okuyacak ve fikir verecek olanlara teşekkürlerimi sunarım:)
Bu konuyu başka bi başlık altında açtım fakat pek fikir alamadım. o konuyu kapatmayıda bilmiyorum siteyi iyi kullanamadığım için
31 yaşında 3 senelik evli bi bayanım. 1 yıldır korunmadık fakat bebeğimiz olmadı doktora gittiğimizde eşimde sıkıntı olduğunu öğrendik ve tüp bebek denildi.
4 ay oldu bu teşhisi alalı ve ben duyduğum günden bu güne kadar üzüntüden 11 kilo verdim.
Allah'ın gücüne gitmesin bilmiyorum bu günahmı ama asla tüp bebek yapmak istemiyorum.
Hem mental hem maddi olarak enerjimi oraya vermek istemiyorum.
Ama çok üzülüyorum derdim aslında bebek sevgisi değil hiç bir zaman çok düşkün bir insan değildim bebeklere
sadece şimdiki yaşlar güzel ama daha sonra ne yapacağız diye düşünüyorum
psikolojik olarak gerçekten hiç iyi değillim.
geçmiş yazılarımdan da görmüşsünüzdür hep bir çıkış yolu aradım.
Sonrasında şunu düşündüm her zaman yardım sever bi insandım 5 lira bile olsa vermeye çalışırım ihtiyacı olana elimden geldiğince.
Bunu hava atmak için yazmıyorum lütfen yanlış anlamayın. Şuan için iyi değerde bi para eden bi evim birde orta halli bi evim var.
İlerde bir gün ihtiyacı olan bir aileye bunları bağışlayıp hem de bakıma ihtiyacımız olduğunda çoluğuyla çocuğuyla kabul edeceğimiz güvenebileceğimiz bi aileye bırakmak isterim.
ya da mor çatı gibi ihtiyacı olan kadınlardan birinin hayatını değiştirmek isterim (bakıcı manasında değil de hem bizim ile yaşayacak hem de yardımcı olmuş olacağız birbirimize karşılıklı) evleri satıp kenardan aylık olarak maaşta verebilirim fakat çar çur olsun istemem.
sizce bu düşünce çok mu saçma ? yada mümkün olmayan bir şeymi veyahutta bizi kesip öldürürlermi :) kendimizi nasıl garantiye alabiliriz?
var iki kız kardeşim bi erkek kardeşim var aram çok iyi çok şükür onlar benim canım tabiki cocugum olmazsa ve böyle seçim yapmam gerekirse ilk önce onlara teklif ederim. bilmiyorum ya bunları yazarken bile üzülüyorum yanlız kalma düşüncesi beni çok üzüyoAllah buyuktur.. ama evin vs varsa yegenin kardesin vs yok mu? Ele verecegine onlara ver aran iyiyse…simdiden verme tabii.. vasiyet birakirsin daha iyi…ya da bir hayir kurumu olabilir.. hem belki ilerde ihtiyacinjz olacak saglik sorunu olacak ve satip parasini kullanirsiniz
aslında bağımsız değil. cocuk yapmayacağız düşüncesini birazda bu durum şekillendirecek keşke nasip olsa bakmasada olur telefon etsin yeterKul kurar kader gülermiş .Çocuk sahibi olan aileler yaşlanınca bana baksın diye olmuyor ki düşünceniz garip geldi .Yaşınız henüz 31 ne olacağını, yaşlanıp yaşlanmayacağınızı, çocuğunuz olup olmayacağını bilemezsiniz. Tüp bebek kararına gelince birlikte verilmesi gereken bir karar mal varlığınızı nasıl yöneteceğinizden bağımsız bir karar.
Şu anda duygularınız çok karışık böyle zamanlarda karar vermeyin bence biraz akışına bırakın su akar yolunu bulur.aslında bağımsız değil. cocuk yapmayacağız düşüncesini birazda bu durum şekillendirecek keşke nasip olsa bakmasada olur telefon etsin yeter
Msj birak ariycam seni 30 sene sonraaslında bağımsız değil. cocuk yapmayacağız düşüncesini birazda bu durum şekillendirecek keşke nasip olsa bakmasada olur telefon etsin yeter
Çok istiyorum tabiki buda bi seçenek araştıracağımMilyonlarca insan tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi oluyor, öncelikle bu konuyu tekrar gözden geçirmenizi tavsiye ederim, sonrasında ise; neden evlat edinmeyi hiç düşünmediniz? Aile ortamına, sevgisine, bakımına muhtaç binlerce çocuk var.annemin bir arkadaşı evlat edindi, bebekti henüz. Kendi öz çocuğu olsa bu kadar sever, ilgilenir…
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?