Çocuğunun olmaması ve MAL VARLIĞINI İHTİYACI OLAN BİRİNE DEVİR ETME

Yani param pulum var kafasındasınız ama bebek için parayı çok mu görüyorsunuz. Pek fazla çocuk seven biri değilim diyen birinin başkasının colugunun çocuğunun hayatını düşünmesi biraz abes geldi. Hem zaten size bakması için çocuk yapacaksanız da yapmayın zaten.

Param pulum var havasında değilim.
ayrıca paramda yok.
yaşayabilmek için içinde oturduğum bir evim var birde ekstradan bir evim var.
Tabi bunlarda elimde kalırsa diye belirttim.
Çocuk sevmiyoruz dediysek öldürürüz de demedik ?
Bana bakması için değil de bakıcını bile tutmak için insan lazım.
Çocuğunuz var mı bilmiyorum ama ilerde çocuğunuza kendinizi baktıracak mısınız görmek isterdim...

Bebeğe para harcamayı çok tabi ki görmüyorum, ben yolda gördüğüm herkese 1 tl bile varsa para veririm haberlerde okadar çıkmasına rağmen bile içim acır.
Sorun benim psikolojiik korkularım ama siz de olayı kulağından tutmuş ve cevaplamışsınız,

Zor bir durumdayız..
mesela biz annemin koluna girip arkadaş gibi yanında her yere gidiyoruz
makyajını cilt bakımını yapıyoruz hediyeler alıyoruz anne şunu giy bunu tak,evin içinde hep bi ses bi muhabbet olur biz gittiğimizde. Herkesin evi,ailesi gibi..
Ama kendi evim öyle değil eşimle ıssız gibi oturuyoruz şimdi elimiz ayağımız tutuyo arabamıza binim istediğimiz yere gidiyoruz.
İlerde bi sahile gezmek istesen seni arabayla turlatıcak insan lazım yanında ne biliyim Allah tek başına bırakmasın insanı inşalahh..

Eğer ben yanlış algiladiysam kusura bakmayın ama başkalarına canınızı malınızı emanet etmeniz konusunda daha çok korkmalisiniz. Haber izliyorsunuz madem neler neler geliyor insanın başına iyi biliyorsunuz dur.

Başlığınız bile kime bırakayım mal varlığımı olunca ne diyebilirim ki size

biliyorum biliyorum sizde kusura bakmayın.
Tabiki olduda çocuğum olmadı öncelikle yeğenlerime bırakmak isterim ama ne biliyim ihtiyacı olan birine faydalı olmayı daha da isterim keşke insanlar bu kadar kötü olmasa..

Bence çocuk denemesi yapın hem eşiniz de istiyor olabilir. Ayrıca bu tadı alınca bütün korkularinizi unutabilirsiniz. Annelik kutsal sonuçta. Yine de kendi bileceginiz mesele. Yegenlerinize faydalı olun tabi. Başka bir aileye de ihtiyacı kadar yine yardım edebilirsiniz. Bana göre şu devirde kim gerçekten muhtaç anlamak zor. O yolda gorup para verdiğiniz bazı insanlar bile sizden benden iyi durumdalar. İyi düşünmek lazım herşeyi

Öyle ki annem babam bizim evimize geldiklerinde evin sessizliğini farkedip üzülmesinler diye televizyonu asla kapatmam. Evin o acıtan ıssızlığını kırmak için bolca misafir çağırır ya da dışarı çıkarım vs. ne kadar yanarsam yanayım kimseye dumanımı göstermemeye çalışırım bunlar ayrı. Birbirmizi anladığımız muhakkak. Ancak biliyoruz ki hayatta neler var neler. Allah bizi o günlere dek yaşatIrsa eminim bakımımızı da hazırlamıştır. Hem belki yaşlanmak bile nasip olmayacak belki çok sağlıklı yaşlılar olacağız belki evlatlarımız olacak onlar bakacak..

Umarım
Bende hep değiştirebiliceğim şeyler için cesaret değiltiremeyeceğim şeyler için kabullenme gücü dileyerek dua ediyorum

