Çocuğunun olmaması ve MAL VARLIĞINI İHTİYACI OLAN BİRİNE DEVİR ETME


ben ne yazık ki bu yoruma katılıyorum.

Konu sahibesi gayet genç, daha tüp bebek denemesine başlamamış bile, şimdiden ya olmazsa diye 50 yıl sonrası için acaip planlar yapıyor. mesajların hepsini okumadım ama gördüğüm kadarıyla konu sahibesi şu anda sağlıksız bir ruh halinde, bu şekilde çocuk sahibi olsa dahi ne kendisine ne çocuğa faydası olur. Acilen psikoljisini düzeltmeli.


Konu sahibesi üzülmenizi istemem ama gayet kötü bir psikolojidesiniz, her şeyden önce bir uzmana danışmalısınız bence. Şu halde ne doğacak çocuğa ne kendinize hayrınız olur. Hayatta binbir zorluk var, çocuk olduğunda da türlü türlü zorluğu aşmanız gerekecek bu kafayla ilk zorlukta yığılır kalırsınız. Çocuk bu hastalanabilir, okulda problemleri olabilir o zaman en yapacaksınız? Anne olmak sağlam durmak demek. Siz daha başlamadığınız denemenin sonucundan endişelenerek 50yıl sonraki mirasımı kime bıraksam diyorsunuz. Bu kafayla kendinize hayrınız yok, çocuğa nasıl yeteceksiniz? Acilen bir doktora görünün
 

23 de geç bence lisede başlamak gerek bu işlere 15 yaş gayet uygun
 
Ben psikolojik yardım alman gerektiğini düşünüyorum. Normal davranmiyorsun. Bu devirde doğal yolla hamile kalan insan çok az artık. Yani bunu önce normal görmen lazım. Anne olmak istiyorsan mücadele neden etmiyorsun. Buda normal değil. Ayrıca birine yardım etmek istersen yap hayrını. Aynı evde kalcaz falan. Paranı alır seni keser doğrar. Yada çalar kaçar. Mantıklı hiç bir hareketin yok. Yasin daha kaç. Paran varsa koyarsin bankaya . Yaşlanınca bı bakıcı tutarsınız eve. Yaşarsınız. Siz çocuğu size baksın diye mi istiyorsunuz. Kusura bakma hiç doğru değil bu.
 
Doktora göründüm şuan ilaç tedavimin 2 aylık kısmı bitti max 1 yıl olmak üzere devam ediyor.
Yorumları okumadığınız için görmemişssiniz belirtmiştim.
 
Aslında benim ifade tarzımda yalnış olmuş bir kaç yorumun hepsi aynı olunca anladım bunu.
Şunu demek istemiştim oldu ki tedavi yanıtsız kaldı 1 kere 2 kere vs.
Kaç kere deneyip kabulleneceğim ?
Kabullenmek ve kafamı rahatlatmak için ne karar vereciğim gibi...
Olumsuz ihtimali her zaman önce düşünürüm malesef karakterim böyle :/
 
Bir de şuan tedavi ile ilgili hiç bişey yapamıyoruz oda beni boşluğa düşürdü. Eşimin 6 aylık ilaç tedavisi vardı. Gidin 6 ay sonra gelin diyince aşırı bocaladım kabullenme konusunda
Her hayrın ve her şerrin bir zamanı vardır. Boşluğa düşmeye gerek yok . Çok boşlukta hissederseniz kendinizi LÖSEV ile iletişime geçin. Kitap ayracı , anahtarlık vs yapın . Onlar da satarak gelir elde etsin .
Siz iyi şeyler yaptıkça hayatta size iyi şeyler sunar . 6 ay - 6 yıl aslında çok kısa süreler . Eşinize destek olun. Kendinizi de salmayın. Ne ilksiniz ne de son olacaksınız . Farklı doktorlara gidin . Ortaksa tedavi yöntemi bekleyip , sabredip bol bol dua edin .
Ben 35 yaşındayım rahmim alındı , tüpler vs bomboş kaldı içim artık hiçbir türlü hamile kalamam yani . Böyle değil sonuçta durumunuz .
 
Önce psikolojinizi toparlayin. Hastaliklariniz varken tup bebek olur mu detayli öğrenin. Gorumcemin 12 yildir cocugu yok. 4 5 kez tup bebek denedi. Yine deneyecek. Böyle bir imkan varken cok buyuk sağlık sorunu olmadikca neden reddetmek. Ve daha 30 yasindayken bu kadar ileri şeyler düşünmek çok tuhaf geldi bana.
Bana kalirsa bu devirde canina kanina akrabana bile guvenemezsin ki disaridan birine de asla.. bana baksin umuduyla kimseye bir bagista bulunmayin
 
Ya evet tabi ki beterin beteri var.
Doktorumuz bize aslında doğal yoldan imkansızda demedi.
Ama ben okudum okudum ve psikolojimi çok bozdum (imkasızında imkansızı gibi gördüm bebek sahibi olabilmeyi)
 
