Tüp bebeğin bişeyi olduğundan değil beni yanlış anladınız.Durun daha bismillah
Çok yenisinizmiller yıllarca deniyor olmuyor.
Hem madem durumunuz iyi ve cocuk düşünceniz var neden tüp bebek olmasın ki, tüp bebeğin nesi varmış?
Ve bir yorumunuz dikkatimi çekti " tüp bebege dünya para harcanıp tutmayanlar bana korkunç geldi
" gibi bır cümle kurmuşsunuz.
İnsanlar bunu düşünerek denemiyor
Ve siz bunları düşünüp denerseniz tutmaz zaten
Tüp bebeğe verilen paraya acıyıp, ölmeden evini başkasına bagıslayamyı düşünen insan
Garıpsınız kusura bakmayın
burda herkes herşeye kızabiliyo hiç sıkıntı değil. Ayrılmam eşimden çok seviyorum. birlikte mücadele verebilmek iiçin o gücü kendimde bulmayı diliyorum inşallah bunu yapabilir ve mutlu sona kavuşabilirimSiz baştan olumsuz düşünürseniz çok özür dileyerek yazıyorum, çocuğunuz olmaz..her sorunda öncelikli olan olumlu düşünmek değil midir?sorun sizde olsa herhalde ömür boyu bu durumu atlatamazdiniz. ..tüp bebeğe yeni baslamissiniz ,bakalım doktorlar ne diyecek? 60 yaşına mi geldiniz ki mal varliginizla ilgili böyle bir karar alıyorsunuz?çok istiyorsanız ve paranız varsa 1 öğrenciye burs sağlayın.ayrılmam diyorsanız evlat edinin...illa kanından çocuk diyorsanız ayrilmakta başka bir secenek (bunu yazdım diye herkes kızacak ama bir seçenek) seçenekler cok
Evet eşinize üzülüyorum....sizde benim gibi sürekli bişeye üzülüyorsunuz :)
haklısınızEvet eşinize üzülüyorum....
Hic verecek birini bulamazsa bana versin ama ben bakmamSiz baştan olumsuz düşünürseniz çok özür dileyerek yazıyorum, çocuğunuz olmaz..her sorunda öncelikli olan olumlu düşünmek değil midir?sorun sizde olsa herhalde ömür boyu bu durumu atlatamazdiniz. ..tüp bebeğe yeni baslamissiniz ,bakalım doktorlar ne diyecek? 60 yaşına mi geldiniz ki mal varliginizla ilgili böyle bir karar alıyorsunuz?çok istiyorsanız ve paranız varsa 1 öğrenciye burs sağlayın.ayrılmam diyorsanız evlat edinin...illa kanından çocuk diyorsanız ayrilmakta başka bir secenek (bunu yazdım diye herkes kızacak ama bir seçenek) seçenekler cok
Bana da verebilirsin konu sahibi..hiç bir şeye yetişemiyoruzHic verecek birini bulamazsa bana versin ama ben bakmam
Allah versin o zaman canımm asdhasdHic verecek birini bulamazsa bana versin ama ben bakmam
yav öyle bi malım mülküm yok tabi türkiye şartlarında oda elimde kalırsa iki evim var. onlarıda tüp uşak için harcayıp tutmazsa elimde battaniyeyle köprü altı beni beklerBana da verebilirsin konu sahibi..hiç bir şeye yetişemiyoruz
Öyle de hamile kalınır tüp bebekle de bunları kıyaslama. Bebekten önce psikolojini düzeltmeye bakhaklısınızbiraz daha kafamda netleşince kabullenicem heralde vitamin verilip eve yollandık balık gibi kaldım. etrafımdaki yumurtlama günü ne demek onu bile bilmeden hamile kalmışlar kendimi çok yanlız hissettim.
tamam calcifer sen yeterki kızma en az profilindeki ateş kadar sinirlisin aaa erken kırışırsınÖyle de hamile kalınır tüp bebekle de bunları kıyaslama. Bebekten önce psikolojini düzeltmeye bak
Olur bebis olur ...herşeyin hayırlısı olsun..ben 5.5 yıl sonra hamile kaldım.bazen iyiki daha erken olmamış diyorum.hayatta herşeyin bir vakti var..sen içini ferah tut. .umudunu yitirme.olumlu düşünyav öyle bi malım mülküm yok tabi türkiye şartlarında oda elimde kalırsa iki evim var. onlarıda tüp uşak için harcayıp tutmazsa elimde battaniyeyle köprü altı beni bekler
İnşallah inşallah allah sizinkinide bağışlasın çok teşekkür ederimOlur bebis olur ...herşeyin hayırlısı olsun..ben 5.5 yıl sonra hamile kaldım.bazen iyiki daha erken olmamış diyorum.hayatta herşeyin bir vakti var..sen içini ferah tut. .umudunu yitirme.olumlu düşün
Bebek gibiyim şekerimtamam calcifer sen yeterki kızma en az profilindeki ateş kadar sinirlisin aaa erken kırışırsın
Aslında al bu senin diye bişey tabiki olmayacak. Gerekirse avukat eşliğinde veya sevdikleriim eşliğinde takipte olacak. yani zaten bu işi yapıp para kazanan bi bakıcı yada ev yardımcısı gibi değilde. Ailesi olmayan ihtiyacı olan birisine hem aile hem maddi destek gibi düşünüyordum.başkasına bu devirde nasıl güvenilebilir.insanlarda minnet duygusunun olması lazım ki dediğiniz olsun, ama yok.bu konuda eşinizin ne düşündüğü de çok önemli tabi
çocuğunuz olsa yaşlanınca size bakmasını mı talep edecektiniz ki?Merhaba arkadaşlar
Öncelikle uyarayım yazı biraz uzun olacak :)
Şimdiden okuyacak ve fikir verecek olanlara teşekkürlerimi sunarım:)
Bu konuyu başka bi başlık altında açtım fakat pek fikir alamadım. o konuyu kapatmayıda bilmiyorum siteyi iyi kullanamadığım için
31 yaşında 3 senelik evli bi bayanım. 1 yıldır korunmadık fakat bebeğimiz olmadı doktora gittiğimizde eşimde sıkıntı olduğunu öğrendik ve tüp bebek denildi.