anksiyete ve depresyon teşhisi koydu doktorum.
Bu durumdan önce bana da biri gelip bunları söylese ne saçmalıyosun bi dur derdim.
Ama insan kendisine olunca öyle olamıyor malesef
Nasıl desem gerçekten yaşadığım şeylere yakın olması içimi acıttı .Gerçekten zor bir durum .Onaltı sene çocuk sahibi olmak için çırpındım durdum .Sorun bendeydi .Dört defa tüp bebek tedavisi gördüm .İnsanın psikolojisini zorlayan bir durum .Sizi anlıyorum .Maddi manevi yıpranıyor insan .Bu durumu aşamadık boşandım .Sekiz yıl bekar kaldım .Üç sene önce ikinci evliliğimi yaptım .Evlendiğim eşime durumu anlattım .Onun ilk evliliğinden çocuğu var .İstemiyor ancak bu durum benim içimde bir yaradır .İnsan pek tabi evlat sahibi olmak istiyor .Eskisi kadar takmıyorum ,her şeyin hayırlısı .Anne olmayı tabiki isterdim .O ayrı konu elbette .Eşinize bu konuda destek olun sorun ondan ancak evli olduğunuz için ikinizinde sorunu .Tüp bebek deneyin psikolojiniz elverdiği nispette .Çünkü psikoloji bu işin en önemli konusu .Ben tüp bebek tedavisi sürecinde ve sonrasında psikolojik destek almadım .Eski eşimle aramızda bu sorunlar büyüdü büyüdü boşandık .En önemlisi eşlerin birbirine sevgi ve desteği .Yoksa iş boşanmaya kadar gidiyor .Çalışıyormusunuz ?işinize odaklanın .Yaşınız çok genç şimdi olumsuz düşüncelere kapılıp .Yaşlanacağım yalnız kalacağım .Yok mal varlığımızı başka bir aileye verelim bu konuları düşünüp .Kendinize dert edipte evrene yanlış enerjiler yaymayın .Pozitif düşünün .Çünkü geriye dönüp bakınca .Keşke çocuk meselesini bu kadar dert etmeseydim diyorum .Çünkü ilk evliliğimden boşanmam sonrası 8 sene bekar hayatım .Yaşadıklarım vs şu an ikinci evliliğim başka imtihanlar .Sorun imtihanlarda değil kafamızda .Olumsuz düşüncelerle aslında olumsuzlukları çekiyoruz .

Sanırım maaş veya mal varlığı karşılığında bakımevleri ve bazı kurumlar yaşlı ve düşkünlere bakıyor. Çocuğu olmayan çok insan var. Çocuk sahibi olsak dahi bize bakacağının garantisi yok. Sizin de bakıma ihtiyacınız da olmayabilir. 90 yaşında kendi işini kendi görebilen pek çok insan var. Hem bunu düşünmek için çok erken. Hem de tanımadığınız bir insanı evinize almak istemezsiniz.

Adınıza üzüldüm mü desem bu durumu atlatmış olduğunuz için sevindim mi desem bilemedim Aslında çok güçlü çalışan eğlenceli bir insandım ama nedendir bilmem bu konu beni bambaşka biri yaptı gülmek bile istemedim. Hatta her zaman herkes anne olmak zorunda değil diye gezen bi insandım kadınlara bu görevin şartmış gibi yüklenmesini falan doğru bulmam
Ben asla bu soruna tek taraflı bakmıyorum zaten ‘şöyleki bir arkadaşım durup dururken karın ağrısı ile doktora gitti ve iki tüpüde enfeksiyon sebebi ile alındı’ yani her an sorun iki taraflıda olabilir yada hiç bir sorun olmayadabilir. Ama insanoğlu işte bazı şeylerin ters gittiğini duyunca tam tersi psikolojiye bürünüyor. Cesaretimi toplarsam eğer tüp bebeği denemek istiyorum bir sene sonra falan

Merhaba anladığım kadarıyla konu hakkında hiç bir fikriniz yok (tüp bebek) problem eşinizde ise sizin hormon ilacı iğnesi VS almanıza gerek yok. Eşiniz tedavi görecek. Sizden ufak bir işlem ile yumurtalarınız alınacak eşinizin spermi ile dölleyecekler. 3 ila 5 gün sonra size transfer edecekler. Transferde narkoz bile almıyorsunuz... Tüp bebek meme kistlerini tetikliyor durumu binde bir ihtimal oda hormon ilaclarını sen kullanıyorsan.. Gönül rahatlığı ile tüp bebek yaptırabilirsiniz. Hersey den önce bir uzman ile görüş. Kafandaki soru işaretleri gider. Umarım çok çok mutlu olursunuz.