Ya evet tabi ki beterin beteri var.
Doktorumuz bize aslında doğal yoldan imkansızda demedi.
Ama ben okudum okudum ve psikolojimi çok bozdum (imkasızında imkansızı gibi gördüm bebek sahibi olabilmeyi)
İnternetten okuduysanız yanlış yapmışsınız . Çünkü internette her hastalık kansere çıkıyor
 
İnternetten okuduysanız yanlış yapmışsınız . Çünkü internette her hastalık kansere çıkıyor
Burdan okudum
Benimle aynı sıkıntısı olanların defalarca denediğini kürtaj dış gebelik düşük vs. ama Allahımm çook üzüldüm
Tabi bizim durumdan kötü olup doğal veya tüple bi kerede olanda var ama insan işte hemen kötü olan başına gelecekmiş gibi düşünüyor
 
Utanmaya filan gerek yok, bakmazlar zaten
 
Doktora göründüm şuan ilaç tedavimin 2 aylık kısmı bitti max 1 yıl olmak üzere devam ediyor.
Yorumları okumadığınız için görmemişssiniz belirtmiştim.

Ama canım ablacım sadece 2 ay olmuş bekle tedavi tamamlansın. Sabırlı ol. 10yıl uğraşmadın ya, böyle acaip düşüncelere kapılacaksan meşale bul bence. Çalışmıyorsan işe gir, spora başla, yetişkin boyama kitabı al, dışarı çık sosyalleş... Bu şekilde ancak olumsuz çağırırsın.
 
11 yıldır aynı yerde çalışıyorum (cumarteside yarım gün dahil)
ekstra şuan iş açma aşamasındayım
akşamları ilgilenmem gereken bir köpeğim var
eşim dünyanın en iyi ve beklentisiz insanı (ailelerimizde öyle ,üzerimde bir baskı asla yok)
kardeşimin nişanı ve düğün telaşı var ona yardımcı oluyorum
6 tane çift arkadaşım ve hafta sonları sabaha kadar sohbet edip okey vs oynadığımız sosyal ortamım var.
Ama gel gör ki bu beyin kendini imha edesi var (bi yer kaşıntısı da denebilir )
 
Herkesin sınavı ayrı olur . Umarım en hayırlı zamanda sağlıklı bir bebeğiniz olur .
 
tabiki istedim korunmayı bıraktım sonuçta fakat tüp bebekle ilgili araştırdıklarım insanların yaşadıkları herşeye ramen dğnya para harcanıp tutmayan tedaviler bana çok korkunç geldi
Korunmayı tamamen bırakıp çocuk fikrini de bir süre kafanızdan atın yani tüp bebek dendiği için üzülüp strese girmeyin..

Bana da bir sürü tahlil yapıldı. Eşime de baktılar eşim sigara kullandığı için ve ek sorunlardan dolayı bize hemen tüp bebek tek çareniz dediler. Tabi bunu 2. İstediğimiz çocuk için dediler. 16 sene aradan sonra..

Tabi ben o ara çok yoğun çalışıyordum yine bebek fikrini kafamdan atmışken (tüp bebeğe de soğuk bakıyordum açıkcası)
Daha doğrusu Tüp bebek için Doktora gitmeye zaman bulamıyordum ama kafamı takmadığım bir dönem doğal yoldan hamile kaldım.

Açıkçası çok gençsiniz biraz kafanızdan atın ve rutin yaşamınıza dönün .

Gelecek kaygılarınız için şimdi çok erken.. Bu kaygılar bile karı koca ikinizi strese sokar, üzer.. Olacak bir şey varsa da stresten olmaz.
 
bir akrabamız kaç kere tüp bebek denediler maddi manevi yıprandılar. 10 yıldan fazla belki de çocukları olmadı. bildiğim kadarıyla erkekten kaynaklı olmuyordu, azospermi olabillir sebebi. neyse sonunda tedavi yanıt verdi, kadın ikizlere hamile kaldı ve bebekleri dünyaya geldi. bebekleri daha yaşına girmeden kadın doğal yolla hamile kaldı. o kadar yılın emeği, maddi manevi yıpranmasının üstüne , üstelik daha kullanıma hazır dondurulmuş embriyoları varken doğal yolla hamile kalmasına şok oldular. demem o ki her zaman bir umut vardır. karalar bağlamadan önce tedavi için her şey i yaptığınıza emin olun. stresten uzak kalmaya çalışın. bu tarz düşünceler şu anda size fayda sağlamaz.
 
Mükemmel bi mucize Allah bağışlasın
Ama işte benim hiç çocuğum olmadığı için ve buralarda insanları bu işlerle çok daha erken yaşlarda uğraşmaya başladığı için
kendimi çook geç kalmış ve yaşlanmış gibi hissetim
Bir iş açma sürecim var onu kurup birazda başka doktorlardan fikir alarak (tek bir doktora gittik sadece) bir iki sene ertelemeyi planlıyorum.. Belki daha da geç kalıcam ama şuan zaten sağlıklı düşünemiyorum malesef
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…