4 ay oldu bu teşhisi alalı ve ben duyduğum günden bu güne kadar üzüntüden 11 kilo verdim.
Allah'ın gücüne gitmesin bilmiyorum bu günahmı ama asla tüp bebek yapmak istemiyorum.
Hem mental hem maddi olarak enerjimi oraya vermek istemiyorum.
Ama çok üzülüyorum derdim aslında bebek sevgisi değil hiç bir zaman çok düşkün bir insan değildim bebeklere
sadece şimdiki yaşlar güzel ama daha sonra ne yapacağız diye düşünüyorum
psikolojik olarak gerçekten hiç iyi değillim.
geçmiş yazılarımdan da görmüşsünüzdür hep bir çıkış yolu aradım.
Sonrasında şunu düşündüm her zaman yardım sever bi insandım 5 lira bile olsa vermeye çalışırım ihtiyacı olana elimden geldiğince.
Bunu hava atmak için yazmıyorum lütfen yanlış anlamayın. Şuan için iyi değerde bi para eden bi evim birde orta halli bi evim var.
İlerde bir gün ihtiyacı olan bir aileye bunları bağışlayıp hem de bakıma ihtiyacımız olduğunda çoluğuyla çocuğuyla kabul edeceğimiz güvenebileceğimiz bi aileye bırakmak isterim.
ya da mor çatı gibi ihtiyacı olan kadınlardan birinin hayatını değiştirmek isterim (bakıcı manasında değil de hem bizim ile yaşayacak hem de yardımcı olmuş olacağız birbirimize karşılıklı) evleri satıp kenardan aylık olarak maaşta verebilirim fakat çar çur olsun istemem.
sizce bu düşünce çok mu saçma ? yada mümkün olmayan bir şeymi veyahutta bizi kesip öldürürlermi :) kendimizi nasıl garantiye alabiliriz?
bakmak değilde aslında bayramda kapıyı çalması arabaya bindirip bi sahil piknik dolaştırması. yoksa tutsun bi bakıcı ne farkeder ki bakmaktan kastım oydu .çocuğunuz olsa yaşlanınca size bakmasını mı talep edecektiniz ki?
yada en azından bi huzur evi organize edicek insan olurdu. O açıdan dedim hele ki oğlu olursa insanın gelinin bana bakmasından utanıcağıma torunların her hareketimi videoya çekip dalga geçmesindense bakıcıyı tercih ederimçocuğunuz olsa yaşlanınca size bakmasını mı talep edecektiniz ki?
bunların hiçbir garantisi yok. çocuğunuz olsa da yurtdışında yaşabilir mesela hiç gelmeyebilir. en güzeli bakıma muhtaç duruma gelince iyi bir bakım merkezine yerleşmek. çok lüks yerler var. paranız olduktan sonra..bakmak değilde aslında bayramda kapıyı çalması arabaya bindirip bi sahil piknik dolaştırması. yoksa tutsun bi bakıcı ne farkeder ki bakmaktan kastım oydu .
Doğru tabikki benimde bakmaktan kastım dediğim gibiydi işte arabaya bineyim kardeşlerime götürsün ne biliyim köyümüze gidelm gelelim alışverişlere gidelim bunun gibi şeyler. Yoksa bana hizmet etsin değil yani. O nedenle diyorum en olmadı ihtiyacı olan bir ev yardımcısı alabilirim onunla çıkar gezer gelirim. Kardeşlerimde olsa herkesin kendi hayatı olacak sonuçta her konuda iyi ifade edemedim ve yanlış anlaşıldım sanırım bu nedenle ihtiyacı olan ailesi durumu olmayan birine ev açarım demek istemiştim birazda yanlızlık bölüşmek gibi iştebunların hiçbir garantisi yok. çocuğunuz olsa da yurtdışında yaşabilir mesela hiç gelmeyebilir. en güzeli bakıma muhtaç duruma gelince iyi bir bakım merkezine yerleşmek. çok lüks yerler var. paranız olduktan sonra..
benim bir kızım var ama hayatını benim dertlerim, hastalıklarımla vs geçirmesini istemem. bu yüzden gönüllü olarak böyle bir tercih yapabilirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?