Eşimin anne ve babası hem geç evlenmişler hem de çok uzun yıllar çocukları olmamış . Maddi durumları da iyiymiş Almanya'dalarmış zaten çoluk çocuk yok diye hep Türkiye'ye göndermişler . Evler , dükkanlar fln varmış çocuğumuz yok bizden sonra kime kalacak sanki diyip kardeşlerine vermiş kayınvalidem. Sadece İstanbul'a gelince lazım olur kalırız diye bir evi ve güzel bir yerde ki yazılıklarını ve babadan kalan miras evi kimseye vermemişler .ki onları da yine kardeşleri kullanıyormuş nasılsa gelmiyorlar diye . Çok uzun tedaviler sonucu olmamış sürpriz bir şekilde artık son hakkı olan tüp bebek tedavisi tutmuş kayınvalidem 45 , kayınpederim de 55 yaşında anne baba olmuşlar ve ikiz . Şimdi kocaman çocuklar ve o verdikleri mal varlıklarına üzülüyorlar elinde kalanlara şükrediyorlar. Hayatın ne getireceği hiç belli olmaz. Hem vasiyet diye bişey var ölene kadar mallarınız sizde olsa zararı mı dokunur . Belki o mallar sayesinde yaşlanınca bakılacaksınız. Yaşlı Bakım evleri bile para istiyor sonuçta .şimdiden bunları düşünmeyin. Kayınpederim der eğer olmasaydı zaten evlatlık edinmeye karar vermiştik diye . Niyeti evlat olana Allah ya kendinden doğurmayı nasip eder , yada gönlünden doğurduğunu. Niyetinizi sağlama alın elinizden geleni yapın olmuyorsa başka senecekler zaten düşünülür.

Benim bir kuzenim 21 yıl denemediği şey kalmadı kaç kere hamile kalıp bebeklerini de kaybetti tam artik bitti dediği yerde hamile kaldı kendi kendine çünkü bebek fikrini kafasindan atmıştı kaç doktora gittiyse hepsi öyle söylemiş zaten bu kadar stresli olduğun için de olmuyor demiş bebeği doğdu daha bebeği çok küçükken de tekrar hamile kaldı peşpeşe doğdu ikisi de bebek daha . Şimdi de odu kopuyor hamile kalır diye düşünün 21 yıl dile kolay siz daha yola çıkmadan bir tedavi gormeden neden hemen pes ediyorsunuz ki.
Hem diyelim ki yillar geçti herşeyi denediniz olmadi bir çocuğu evlat edinirsiniz daha bebekken alırsınız kendiniz yetistirirsiniz. Hem de çok büyük sevaba girersiniz.

Daha önceki tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim .Bana doktorlar her defasında tüp bebek tedavisi üst üste denenmeli alınan ilaçların tesiri ile tutma şansı daha fazla oluyor dediler .Ancak o kadar yıpranmıştım ki maalesef aralıklı denedim .Fakat ikinci tüp bebek tedavisini bırakınca altı ay sonra kendiliğinden bir gebelik oluştu .Düşükle sonuçlandı .Sonrası yapılan genetik inceleme sonrası kromozom anomalisi teşhisi kondu .Yumurta hücrelerinden kaynaklıymış .Ben de üstelemek istemedim .Eşimin bana yaptığı baskı sonrası ayrılık kararı aldım .Eski eşimin amcasının kızıyla aramız çok iyiydi .Yıllar sonra bana ulaştı ayrılık sonrası biriyle evlenmiş .Kadın hamile haliyle babasının evine gitmiş .Evine arabasına her şeyine haciz kararı koydurmuş .Başka başka şehirlerde çocuktan ayrı senede bir defa görebiliyormuş .Eden buluyor ,her şeyi çocuktan ibaret sayan zihniyet .Çocuğunda bir yuva için yeterli olmadığını görebiliyor .Toplum baskısı vs veya çocuk hayatın odağı gibi düşünen insanlar .Çocuklarından gördükleri imtihanlarla ,neden doğurdum diyebiliyor vs vs .O yüzden hayatınızın odağına başka şeyleri koyun .Elbette elinizden geldikçe tedavinizi olun .Olursa ne âlâ olmazsada hayırlısı deyin .İnanın üreme gayesi bütün canlıların genlerinde var.Fakat yaş ilerledikçe insan hakkımızda neyin daha hayırlı olup olmadığına kanaat getirip .Bazı şeyleri kabullenebiliyor .Ümidinizi kesmeyin ,çabalayın sonuça tevekkül edin .Psikolojinizi her zaman üst seviyede tutun .Kendinizi yıpratmayın .Umarım her şey gönlünüzce olur .

Bana "Ve insan 25 yasinda ölür,75 yasinda gömülür. Tarkovski" sözünü hatırlattınız. Tam olarak istediginiz nedir anlayamadim. 39 yaşındayım genetik gecisli bir hastaligim var ömrüm hastanelerde gecti ve gececek evli degilim ama ben yumurta dondurmayi dusunuyorum kullanip kullanamayacagimi bile bilmeden...

haklısınız ama her insan bir bocalama evresi geçerir bende ondan geçtim hala geçiyorum gerçi daha güçlü olacağım inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…